sarge

Medlem
 • Innholdsteller

  6 459
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

sarge vant dagen sist Mai 18 2016

sarge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

853 Excellent

Om sarge

 • Rang
  1-5 1-5 1-5 1-5

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden
 1. Reverbpedal, anbefalinger?

  Du justerer ikke lyden på mobilen. Du velger kun modell. Du velger IKKE HoF Mini hvis du trenger å bytte reverb-modell ofte eller trenger hands-on detaljkontroll på enkeltparametre.
 2. Reverbpedal, anbefalinger?

  Hvis du holder deg til en lyd, så må jo en TC Electronic Hall of Fame Mini være en liten joker. Finn ditt toneprint, så er det bare å kjøre. http://www.tcelectronic.com/hall-of-fame-mini-reverb/
 3. Sønnen min har spilt trommer og gått lei. Jeg tror at feel er viktigere enn lyd. Men enda viktigere tror jeg det er at man får variasjon og at det blir noe sosialt. Trommer er kult, men vanvittig mye kulere når man spiller sammen med andre. Sønnen min gikk ikke lei fordi han hadde el-trommer, men fordi det ble litt ensformig og ensomt. Det viktigste er at det er gøy. Pedalene bør føles så realistiske som mulig, og spesielt bør basstrommepedalen slå fysisk på en pad. Det blir dårlig feel i den løsningen som brukes på TD1K. Om man kan leve med lyden, så er et ordentlig trommesett å foretrekke for feel, og man kan få dem ganske rimelig på finn.no. Ellers ville jeg sjekket utvalget på Thomann. Ikke for å nødvendigvis kjøpe der, men fordi norske butikker har et begrenset utvalg. Her kan man se et mye større utvalg og få et bedre overblikk. https://norge.thomann.de/electronic_drumsets.html?pg=1&oa=pra
 4. Nei. Men jeg synes det er rart at de har nada om dette på hjemmesiden sin.
 5. Er det noen som vet hvordan Gear4music forholder seg til Cites? Fant en gitar der jeg fikk brå-GAS på. Selvfølgelig med rosewood i gripebrettet.
 6. Kan noen hjelpe en nybegynner?

  Jeg har hatt billig Marshall-forsterker (uten rør eller skikkelig simulering). Det låt ikke bra. Synes du Boss Katana er for dyr, så se om du finner en bra Roland Cube til rundt tusenlappen. Denne, for eksempel: https://www.finn.no/105785468
 7. Det har vært flere utskiftninger, så nå søker vi to nye medlemmer: Vi i Crunch (Sarpsborg) er på jakt etter både gitarist og keyboardist Crunch er et coverband som spiller blues, rock og pop som passer til fest og moro. To av medlemmene våre har takket for seg og vi trenger derfor en som kan fylle ut lydbildet igjen. Vi har allerede en taktfull trommis, en brummende bassist og virtuose vokalister og korister. Du må være glad i å øve og spille sammen. Vi øver ca en gang i uka i Sarpsborg og tar kun på oss spilleoppdrag når vi er klare for det. Spillegleden er det viktigste. Spiller du gitar og/eller keyboard, har lyst til å spille med oss, så ta kontakt. Offisiell facebookside: Crunch
 8. Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Jeg spiller mest bass, men jeg tror dette er nyttig uansett. Jeg noterer ned en del nøkkelbegreper for hver låt i settlista. Toneart og evt hvilken akkord det starter med hvis det ikke er grunntonen. Akkordprogresjoner for vers, refreng og bridge. Bruk av EQ, pedaler og lignende. Alt dette hjelper veldig mot jernteppe, men det er lite nok til at man ikke blir stående og lese noter.
 9. Fremgangsmåte for å lære nye sanger

  Kommer an på hvor vanskelig den er. Jo vanskeligere og desto mer ukjent, desto dårligere er tabs og chords på nett. Så for enkle, kjente låter, så er det gjerne bare å laste ned chords og tabs og øve til originalen. Når tabs er dårlig, så supplerer jeg gjerne med youtube-videoer om det finnes for å få tips. I de verste tilfellene så er det ripping av låta til harddisk og inn i riffstation. Inn med filtre og ned med hastighet, og så er det bare å plukke. På vanskelige partier er også riffstation fin, siden man kan starte på svært lav hastighet og så øke etterhvert som muskelminnet trenes. Akkurat det med å starte sakte er ofte lurt, uansett. Hvis man starter for fort, så er det lett å tillegge seg uvaner og småfeil som er vanskelige å kvitte seg med.
 10. Rimelig og bra reverb: TC Electronic Hall of fame mini
 11. Litt i tillegg (presisering): Vi har diskutert litt mer i bandet og i første omgang er en keyboardist mest i fokus. Det er det som har gitt oss størst fleksibilitet til å velge låter å spille tidligere, så vi søker ideelt sett en keyboardist som også kan spille litt gitar når det trengs. Får vi ikke til det, så er en allsidig gitarist interessant.
 12. Crunch er et coverband som spiller rock og pop som passer til fest og moro. Et av medlemmene våre har takket for seg og vi trenger derfor en som kan fylle ut lydbildet. Vi har allerede en taktfull trommis, en brummende bassist, en glitrende gitarist og virtuose vokalister og korister. Det går i alt fra Pink til Guns'n'Roses. Du må være glad i å øve og spille sammen. Vi øver ca en gang i uka i Sarpsborg og tar kun på oss spilleoppdrag når vi er klare for det. Spillegleden er det viktigste. Spiller du gitar og/eller keyboard, har lyst til å spille med oss og tar nye låter raskt, så ta kontakt.
 13. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Tritonus https://www.theguardian.com/music/2007/oct/12/popandrock.classicalmusicandopera
 14. Black strat utseende

  Er ikke så fan av hvite deksler og knotter sammen med rød tort på sort gitar. Rød tort på sort gitar bør ha sorte deksler og knotter som matcher enten deksler eller annen hardware.
 15. Bassforumets altmulig-chat!

  Har hardtslående trommis og ditto gitarist, så jeg er ganske sikker på at 1x12 ikke holder (det takler ikke effekten fra 500W-ampen heller)