Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 24. juni 2017 in all areas

 1. Er det da riktig å kalle det en løgnhals?
 2. Hei folkens! Som nevnt i DG-tråden for en stund siden så hadde konemor fiksa så jeg fikk et betydelig tilskudd til gitarkontoen da jeg bikka 40. Penga brant i lomma, og Finn.no ble trålt opp og ned og i mente. Valget ble tatt for i overkant av ei uke siden, og har derfor tilbrakt mye tid med denne skjønnheten:
 3. Har hatt lyst å prøve en ny amp en stund da jeg synes Randall Diavloen min begynner å bli litt kjedelig. Bestemte meg for å prøve noe helt nytt og etter å ha trålt nettet leeenge og lyttet til utallige youtube videoer tok jeg sjansen på en Orange TH 30. ampen kom inn døra i går, og du verden jeg er fornøyd så langt!!! Har ikke turt cranke den opp veldig mye (har naboer på alle kanter), men gainkanalen er HISSIG uten at det bare blir "suppe" av lyden som det ofte blir av hissige amper. Selv på lavt volum trøkker den bra. Clean kanalen er også utrolig bra, selv om det ikke er det jeg bruker mest. Ampen har mye "ompfh" og trøkk i bunn og det virker som den matcher Rivera kabinettene mine på en svært bra måte. Gleder meg stort til neste øving!!!😃 Tror denne ampen er kommer for å bli....i hverfall for en stund😉
 4. Takk for alle fine kommentarer nok en gang! Kjører på med noe mer teknisk.. Enjoy!
 5. Jeg syns det er grenser for hvor irritert en kan tillate seg å bli av at folk skriver "Squire" i stedet for "Squier". Seriøst, folkens, jeg syns det er ganske så tullete å henge seg opp i Squire/Squier-skrivefeilen gang på gang.
 6. Avrunding og utfresing ferdig , ting havnet sånn noenlunde på rett sted
 7. Ble inspirert til å lage en cover av Main Theme´n i Game Of Thrones etter sesong 7 startet på mandag!
 8. Gibson SG Tony Iommi 2002 ramlet inn døra i dag . Har vært på utkikk etter denne i 3 år og klarte å spore den opp . Jeg visste det fantes en her i byen , men klarte ikke å finne eier før nå . Meget pen stand med strøken original hardcase - Ebony fretboard- gammel type stor headstock . Fikk så vidt tatt noen få bilder mellom regnbygene i kveld .
 9. Ja, rart hva noen kan bli suhr av.
 10. Etter å ha forsket og pirket i elektronikken i flere dager uten å komme lengre var det på tide å gå videre. Får putte elektronikken inn senere når jeg får den til å fungere. Liming av bunnplaten gikk greit, måte høvle av et par millimeter i avrundingen i bunnblokk partiet siden fasongen er litt endret etter årevis med skjevbelastning. Tror den jobben jeg har gjort med å reparere bodyen ikke gjør den mye dårligere enn den var da den forlot fabrikken i sin tid, siden jeg har observert under reparasjonsarbeidet at de har tatt noen snarveier på fabrikken også. Bindingen gikk også greit helt til de siste 10 cm, bindingen greide ikke svingen og knakk til tross for forsiktighet og bruk av hårføner for å mykgjøre den. Måtte vente til neste dag og der gikk noen timer for å få på plass de siste centimeterne som endte opp i 3 biter før jeg var ferdig. Med litt filing og sliping ble skjøtene ganske greie. Siden jeg brukte 5 mm binding ble det minimalt med skraping av denne, til gjengjeld ble det mye skraping av limrester grunnet at jeg benyttet casko sitt polyurethanlim. Nå står sparkling og grunning for tur.
 11. En kjapp tur hjem fra hytta og fant denne på posten. Mjt/Allparts. Kjekk sak.
 12. Fant denne gamle tråden og tenkte å oppdatere den. Denne telecasteren har nemlig nå fått en skikkelig oppgradering.(tok jo bare 7 år ;-) ) Bestemte meg for å finne mer ut av den og den er fra 1994 så 23 år gammel. Det året brant mexico produksjonslokalet så mye av delene kom den gang fra USA. Artig! Dro til Vintage Guitar i Oslo og kjøpte de beste potmetrene og bryteren samt Emerson kondensator. Byttet ut bridge pickupen da denne hadde en for lo output og spiss lyd til en noiseless USA pickup. Måtte da legge lask for å jorde stol med elektronikkhus for å få den støyfri. Intonerte den opp og satt på 0.11 strenger. Nå låter den som en kule og jeg er knall fornøyd!! Ting tar noen ganger tid, men så blir det jomman meg bra til slutt også :-D
 13. Trådstarter ønsker en Fender, og dere maser i vei om Suhr! Ikke rart han blir driittsur og velger å muligens forlate forumet... Det bør gå an å akseptere at noen vil ha Fender eller Gibson på headstocken.
 14. Stadig vekk får jeg gjort små ting med gitaren, men ting tar tid! Siden sist har jeg limt halsen til kroppen og montert det meste av hardware. Liming ble bra, men jeg har ikke vært nøyaktig nok til å få en super tight skjøt i halslomma. Nå prøver jeg å forstå meg på elektronikken, men er litt "stuck". Får lyd i hver enkelt pickup med volum til hver av de, og tone fungerer som den skal. Det jeg ikke får til er å blande lyden i midtposisjonen på switchen. Tips mottas med takk! Et annet problem jeg må adressere er vinkelen fra nøtta til stemmeskruene på e-strengene. Vinkelen er litt for brå, så strengene hopper ut av hakket. Mulig jeg kan lage dypere spor i nøtta, men da må jeg nok kile noe under den for å beholde høyden til bånda. Ønsker alle en strålende sommer videre!
 15. Er de MIJ eller MIE (Elsewhere)? Ikle fordi det er noe galt med det, men det er ikke neglelakk----det er blodrester fra morgenofringen.
 16. Da har jeg jobbet litt med ampen. Som sakt er dette en amp som er opp i mot 50 år snart, så et kondensator bytte måtte til. Det var en god del trafo støy og susing fra den. Jeg bestillet alle filter kondensator fra Tubeamp Dr. Jeg fikk satt dem inn på lørdag og trafo støy gikk betraktelig ned, Lyd volum gikk også mye opp, så jeg måtte skru ned volum etter bytte. Det ble også mye finere lyd i ampen. Siden jeg også byttet Bias kondensator så måtte eg jusere bias på ny.Alle disse kondensatorere viste lekasje og oppsvulming. Jeg vet ikke om disse ampene kan bli like lydløse som nyere amper, det er ennå noe suselyd og litt trafo om jeg drar opp på noen av tone kontrollene. Det er ennå et par elektrolyttkondensator rundt rørene i preampen gjerne disse også bør byttes ? Men uansett den låter betraktelig mye bedre nå. Og den lukter ikke gammel elektonikk når den blir varm lengre hehehe..
 17. På en måte så gjorde jeg akkurat det! Men det var hennes LO-favørkort. Superlimet til en Ibanez Prestige. Jaggu anvendelige greier dette LO-favør!
 18. Det ble mye liming av løse og løsnet treverk. Blokka som halsen er skrudd fast til har vært høvlet flere millimeter for å justere action. Så der måtte jeg tilpasse og lime på et trestykke. Måtte også lime inn nytt treverk rundt jackplugg, samt lime fast bindingen et par steder. Jeg har rubbet ned lakken med sandpapir slik at lakksprekkene ikke kjennes lengre, de verste lakksprekkene på bunnlokket har jeg limt og sparklet litt med en tokomponent trefiller. Jeg har ennå igjen å lime inn litt treverk rundt halsfestet slik at halsen blir sittende kompakt. Elektronikken som jeg har demontert skal jeg teste for å se om den fungerer, noen loddinger var løsnet og må fikses. Fireveis bryteren ser ut til å fungere, bryteren var løs og derfor trodde jeg den var defekt. Hvis elektronikken fungerer blir jeg å bruke den på nytt. Bla. grunnet da jeg studerte eksisterende fireveis bryter, oppdaget jeg at det var loddet på 6 forskjellige capacitorer på kryss og tvers. Og jeg må bare innrømme at elektronikk er min svake side. Siden det er en fireveis bryter og 2 single coils med 2 volum/ 2 tone, er det også vanskelig å finne koblingsskjemaer på nett på et tilsvarende oppsett. Så hvis elektronikk fungerer, er planen å montere denne, lime bunnplate og ny binding. Lakkere kroppen og montere pickupene.
 19. På `an igjen. NEI, det blir IKKE en EKTE USA Strat!!!!!!!!!!!!!!!!!
 20. Er de virkelig så bra? Registrerer at noen ikke vil ha Marshall, men liker kloner bedre. Ikke vil ha Gibson, men syns at Tsjekkiske kopier er bedre. Ikke egentlig interessert i Klon Centaur, men veldig interessert når Ceriatone lager en kopi. Jolly-Cola?
 21. Får vel poste denne her, ettersom jeg nå endelig har blitt permanent medlem i SG-klubben. Hun her skal nemlig aldri(ish) selges.
 22. Da var jeg kommet så vidt i gang med å lime sprukket treverk sammen. Etter mange år med press fra strengene med løsnet topp fra nakkeblokka, er toppen blitt noe buet der den skal ligge an mot nakkeblokka. Så jeg har fuktet ned treverket i området der og har press på for å rette det ut. Siden konstruksjonen virker lite solid i feste nakkeblokk/ topp er det helt avgjørende at man får full limkontakt der. Jeg leste gjennom Greeners lakktråd og har gjort noen forsøk på å gjøre lakksprekkene mindre synlige med forskjellige produkter og løsninger. Det virker som om lakken er for hard for å få til et vellykket resultat, så jeg får vurdere å pusse vekk lakken på hele kroppen. Hvor mye jobb jeg skal legge i det blir avhengig om limingen blir vellykket. Ellers har jeg bestilt en del elektronikk og ny 4 veis bryter. Siden bunnplaten er demontert forenkler det hele operasjonen i tilfelle jeg måtte skifte det ut senere likevel. Blir å beholde eksisterende pickuper, som visstnok er en eller annen form for single coils med 18 magneter hver. Så jeg satser på at gitaren forblir tilnærmet som den var.
 23. Faen ass, får lyst til å dille med effekter og amper igjen nå når jeg leser denne tråden.
 24. speller ikke banjo, men nå blei jeg jaggu yr.
 25. Klokkerent?
 26. Grattis med nydelig gitar! Har kona noen single søstre?
 27. Dette er bare tull, og tråden stenges. Reaksjoner på PM.
 28. ja ungdommen nå til dags! Spiller gitar uten fuzzpedal!?? Nå er det på tide at foreldrene tar ansvar.... 😜
 29. Dagens post gjelder litt generelt om ES-8 og tilkoblinger. Først, strømforsyning! ES-8 kommer med egen strømforsyning, men det er standard 9V DC, max 400 mA. Jeg forsyner min og tre andre pedaler fra en T-Rex FuelTank Classic.Classic kan gi 500mA totalt på de daisychainede 9V utgangene, så det holder! Litt om hva denne kan gjøre: ES-8 har 8 effektsløyfer pluss en egen sløyfe for volumpedal. Disse sløyfene kan settes i akkurat den rekkefølgen du vil, det settes i hver patch. Det er input for 2 gitarer, en kan være aktiv om gangen. Output til 2 amper, en eller begge kan være aktive. Også er det egen utgang til tuner, aktiv Input sendes alltid ut på den. Det har MIDI inn / ut. Og til slutt er det innganger for eksterne pedaler og expression pedaler. Brettet kan kjøres i Memory Mode eller Manual Mode. I Memory mode kan du velge mellom 100 memory banker med 8 patcher i hver bank.. Det ble 800 patcher det,,, I Manual mode kobler du inn/ut hver sløyfe med å bruke de 8 switchene. Enhver setting du finner kan da selvfølgelig lagres på en (ledig) patch. Da ser man fort at her blir det mye kabler..... Jeg har brukt alle sløyfene, MIDI ut og en kontroll utgang. Noen kabler skal jo kobles ut og inn i hytt og pine, og det blir trangt på pedalbrettet! Jeg har boret opp hull og montert faste jackutganger til Sløyfe 6 (for ekstern multi-fx), Gitar inputs, og AMP1 out samt to jacks til effektsløyfa på ampen. Og for å få det så lite og oversiktlig som mulig har jeg laget nye George L kabler til alt. Kablene inn i ES-8 har rette plugger, og de som går til og fra pedalene er vinklede. Har prøvd så godt jeg kan å stripse kabler under brettet, men det blir mye... I tillegg har jeg to T-rex power under der (en Classic og en Junior), og en strømpadde.. Ok, neste avsnitt blir litt om tap-tempo, omdefinere switcher, og litt MIDI..
 30. Admin legger merke til at det ikke skal dobbeltpostes, eller startes en ny tråd om denne gitaren. Notert bak øret. Vurderer også å legge til "Squire" i listen over ord det ikke er tillatt å poste på forumet. Ja, det finnes en slik mulighet.
 31. Unnskyld, men hvorfor starter du da en bygge/prosjekt-tråd NÅ? Hvorfor ikke vente til du har alt du trenger, slik at vi kan følge med når du skal sette den sammen? Nostradamusmodus: Spår at denne tråden fisler ut, ikke ulikt en del andre bygge/prosjekt-tråder. No offense.
 32. Paddle faster......
 33. Å nei det er EKTE USA KVALITET, made in Kina. Da blir det CUSTOM ^^
 34. Suhr i sol!
 35. Det kan være verdt å ta en titt på Thomann. De har en del bedre utvalg i billig-segmentet både på brett og strøm. Kjøpte en Harley Benton Power Plant Junior strømforsyning til brettet mitt derfra. 5 isolerte utganger på 120mA hver, og den funker helt fjell så lenge man ikke skal ha pedaler som trekker mye strøm. Ingen støyproblematikk i det hele tatt, og ikke merket noe til andre problemer heller. Koster 260kr + moms. Om du i tillegg finner et billig pedalbrett så kan du fort ende opp med å spare litt, selv med fraktpris og tollbehandling medregnet. https://www.thomann.de/intl/harley_benton_powerplant_junior.htm Ellers er det jo stadig vekk mye å finne på finn. Pedalbrett og strømforsyninger er jo ikke det vanskeligste å sende heller
 36. Det var et vennlig råd, et tips? Ser liten grunn til å svare i den tonen når du får det? Liker du ikke rådet, er det vel bare å overse det. Det at du ikke har hørt om John Suhr og gitarene hans, betyr ikke at de er dårlige. Det betyr bare at det er et gitarmerke du ikke har hørt om.
 37. Hva med den Suhr Pro S2 som ligger på finn og her på forumet? Den er metallic blue, men ser sort ut i dårlig lys Det vil garantert være et bedre kjøp enn en amerikansk std. strat.
 38. Mange måter å telle på. Sjekk ut konnakol for litt indisk inspirasjon. Det de gjør gir mening, og vil hjelpe deg. Finnes mye info på YouTube, delvis dårlig engelsk, men mye heftig rytmikk.
 39. en gammel S/Sabre? @The Euphor? ps: all respekt for at du går stolt rundt med neglelakk. stå på krava!
 40. Har prøvd tre Maybach, og alle tre har vært helt sjef. Lettvektere uten lettvekter-lyden, resonante som få og lettspilte som bare det. Ikke så sinnsykt glossy at du dør inni deg om du skubber borti noe, ganske subtil relic. Likevel, hadde jeg kommet på hva som stod på prislappen hadde jeg fortsatt dødd litt inni meg med min studentøkonomi Jeg er ikke noe Gibson-hater, men jeg syns de er for varierte i kvalitet og spesielt vekt til at det er noe jeg tør å kjøpe uprøvd lenger. De overdrevent svære halsene til de fleste CS gitarene er jeg heller ikke så glad i. Maybach kunne jeg lett kjøpt uprøvd så lenge jeg hadde fått et bilde av den aktuelle gitaren, har sett at lønnetoppene er veldig varierende; noen er A, noen er AA, noen få er AAA og noen er quilted eller birdseye. Litt off topic: Selvfølgelig en helt annen prisklasse, og ikke en "tro Les Paul-kopi", men skulle jeg casha ut «major monetas» for en LP-style gitar hadde det utvilsomt blitt en PRS McCarty 594 SC. 😍
 41. Hehe, spørs om hun ikke skal få navnet Dirk Diggler...
 42. 'Hun'? På siste bilde så ser det veldig ut som en 'han'. 😝
 43. Jeg skjønner ikke hvordan du kan kreve at vi skal holde oss til trådene dine når du ikke en gang klarer det selv. Men greit. Lykke til med sparing, skrives neste måned.
 44. Går litt frem og tilbake, men kommer stort sett alltid tilbake til hun her.
 45. Som tidligere nevnt så kom hun her inn døren for en stund tilbake, og nå er hun endelig satt sammen slik jeg ville. Er da en 2005 CS SG Standard VOS. Gitaren kom ny med stoptail, men tidligere eier hadde montert en Bigsby B7. Denne er ikke tilpasset til SG, så monteringsjobben var litt 50/50, men gitaren var uansett akkurat slik jeg liker. Gode bruksmerker og spilte som en drøm. Fant ut at crazyparts lager "bedre-enn-originale" repro-vibrolaer, og selv om den kostet en bondegård så ble tenna bitt sammen og "buy now" knappen nedpresset. Nå har Lars hos VG fått montert djevelskapet samt en tonepros bro, og jeg er veeeeeeldig fornøyd. Vi ble enige om å la hullene til stoptail'en være - får se om jeg etter hvert finner noe passende å dekke over med. Litt irriterende at jeg, etter å ha hatt et par SGer tidligere og forkastet konseptet som "ikke noe for meg", nå har funnet ut at SG muligens er det kuleste som finnes. Spiller altså så innihelvet bra (gitaren, ikke meg). Og så se på den, da:)
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00