Ingengitarist

Medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Ingengitarist vant dagen sist Oktober 2 2017

Ingengitarist hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

40 Excellent

Om Ingengitarist

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Rogaland
 • Interesser
  Trening, sykkel og styrke. Musikk, hobbyspilling og korpspappa

Nylige profilbesøk

303 profilvisninger
 1. Ingengitarist

  Vis din Les Paul

  Min nyinnkjøpte Les Paul traditional 2016, og Yamaha fra 70-tallet som prøver å ligne.
 2. Ingengitarist

  Forsterker-doktor Rogaland

  Var tom for trykkluft på boks, og har ikke vannfilter på kompressor, takk for advarsel om støvsuger. Satser på det gikk greit.
 3. Ingengitarist

  Forsterker-doktor Rogaland

  Fikk ikke umiddelbart kontakt med Ole Reidar, så tok en runde med el-rensspray i går kveld. Rensa alle pots så godt det lar seg gjøre med spray etter først å ha støvsugd utvendig og innvendig, og vendte alle pots opp og ned mange ganger. Koblet fra alle kontakter og renset de. Testa i en halvtime og den høres faktisk bra ut, så spørs det om det varer.
 4. Fargen er i utgangspunktet ikke en favoritt, men den er faktisk ganske fin. I tillegg så blir det vel den Les Paul som matcher best med min gamle yamaha LP kopi 😊 Fikk prøve den en times tid nå og likte den. Er mulig det er synsbedrag, men for meg er det noe som ikke blir helt rett med SG. Har jo ikke fått prøvd over tid så kan hende det hadde gått seg til. Uansett så blir Traditional 2016 på meg nå.
 5. Skal forhåpentlegvis se på den red wine LP i kveld 😀
 6. Det som frister med ny 2018 modell er tobacco sunburst som er min personlige favoritt,men her er det burstbucker 1 og 2 ser det ut til, mot 57 classic i 2016. Mulig det er feil, men om det stemmer og det jeg har lest meg fram til stemmer, er 57 classic kanskje det jeg er ute etter. Når det gjelder forsterker har jeg en line 6 spider 15, men har lyst å prøve marshall DSL5CR. Og den har de inne på 4sound.
 7. Hei, Jeg er i tenkeboksen om å kjøpe en Gibson, og hadde egentlig tenkt på Gibson SG Standard brukt, eller ny 2018 modell. Jeg har små hender så tenkte at Slim-taper profil skulle passe meg bra, men jeg synes SG-halsen virker ganske bred. Tynn jam men bred, og med bred hals som ikke passer meg veldig bra. Så jeg prøvde Les Paul 2018 Traditional Tobacco Sunburst, på 4sound for sammenligning, denne skal vel har tykker hals i 50's stil, og jeg syntes denne halsen umiddelbart passet meg bedre, noe jeg synes er litt rart, siden den skal være tjukkere. Prøvde også 2018 Standard LP, denne virker også litt smalere nede på halsen, sammenlignet med SG. LP Standard er utenfor budsjett, i alle fall ny, så den utgår. Traditional 2018 frister men er på grensen til å sprenge budsjett, mens med SG så kan jeg slenge på en ny øvingsforsterker i tillegg. 1) Så oppsummert, er det forskjell på bredden på halsen på rounded profil, Asymmetrical Slim Taper som er på Standard, og SG Slim Taper, eller er det bare tykkelsen som gjør at jeg føler den tynne er bredere. 2) Er det noen som har formeninger om hvordan SG 2018 - er i forhold til tidligere modeller, er den et bra kjøp nå som den er på kampanje vs brukt? 3) Hvilken gitar skal jeg gå for når jeg er ute etter en best allround gitar, fra metall, blues og til clean jazz-komping. Vil ha en Gibson da jeg tenker livet er for kort til å ikke ha eid en Gibson 🙂 Valgene står nå mellom: Gibson Traditional 2018 Gibson Traditional 2018 - 57 classic humbuckers Gibson Standard 2007 - brukt - hvilke pickups? Gibson SG Standard 2018 På forhånd takk for eventuelle tilbakemeldinger.
 8. Hei, Har en Marshall Vavlstate Bi-chorus 200 modell 8200, den har spraket litt i potts lenge, nå er det nesten ikke lyd, som kan komme om den står på en stund. Helt ustabil. På begge kanaler og er rør er vel bare aktivt på vreng. Finnes den en forsterkerguru i Rogaland som kunne tatt en kikk?
 9. Takk for Haim-video, den skal jeg vise til kjerringa. Får alltid klage på at jeg "spiller med munnen" når jeg sitter i sofakroken og klimprer.
 10. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Har en mistanke om at det er tunere som er det svake leddet her. Så får se om jeg får tak i noen nye. Og kanskje ny nut. Skal sjekke ut Mean 90 og Dream90. sammenlignet med min gamle Yamaha SG65 så er denne ganske spinkel på clean og litt crunchy blues sound. Den er bedre nærmere AC/DC sound enn Yamahaen. Hadde forestilt meg, ut i fra det jeg fant på nett før innkjøp, at Epiphone ES339 skulle være litt mer allround enn det jeg til nå har fått ut i av den. Har desverre fått spilt alt for lite med lyd på den til å kunne konkludere. Takker uansett for innspill.
 11. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Har el-rens her, så kan gi det en sjanse. Stemmer opp til pitch. Kan jo være at jeg har slurvet ved strengeskift og at det gir etter litt der også etter litt spilling, ganske ute av trening med strengskift. Viss jeg kan få den til å spille rent så blir det nok å se på eventuelle oppgraderinger etter hvert. Ellers er det noen input på hvordan nut ser ut? På det øverste bildet ser det for meg ut som om jeg kunne prøvd å file litt til venstre kant mot stemmeskruer både på G og H streng. Men jeg har ikke peiling. Leste en plass at jeg kan bruke en D-streng til filing, er det ok? Eller må jeg kjøpe meg et filsett til 1000-lappen? :-)
 12. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Liten oppdatering på denne. Den har holdt dårlig på stemming, da spesielt G og H streng. Etter tips fra en annen tråd her så prøvde jeg med blyant i spor på nut, og det ble mye bedre, men ikke 100% Tenkte jeg kunne prøve å file litt, men vet ikke hvor jeg skal begynne. Leste en plass at en D-streng kunne brukes til filing, er det bra eller må jeg gå til innkjøp av filsett. Eventuelt prøve andre smøremiddel, og eventuelt hvilke. Ser at gitarist.no har Nut Sauce, men den er relativt dyr. Silikonspray på bomullspad? Legger ved bilde Ellers så er pickup switch ikke i hundre heller, knepper/spraker litt ved skifte.
 13. Ingengitarist

  ES 335

  Sikker på at det er i Stavanger du bor? Sjelden mer enn et døgn uten nedbør her i distriktet. Men fra spøk til et spørsmål om gitar og fukt. Har hatt en Alhambra nylonstrenger hengende på veggen i stua i mer enn ti år, og stående ute i ti år før det. Har aldri tenkt på fukt. Hvordan vil jeg merke at den tar skade av det. Regner med det er fare for at treet sprekker om det blir for tørt over tid? Har hatt varmepumpe i damne rom siste årene.
 14. Ingengitarist

  Gitarstativ for seks gitarer

  Takk. Er uten band og buss, og ingen overhengende fare for at jeg får noen av delene i dette livet. Står støtt og godt hjemme :-)
 15. Hei, Etter å ha kjøpt stikksag og litt andre håndverktøy samtidig med behov for et stativ så fant jeg ut at jeg ville prøve å lage ett stativ og søkte på diy guitar stand på google. Gikk for dette. Verktøy: Drill, stikksag, vinkeljern, tvinger, kontaktlim, målebånd, linjal vater, skrujern med rett passende hode til skruene. Sandpapir, pussemaskin, fil, rasp. Jeg kjøpte hobbyplater fra Coop OBS Bygg. Til topp delte jeg den ene i to. Festet en plate med tvinger som rettholdt og saget over med med stikksag. INnstikk til hals målte jeg opp og saget til med stikksag. Viss jeg skal gjøre en gang til så tror jeg at jeg bruker en hullborr på ca 28 mm innerst og sager mot hullet . Var litt vanskelig å få det helt nøyaktig med bare stikksag. Til Sidene la jeg en kassegitar oppe på hobbyplaten og tegnet omriss av kroppen. øverste delen målte jeg samme bredde som topp. deretter la jeg to hobyplater dobbelt og saget de samtidig. Brukte tape.,tivnger og skrudde de fast i toppen for å holde de sammen. ETter første skrua så kom jeg på at man jo skal borre hull før man skrur... Side bunn sagde jeg ut på samme måte, målte ca lengde ut i fra hva jeg såg på web, og lagde litt annen form enn originalen. Borret så hull i begge platene mens de var festet sammen slik at det skulle bli likt på begge sider, og laget merker i sideveggene for oppborring av de også. Tverrstengene som gitaren står på laget jeg av avkapp fra vegglekter. Saget i samme lengde som topp minus 36mm ( tykkelsen av 2 x hobbplater ) Montering av disse var det som var mest knot. Målte opp på ene siden først med hjelp av gitar og deretter målte jeg opp så nøyaktig jeg klarte på den andre. Borret hull til skruer i enden av tverstengene og i sidene. Samme på toppenT Tverrstengene har padding som er stiftet på. Kjøpte antisklimatte fra Biltema til dette. Tok litt tid fra start til mål, delene blei liggende ferdig kappa før sammensetting. Ok førnøyd siden jeg er ingensnekker også. :-) To strøk med lakk og så sa jeg meg ferdig. Limprøve. Kjøpte tøybånd på sybutikk for å ha som beskyttelse for hals. Limpte på med Pattex lim kjøpt på clas. Vurdere å ta på knotter til gitarremmer, og ha rem som sikrer halsen fra å gli ut på toppen om treåringen går bananas, men prøver uten inntil videre. Takk for meg :-)