elektronaut

Medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

elektronaut vant dagen sist August 16

elektronaut hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

88 Excellent

Om elektronaut

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 05. april 1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

521 profilvisninger
 1. Problemer med lodding

  Det høres ikke ideelt ut, nei.
 2. Tror ikke noen av dem er noe dårlig valg. Jeg er veldig fornøyd med min Trinity v1, som er en HoF med et par ekstra presets. Spring er ikke TC sitt sterkeste kort.
 3. Eko rehab prosjekt

  Hvilke verdier har du på kondensatorene? Tipper det skal la seg gjøre å finne erstatninger. Den store der er på 0.047uF, som er en helt kurant verdi. Underlig konstruksjon. Fungerer den både som pickupvelger og en slags Varitone?
 4. Bruk av backingtracks live

  Jeg hadde allerede brukt Ableton i mange år før jeg begynte å spille i band, så det ble et naturlig valg for oss. Vurderer å gå over til Cubase for innspilling og miksing, men kommer til å fortsette å bruke Ableton til livebruk. Muligheten for å kunne trigge lydklipp uten at det trenger å være bundet til et arrangement er en stor fordel. Tempo- og taktskifte har vi veldig mye av. Klikksporet er bare en lydfil, så alt det er bakt inn der. På rolige partier holder trommisen takten med litt sparsommelig hihat.
 5. Bruk av backingtracks live

  Her er oppsettet vårt. Eneste trommisen trenger å gjøre er å trigge neste parti til høyre. En ting jeg liker er at det går an å automatisere noen ting med Follow Actions i Live. Her har vi f.eks delt en låt i to slik at det er lett å lydsjekke et synthriff uten å måtte spille hele låta, men hvis du starter fra begynnelsen så spiller begge delene i rekkefølge. En annen ting vi har gjort tidligere er å automatisk loope et parti mens trommisen er ute og stagediver, og så trykker han bare på en knapp for å gå til neste del når han har fått satt seg igjen.
 6. Bruk av backingtracks live

  Vi bruker Ableton Live til klikk, backingspor og ambient-effekter mellom låtene. Trommisen har en iPad med Conductr som han bruker til å trigge scener i Live. Vi har også brukt det til å trigge video via Max for Live, veldig morro å ha video som er syncet med musikken.
 7. Det er tynt med lineære pots hos StewMac, desverre. Jeg var ute i samme ærend for et par dager siden, er på jakt etter et par 250k lineære til jazzbassen til en kompis.
 8. Hvis du er happy med hvordan de andre to gitarene (og særlig den med 50s wiring) oppfører seg med lineære volumpots ser jeg ikke noe iveien med å bytte.
 9. Hvis du synes volumet dropper for fort vil det absolutt hjelpe med linære pots.
 10. Vis fram din favorittgitar

  2010 Studio. Solid arbeidsverktøy. Halsprofilen passer meg perfekt, og 3.5kg er passe komfortabelt.
 11. Oppgradering av elektronikk

  Høyere verdi gir mer rolloff, så .022 gir deg mer diskant enn .047.
 12. Oppgradering av elektronikk

  Du kan fint utelate kondisen, da sitter du igjen med en tonekontroll som ikke har noen effekt. Eventuelt er f.eks Orange Drops fra Sprague kurante og ikke så veldig kostbare hvis du skal ha prima kvalitet. Generelt er polyester film et bedre valg enn keramisk. Til humbucker trenger du en på 0.022uF, for single coil er det 0.047uF. Gå for lav voltage rating, ellers kan du risikere å ende opp med en gigantisk kondis. Hvis du ikke skal ha tonekontroll så kan det jo f.eks være en idé å bytte ut potmeteret der med en bryter for å bypasse volumkontrollen, da har du mulighet for full output rett fra pickupen.
 13. Pedalbrett

  Hurra!
 14. Pedalbrett

  Hva med.. G30 -> TU-3 -> NS-2 (Send) -> Whammy -> Tube Screamer -> Amp -> FX loop send -> NS-2 (Return) -> BF-3 -> DD7 -> FX loop return Da har du både overdrive og preamp i loopen på noise gate.
 15. "Do it all"-rotaryswitch

  Du kan jo f.eks ha dobbelt så mange Big Muff-varianter som JHS Muffuletta.. https://www.jhspedals.com/products/bass-pedals/muffuletta/ Ellers er det jo fint for å switche mellom forskjellige kondensatorer, kan se for meg at det hadde gjort seg bra i en wah-pedal. Eller switche mellom forskjellige kombinasjoner av dioder i en overdrive/distortion.