elektronaut

Medlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

elektronaut vant dagen sist August 16

elektronaut hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

109 Excellent

Om elektronaut

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 05. april 1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

548 profilvisninger
 1. Vis din Les Paul

  Høy output var den største grunnen til at jeg bytta ut mine, alt for lite dynamikk. Alt av overdrive ble til distortion. Byttet til et sett med Bare Knuckle Riff Raff i Exploreren, og DET var andre boller.
 2. Headsett under 1000kr

  Veldig fornøyd med mine AKG K271, de er lukket.
 3. Crazy Horse - misbrukt?

  Goop. Enkelte fabrikanter gjør slik for å "beskytte" kretsen sin enten mot plagiat, eller for å ikke avsløre at den er en klone av noe annet.
 4. Dynamisk Square Wave pedal

  Takk! Jeg er ikke noen elektroingeniør, men skjønner hva som foregår. Slenger noen LM393 på ønskelista, så skal jeg teste på brødbrettet.
 5. Dynamisk Square Wave pedal

  Jeg er absolutt interessert i å se. Et av prosjektene jeg har på benken nå er en klone av Bit Commander fra Earthquaker, den bruker en LM386D og en binary counter/divider (4042BE) for å generere square wave og suboscillator, samt en transformator for oktav opp. Interessant design.
 6. Dynamisk Square Wave pedal

  Idé: Vurdert mulighet for å justere bias på signalet? Da får du mulighet til å justere pulse width, pluss du får en gating-effekt. Se f.eks hvordan en Fuzz Face klipper, signalet er ganske asymmetrisk.
 7. Dynamisk Square Wave pedal

  Nice! Analog eller digital?
 8. Blåst Ibanez DE7 - søppel? Og billig reverb

  Det er en diode, og jeg tipper den er der for å beskytte mot omvendt polaritet. Hvis den er røket er det mulig resten av kretsen har fått negativ spenning hvis du har koblet til feil polaritet. Isåfall er chipper det første som ryker. Hvis du er heldig er det bare dioden som er røket. En ting du kan teste er å klippe det ene beinet på dioden og så se om pedalen virker om du kobler på et 9v-batteri. Bare pass på å ikke koble batteriet feil vei, siden du da ikke har noe beskyttelse.
 9. Koble HSH med 1 volume og 2 tone

  På HSH ville jeg vurdert 2 volume 1 tone. Synes ikke det er like essensielt med tonekontroll på humbuckere.
 10. Jeg har handlet en del derfra, og er rimelig fornøyd. Tayda er billigere, men kvaliteten på lakken er kjip. Pedal Parts Plus hvis du vil ha en litt mer forseggjort finish, de kan også drille og printe. Hvis du går den veien trenger du også en ny switch. BOSS bruker en transistor flip-flop, så du trenger en SPST momentary (normal open, tror jeg). Eventuelt kan du bruke en vanlig 3PDT og modde til true bypass.
 11. Det minner meg om at jeg så denne her om dagen..
 12. Det går nok helt fint. Tror også en 125B boks skal passe, det får du til under hundrelappen pluss frakt.
 13. Screenshot -> post ... Mac ?

  Det funker i Chrome og Firefox på mac. Det funker ikke i Safari, fordi Safari ikke har ordentlig støtte for det enda.
 14. Diverse pedalbygg

  Her er litt mer av prosessen. MN3005 er tilbake fra de døde! 4096-stage analog bucket brigade fra 1978, har vært ute av produksjon siden tusenårsskiftet. Helt til et kinesisk firma nylig lanserte en klone. Det betyr at det er på tide med en delay.. Starter med å designe maler i Illustrator som jeg teiper på boksene for å sjekke at alt passer og markere hvor jeg skal bore. Skriver ut designet på dekalpapir og lar det tørke i et døgn. Så kjører jeg på et godt lag med klarlakk og lar det tørke over natten igjen, dette gjør at blekket ikke flyter ut i kontakt med vann. Lager alltid en ekstra kopi av alt, det er kjedelig å ta en ny runde med lakking og tørking hvis noe går galt. Noe det ofte gjør. Bokser ferdig drillet og vasket med såpevann. Definitivt den kjipeste delen av prosjektet, særlig siden jeg ikke har en drillpresse. Legger dekalet i lunkent vann i noen sekunder til det begynner å løsne. Kunsten her er å holde i alle fire hjørner slik at det ikke umiddelbart krøller seg sammen og lager sprekker i klarlakken. Bokser med dekal på. Lar det tørke et par minutt, og så presser jeg forsiktig luftbobler ut. Pensler på MicroSol (fås kjøpt på modellbygg-butikker) med fingeren rundt alle kanter, det løser opp dekalet og får det til å gå litt mer i ett med boksen. Lar det tørke over natten og så kjører jeg to-tre lag med klarlakk over det hele og lar det tørke igjen. Lodding. Det ble ganske trangt, veldig fornøyd med at alt passer. PCB er fra Madbean Pedals. Kretskortet som flyter oppå er en addon for optisk modulasjon. Og ferdig resultat. Relativt tro klone av en Boss DM-2, men med mulighet for å modulere delaytiden hvis venderen øverst er slått på. Første test:
 15. pedalbrett

  Topp! Jeg har samme problem på Nanobrettet hjemme der jeg bare kjører en 1spot, alle fuzzene begynner å ule når looperen er på.