Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Det efterlyses flere tråder her, så here goes:

Etter å ha hengt i åresvis på ymse fora, samt en sykelig trang til å lese kommentarfelt på youtube videoer, slår en ting meg. Mange amatørgitarister
har et hat forhold til Boss pedaler. Det diskuteres og handles dyre såkalte boutique pedaler over en lav sko. Likevel er Boss en tro tjener hos de fleste
profesjonelle gitarister der ute. Blir det for mye korksniffing der ute blant oss amatører? Og hater du Boss? I så fall, why?

Kjør debatt :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 40
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er    vel litt over gjennomsnittet glad i Boss sine pedaler! BD-2 har alltid vært favoritten, men også stor fan av SD-1, MD-500 og ES-8 boksen! Og alle de andre.... Ser det ble 12 Boss enheter her,

Problemet til Boss er at de blir anbefalt til nybegynnere som gode, solide og rimelige pedaler. De ender opp med feil bruk av pedalene og en dårlig erfaring.  Hvor mange har ikke for eksempel kjøpt

Jeg elsker designet, BD-2 er kanskje den fineste pedalen jeg vet om 😆

Posted Images

Boss leverer konsekvent ekstremt god kvalitet på både lyd og bygg. De har kanskje et litt traust design, og tar ikke de største sjansene med nye produkter, men jeg vil si de er helt i toppsjiktet av markedet.

Liten tvil om at vi har vesentlige korksniffertendenser ja. Får ikke like mange likes på Instagram når man har brettet fullt av Boss-pedaler.

Endret av Naigewron
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, Naigewron skrev:

Boss leverer konsekvent ekstremt god kvalitet på både lyd og bygg. De har kanskje et litt traust design, og tar ikke de største sjansene med nye produkter, men jeg vil si de er helt i toppsjiktet av markedet.

Liten tvil om at vi har vesentlige korksniffertendenser ja. Får ikke like mange likes på Instagram når man har brettet fullt av Boss-pedaler.

Jeg elsker designet, BD-2 er kanskje den fineste pedalen jeg vet om 😆

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Boss er som veldig mye annet av mainstream-merker: Det meste holder god kvalitet. Noe gir mye for pengene. Til syvende og sist handler det om smak. Jeg har 3 av 7 pedaler på hovedbrettet (til bass) fra Boss. I tillegg har jeg en Katana 100 til gitar. 

Hat? Aldri i verden.

Elsk? Nei, men Boss er en god venn som man kan stole på når det trengs. 

 • Takker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjærlighet er det kanskje ikke (men jeg føler heller ikke kjærlighet til andre pedalmakere, når sant skal sies...), men jeg er megafan. Har en DM-2W som jeg er utrolig fornøyd med. Og designet synes jeg ikke er kjedelig i det hele tatt. Enkelt, elegant og med pene farger. Hva mer kan man forlange?

jAqLwoq.jpg

 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er en grunn til at de fremdeles har den posisjonen de har. De har kanskje ikke klart (eventuelt giddet) å ta skikkelig opp kampen med Line6, Kemper og Fractal på multieffekt/ampsim-siden, men det er få som kan måle seg med de på sub-1000-kronersklassen-pedaler. Man vet hva man får med Boss. Eneste er vel enkelte Mooer-pedaler. 

BD-2 er nevnt tidligere i tråden, og jeg har vel nevnt den selv i andre tråder. Strålende gain-pedal. En SD-1 som boost på en gammel Marshall er også en fet match.

Dessuten er det befriende at de fremdeles holder seg unna alt som heter true bypass (det hysteriet der har vel roet seg betraktelig?).

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har vært innom diverse boss pedaler i min ungdom og tapt, muligens fordi man var nybegynner ikke visste hvordan man skulle bruke pedalen?  Akkurat nå er tr-2 eneste bossen i bruk,  den gjør det den skal. Gjør boss en god solid fuzz på linje med Big Muff?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Problemet til Boss er at de blir anbefalt til nybegynnere som gode, solide og rimelige pedaler. De ender opp med feil bruk av pedalene og en dårlig erfaring. 
Hvor mange har ikke for eksempel kjøpt SD-1 og tenkt at det er en av de verste distortion-pedalene de har prøvd, uten å vite at det faktisk er en overdrive. 

Syns Boss leverer ikke den beste lyden, men fin lyd til en god pris, samt en uslåelig kvalitet. Har per dags dato 2 stykk SD-1, TU-2 og BD2 som jeg bruker veldig ofte. Enig i at BD-2 ser og låter meget fint :) Den er på en måte boutique for meg, uten å egentlig være det. 

 • Liker 5
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også hatt flere Boss-pedaler. De som har blitt værende er PW-10 Wah og RE-20 Space Echo. Hadde en BD-2 med Keeley mod som jeg angrer på at jeg solgte. Men som flere sier, Boss leverer god kvalitet og lyd. Kanskje med unntak av MetalZone som i hvert fall ikke jeg kommer noen vei med.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Metal Zone syns jeg låter ræva uansett hva jeg prøver på. Nå er det noen år siden sist, men jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å skaffe meg en til for å teste ut.
Boss og fuzz er heller ikke greia. Hadde en av de sølvgrå FZ-pedalene (tror det var den med fire potmetere, hvorav to av de var 'stacked') og den var om mulig enda teitere enn Metal Zone. Godt mulig klassisk 'brukerfeil', men...

SD-1 er ingen vanlig overdrive-pedal egentlig, må brukes sammen med annen gain-pedal eller i front på en amp som allerede vrenger litt. Da er den bra. DS-1 låter bra på riktig amp. Jeg hadde en som jeg moddet i hjel på den tiden jeg syns det var moro å lefle med slikt. Den låt veldig bra, men hadde mer overdrive-karakteristikk enn distortion...

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Affen
   Boss CS1 made in Japan i 1981. Gjort en "more volume" mod på denne. AC uttaket er løst, men fungerer utmerket. Åpen for evt bytter, blant annet interressert i  TC Electronics Flashback (ikke mini), DOD Bifet Boost, Xotic EP booster, expression pedal, Joyo PXL 8, Digitech Mosaic, Boss CH1, Digitech Whammy, EHX Cock Fight, T Rex Mudhoney, Behringer Vintage Tube Monster, EXH Flatiron, EHX Green Russian Bigmuff, EHX Ram`s Head Bigmuff, EHX Triangle Bigmuff, MXR Distortion Plus, ProCo Rat, MXR EP 101, Xvive E1 Echoman,
   Pris: 650,- 
  • Av Troll
   Hvis jeg skulle brukt en tusenlapp på en reverb, hva burde jeg gått for? Tc Hall of Fame 2? Ser de går for rett over tusenlappen helt ny.
   Ligger et par EH Cathedral på finn. Er det noe stas? 
   Fordel om den har shimmer. Kunne tenkt meg Strymon Big Sky, men den blir for heftig siden jeg kun skal bruke det til litt testing og leking i loopen på Mooer Preamp Live. 
  • Av Affen
   Vis oss Bosset ditt, because Boss is sjef
    

  • Av Mr.Scary
   Er seriøst på jakt etter nytt LEVEL potmeter for min BOSS HM2.
   Har søkt litt her og der , men finner liksom ikke riktig sted for å slå av en handel,
   Noen her inne som har tips til hvor man greit kan få tak i et ?
    


  • Av Epningstid
   Hei!
   Jeg har et merkelig problem med gitaren min (ESP LTD) og Boss DS1 distortion pedalen.
   I det pedalen aktiveres på blir lyden vrengt som den skal, men lyden blir lavere enn hva den er når pedalen er av. Altså det blir høyere lyd uten pedalen.

   Har prøvd pedalen på forskjellige amper, andre gitarer, andre kabler, med batteri, uten batteri, forskjellige adaptere - og den fungerer akkurat som den skal.
   Altså er pedalen i 100% orden.

   Har prøvd gitaren med forskjellige DS1er. Alt fra eldre modell, til helt ny ut av boksen. Samme problemet oppstår her.

   Med andre ord er det komboen gitaren min + DS1 som ikke helt stemmer.
   Ingen av fagfolka på har peiling på hva som er problemet.
   Gitaren funker som den skal på andre distortion-pedaler som er noen hakk dyrere enn DS1. Utfordringen er at jeg er altfor glad i lyden DS1 lager - så løsningen blir å modde DS1en til å få mer guffe slik som de andre distortion-pedalene har.
   Med andre ord - finnes det folk i Oslo-området som greier å modde en DS1 slik at den gir det gitaren min vil ha?
   PS: Veldig interessant hvis noen har vært i lignende problem - da fagfolkene hadde aldri vært borti noe lignende.

 • Siste aktive tråder

  • Hei Endt hvordan går det med amp bygge prosjektet? Jeg har akkurat bestilt et 18W Plexi byggesett fra ampmaker.uk Jeg har printa ut bygge manualen, leser litt hver kveld og gleder meg som en unge. Venter litt med eff loop settet...
  • Nei, men jeg har mutterhylser, men det ser det ut som om du har fått tak i 🙂 Fint kabinett!
  • Grattis! Virker fete de der! 🙂
  • Har i senere tid hatt litt løselige tanker om å ha én gitar i tillegg til Strat´ne, men egentlig ikke funnet noe som har trigget kjøpelyst - uten at det har vært (alt) for dyrt. Men for et par uker siden kom jeg over en YT-snutt der Jared James Nichols demonstrerte Epi´s versjon av hans Old Glory.  Da begynte det å klø litt. Det helt enkle nedstrippede konseptet med kun én P-90 og det litt "bøllete" designet tiltalte meg. Så da måtte jeg innom posten og hente pakke i dag:  
  • Se der, ja. Det må jeg prøve å få med meg viss økonomien tillater det. Har ikke hørt de andre to banda. Har ikke fått med meg Hjorten heller, faktisk, så takk for den infoen. Nok et konsertsted her i byen jeg kan sende epost til, som så spør om å få høre oss, og så slutter å svare på epost når de innser hva slags musikk vi lager.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.