Gå til innhold

Ingengitarist

Medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Ingengitarist vant dagen sist Oktober 2 2017

Ingengitarist hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

28 Excellent

Om Ingengitarist

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Rogaland
 • Interesser
  Trening, sykkel og styrke. Musikk, hobbyspilling og korpspappa

Nylige profilbesøk

252 profilvisninger
 1. Takk for Haim-video, den skal jeg vise til kjerringa. Får alltid klage på at jeg "spiller med munnen" når jeg sitter i sofakroken og klimprer.
 2. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Har en mistanke om at det er tunere som er det svake leddet her. Så får se om jeg får tak i noen nye. Og kanskje ny nut. Skal sjekke ut Mean 90 og Dream90. sammenlignet med min gamle Yamaha SG65 så er denne ganske spinkel på clean og litt crunchy blues sound. Den er bedre nærmere AC/DC sound enn Yamahaen. Hadde forestilt meg, ut i fra det jeg fant på nett før innkjøp, at Epiphone ES339 skulle være litt mer allround enn det jeg til nå har fått ut i av den. Har desverre fått spilt alt for lite med lyd på den til å kunne konkludere. Takker uansett for innspill.
 3. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Har el-rens her, så kan gi det en sjanse. Stemmer opp til pitch. Kan jo være at jeg har slurvet ved strengeskift og at det gir etter litt der også etter litt spilling, ganske ute av trening med strengskift. Viss jeg kan få den til å spille rent så blir det nok å se på eventuelle oppgraderinger etter hvert. Ellers er det noen input på hvordan nut ser ut? På det øverste bildet ser det for meg ut som om jeg kunne prøvd å file litt til venstre kant mot stemmeskruer både på G og H streng. Men jeg har ikke peiling. Leste en plass at jeg kan bruke en D-streng til filing, er det ok? Eller må jeg kjøpe meg et filsett til 1000-lappen? :-)
 4. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Liten oppdatering på denne. Den har holdt dårlig på stemming, da spesielt G og H streng. Etter tips fra en annen tråd her så prøvde jeg med blyant i spor på nut, og det ble mye bedre, men ikke 100% Tenkte jeg kunne prøve å file litt, men vet ikke hvor jeg skal begynne. Leste en plass at en D-streng kunne brukes til filing, er det bra eller må jeg gå til innkjøp av filsett. Eventuelt prøve andre smøremiddel, og eventuelt hvilke. Ser at gitarist.no har Nut Sauce, men den er relativt dyr. Silikonspray på bomullspad? Legger ved bilde Ellers så er pickup switch ikke i hundre heller, knepper/spraker litt ved skifte.
 5. Ingengitarist

  ES 335

  Sikker på at det er i Stavanger du bor? Sjelden mer enn et døgn uten nedbør her i distriktet. Men fra spøk til et spørsmål om gitar og fukt. Har hatt en Alhambra nylonstrenger hengende på veggen i stua i mer enn ti år, og stående ute i ti år før det. Har aldri tenkt på fukt. Hvordan vil jeg merke at den tar skade av det. Regner med det er fare for at treet sprekker om det blir for tørt over tid? Har hatt varmepumpe i damne rom siste årene.
 6. Ingengitarist

  Gitarstativ for seks gitarer

  Takk. Er uten band og buss, og ingen overhengende fare for at jeg får noen av delene i dette livet. Står støtt og godt hjemme :-)
 7. Hei, Etter å ha kjøpt stikksag og litt andre håndverktøy samtidig med behov for et stativ så fant jeg ut at jeg ville prøve å lage ett stativ og søkte på diy guitar stand på google. Gikk for dette. Verktøy: Drill, stikksag, vinkeljern, tvinger, kontaktlim, målebånd, linjal vater, skrujern med rett passende hode til skruene. Sandpapir, pussemaskin, fil, rasp. Jeg kjøpte hobbyplater fra Coop OBS Bygg. Til topp delte jeg den ene i to. Festet en plate med tvinger som rettholdt og saget over med med stikksag. INnstikk til hals målte jeg opp og saget til med stikksag. Viss jeg skal gjøre en gang til så tror jeg at jeg bruker en hullborr på ca 28 mm innerst og sager mot hullet . Var litt vanskelig å få det helt nøyaktig med bare stikksag. Til Sidene la jeg en kassegitar oppe på hobbyplaten og tegnet omriss av kroppen. øverste delen målte jeg samme bredde som topp. deretter la jeg to hobyplater dobbelt og saget de samtidig. Brukte tape.,tivnger og skrudde de fast i toppen for å holde de sammen. ETter første skrua så kom jeg på at man jo skal borre hull før man skrur... Side bunn sagde jeg ut på samme måte, målte ca lengde ut i fra hva jeg såg på web, og lagde litt annen form enn originalen. Borret så hull i begge platene mens de var festet sammen slik at det skulle bli likt på begge sider, og laget merker i sideveggene for oppborring av de også. Tverrstengene som gitaren står på laget jeg av avkapp fra vegglekter. Saget i samme lengde som topp minus 36mm ( tykkelsen av 2 x hobbplater ) Montering av disse var det som var mest knot. Målte opp på ene siden først med hjelp av gitar og deretter målte jeg opp så nøyaktig jeg klarte på den andre. Borret hull til skruer i enden av tverstengene og i sidene. Samme på toppenT Tverrstengene har padding som er stiftet på. Kjøpte antisklimatte fra Biltema til dette. Tok litt tid fra start til mål, delene blei liggende ferdig kappa før sammensetting. Ok førnøyd siden jeg er ingensnekker også. :-) To strøk med lakk og så sa jeg meg ferdig. Limprøve. Kjøpte tøybånd på sybutikk for å ha som beskyttelse for hals. Limpte på med Pattex lim kjøpt på clas. Vurdere å ta på knotter til gitarremmer, og ha rem som sikrer halsen fra å gli ut på toppen om treåringen går bananas, men prøver uten inntil videre. Takk for meg :-)
 8. Ingengitarist

  Vis frem kosekroken din!

  Min og etter hvert ungene sin loftskrok
 9. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Drag and drop fra Dropbox i webrowser gjorde til at bildene ble veldig små. Dekket til Pickuper før pussing og støvsugde bort støv før polering, men takk for tips om pussepad. Sugardaddy, neste steg blir vel å justere action, så da må jeg kanskje leie deg. Blir sikkert til at jeg ser litt på det selv med youtube som hjelp, så må jeg kanskje ty til rescue når alt er rota til. Som nevnt så kunne jeg sikkert pussa/polert litt mer, men merker nå ingen ting til at strengene hakker ved bending.
 10. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Fikk brukt fredagskveld til litt båndpussing. Maskerte og pusset litt med 0000 stålull. Deretter prøvde jeg polering med blå og hvit polerpasta fra biltema. Kort oppsumert så ble det veldig mye bedre, men kunne kanskje tatt litt mer med stålull før jeg polerte. Pastaen til biltema synest jeg ikke noe om, så i ettertid ville jeg gått for en pasta på tube. Vet jeg har en liggende, som ble brukt til annet, men fant ikke den igjen. Jeg har ikke sammenligningsgrunnlag med Gibson, men så langt er jeg veldig fornøyd med Epiphone ES-339 Pro, og kan ikke skjønne annet at det er mye gitar for pengene. Legger ved noen bilder av prosessen, burde kanskje lagt i enn DIY-tråd men... Klargjøring av maskeringmaskertpusset og smurtKlart til strengerStrenget
 11. Ingengitarist

  NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Takker for tilbakemeldinger. Audun, det stemmer nok at det er dårlig fra fabrikk, da samtlige bånd er "hakkete". Merker veldig godt at strengene mer eller mindre hakker oppover på båndet ved bending og når jeg skal trylle triller. Har lyst å prøve polering selv, og har dremeltool, stålull 0000. Brytebåndskniven er til å dele opp maskeringstape? Funker det med biltema sin pasta blå og hvit må det vel bli da? Til maskering så jeg en video med tips om å tape lange remser med maskeringstape på en fjøl, og så dele opp i passe lengder når tapen er på fjølen, så er det bare dra av og rett på hals. Båndene ser ved første inspeksjon jevne ut i høyde, kunne ikke se noen avvik med bruk av stållinjal, og halsen ser rett ut. Som du skriver Germaniumkid, så er det en rimelig gitar og vil at den skal bli så god som mulig uten å legge for mye cash i den, men gjerne litt læring. Har lyst å lære meg setup og vedlikehold selv, så da er det vel bare å hoppe i det :-) Fikk lekt med den en halvtime i går, og bortsett fra litt sure strenger og ru bånd så er jeg fornøyd så langt.
 12. Kjøpte en brukt Epiphone-ES339-pro, da den etter litt lesing skal være grei gitar om man er på budsjett. Kroppen og baksiden av hals ser ganske strøken ut, båndene der i mot ser og kjennes verre ut. Fikk den i går og har ikke hatt tid til annet enn å pakke den ut og så vidt testet den uten lyd. Kjenner at strengene ikke glir smooth over båndene nede på halsen. Jeg tror slitasjen og jevnheten kommer så noenlunde godt fram på bildene. Såg et par videoer på youtube, og leste et par tråder her om båndsliping. Siden båndsliping er noe jeg ikke har gjort før, så burde jeg kanskje koste på meg en proff-båndjobb, setup og kanskje skifte av nut? Kunne tenkt meg å prøvd selv, men siden tid er en sterkt begrenset faktor per i dag, så er det kanskje like greit å sette det bort. PÅ videoene ser det jo ille lett ut å gå de glatte å fine, men de har vel gjort det noen hundre ganger. I Rogaland er det kanskje Strand gitar og en Gudmestad som er best til slikt? Takker for eventuelle inspill :-)
 13. Ingengitarist

  Blåst Ibanez DE7 - søppel? Og billig reverb

  Takk for tips, mulig forsterker blir solgt i morgen, så da blir det kanskje ikke behov for reverb.
 14. Ingengitarist

  Blåst Ibanez DE7 - søppel? Og billig reverb

  Hei, har prøvd med batteri, men død. Prøvde i helgen og klippe diode, men ingen tegn til liv. Den går i elavfall.
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.