elektronaut

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  174
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

elektronaut vant dagen sist Januar 9

elektronaut hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

180 Excellent

Om elektronaut

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 05. april 1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

642 profilvisninger
 1. Retningsbestemt kabel?

  Aha, den har en intern jord-leder, og skjermingen er bare koblet på den ene siden. Det gir mening.
 2. Retningsbestemt kabel?

  Audiofil slangeolje. Et lydsignal er vekselstrøm, elektronene flytter seg frem og tilbake. En kabel som leder bedre i den ene retningen enn den andre er det noe veldig, veldig galt med.
 3. pedalbrett

  Jess, den er hjemmesnekret (som det meste på brettet der). Jeg har en tråd i DIY-forumet med litt større bilder.
 4. pedalbrett

  Nettopp ferdig med den årlige omkalfatringen. Veldig, veldig fornøyd med pluggene til Evidence Audio, beste solderless-systemet jeg har vært borti. Ut: Timmy, DS-1, Univox Super-Fuzz Inn: Bit Commander, Uni-vibe, DM-2, Nobels ODR-1, Broadcast, loop switcher
 5. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Det kommer veldig an på forsterker og sjanger. For min del liker jeg rundt 50w, da har jeg plenty med headroom. Har også en Tiny Terror på 15w som ikke har noe problem å henge med på en øving, men da er det ikke mye dynamikk å hente. For klassisk rock/metal trenger du ikke så mange watt, fint med litt vreng fra slutt-trinnet. Moderne "tight" metal er stort sett preamp-vreng, da er det greit å ha litt mer watt å gå på.
 6. Diverse pedalbygg

  Kanskje ikke så vanskelig å gjette hva dette er en klone av. Jeg testet å få designet UV-trykket hos Pedal Parts Plus, veldig fornøyd med resultatet. Kretskort har jeg fått fabrikert hos PCBWay i Kina. Den har det meste av mods fra de forskjellige limited utgavene: To gain-innstillinger med separate volumkontroller og interne trimmere Kjører internt på 24v fra en 9v forsyning for ekstra headroom Original Mullard OC-71 transistor
 7. Det er omtrent samme buffer som i en Klon, så lyden blir faktisk gullbelagt. Det er noen high pass-filtre i kretsen, men de skal være godt under hørbart frekvensområde.
 8. Her er en sak jeg laget for å få trails bypass på effektene jeg har i fx loopen min, rett og slett to buffer og en mikser. Hvis du skal mikse stereo ned til mono er det bare å legge til flere input buffere. Du kan også sette inn en volumkontroll på to av dem med en stereo pot.
 9. Aktive pups, ja eller nei?

  Omvendt for meg. Jeg har en Fender Prodigy-bass jeg har satt inn EMG i, og det låter greit nok. Men hver gang jeg sammenlikner med en passiv bass så angrer jeg. Var med en bassistkompis på en runde når han skulle handle seg nytt instrument, og fant ut at vi begge konsekvent foretrekker passive pickups. Men det er selvfølgelig smak og behag.
 10. pedalbrett

  Tror du har klart å klusse til innstillingen på Phase 90.
 11. Hvordan få med store pedalbrett på fly?

  Flight er vel fasiten her. Jeg har også flydd med pedalbrett i bag som innsjekket baggasje endel ganger, og bare fyllt opp bagen med klær/bandmerch.
 12. #gitarnorge på Instagram

  Er det en tanke å endre rekkefølge på innhold i høyrekolonnen? Jeg liker "recent posts"-funksjonen, og synes det er kjipt at den blir dyttet såpass langt ned. Pluss at Instagram- og Facebook-boksene har ikke fast høyde, så det hopper rundt når de lastes inn.
 13. Vis din Les Paul

  Jepp, jeg har ihvertfall det i min fra 2010.
 14. NAMM 2018-tråden

  Av alle nyhetene er jeg egentlig mest gira på denne.
 15. Litt råd til pedalbrett

  Rekkefølgen ser grei ut den. Mulig at Crazy Horse er litt sensitiv på buffer, du må nesten eksperimentere litt med plassering der. Jeg ville ha droppet å chaine strøm fra Boss-pedalene, og heller kjørt daisy chain fra strømforsyningen. Min erfaring er at daisy chains fungerer best så lenge du holder analoge dirt-pedaler og digitale pedaler isolert fra hverandre.