Gå til innhold
 • Bli medlem

sarge

Medlem
 • Innholdsteller

  6 590
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

sarge vant dagen sist Mai 18 2016

sarge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

931 Excellent

Om sarge

 • Rang
  1-5 1-5 1-5 1-5

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sorry, men jeg husker ikke hva som var første pedal. Men min første amp husker jeg godt. Det var en Roland Spirit 30, og jeg brukte den uten pedaler. Den ble dessverre borte i et utlån i den lange dødperioden min som "musiker" etter at jeg begynte å jobbe og stifte familie. Da jeg tok opp hobbyen ca 10-15 år etterpå var den borte. Jeg husker at den hadde skarp, stygg vreng og en særegen romklang som jeg tror var en ekte spring reverb. Men jeg brukte den i mange tenår på gutterommet. Hadde vært moro å ha i dag, selv om jeg tror den hadde kommet grundig til kort ift. de siste par ampene jeg har hatt (Fender Superchamp XD og Boss Katana 100).
 2. Hvor stort printområde har du hatt til rådighet her? Eller for å spørre på en annen måte: hva er dimensjonene på de største delene?
 3. Jeg brukte også Herdins Lakkbeis på et lignende prosjekt for noen år siden. Jeg gikk for sort plekterbrett med hvite kanter. Det var et artig prosjekt, selv om det ikke ble perfekt: Når det gjelder rød tortoise, så byttet jeg til det på en bass jeg har. Synes det ble bra.
 4. Jeg ser ikke det store problemet hvis man velger riktig strengetykkelse. Selv med en 30" baryton, så skiller det ikke mer enn 4,5" ned til normal Fender-skalalengde. I denne enden av skalaen utgjør det litt mindre enn tre bånd eller tre halvtoner. Den burde således kunne stemmes i C# standard tuning med omtrent samme strengetykkelser og spenn som en vanlig gitar. En halvtone opp burde gå bra, spesielt med light til medium strenger. Drop-tuning er alltid en utfordring for standard strengesett, og den tykkeste strengen har da uansett sine egne krav, siden den er en halvtone ned i forhold til C#-standard-tuningen som altså er ganske naturlig for en 30" hals med normale gitarstrenger. Og som andre har nevnt, så har strengetykkelse nesten alt å si. Jeg har en 30" short scale bass stemt i D standard (altså en oktav lavere enn vi snakker om her).
 5. At strengene er nye og ikke tykkere enn medium tror er det viktigste. Pass også på å få riktig lengde. Basstrenger har en bestemt lengde for å få en tykk del som strekker seg i hele halsens lengde fra stol til litt forbi oversadel, samtidig som en tynnere del skal vindes rundt stemmeskruen.
 6. Jeg ville ikke være redd for halslengden når han er blitt 13. Om du skulle vurdere 5-strengs, så er de både ofte litt lenger og har bredere hals. Det kan kanskje bli mye å strekke seg etter som 13-åring. Ellers har jeg personlig en Squier Jaguar PJ Short Scale bass, og selv om jeg nesten aldri bruker den når jeg spiller med bandet (da bruker jeg fullsize), så tror jeg aldri jeg kvitter meg med den. Veldig lettspilt og hendig når man sitter og spiller og overraskende god lyd og kvalitet. Jeg bruker den 99% av tiden når jeg sitter ved PC og plukker nye låter.
 7. Vintage Modified-produktene fra Squier er definitivt gode produkter for pengene. Sånn sett var jeg kanskje litt kjapp med å avvise en J-bass. Det er kun basert på prat med en håndfull rockemusikere. Jeg liker P-pickup. Den bassen på gear4music var også mer gunstig priset enn jeg trodde. Nå ser jeg at du er i ferd med å sjekke ut bruktmarkedet. Det tror jeg er en god ide. Om du får det til, så er de beste kjøpene der kjøper og selger treffes. En sjekk av at ting ser bra ut og fungerer er gull verdt.
 8. Jeg vet noen sverger til jazz bass, men for meg gir de en spinklere lyd enn en P-bass. Mulig dette er annerledes når man går opp i pris. Når det gjelder forsterker, så teller effekt mye på dette nivået. Bass krever mye mer effekt enn gitar for å oppnå samme opplevde lydnivå. Har du ikke en lokal instrumentbutikk du kan bruke?De kan ofte gi god veiledning og også hjelpe med å sette opp bassen. Ellers ville jeg sjekket finn.no med et slikt budsjett. Man får mer for pengene da.
 9. Hva slags forsterker og kabinett har du? Hva slags bass har du?
 10. Jeg ville også sjekket halskrummingen. Ved for mye krumming (høy action ved 12. fret) så strekker du strengen litt mer når du klemmer den ned enn ved lav action, og det vil også gjøre tonen lysere.
 11. Gjør også en sjekk av sporene i "nøtta" i andre enden av halsen. Hvis ikke de skrår nok, så kan det hende at strengens faktiske kontaktpunkt ligger nærmere stemmeskruen enn halsen, og da kan du få store problemer med intonasjonen generelt sett.
 12. Denne har jeg ikke sett noen som har bygget, men stort enklere får du det ikke. http://www.ampmaker.com/store/NoSo-One-AK11.html Edit: Så at den var out of stock nå. Bummer. Det jeg også ville vurdert, er f.eks. denne, som er en ganske clean amp, og så koblet opp internt med en Tube Screamer Clone-krets eller noe lignende foran. Ampkrets: http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=99271.0 Eksempel på tube screamer krets: https://www.musikding.de/The-Screamer-Overdrive-kit Smekk på en slik, så er du good to go: https://www.ljudia.no/produkter/hoyttalerelement/element/3/visaton-sl-87-xa-8-ohm
 13. Jeg laget noe sånt for min G30. Tror jeg postet bilder her, men det er lenge siden. Skal se hva jeg finner. Edit: Fant den!
 14. Jeg hadde i mange år en Fender Super Champ XD. Det er en hybrid med modellering OG rør. Jeg synes den låt knallbra. Har Boss Katana 100 nå, men må tweake den ganske mye for å få godlyden. Med Fender Super Champ XD kom godlyden med en gang. Den spiller ikke så høyt som Katana og mangler forhåndsinnstillinger, men låter som sagt bra og alle innstillinger er på fronten, enkelt og greit. Den dukker opp på Finn fra tid til annen.
 15. Jeg må for øvrig poengtere at jeg kun har 4-strengs basser, men stemmer dem nesten utelukkende DGCF, altså en heltone lavere enn standard. Det betyr en mellomting mellom standard stemte 5-strengere og 4-strengere.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.