sarge

Medlem
 • Innholdsteller

  6 558
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

sarge vant dagen sist Mai 18 2016

sarge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

906 Excellent

Om sarge

 • Rang
  1-5 1-5 1-5 1-5

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden
 1. Han her sier det mye bedre enn meg... ;-) https://youtu.be/DnBr070vcNE https://youtu.be/b78NoobJNEo
 2. Jeg spiller mest bass og selv om jeg bruker 34" bass med bandet, så skifter jeg halvparten av tiden til en 30" bass når jeg øver hjemme. Jeg har aldri følt at den forskjellen har vært noe problem. Jeg tror man kan låse seg hvis man aldri varierer.
 3. Lyden, mann. Lyden!
 4. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Nå er jeg bassist i bandet, men det hadde vært interessant å prøvd Katana 100-ampen min sammen med vår hardtslående trommis. (Han ryker vel stikker hver eneste uke).
 5. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Trommisen setter vel standarden, oftest. Hardtslående trommis gjør at man må opp ganske mye i volum ift. normaltøft volum. Mulig 20 rørwatt duger, men jeg tenker 50W for å ha litt å gå på. Og som bassist tenker jeg minst 300W, og minst 5 ganger effekten til gitaristen (hvis ampen hans presses litt).
 6. Beklager, men: Dust! Når det er Markbass som gjelder så er det ingen erstatninger.
 7. Jeg er usikker på utgangspunktet for tråden. Når det gjelder det å knytte følelser til bestemte tonearter, så er det i utgangspunktet litt tøysete sett med moderne øyne og det at man enkelt kan transponere, men det er to ting jeg kan komme på som gjør at ulike tonearter kan ha ulikt lydbilde: 1) Temperament i stemmingen. Med moderne stemmemaskiner så stemmer vi gjerne med "equal" temperament, slik at alle intervaller er like, uavhengig av toneart. Slik har det ikke alltid vært. Med stemming i favør av bestemte intervaller for en bestemt toneart, så vil alle tonearter ha forskjeller i intervallene og dermed ulike uttrykk. Jeg tror det er her de klassiske følelsene knyttet til bestemte tonearter kommer fra. 2) Ulike instrumenter har ulike grep for ulike akkorder. Og selv om de fleste har utgangspunkt i bestemte grunnformer, så blir de forskjellige når du setter dem sammen. Spill samme låt transponert til hhv E, A og D på en standard stemt gitar og opplev hvordan både mørke og lyse toner dukker opp på ulike steder i låta avhengig av valgt grunntone. Og så har vi de såkalte kirketoneartene, som egentlig bare handler om å bruke hvite tangenter og de skalaene som kommer når man velger de 7 ulike grunntonene. Hele den teorien faller bort når vi gjør grunntone og mode uavhengige av hverandre ved å ta i bruk de svarte tangentene.
 8. Flaut, men det virker som du hadde rett i at dette var en mulighet. Det viser seg at ampen jeg skal bruke høyst sannsynlig har parallell FX loop. Dette trodde jeg ikke den hadde, siden det ikke var innstillinger for balanse for noe slikt. Det viser seg at dette er noe de har fått litt kritikk for, men med mindre man går inn i ampen og flytter på jumpere (som visstnok bare skal gjøres av autorisert servicepersonell), så er det en 50/50 miks av clean signal og effects return. Dette gjør jo jobben min betydelig enklere. Her er det bare å lage en enkel summering fra stereo til mono (maks tre motstander), samt noen plugger, så er dette fullt mulig å lage som en kabeladapter. Trengs ikke boks en gang. For de som har spurt: Det er snakk om en Markbass Little Mark III bassforsterker.
 9. Den kretsen ser veldig bra ut. Jeg har nok lyst til å prøve en passiv krets først (altså uten power). Grunnen er rett og slett å holde det så enkelt som mulig.
 10. Tror jeg forsøker et DIY-prosjekt i en pedalboks. Hvor kjøper dere rimelige pedalbokser om dagen?
 11. Jeg tror nok det er enten eller, ikke en miks. (Altså enten effects loop eller ikke).
 12. Gjør den? Det er jo interessant, siden man ofte kjører pedaler som skal håndtere instrumentnivå i loopen. Det forenkler jo en del.
 13. Fordi jeg ikke gidder å styre med en mikser. Komplekse løsninger på enkle problemer forsøker jeg å styre unna. Jeg har sånn mikser (en gammel Behringer) liggende. Og ja, den må i effektloop. Instrumentet skal ha EQ i pre etter amp-inngangen, det skal ikke lyden fra mobilen.
 14. Jeg var usikker på om dette finnes. Satser på at dette er like greit å bygge selv. Saken er: Jeg vurderer å kjøpe ny forsterker bl.a. til øving. Den aktuelle ampen har effects loop, men ikke aux inn. Jeg ønsker å kunne bruke denne til øving og dermed koble til en mobiltelefon/PC. Jeg har brukt aux in på tidligere amper til det. Går det an å lage en boks som kan kobles inn i effects loop og som tar mono instrument inn + aux in (line level 3,5mm stereo) og så mater ut en sum av dette på instrument ut? Jeg ser for meg et motstandsnettverk her og har noen ideer, men finnes det produkter eller skjemaer for DIY av dette? Lydkvalitet er ikke essensielt, siden dette er kun til øving, men det bør være trygt og enkelt å bruke og ikke introdusere støy eller miste bass eller diskant.
 15. Jeg har en "For Dummies"-bok som bl.a. dekker dette. Tror den heter "Music Composition for Dummies". Jeg ser at det også finnes en "Songwriting for Dummies". Ikke dumt å starte med noe slikt. Ellers er det jo veldig vanlig at refrenget går i litt høyere toner og med høyere intensitet enn refrenget. Jeg synes det er vanskelig å lage virkelig fengende musikk og enda vanskeligere å få det til å passe en tekst. Derfor utsetter jeg det til jeg har musikk jeg er fornøyd med (og det er ikke ofte). Dette vet jeg det er mange som gjør. Se f.eks. "The Look" med Roxette eller "The Riddle" med Nik Kershaw. Bare tulletekst, men musikken har godt driv. NB. Jeg har dette som en hobby, så jeg har ikke noe press for å lykkes.