sarge

Medlem
 • Innholdsteller

  6 506
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

sarge vant dagen sist Mai 18 2016

sarge hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

874 Excellent

Om sarge

 • Rang
  1-5 1-5 1-5 1-5

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden
 1. Gibson 2018-priser !?!?!

  Tuller du? Det covres og remikses gamle låter over en lav sko. Sønnen min på 15 ber meg lage spilleliste til ham på Spotify.
 2. Den type musikk, ja. Da er vel neppe Ultimate Drive fra Joyo (Harley Benton) noe å komme trekkende med.
 3. Jeg vet ikke om du har fått noen tilbud, men jeg føler at det mangler litt informasjon her. Hva med budsjett? Hvilken type musikk spiller han? Er det noen lyder han savner? Hva slags gitar og forsterker skal dette kobles til? Å si at alt er av interesse, bare det er bra, billig og solid er litt som å si at noen ønsker seg en rimelig CD-plate til jul uten å si noe om musikksmak eller noe...
 4. Boss, MXR, Mooer og Electro Harmonix er solide merker med gode produkter. Joyo er greit, men styr unna Dyna Compressor. Den vrenger når den får kraftig signal inn. Det er nok en del variasjon fra modell til modell der. Jeg merker selv at jeg styrte unna Boss før fordi de bruker buffered bypass istedenfor true bypass, men i senere tid har jeg kjøpt stadig flere Boss-pedaler. Det er ikke kun pris som gjør at de har holdt statusen oppe i så mange år.
 5. Hvilken låt øver du på nå?

  Lenny Kravitz' "Always on the run". På bass. Ikke så vanskelig å få til OK. Vanskelig å få perfekt fordi det er så mange småvariasjoner. Satser på en mellomting mellom OK og perfekt.
 6. Boss Katana 100

  Enig. Og i v2-oppdateringen er det kommet flere valgmuligheter for å styre dette. Med den oppdateringen låter det innafor, synes jeg. :-)
 7. Boss Katana 100

  Toppen er helt rå, men også dyrere. Jeg skar ut et rektangulært stykke 5-6 cm tykk skumplast som dekker baksiden og holdes på plass ved friksjon/press i materialet. Det bedret etter etter min mening lyden.
 8. Boss Katana 100

  Katana er ikke perfekt (jeg har Katana 100 1x12 combo). Den kan ikke gjenskape bortimot eksakt lyden av andre forsterkere, slik for eksempel Kemper og Axe FX kan. Men den har mange muligheter og er samtidig like lett å bruke som en vanlig ikke-simulerende amp. Det siste er viktig for meg. Det er også ganske lett å stille god lyd. Jeg synes den i utgangspunktet har litt spiss lyd og har dempet åpningen på baksiden med skumplast og skrur litt ned på diskanten i EQ. Da blir det sånn jeg vil ha det. Når man har funnet ut av hvordan den fungerer er det bare å sette i gang. Det er som sagt enkelt å skru lyden, og man kan fokusere på å spille. Den låter som en god rørforsterker, og ikke minst er den kraftig. Solid state får ofte kritikk for å ikke kunne spille så høyt fordi de låter stygt når de presses, mens rørforsterkere låter på sitt beste når de presses. Boss har gjort noe med Katana slik at den låter bra uansett hvor høyt man spiller og den kan som sagt spille HØYT. Jeg synes den er en helt rå pakke når man kombinerer prisen, fleksibiliteten, lydkvaliteten og kraften.
 9. Boss Katana 100

  ... og så fra 4 til 8 forhåndsinnstllinger! Det er kult. (Nesten så jeg kunne klart meg med en Katana 50 istedet, men bare nesten...)
 10. Boss Katana 100

  Aj, aj. Dette var jeg ikke klar over før nå. Dagens gladsak, selv om det sikkert er gammelt nytt for noen: https://www.premierguitar.com/articles/26341-boss-announces-version-2-update-for-katana-amps
 11. I hifiverdenen kobles gjerne skjermen til signaljord i "sender"-enden. Vet ikke om det lar seg overføre til instrumentkabler.
 12. Boss Katana 100

  Testet med headset nå, og det låter annerledes enn gjennom høyttaleren. Jeg synes det låter skarpere. Det gir en lyd nærmere høyttaleren om man skrur ned diskanten litt, men det er fortsatt noe som mangler for å få det likt. Det virker ihvertfall ikke som det er noen kabinettsimulering på headsettutgangen. Etter min mening burde det vært det, men skjønner også at det ikke er det siden den også er en rec out. Det låter etter min mening best gjennom høyttaleren.
 13. Boss Katana 100

  Jeg har ikke brukt Katana så mye med headsett, så jeg vet ikke. MEN... Jeg har hatt en Line 6 pocket pod for en god stund siden og den synes jeg ikke rekker Katana til anklene. Det er mulig nyere pod-produkter er bedre, men det Boss har gjort i Katana er veldig bra, og som jeg har sagt tidligere: Det er lenge til jeg kjøper ny forsterker nå.
 14. Boss Katana 100

  Fikk en Taylor Baby-e i hus i går, og fikk endelig testet Akustisk-modellen på Katanaen. Det låt bra. :)
 15. Jeg pleier å gjøre nesten motsatt med åpne kabinetter. Jeg synes ofte åpne kabinetter blir skarpe i lyden, og skjærer ofte til en plate av tykk skumplast som dekker baksiden. Det blir ikke helt lukket, men demper nok til å få litt mer fylde i lyden. Jeg har vel for øvrig ikke hatt skikkelig lukket kabinett på gitarforsterkere. Jeg er enig i at det kan bli ullent.