Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 21. mars 2018 i alle områder

 1. Her trengs det et lite opplæringskurs tror jeg: 1. Pickups som sitter i en gitar er aldri bra! I hvert fall ikke hvis det er en Gibson, eller en Fender. De kan ikke lage pickups. 2. Samme gjelder egentlig all elektronikk i en gitar, og i hvert fall i alt av Fender og Gibson. Selv om det er samme produsent, vil det låte mye bedre enn det som sitter i. 3. De beste pickuppene blir som regel laget hjemme på kjøkkenbenken av en som ikke har gjort det før. Han har ofte fått tak i noe magisk tråd eller noe. 4. Desto dyrere og mer ukjente pickuppene er, jo bedre låter de. Hvis du tilhører en liten eksklusiv gruppe som er alene om kjenne til de rette pickuppene, så er det de beste. 5. Uansett hvor bra pickups låter, så kan du bytte til noen som låter enda bedre. Slutt for all del ikke med å bytte.
 2. Hei. Ble så inspirert av @jonta sin tråd om bygging av forsterker at jeg fikk lyst til å prøve selv. Bestilte dette byggesettet. Ligger byggeanvisning på hjemmesiden til selger som jeg fulgte. Hadde også fordelen med at @jonta sin tråd viste fine bilder så jeg kunne dobbeltsjekke meg der. 🙂 Først settes chassis sammen. Så bygges strømforsyningen og selve forsterker delen. Kom på etter at jeg hadde bestilt byggesettet at jeg ikke hadde noen høyttaler å bruke til forsterkeren. Fikk da tanken på om jeg skulle bygge en combo eller en topp og høyttaler og etter mye fram og tilbake ble det så jeg satset på en combo. Fant tegninger og tips om byggingen på denne siden som jeg tilpasset slik at de passet min forsterker. Brukte materialer som jeg fant i kjelleren, det ble gulvspon til selve kassen og kryssfiner til fram og bakplater. Fresing av hull til høyttalerelement i frontplate. Da var det trekking av tolex. Tegner en linje på kassen og på tolexen for å holde retningen når jeg limer den på. Limer en side av gangen, bruker gulvlim for vinylbelegg for gulv etter tips i en tråd her på forumet. (Mener det var @CastorFiber som kom med tipset). Limet hefter bra med en gang men man har likevel tid til å justere. I hjørnene kapper jeg først et rett snitt i hjørnet, så bretter jeg opp og kutter langs innvendig kant før jeg bretter over og kutter gjennom begge lag. I innvendige buer/hjørner snitter jeg slik at det blir en V i buen som jeg legger inn en bit, skjærer gjennom begge deler og limer inn biten. Det ferdige resultatet (mangler fortsatt gitter i luftingen)
 3. NGD Tsjekkisk Furch

  Ble et lite spontankjøp igår. Merker at jeg har hatt et drag mot akustisk gitar etter at jeg solgte min Martin D16, så ble det en Furch D20 CM på lavbudsjett istedenfor til en veldig behagelig pris. Tok en reell sjanse da jeg kjøpte den - kjøper kjøpte den ny for ca 15 år siden, men har ikke brukt den - så gitaren har stått i kassen. Halsen var svært buet, action var på ca 1cm. Helt umulig å spille på. Tok den med hjem likevel, oljet halsen og filet ned saddelen en god del. Halsen var helt slakk, så det måtte en god trussrodjustering til. Hadde ingen strenger liggende, men det hadde de heldigvis på Clas Ohlson! Ble svææært overrasket over hvor bra den låt etter at den hadde fått litt pleie. Meget crispy lyd med god klang, merker spesielt godt på de tykkeste strengene at der er en god balanse mellom bass og diskant. Tydelig at Furch har gått for en veldig "naturlig rå look" med mye treverk og lite pynt. Reagerte litt på at en såpass bra gitar kom med så dårlige instillinger fra fabrikk, saddelen var helt uvirkelig svær. Jeg må også file litt ned på nøtten, da strengene er litt høyt oppe på de første båndene. Har hatt Taylor 110 og Martin D16 før. Taylor har en svær lyd, Martin er veldig dempet i lyden - Furch er et sted midt i mellom men med litt ekstra crispy tone. Den har mye diskant, bass og crisp - uten å låte for høyt - litt dempet stemning. Egentlig vanskelig å sammenligne. Prismessig ligger de på samme linje som Taylor 110 (kanskje litt mer) men halvparten av prisen av en Martin D16. Kvalitetsmessig er den ikke langt unna Martin - så her får du MYE gitar for pengene, selv om Martin har sin egen sjarm Jeg foretrekker Martin da jeg syns det var litt stas å eie en, samt den jeg hadde var perfekt satt opp av Falck, men den hadde kostet meg ca 6-7.000kr mer brukt da de ligger svært overpriset på bruktmarkedet og jeg hadde nok ikke fått en så veldig mye bedre gitar. Furch D20 CM ligger på ca 8.000kr ny. Noen forhandlere har kampanje på de. Verdt å sjekke ut hvis man er på utkikk etter en kvalitetsgitar som gir veldig mye for pengene.
 4. Vis din Les Paul

  Ny av dagen. Enda ikke testa på amp, men satan for en god Les Paul. Spiller og føles veldig veldig bra. Ressonant og god akustisk. Veldig positivt førsteinntrykk. Ca 3,8kg. Blir interessant å teste med amp senere
 5. NGD MJT partso-tele

  Kjøpte denne av @Fano-manog liker alt med den kanskje bortsett fra plekterbrettet. Pickups er Lollar Special T og sadler er Gotoh kompenserte som muligens er det beste jeg har vært borti av telesadler. Om noen har et fint, aget sort bakelitt-brett og vil ha et nytt, svindyrt anodized i bytte fra http://www.tone-guard.com, skrik ut 😎👍
 6. Hei! Har holdt på med denne videoen i et par år. Vært en heftig produksjon. Nå er den endelig ferdig. Spent på hva dere synes
 7. Your most evil guitar !

 8. Vis fram din favorittgitar

  Nyeste, mest brukt og definitivt favoritt !
 9. Vis oss din Tele

 10. NGD - snaaaaaart (del 2)

  Sterkt med "vente på ny gitar", og "gitar til salgs" i samme tråd. Særlig når det gjelder den samme gitaren.
 11. Your most evil guitar !

  Dette er GN. Ting sklir ut. Det er vel ikke snakk om mange dagene før dette også er en kattetråd...
 12. Vis fram din favorittgitar

  Er i nyforelska-fasen, så da blir det mest denne om dagen. Den hvite stratten er fremdeles numero uno, men for en herlig nummer to (sa brura).
 13. NGD - snaaaaaart (del 2)

  "Trenger jeg si det? Denne kommer for å bli." Sitat - Threechords. lol
 14. Eg skal pokker meg lage en amp som heiter "Tungt hjerte", med kontrollene "Kuler" og "Krutt" 😂 Litt off-topic. Beklager.
 15. Your most evil guitar !

  Skal ikke splitte det og lage egen kattetråd da? 😎
 16. Your most evil guitar !

  Her er min slemmeste gitar. Ordentlig sint. Ser virkelig farlig ut. Brutter'n har til og med døpt den "bløtkaka" ettersom den er så sint.
 17. Your most evil guitar !

  Gibson Explorer Vampire blood moon . Denne er solgt , men jeg har en strøken lik liggende .
 18. Gibson med gforce og vegghenger

  Han kan jo ikke bare sette ungen på skauen? Detta ække russland!
 19. Your most evil guitar !

 20. Your most evil guitar !

  Ikke akkurat gitar men jeg hadde en torader for litt siden. Det var evil det! Måtte bare få det bort før jeg mista sjela til Gamle-Erik.
 21. Your most evil guitar !

  Denne har vært med på litt bergensk black metal på nittitallet, så den må vel telle eller? Kjøpte den av Magnus i Ancient midt på nittitallet en gang, og på den tiden var det på ingen måte lett å få tak i Jacksosn her til lands. Den er fortsatt i min eie, og det blir den til evig tid.
 22. Kule jazzgitarer

  Har jo et par gitarer som noen flinkere enn meg kan spille jazz på, men disse to er vel kjent som jazzgitarer.
 23. Vis oss din SG.

  Rettet den for deg
 24. Vis oss din Strat

  Jeg gikk forbi noen (søte) jenter i Frognerparken forleden som matet ender, og jeg klarte ikke la være å si "Jasså, sliter dere med å få endene til å møtes?". Jeg var storfornøyd med egen humor og lo så jeg gråt, men fikk merkelig nok null respons fra jentene. Er naturligvis ikke min humor det er noe i veien med.
 25. Fjerne Pickup cover Les Paul

  Den yngre generasjonen kan hoppe i havet sammen med Lolbeat-skivene sine
 26. Vis din Les Paul

  Fikk bytta pickups i Classic’en. Ble sjeft med sebra
 27. Your most evil guitar !

  Njai....har bare ikke helt sansen for ESP . Liker bedre Jackson/Charvel - Kramer USA ( og enkelte Japan) . Gamle 80 s tidlig 90 s ESP liker jeg bedre . Snakebyte virket litt kjip/billig selv om den var pen . Men veldig lett...kanskje derfor.....Ikke noe å samle på da de er så nye . Fikk ok betalt for den så vekk med den . Den gamle Lynch ESP min er imidlertid veldig bra .
 28. Your most evil guitar !

  Evil is in the fingers 🤘 (eneste fornuftige bidrag herfra, har hvit strat og rød tele😇)
 29. Kule jazzgitarer

  Gibson L-7 1947 Litt søndagsjazz ‘once in a blue moon’ ... Edit : ja ja ... elgitar ja... har prøvd en Ken Armstrong slimbucker på den en gang ...
 30. Nytt prosjekt

  Det er lite aktivitet på diy- delen av forumet for tiden...men en liten oppdatering herfra Dette ble et problemprosjekt, har hatt diverse feilslåtte forsøk på binding, og den har ligget på hylla en stund pga dritlei. men i dag prøver jeg en gang til. Det virker som bindingen jeg bruker er veldig sprø, den har knekt på tuppen av hornene og masse små sprekker rundt om på kroppen. Jeg freste vekk den gamle og har limt på en ny En, denne gangen bøyde jeg den på forhånd med en varmluftpistol, og da lot den seg bøye rundt hornene. Så får vi se når jeg tar av teipen igjen.
 31. NGD

  Fikk denne for noen dager siden. Hatt lyst på en slik noen år nå, og da det plutselig dukket opp et eksemplar i veldig bra stand til salgs for et par uker siden bare måtte Slayer-fanboyen i meg ha den. Lettspilt og låter kuler og krutt. Blir nok noen timer på denne i påsken 🤘
 32. Gitaren er som ny. Helt strøken. Den ble opprinnelig kjøpt ny fra Vintagegitar i Oslo i 2015. Kun brukt hjemme. Kvittering medfølger. Nypris er vel rundt 40000-50000 for tilsvarende modell i dag. 2013/14 reissue modellene er regnet som noe av det nærmeste Gibson har kommet for å gjenskape de legendariske gitarene fra 50 tallet. I tillegg til alle specs som ble introdusert på 2013 modellen er 2014 modellen oppdatert med Hideglue under gripebrettet. Gitaren er utstyrt med de nye Custombucker pickupene og de låter virkelig bra. Gitaren veier temmelig nøyaktig 4 kg og har imponerende tone og sustain som forventet. Topp i figurert lønn som gir gitaren et unikt preg. - Washed Cherry, VOS finish - Rosewood gripebrett, mørkt og pent - Custombucker pickups Kasse, sertifikat, og alt av papirer medfølger. Foretrekker salg, men innbytte kan være aktuelt med et mellomlegg. Aktuelle gitarer kan være: Gibson junior/special LP eller SG, Fano, Novo, Vinetto, Collings, Linhof, Tom Anderson tele, Trussart…etc Flere bilder på finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=116327107 Befinner seg i Trondheim men kan sendes med posten. Pris: 25000kr
 33. Vis oss din Tele

  Ngd for noen dager siden og min første tele. Warmoth cabronita med t.v jones. Har ikke skrudd den fra hverandre for å verifisere at det er en warmoth, men kvalitet og feeling er veldig bra.
 34. Your most evil guitar !

  Siden det mases om nye tråder her på forumet , og da jeg fikser denne "mishandla" Jackson KV2 USA gitaren i dag så starter jeg her . Nå er vel ikke den spesielt evil , men det er den verste jeg har . Denne har vært brukt på noen evil cd`er av forrige eier .
 35. NGD - snaaaaaart (del 2)

  Om ikke annet, så er det iallefall god underholdning
 36. Kuler og krutt og ikke minst tungt hjerte!!😛
 37. Vis din Les Paul

  Vanligvis liker jeg ikke Bigsby på LP , men det ser ikke så falt ut her ! Pimpet LP Studio ferdig i dag . Lukk øynene dere som har "gull allergi" ! hehehe Gull tophats - gull pointers - locking bridge ( som faktisk hjalp litt) - ny pickguard
 38. Vis fram din favorittgitar

  Visst den før, men nå har’n endelig fått ut litt mer proffe bilder på nettsiden Norwegian Wood Series - Jazzbastard
 39. Your most evil guitar !

  Alle de strat-lignende er jo veldig nusselige, ikke mye 'evil'..... B.C Rich Warbeast 1 her...
 40. ErlendB - Videotråd

  Et par nye!
 41. Your most evil guitar !

  Evil og evil fru Blom. Men metal ihvertfall. Koreansk Dean ML. Bytta ut micer og vib med samme som Dimebag hadde på sin Far beyond driven ML. Til og med Kiss-klistremerket er på plass. Har også en Mayones setius, som ikke ser så Evil ut, men som låter Evil. 💀
 42. Your most evil guitar !

  Evil vet jeg nå ikke, men den mest "harde gitaren i samlinga er vel denne
 43. Kule jazzgitarer

  Tror den er rød og ble nettopp mista.
 44. Kule jazzgitarer

  I noens hender er også ES335 jazzgitar. Ikke i mine.
 45. Vis oss din Strat

  Sorry, jeg kan få oss back on track Både NGD og Navigator’n tilbake fra service i dag. Skikkelig fin Straturday! Ble en Haar i faded fiesta red på meg i dag. Sikkert ikke alles favoritt-finish, men jeg synes den er lekker. Står et sett med Klein ‘62 i. Kosta meg et par gitarer, men det er verdt det.
 46. Vis oss din Strat

  Yngstejenta på 4 år ropte høyt til en tenåringsjente her om dagen - "ER DU GAMMALL"? Hun gikk med krykker og hadde gips på det ene beinet.
 47. Vis oss din ES-XXX

  Slenger ut ett bilde til av 355’n min (sammen med R7’n)... her ifbm video shoot for musikkvideo for ny låt i Brother Tuck’s...
 48. Ny Brother Tuck’s YouTube kanal. Hyggelig om noen tar seg bryet med å sjekke ut og kanskje til og med abonnere ☺️ Direktelink
 49. MAa - videotråd

  Bill Evans "turn out the stars"
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00