Gå til innhold
 • Bli medlem

Troll

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  11 116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  25

Troll vant dagen sist Mars 21

Troll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 266 Excellent

Om Troll

 • Rang
  Psychofunkadelic
 • Bursdag 24. okt. 1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Interesser
  Musikk, natur, trening, fisking, film, det sosiale liv og ihvertfall ikke gitar! Går mye i jobb, familie og venner

Nylige profilbesøk

11 847 profilvisninger
 1. Kjøpte meg nettopp et par Yamaha HS7 studiomonitorer for å bruke sammen med lydkort og Bias FX fra Positive Grid (amp-simuleringer, software). Syns generelt at Bias FX låter helt knall via studioheadsett, opptakene med VST låter også bra når de spilles av fra lydkort og monitor. Men når jeg bruker HS7 og Bias FX direkte for å øve, så låter de helt forferdelig. Veldig farget og rotete sound. Har prøvd både ut via Headhone Output og Line Output på Focusrite Scarlett Solo. Gjør jeg noe feil? Når jeg kobler opp Boss Katana Recording Out direkte til monitorene, så låter de helt fint. Opptakene jeg har tatt vi Bias FX låter også helt knall. Det er kun når jeg spiller direkte at det låter helt feil.
 2. Jeg har GFS Cruncht Pat i min Epiohone. Det låter bra! Som nevnt så er nok VEH litt mer passelig tyngre musikk. Det er ikke like bra som Seymour Duncan, men ganske nært og til en mye lavere pris. Går du for Seymor Duncan, kan jeg anbefale SH5 Custom hvis du liker det litt mørkt og fyldig, eventuelt SH6 Distortion hvis du vil ha det mer bright og sint. Seymour Duncan Blues Set låter helt fantastisk til klassisk rock og metal .
 3. Brukt Martin er generelt svært overpriset i Norge. Jeg kan nesten ikke forstå at folk får solgt til nesten nypris. Men Martin lager veldig gode gitarer. Har selv hatt D16GT. Jeg prøvespilte en D18 for en stund tilbake og den låt helt magisk. 😊 Jeg prøvde både Furch og Gibson i samme prisklasse den dagen, for min del var Martin helt perfekt og traff meg best mtp lyd og feeling.
 4. Du kan hvertfall undersøke om du kan bytte med grover locking tuners. Kan sikkert sende de noen bilder av dine tunere i en mail og høre, evt om noen andre her vet. Spørs jo litt om det er et must, eller om du kan leve med de som er der idag. Du vil nok dessverre ikke få igjen investeringene dine i fremtiden dersom du skulle selge gitaren. Oppgraderinger taper seg i verdi nesten 100%. For meg er locking tuners en stor fordel, men ikke et must.
 5. Bruker kredittkortet til å skrape vekk fett og smuss mellom båndene, etter et oljen har fått løsnet på det. Så bruker man bomullspad til å polere vekk smusset. Pleier å kjapt ta vekk overflødig olje med litt tørkepapir på slutten, slik at ikke det blir liggende igjen. Enkel og grei prosedyre egentlig. Bruker du gitaren mye, kan du gjlr dette ca en gang i året.
 6. Bruker du piezo, eller bare vanlig single Coil / humbucker? Bruker dere f. Eks en preamp mellom piezo og IR?
 7. Jeg ville latt metallet være slik det er. Sparer deg for unødvendig pengebruk, samt at det bringer frem sjarmen i en gitar at delene slites over tid. Dessuten blir de fort fettete og skitne igjen etter litt spilling. Selv tørker jeg bare over med en billig kjøkkenklut, både hardware og lakken. Fukter bare såvidt før jeg tørker av smuss og støv. Legger ikke så mye i det. Men det er jo mange som foretrekke å polere, det kommer nok noen anbefalinger på det. Det som er greit å ha liggende, er dunlop 65 lemon Oil, bomullpads og et gammelt kredittkort for å rense gripebrett. Det gjør jeg hvert 1-2 år. Avhengig av bruk 😊 funker bra, varer lenge.
 8. Husk å notere deg hvilke strenger som blir byttet til. Kan jo ta vare på etiketten 👍
 9. Troll

  Dagens gitar

  Spiller den bra? Har lenge vurdert en prestige, men har bare aldri prioritert det nok 😊
 10. Deluxe kan være litt vanskeligere å få solgt, grunnet mange sliter å ta skikkelige bilder uten et bindingen ser glinsende ut. Samme gjelder quilt top. Matt svart LTC EC1000 går noe fortere på finn, har jeg inntrykk av. Ellers så tror jeg ikke dry er noen betydelige forskjeller. Begge ligger i god kvalitsklassen, da man som regel får bra vare i 1000 serien. Det ligger en ESP Eclipse til 8 laken på finn. Bør være en god deal. Men helt ærlig så får du mye mer for pengene hvis du gir en ok pris for EC1000.
 11. Velkommen! Husk å poste masse bilder 😊
 12. Jeg betalte 3500 for min ATX og 3800kr for EC1000, riktignok uten pickups. Syns 5k er en OK pris for de.
 13. Schecter virker større i kropp og hals enn de andre gitarene mine. Halsen på Blackjack ATX føles som en rundt C profil. Tykkelsen ala Gibson sine 60s men rund som en Fender C-profil. Hellraiser har derimot en mer D profil hals. Jeg er ikke superfan av det, men vet noen liker det. Begge gode gitarer, men de har satset på mer strømlinjeformet sound på Hellraiser, mens Blackjack har en mye mer livlig, crispy og fargerik sound. Smak og behag. Ingen av Schecter jeg har eid har vært spesielt tyngre enn de andre gitarene mine (Fender, Gibson, ESP, Ibanez). Man blir derimot overrasket over hvor lett de er mtp størrelsen på kroppen. Ser ofte Blackjack ATX til rundt 4500kr på finn. Det er mye gitar for pengene.
 14. Av de du lister, så tror jeg at en brukt Schecter Hellraiser vil gi deg mest for pengene. God kvalitet, gode pickups til den type musikk og generelt god gitar. Jeg ville likevell sett på Schecter Blackjack ATX. Har eid begge deler, syns ATX har en gjennomgående bedre kvalitet og låter beste. Blant annet ibenhold gripebrett og mer. Ville også vurdert en brukt LTD M1000 eller EC1000. EC har kortere skala, skal du stemme langt ned så er kanskje de andre bedre. Men den tåler å stemmes et par hakk ned.
 15. Tror en setup ligger på rundt 700kr +/- 100kr for en gitar med floyd. Men det ser jo ut som du vet hvilke strenger som satt der før, da er det bare å prøve - så kan du alltids ta den til en tech hvis du ikke får det til. https://evenstadmusikk.no/dr-strings/1030325/dr-strings-dbg10-dimebag-darrell-010-046-medium Ernie Ball lager gode strenger hvis du likevel skal gå til tech og vil bytte merke til noe rimeligere. https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.