Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

elektronaut

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

elektronaut vant dagen sist September 26 2019

elektronaut hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

306 Excellent

Om elektronaut

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 05. april 1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 061 profilvisninger
 1. Det funker sikkert helt topp. Men jeg aner jo ikke hvilken helningsgrad jeg trenger. Da må jeg kjøpe et lass av disse og prøve meg frem. Det blir nok for dyrt, ja. 🙂 Sannsynligvis 0.25 eller 0.5. Kjøper du begge kan du kombinere opp til 0.75, det utgjør ganske stor forskjell.
 2. Det funker sikkert helt topp. Men jeg aner jo ikke hvilken helningsgrad jeg trenger. Da må jeg kjøpe et lass av disse og prøve meg frem. Det blir nok for dyrt, ja. 🙂 Sannsynligvis 0.25 eller 0.5. Kjøper du begge kan du kombinere opp til 0.75, det utgjør ganske stor forskjell.
 3. DT770. De er mer komfortable i lengden, og låter litt morsommere. AKGene er flatere, men jeg har en tendens til å overkompensere for litt tynn bass når jeg bruker dem til å skru lyd.
 4. Jeg bruker både åpne (DT990 Pro) og lukkede (DT770 Pro). I praksis synes jeg DT990 både låter bedre og er mer komfortable, så det blir til at jeg kun bruker de lukkede når jeg trenger litt isolasjon. Hvis jeg bare kunne ha valgt en tror jeg ikke at jeg kunne klart meg uten lukkede, men det kommer selvfølgelig helt an på behovet. Jeg har disse også, knall studioklokker.
 5. Resultatet er forøvrig overraskende. Jeg valgte et high gain-eksempel fordi jeg synes forskjellen er tydeligst der, men det er merkbart med mindre gain også.
 6. Her er en liten blindtest, hvilken synes dere låter best? Begge er ca. samme cab, MESA 4x12 med V30. Mikrofoner er en kombo av Sennheiser 421 og Royer 121. En er Helix sin cab sim, den andre er en Ownhammer IR.
 7. Ja, nivået på CD pleier være temmelig høyt. Og -14 LUFS er nok alt for lavt hvis du skal gi ut på CD. Det er egentlig ikke noen fasit, ikke alle sjangre trenger like mye dynamikk. En punchy rockemiks tåler fint høyere volum, selv om den vil bli skrudd ned av normaliseringen til streamingtjenestene.
 8. For streaming (Spotify, iTunes etc) er -14 LUFS med peaks på maks -1db et greit mål. Her er en guide til hvorfor: https://www.masteringthemix.com/blogs/learn/76296773-mastering-audio-for-soundcloud-itunes-spotify-and-youtube Youlean har et gratis plugin for å måle LUFS, det funker ganske bra: https://youlean.co/youlean-loudness-meter/
 9. Kanskje det er 300k pots som står i? Isåfall vil du få mer diskant hvis du bytter til 500k.
 10. Ny skive på gang! Korona satte en liten brems på utgivelsesplanene, men nå er det på tide å klemme til. Her er første singel:
 11. Jeg tipper LED-pærene er koblet ca. sånn: Isåfall bør denne modden gjøre susen: (Mulig du også må beholde motstanden, det kommer an på spenningen)
 12. Kom til å tenke på et par ting: - Hvis du lodder footswitch-kabelen rett på bryteren så trenger du ikke en ekstra jack. - Det er godt mulig spenningen fra ampen er nok til å drive en LED-pære. Tenker det skal være mulig å få til to loops og én LED. Som bonus trenger du ikke koble boksen til strømforsyning lengre.
 13. Jeg tenker det lar seg gjøre. Enten ved å bytte bryteren med en 4PDT, eller å ofre LED-lysene. Ut ifra bildet ser det ikke ut til at det er plass til en ekstra jack, men hvis du bare trenger en loop så går det an å bruke en av dem. Eventuelt dra ut hele strømforsyningen og sette inn en jack der, da får du to loops.
 14. Hvis du vil beholde muligheten for batteri så kan du gjøre slik. Da blir batteriet koblet ut hvis du plugger den inn eller drar ut gitarkabelen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.