Troll

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  10 333
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Troll vant dagen sist Februar 13

Troll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

639 Excellent

Om Troll

 • Rang
  Psychofunkadelic
 • Bursdag 24. okt. 1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Interesser
  Musikk, natur, trening, fisking, film, det sosiale liv og ihvertfall ikke gitar! Går mye i jobb, familie og venner

Nylige profilbesøk

11 247 profilvisninger
 1. Jordingsstøy i gitar

  ups Høres ut som en forstyrrelse i signalveien hvis det er mer støy av å ta på strengene. Dvs noe som er koblet mot signal som ikke skal være der og når du tar på bridge, så berører du signalet istedenfor jord. Antageligvis har du forvekslet en leder eller to ett eller annet sted Tipper at du har byttet om signal og jord om hverandre på en av pickupene, eller kanskje et annet sted. Sjekk koblingene igjen, og sjekk at du har riktige fargekoder på koblingsskjemaet ditt. Lurer også på om gitarkabelen din har jording i begge ender, eller om det er den type kabel med flytende skjerm som bør kobles i riktig vei.
 2. Jordingsstøy i gitar

  Forsvinner støyen når du tar på strengene, eller er den konstant?
 3. Fjerne Pickup cover Les Paul

  Høres faktisk ut som du trenger en allsidig pichup https://www.seymourduncan.com/pickup/duncan-custom litt reviews: http://www.musiciansfriend.com/accessories/seymour-duncan-sh-5-duncan-custom-guitar-pickup
 4. Fjerne Pickup cover Les Paul

  Støtter forslaget om å heller bytte pickupsa, og beholde de originale i reserve. Kan jo forsøke deg på en Seymour Duncan SH5 Custom eller SH6 Distortion hvis det er "sint lyd" du er ute etter. Custom er litt mer balansert med mer PAF-lignende enn SH6, mens SH6 er kanskje litt mer "åpen" og "hårete" - men begge er gode pickups som er mulig å få tak i til veldig overkommelige priser. Mener at disse koster under en tusing for helt ny uten deksel.
 5. Dekk det til med et stort pledd eller noe sånt hvis du er redd for at det skal støve ned
 6. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Blir jo det samme som å si at man hadde klart seg med en kina-strat fra Europris til 500kr og en Marshall MG10 for å spille rock, blues, poop og metal i profesjonelt sammenheng. Stor forskjell på vreng fra en skikkelig high gain amp og noe billig ræl. For min del, syns jeg det er bedre å ha en stor amp og kabinett - samt spille med volumknotten på moderat, enn å krænke en liten røramp for å få en stor, definert high gain sound med riktig punch og tone. Stemmer du ned eller har flere strenger enn 6, så kommer headroom inn i bildet for å få en god og definert vreng. Har hatt alt fra 7-100W amper, og det er definitivt slik at forsterkertype har MYE å si, men en god amp i kombinasjon med riktig watt er optimalt i bandsammenheng.
 7. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Hjelper det! Og skru opp både mids og diskant, ned med bass og gain
 8. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Hadde til sammenligning en ENGL Fireball 60W som forsvant litt i "grøten". Mens andre amper tilsvarende Marshall kuttet bedre gjennom, selv ved tilsvarende styrke. Skriver hvertfall under på at det kommer veldig an på forsterker
 9. Vis din Les Paul

  For min del var det motsatt. Etter at jeg sluttet å spille i band, måtte jeg slukke tørsten / mangelen ved å kjøpe flere gitarer.
 10. NGD, Epiphone ES-339-Pro

  Jeg benyttet blyant på min gamle Epiphone LP fra Korea, fungerte helt fint sammen med en liten innstramming på stemmeskruene. Gitaren holder seg godt stemt. Men på din såg nøtten allerede dypt filt, så kanskje en ny en vil være et mer fornuftig valg. Skal du bestille fra GFS, kan jeg anbefale et par Mean 90 og Dream 90 i humbuckerformat for å rettferdiggjøre frakten Betalte vell rundt 7.000kr for min Epi LP i sin tid. Hvis jeg skal sammenligne med en Kina-Epiphone som jeg har hatt, så er forskjellene helt enorme mellom Korea og Kina. (Kina-epien kostet vell 2.700kr helt ny i butikk for et par år siden). Kvaliteten på hardware har vært helt OK, måtte en del justeringer til på både skruer, jack, switch, pickups mekanisk sett. Men etter disse har gitaren fungert utmerket i snart 12-13 år. Ikke top klasse, men likevel en glede å spille på iblant Skulle tro at kvaliteten på en Pro-versjon skal være over akseptabelt nivå.
 11. Burde gjøre susen med to buffere hvertfall. Får nok antageligvis ikke superfin lyd på musikken, men er sikker på at det funker Er litt nysgjerrig på om det er noen begrensninger på den summeren med tanke på høye eller lave frekvenser.
 12. [Byttes] GFS Classic 59 Gold Neck

  Går det an? Har faktisk vurdert det.. Tror jeg skal prøve det! bestilte også et par nikkel-covers med 50mm spacing på ebay, håper de passer. Opplever at humbuckerene ikke alltid sitter i cover, selv om samme spacing! Frister ikke å bestille ny GFS pga fraktkostnadene 😴
 13. Har ett stykk GFS Classic 59 med gull covers, for halsposisjon. Kjøpte denne for 3-4 uker siden, men klarte selvfølgelig å bestille feil farge! Gull istedenfor chrome/nickel. Denne er helt ny og koster 40 USD pluss frakt på 25 USD. Evt moms, hvis faktura kommer i posten. https://www.guitarfetish.com/KP--Vintage-59-Alnico-Humbucker-Classic-Tone-Gold--Kwikplug-Ready_p_21827.html Den er kun åpnet, sett på, bannet på, og pakket inn igjen. Grunnen til at jeg prmært ønsker bytte, er fordi jeg ikke har lyst å gi den fra meg billig - da den er helt ny. Ønsker å bytte i en pickup med nickel-lignende covers. Kan bytte i noe dyrere med evt mellomlegg fra min side. Hvis ikke noen ønsker å betale 450kr for denne, slik at jeg kan kjøpe meg en lik en i riktig farge
 14. Aktive pups, ja eller nei?

  Aktive pickups er som andre pickups - de har sin tone og karakteristikk som enkelte liker godt. EMG 81 låter for eksempel ganske klart og definert i et lydbilde i bandsammenheng. Hjelper for eksempel på hvis man stemmer ned gitaren. Så har EMG generelt ganske god bassrespons som passert fint til heavy riff. Syns personlig EMG 60/81 låter helt knall, men det er bare ikke min favoritt.
 15. Hvordan lodde

  Fantastisk, såg jo bra ut dette! Prøver meg på en slik Bruker per dags dato loddepenn. Det funker jo utmerket, har loddet mange gitarer, pedaler, bygget forsterker etc. Men det er utrolig digg å ha mulighet for å justere litt på effekten, samt ha et sted å legge fra seg bolten.