Gå til innhold

Epningstid

Medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Epningstid

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Klarer du å beskrive med ord hvordan annerledes? Hører for meg at lyden blir skarpere på et vis? Hva er strengetre sin funksjon? --------- Vil det på noen som helst måte hjelpe å pusse ned sporene? Jeg merker at man må dra med god kraft for å få de lyse strengene ut av sporene. Kanskje dette er meningen? De mørke strengene kan man enkelt lette av sporene.
 2. Har en stratocaster: Jeg synes gitaren går ofte out of tune ofte. Spesielt når jeg bruker whammy-baren. Har kokelurt en del på nettet og lurer på om det er nuten som har for små spor for strengene. Jeg vet ikke hvordan det skal se ut, så jeg legger ved tre bilder av hvordan det ser ut nå. Ser dette etter boken ut? Eller burde jeg filt et bredere/dypere spor for alle/noen av strengene? Jeg har også de der vintage-stemmeskruene som jeg også har sett at noen anbefaler å bytte ut når gitaren går ofte out of tune. Andre sier at det er helt meningsløst å bytte. Aner ikke hvem jeg skal stole på! Vil det være en idè å skaffe noen som er helt nye og ikke "vintage"?
 3. Jeg slipte ned halsen og resultatet ble ekstremt bra! Mens jeg pusset innså jeg jo at her kan man jo faktisk forme halsen ganske nøyaktig slik man vil. Med andre ord ble det ekstra tynt ved de høyere båndene, og tynnere på "nord"-siden av halsen enn ved "sør"-siden hvis det gir mening. Hendene mine har aldri spilt på en så god hals før. Passer perfekt! Jeg anbefaler vertfall på det varmeste å pusse ned halsen hvis noen skulle en gang lese dette når de føler de har for tjukk hals!
 4. Er det noen som har erfaring med å pusse ned en tjukk C-hals til en V-hals? Er dette i det hele tatt mulig å gjøre med et C-utgangspunkt? Forstår at det letteste alternativet er å bare skaffe seg en V-hals, men hvis det er gjennomførbart - hvordan går man frem?
 5. Flott! Noen som har peiling på hva som skjer i forhold til hvilken kornstørrelse man bruker? Ser at noen anbefaler 180, andre 800. Jeg kommer til å eksperimentere fra topp til bunn med mindre noen har noe annet vetig å komme med på tampen her.
 6. Hei! Jeg synes at fargen Fiesta Red på gitarer er nydelig, slik som John Frusciante bruker på bildet under. Men! Når jeg ser denne fargen på nye gitarer så er de ekstremt skinnende og klare - noe som åpenbart er meningen når gitaren er helt ny. Slik som dette: Det jeg lurer på er hvordan man får rødfargen til å se mer matt ut slik som på det øverste bildet. - Er dette noe som kommer etter årevis med bruk i naturlig lys? - Er det mulig å få denne finishen på en ny gitar? - Eller var lakken bare annerledes i "gamle dager" slik at denne endringen skjedde? Jeg tenkte å kjøpe en Fiesta Red stratocaster laget i Japan i 93/94 ish, om det skulle hjelpe som informasjon.
 7. Klippet D5, og lot D4 være igjen. ENORM forskjell! Nå fungerer det som det skal med kraftig volum-økning. Takk til alle som har bidratt med tips. Blir det noen markant forskjell i lyden hvis jeg også kutter D4? Hva vil endres fra "en kuttet" til "to kuttet" hvis det er mulig å forklare?
 8. Samme problem når jeg skrur ned volumet på gitaren, ja. Jeg har prøvd gitaren+DS1 på flere forskjellige forsterkere både i butikk og hjemme. Det samme problemet har dukket opp på alle forsterkerne. Med andre ord tviler jeg på det har noe med forsterkerne jeg har prøvd. Standard har vært i kjøre forsterkeren helt clean. Ingen merkbar forskjell. Bruker tuner i pedal-rekken min allerede uten at dette virker å gjøre noe forskjell. Polytune 2 btw. Skulle tro det! Syns bare at DS1-lyden er så fin! Jeg har sett på denne how-to-videoen: https://www.youtube.com/watch?v=uLgQqlTqMwY Ser ut som om han får høyere lyd etter å ha klippet D4 og D5 komponentene. Kan det virkelig gjøres så enkelt? PS: Jeg er innforstått med at lyden blir litt annerledes ved dette inngrepet. Vil dette gjøre noen lunde samme effekt som i nevnte youtube-video, eller?
 9. Jeg forsøkte et lass av forskjelige modeller hin dagen, og det var kun to av disse pedalene som utløste lignende problem - dog ikke like merkbart som på DS1. Jeg husker dessverre ikke hvilke to dette var. De resterende pedalene hørtes ut som de skulle. Disse pedalene som fungerte fint var også noen hakk høyere i prisklasse enn DS1. Jeg regner med det er gitaren sin pickup som helst vil ha en "staut" pedal for å kunne brøle som den ønsker?
 10. Nyere enn 1994, ja. Har prøvd med og uten pedaler (bla andre DS1) foran den. Samme problem oppstår uansett hvilken DS1 som plugges i gitaren. Volumkontrollen på pedalen er alltid skrudd til 10/10, men volumtapet skjer likevel. Hadde det bare vært så lett! Pedalen er ikke ødelagt i og med at det samme problemet dukker opp uavhengig av hvilken DS1 som brukes med gitaren. ------- Takk for mange svar! Jeg er dog ingen modder per i dag. Selv om det hadde vært en fantastisk ferdighet å lære seg, ser jeg ikke for meg at jeg setter i gang med dette prosjektet på egen hånd akkurat nå uavhengig av "hvor enkelt" det er. Finnes det folk i Oslo-området som hadde ønsket å tatt på seg denne jobben? Tre gode forslag fra dere:
 11. Hei! Jeg har et merkelig problem med gitaren min (ESP LTD) og Boss DS1 distortion pedalen. I det pedalen aktiveres på blir lyden vrengt som den skal, men lyden blir lavere enn hva den er når pedalen er av. Altså det blir høyere lyd uten pedalen. Har prøvd pedalen på forskjellige amper, andre gitarer, andre kabler, med batteri, uten batteri, forskjellige adaptere - og den fungerer akkurat som den skal. Altså er pedalen i 100% orden. Har prøvd gitaren med forskjellige DS1er. Alt fra eldre modell, til helt ny ut av boksen. Samme problemet oppstår her. Med andre ord er det komboen gitaren min + DS1 som ikke helt stemmer. Ingen av fagfolka på har peiling på hva som er problemet. Gitaren funker som den skal på andre distortion-pedaler som er noen hakk dyrere enn DS1. Utfordringen er at jeg er altfor glad i lyden DS1 lager - så løsningen blir å modde DS1en til å få mer guffe slik som de andre distortion-pedalene har. Med andre ord - finnes det folk i Oslo-området som greier å modde en DS1 slik at den gir det gitaren min vil ha? PS: Veldig interessant hvis noen har vært i lignende problem - da fagfolkene hadde aldri vært borti noe lignende.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.