Naigewron

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 094
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  28

Naigewron vant dagen sist September 8

Naigewron hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 298 Excellent

Om Naigewron

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Os, Hordaland

Nylige profilbesøk

1 938 profilvisninger
 1. Den ser jo konge ut! Jeg hadde irritert meg over at vibbarmen ser ut til å være i veien for pickupswitchen, men med én pickup brukes den gjerne ikke noe særlig? Digger alt ved dette prosjektet. Godt jobbet!
 2. Naigewron

  Luthiership på lavt nivå.

  Tenkte mer på formen på plekterbrettet enn valget av farger, hvis du ville vise frem mest mulig treverk 😉
 3. Naigewron

  Alfi27

  Handlet med Alfi på Finn uten at noen av oss koblet at vi var forumbrukere, men sannelig var han hyggelig og imøtekommende likevel Toppkarakter, null stress, kjapp levering.
 4. Naigewron

  Trenger tips til strømforsyning til pedalbrett

  Har kjempeerfaring med Decibel Eleven, Cioks og Voodoo Lab i alle fall. Du trenger ikke *nødvendigvis* en utgang per pedal. De aller fleste digitale pedaler kan fint daisychaines med andre digitale pedaler, og det samme gjelder analoge pedaler, med mulig unntak av fuzz og wah. Jeg har mine tre overdrives pluss kompressoren koblet til samme output på min Voodoo Lab Pedal Power 4x4, og jeg har en Strymon Flint og en Boss RV-6 koblet sammen fra et annet uttak. Null problemer. Derimot har jeg en Kort Pitchblack Mini tuner som nekter å daisychaines med noen andre pedaler - Det blir bare støy. Så du må muligens eksperimentere litt, men som oftest kan du slippe unna med færre utganger enn antall pedaler. Jeg kjører 13 pedaler fra en strømforsyning med åtte utganger.
 5. Naigewron

  El-gitar nybegynner

  Tilbøyelig til å være enig med Audun. Et annet punkt er utvikling av følelsen i venstreneven. Jeg begynte med å spille nesten utelukkende på Floyd-gitarer, og overspilte den til de grader. Jeg sliter fortsatt med at jeg ikke har utviklet noen skikkelig vibratoteknikk med venstreneven, siden jeg alltid løste det med overdreven bruk av whammybar. Men Floyd er skikkelig moro da, det kan jeg ikke nekte for. Og oppsettet lærer du deg fort - Jeg hadde aldri noen problemer med å strenge om eller holde min gitar stemt, og dette var på 90-tallet, før jeg kunne sjekke YouTube eller forum for tips og råd. Men hvis du skaffer deg en gitar med Floyd, sørg for guds skyld for å lære venstrehånden å vibrere strengene litt også. Ta ut armen fra Floyden av og til og spill uten den, slik at du ikke blir avhengig av å ha den der.
 6. Naigewron

  Hvorfor skal jeg spill El gitar?

  Det kan jo ingen andre enn deg svare på. Har du lyst til å spille elgitar? Da spiller du elgitar. Har du ikke lyst til å spille elgitar? Da gjør du det ikke. Jeg har for eksempel ikke lyst til å spille mandolin, så da lar jeg være
 7. Naigewron

  Tips og råd på stereorigg

  Jeg har ikke personlig erfaring, men så vidt jeg har skjønt så er det støypotensiale uansett om du kjører ren stereo, wet/dry, etc... Forsterkerne må vel isoleres fra hverandre hvis du skal være sikker på å unngå det
 8. Naigewron

  Tips og råd på stereorigg

  To forskjellige forsterkere vil nok gi deg et mye større stereobilde, og mye bedre "simulering" av to gitarer. Så kan du jo i tillegg hive på en pedal som TC Electronic Mimiq, som er spesifikt bygget for formålet, og legger inn veldig små variasjoner i pitch og forsinkelse i en stereo-setup slik at du virkelig får følelsen av et stort stereobilde og to separate gitarister som spiller det samme. Hvis du bruker effektsløyfe kan du også spare litt kroner og vekt på å splitte signalet i loopen og sende den ene kanalen til en effektforsterker, og den andre tilbake igjen til Orangen. Da får du selvsagt ikke like stor variasjon i de to kanalene, men det kan du kanskje kompensere for med en EQ-pedal foran effektforsterkeren e.l. Da mister du heller ikke muligheten til å bruke loopen, noe som kan være vanskelig hvis du vil kjøre to helt separate forsterkere men ha samme effekter i begge to.
 9. Naigewron

  Drummer Wanted

  Tip: You probably want to say where you're located
 10. Naigewron

  To neck pickup or not to neck pickup?

  Bruker neck og middle position på Telen min vesentlig mye mer enn bridge pickup alene (standard Tele pickupoppsett). Neck pickup er 100% essensielt for meg i alle fall. Alt er smak og behag, selvsagt, men for mitt bruk hadde jeg mye heller byttet ut bridge pickup med en mini humbucker enn å ha en humbucker i neck i en Tele. Men jeg må innrømme at jeg har aldri vært noen fan av lyden av neck-humbuckere. På alle gitarer jeg har eid med HH eller HSH (som er 90% av dem) har jeg så godt som aldri brukt neck pickup for seg selv.
 11. Naigewron

  Am pentatonisk skala

  Nei, Am skala bruker ikke bare heltoner. Det du tenker på er at den bare bruker toner uten "modifikatorer" (# og b), altså at den bare benytter de hvite tangentene på et piano. Det er *ikke* det samme som heltoner.
 12. Naigewron

  Am pentatonisk skala

  Jeg tror du forvirrer begrepet "heltoner" med "toner uten kryss eller b foran". A moll og A moll pentaton bruker ikke bare heltoner.