Gå til innhold

sarge

Medlem
 • Innholdsteller

  6 624
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

sarge vant dagen sist Mai 18 2016

sarge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

974 Excellent

Om sarge

 • Rang
  1-5 1-5 1-5 1-5

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ok... here goes nothing. Låter som j... utight heismusikk. Unnskyldningen min får være at jeg spiller nesten utelukkende bass om dagen.
 2. Plukket av fjæra på stolen på dypeste streng. Den intonerte ikke skikkelig. Flyttet den litt lenger bakover, og da ble det bra.
 3. Med erfaring fra lignende ting fra tidligere, så synes alle at dette er kult, men det varierer veldig hva slags innsats folk har tid til.
 4. Kjøpte ny bass i dag. Fullstendig impuls. Bassen var en innbyttebass hos en lokal musikkforhandler, og jeg klarte ikke motstå. Det er min første 5-strenger. Noen bilder: Jeg tror det er en 98-modell Warwick Thumb. Brukt, men velholdt. Jeg likte umiddelbart godt å spille på den (noe jeg aldri har opplevd med 5-strengere i butikk tidligere). Så til spørsmålet (håper noen har giddet å lese så langt): Er det mulig å gjette seg til hva slags strengesett som sitter på? De er veldig gode å spille på (bra tension også på de dypeste strengene), og har ikke skarpt "klirr" slik en del rounds har (noe som selvsagt også kommer av at de er langt fra nye). Jeg kunne tenke meg å skifte til et nytt sett av samme strenger. Forhandler mente det kanskje kunne være Elixir med coating, men var langt fra sikker.
 5. Jeg er spent på hva som blir finansieringen framover. Vil uansett gi kudos til @Kjell Iver for jobben han har gjort. Det er ikke bare det å finansiere og å holde programvaren ved like, men man må også tåle ganske mye sprikende synsing fra oss medlemmene rundt ting som reklame, krav om penger, organisering av innhold osv. Det som ihvertfall er sikkert er at man ikke blir rik av dette, og jeg vil gi en applaus for kapteinen som nå mønstrer av. 🤘👏 Jeg var ihvertfall klar for å betale medlemsskap da meldingen om nedstengingen kom, og kommer til å gjøre det om det fortsatt blir en mulighet. Jeg oppfordrer alle andre til å gjøre det samme og støtte @007 i jobben framover.
 6. Velkommen! Jeg er veldig glad for at du er her, og er spent på fortsettelsen. 🙂 Trommiser er alltid velkomne (de er av en eller annen grunn alltid mangelvare), spesielt blant oss bassister. Jeg vet at en god del av oss er eller ønsker å være multiinstrumentalister, så trommiskunnskapene dine kommer også godt med.
 7. Wow! Bra det ordnet seg. 🙂 (Jeg hadde allerede laget PDF av gitafinish-guide-tråden under DIY. Godt å vite at den blir.)
 8. Boss er som veldig mye annet av mainstream-merker: Det meste holder god kvalitet. Noe gir mye for pengene. Til syvende og sist handler det om smak. Jeg har 3 av 7 pedaler på hovedbrettet (til bass) fra Boss. I tillegg har jeg en Katana 100 til gitar. Hat? Aldri i verden. Elsk? Nei, men Boss er en god venn som man kan stole på når det trengs.
 9. Ja. Jeg ville uansett satt muligheten til å holde og prøve gitaren høyt i forhold til å kjøpe billig usett. Surt å få en gitar hjem som er nærmest uspillbar på grunn av ujevn båndhøyde, skjegg og røtne fabrikkstrenger. Kjøper du ny hos butikk, så bør de gjøre jobben med å sette på nye strenger og gjøre grunnleggende oppsett for deg (og, ja, det kan hende du må betale noen kroner for nytt strengesett, men strenger er uansett noe man må regne med å skifte relativt ofte på gitar. Det er litt som å gjøre service på bilen en gang i blant.
 10. Likte ingen av dem og er glad jeg er bassist.
 11. Nei, du er ikke for gammel, men som alt annet som skal læres fra bunnen vil det gå trått i starten. Jeg spilte litt bass og noe mer gitar i tenårene, men det viste seg at jeg skulle forbi 40 før jeg plukket opp bassgitar igjen. Nå spiller jeg såpass godt på bass at jeg ihvertfall ikke holder hobbycoverbandet vårt tilbake, men brukte nok et år før det begynte å nærme seg noe (og det er sikkert 5 år nå siden jeg altså plukket opp bassen). Dette er bare for å gi litt tidsperspektiv. Det gjelder å sette seg realistiske mål å strekke seg etter hele tiden. Lykke til! Uansett hva slags instrument du velger å begynne med, så tilsier all erfaring at det ikke kommer til å bli ditt siste. 🙂 Edit: Ser at noen er skeptiske til Indonesia-produserte instrumenter. Jeg for min del har hatt to Squier-basser (den ene har jeg fortsatt) og en Sterling by Music Man bass som er laget i Indonesia. Jeg har også en Fender Aerodyne som er laget i Japan. Jeg synes alle disse instrumentene er meget gode (og jeg angrer faktisk litt på den Squieren jeg solgte, for det var en helt kurant P-bass, og om jeg kommer over en brukt tilsvarende, så vil jeg nok slå til). Instrumenter fra Indonesia kan gi mye for pengene. Japan-bassen er også god, men ikke bedre konstruert enn Sterling by Music Man Ray-34-bassen fra Indonesia. Om det er Ibanez S521 du har lyst på, så kjøper du den. Jeg tror en ting du gjør veldig riktig der er å gå for gitar med fast bro. Mye lettere å holde stemt. Vinglepinne-gitar kan du kjøpe senere når du mestrer grepskifter, riffs, soloer, skalaer og alt det andre.
 12. ...og bare vent til spillingen skyter fart. DA er det gøy, da. Og det er gjerne da man slutter å bare kjøpe nytt, men også begynner å selge det man ikke bruker og oppgraderer fordi man trenger noe for å få akkurat DEN lyden. 🙂
 13. Jepp. Fikk nylig øynene (og ørene) opp for denne selv. Bruker Bass Soul Food, og den gir akkurat det lille ekstra kicket fra "vanlig" til "fett". Men usexy? Nah. 😉
 14. Lenge siden jeg har postet pedalbrettet mitt nå, så jeg vet ikke hvor mange pedaler som er byttet ut siden sist. Here it goes: ...og, ja, det er for bass. 😉 Siste anskaffelse er forresten EHX Bass Soul Food. Overraskende god pedal i det viktige grenselandet mellom boost og overdrive. Den gir ganske subtil overdrive om man vil, men også som boost gir den en karakter som gjør at bassen kommer bedre fram i miksen. Ute av brettet er Boss BassOverdrive ODB-3 som fylte rollen lenge, men som jeg alltid syntes ble litt skarp (den føltes alltid mer som en distortion enn en overdrive, om det gir mening).
 15. Sorry, men jeg husker ikke hva som var første pedal. Men min første amp husker jeg godt. Det var en Roland Spirit 30, og jeg brukte den uten pedaler. Den ble dessverre borte i et utlån i den lange dødperioden min som "musiker" etter at jeg begynte å jobbe og stifte familie. Da jeg tok opp hobbyen ca 10-15 år etterpå var den borte. Jeg husker at den hadde skarp, stygg vreng og en særegen romklang som jeg tror var en ekte spring reverb. Men jeg brukte den i mange tenår på gutterommet. Hadde vært moro å ha i dag, selv om jeg tror den hadde kommet grundig til kort ift. de siste par ampene jeg har hatt (Fender Superchamp XD og Boss Katana 100).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.