Gå til innhold

Troll

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  10 513
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Troll vant dagen sist Juni 23

Troll hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

773 Excellent

Om Troll

 • Rang
  Psychofunkadelic
 • Bursdag 24. okt. 1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Interesser
  Musikk, natur, trening, fisking, film, det sosiale liv og ihvertfall ikke gitar! Går mye i jobb, familie og venner

Nylige profilbesøk

11 475 profilvisninger
 1. Troll

  Epiphone Sheraton vs. Dot

  Ligger en fin Sheraton II til 3.5k på finn. Selger sender ikke.. Men ligger også et par fine Casino og en Joe Pass Pro. Fristende å slå til 😊
 2. Troll

  ESP Eclipse - humbucker spacing

  Blir aldri klok på dette.. Seymour Duncan SH - spacing for kort, strengene er nesten utenfor begge ytterste polene. Seymour Duncan TB - spacingen er altfor stor, strengene er flere mm utenfor begge ytterste polene. Dimarzio F-spaced - spacingen er akkurat perfekt på strengene. Når det gjelder Ibanez RG550 så passer Seymour Duncan TB perfekt. Mens den Dimarzio F-spaced humbucker har for kort spacing i bridge. Meget forvirret.. Trodde trembucker og F-spaced var akkurat det samme.
 3. Troll

  Epiphone Sheraton vs. Dot

  Ville styrt unna nyere Dot fra Kina. Jeg belatalte under 3k for en helt ny i ca 2012. Bytta pickups men ble aldri fornøyd. Har en Koreans epi som er vesentlig mye bedre i kvalitet og lyd. Akkurat her får man det man betaler for 😊 føltes litt som livløs planke desverre, selv om de såg helt knall ut.
 4. Troll

  Gibson ES-335

  Har også sett en god del Ibanez til salgs. Hadde vært gøy å prøvd et par modeller 😊 men.. Har man råd, så er det aldri feil med en fin Gibson ES 335. Ligger en I natt svart på finn, meget tiltalende! Det er bare prisen som setter brems..
 5. Troll

  Gibson ES-335

  Har generelt veldig god erfaring med koreansk Epiphone Les Paul. Jeg har eid en kinesisk Epiphone DOT. Forhandlere kjørte noen gode kampanjer på de, fikk den latterlig billig. Ut med mikkene, inn med P90 fra GFS. Mikkene gjorde opplevelsen bedre, men syns likevel at du får det du betaler for (og kanskje mindre..). De føltes billig, spilte sånn passe OK, låt noe plastikk. Mener jeg har spilt på en annen type Epiphone hollowbody som var mye bedre kvaltiet på, husker ikke modellen. Ser de går for 3-4k iblant brukt. Har til sammenligning hatt en Hagstrøm Viking som er i en helt annen liga. Her snakker vi meget god kvalitet til riktig pris Har en Gibson LP som koster 4x mer enn Hagstrøm, men med Gibson så får du det du betaler, mens med Hagstrøm så får du mye mer på kjøpet.
 6. Troll

  "Temme" en flying V

  Det kan hende at selve fjørene som justerer pickupene opp/ned vibrerer og lager støy, som pickupene plukker opp. Prøv å putt noe svamp eller lignende inntil fjørene og se om det hjelper med å dempe vibreringen. Jeg hadde tilsvarende problem med en gitar som hadde EMG, løste dette greit med svamp og klippe litt av fjørene slik at de ikke er så komprimert. Dette kan du teste som foresløptt over, ved å skru ned pickuphøyden. Sjekk om feedback-lyden endrer frekvens i det du skrur. Hvis fjørene er problemet, så vil frekvensen endre seg etter hvlken høyde du har på pickupsene.
 7. Troll

  Ampvreng + clean amp = switchekrøll?

  Går det an å åpne opp kanalswitcheren din og se på hva som er i den uten å ødelegge den? Noen amper har digitale switchere via stereo-jack, mens andre kan nok ha en helt enkel passiv dum av/på switch med mono jack (litt usikker på hvor vanlig det er...). Hvis du er heldig og har en passiv switch, så kan løsningen være enkel for deg. Da kan du bygge deg en enkel switch som bytter kanal og bypasser vrengboksen samtidig. Kan desverre ikke si med sikkerhet da jeg ikke vet hvordan kanalswitchingen fungerer, men verdt å sjekke ut. Her er en løsning: http://www.tonejones.com/ampSwitchAB.php Mulig det går an å modifisere den kanal-switchen din til å trigge et signal til som bypasser/aktiverer vrengpedalen ved å bytte selve switchen til en som har flere punkter, kommer an på hvordan den er bygget.
 8. Tenkte egentlig på Focusrite Scarlett. Men skal sjekke ut Solo også, ser de er ganske lik i pris.. Takker for tips 😊 siden ingen svarte opp ang Bias så tror jeg at jeg går for Professional for å være sikker. Får prøve meg frem 😊
 9. Har så langt funnet ut at jeg trenger lydkort.. Noe spesielt under/rundt 1000kr som duger? Focusrite Scarlet kanskje?
 10. Det beste er å aldri lære seg alle disse tingene (som jeg såvidt har hørt om). Det du ikke vet om, blir ikke et problem
 11. Jeg har blitt litt fasinert etter å ha sett noen videoer på YouTube. Tenker å kjøpe meg Bias FX. Har ikke planer om å spille inn noe særlig, mest til øving med headsett og evt studio-monitorer etterhvert. Solgte nylig en POD HD300, da jeg syns den var for avansert, den låt også bra - men noe digitalt. Leste at Bias reagerer litt bedre mot spillingen, så man får bedre "kontakt" med lyden. Det er to versjoner som er aktuell. Professional eller Desktop. Noen som har efaringer og kan bistå? Jeg trenger et par amper for forskjellige typer musikk og mulighet for å kjøre dual-amp-funksjonen, da det virker ganske lovende for å få mer fylde. Desktop er jo billigere, men er det verdt å spytte inn litt ekstra for Professional? Var jo ikke svindyrt dette heller. Hvor kjøper man dette? Thomann, eller hos forhandler i Norge? https://norge.thomann.de/positive_grid_bias_fx_professional.htm?glp=1&gclid=CjwKCAjwsdfZBRAkEiwAh2z65tteyxXT1X10fevh3AuRYrwmdvILNKe8xt3RNREJB9qzAkJakHuxOxoClzoQAvD_BwE Følger det med hardware i pakkene, eller må jeg ha et eksternt lydkort? Noe "rimelig" som vil gjøre jobben uten at man blir irritert over latency, drivere etc? Har en Asus Zenbook fra ca 2015 som vil bli brukt til dette. Helt grønn på dette, håper noen kan hjelpe meg
 12. Troll

  NGD - Reverend Volcano

  Langt fra verste headstokken jeg har sett, gir gitaren en litt mer klassisk look Burde vell ikke vært store greier å skjule de ripene. Jeg skal prøve med neglelakk på en gitar (ikke at det er nødvendig i det heletatt på slike små saker...). Gratulerer med en flott gitar!
 13. Skal visst ikke være noe forskjell på Korea og Kina. Ser ut som begge produksjoner har varierende kvalitet. Er sikker på at du har fått deg en fin gitar, trenger bare en god setup 👍😊 Hender at jeg plukker min opp iblant, til tross for at jeg har en del dyrere gitarer.
 14. Jeg har en Epiphone Les Paul Custom som jeg har eid siden 2006. For den prisen, så er det en helt knall Les Paul. Generelt litt smålfeil som dukker opp iblant, men ikke noe farlig. En skrue her og der som f.eks må strammes litt. Du får mer for pengene ved å kjøpe brukt, men det er aldri feil å støtte forhandler eog få garanti på sin første gitar Om et par år kan du f.eks oppgradere den med et par nye pickups. Står det Made in China eller Korea på den? Har erfaring med at Korea er mye bedre kvalitet. Usikke rp ådagsne kvalitet..
 15. En Baja har vell god salgsverdi, skal være rimelig grei å selge original. Selg den og kjøp deg nye deler hvis du vil bygge. Syns hvertfall at det er litt synd med hybrider der det står Fender, Gibson ol på headstokken Olja baja så hverfall stilrent ut!
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.