Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 25. okt. 2017 i alle områder

 1. NGD - Telecaster

  Sikkert noen her som lurte på hvorfor i alle dager jeg solgte R7en til @strikes - det var ikke ene og alene fordi jeg ble lurt til å selge, men jeg kjøpte for en stund siden noe gammelt treverk som gjorde at jeg måtte/burde selge noe annet (#luksusfellen)... Jeg kjøpte egentlig denne for noen måneder siden, men fikk i siste sekund beskjed om at den var solgt til noen andre ettersom han overbød meg. Valgte å legge det bak meg, men så fikk jeg mail om at den var tilgjengelig igjen. Brukte vel ca tre sekunder på å slå til, og fikk gitaren i hus for en måneds tid siden. Dette er da en 1963 Telecaster. Refin i blonde (vet ikke originalfargen, men sannsynligvis blonde), byttet ut plekterbrett med en 1967ish "tort back" som har blitt temmelig grønt, i en 1966/67 kasse og med pot'er og switch byttet (originale som funker ligger i kassen). Har nok hatt et båndbytte en gang i tiden, men er bra gjort og fortsatt masse liv igjen. Gitaren spiller og låter E N O R M T bra - er vel objektivt sett den fineste gitaren jeg har. Som en kuriositet så hadde jeg en kjent & kjær artist innom som skulle kjøpe den gamle Tele'n min, og etter å ha prøvd denne fikk jeg beskjed om at det sannsynligvis var den beste gitaren i verden:). Vet ikke helt om dette stemmer, men er uansett veldig, veldig fornøyd. Har vel på sikt planer om å finne et originalt plekterbrett, men de er såpass sjeldne og steindyre at jeg ser det helt an. Enough BS, her er noen bilder: Og til slutt en liten sekstitallsbukett: '62, '63 og '64. Mangler da som dere alle skjønner en '61 Jazzmaster (eller '65 da).
 2. NGD ! Tele.

  Jauda ! Det hele startet med en Esquire jeg kjøpte av @Fano-man, men halsen var dessverre litt for gammeldags for min smak. Da klikket jeg meg inn hos Warmoth og bestilte en roasted maple hals med boatneck-profil, 16'' radius, 1 5/8 bredde og 6100 SS bånd. Kroppen er da en one piece paulownia fra GuitarMill. Jeg var litt usikker på hvilke mikrofoner jeg skulle velge, men landet da tilslutt på Suhr Andy Wood Woodshed. Disse har et output på rundt 7k som er akkurat passe punch og twang. Handlet også inn en ny stol fra han godeste Rutters med kompenserte sadler ! Vekten tikker inn på rundt 2.5kg, så ikke akkurat en tungvekter. Alt i alt er jeg meget fornøyd Middelmådige bilder:
 3. NGD x2!

  Vel, jeg får vel poste litt om alt tullet jeg har holdt på med i det siste da. To nye gitarer er kommet i hus: - 1999 Les Paul Classic (Wine Red) - 2xxx Suhr Pro Series Stratocaster (svartere enn Satan) Etter at jeg solgte R7en for en stund siden, har jeg egentlig angret ganske mye, har savnet veldig å spille på hardtail (hadde bare PRSen og Suhren frem til nå), men jeg ble aldri helt venn med 50s halsen heller. Løsningen kom i form av en vennlig forumitts litt godt slitte Les Paul Classic, i en nydelig rødfarge med litt flammer i toppen. Hardwaremessig kan det godt være at jeg endrer denne en del, cream plastikk har aldri helt slått an hos meg, og jeg har veldig lyst til å prøve ut rødt + gull som fargetema. Anywho, den spiller som en drøm og låter som en Les Paul skal låte. For Suhren sin del, så kjøpte jeg jo Germaniumkid sin flotte Custom Classic for halvannet(?) år siden, og har trivdes godt med den, men spillemotivasjonen har vært på bånn de siste par årene, så den ble ikke brukt så mye. Jeg la den ut på Finn et par ganger, og fikk aldri noe tilbud som var helt gode nok eller handler som gikk gjennom, så da ble den værende. Jeg endte til slutt opp med å bytte den inn for denne, da jeg har vært interessert i å prøve Pro-series-gitarene, da særlig pga den litt mindre kroppen og hvordan knottene er lagt opp. Plukket opp denne i dag, og har klimpret litt, hittil er jeg storfornøyd. Så, grunnen til at dere alle kom hit, grove og usømmelige bilder i usannsynlige kameravinkler med spottlys. (Og et bonusbilde av familien)
 4. Då kjem allereie første oppdatering Pre-ampkortet er så godt som ferdig. Eg tek no ei lita veke fri frå prosjektet for å reise på kurs i jobbsamanheng. Det gjenstår litt metallsløyd på chassis (pussing og lakkering), men eg satsar på å begynne med montering rundt neste helg.
 5. NGD 1989 RG Snakeskin

  Ble svenskehandel denne gang. Sjelden sak dette her. Selv Pål Larsen på Norsk Musikk hadde ikke så mye info. Dukket opp nær Malmø. Og jeg tok den usett . Ble litt skuffa da hakk og sår var en del heftigere en jeg antok fra de bildene jeg fikk. Knotter og strap buttons var ikke orginale. Så jeg tok de fra en 570 som kan ofres. Denne slange greia er en slags Japansk svar på Usa Custom Grapich Metal Design. Den ble kun levert til noen land i Europa og Australia. Rg 560 kropp og RG 750 hals. Har ikke klart å finne den i noen katalog. Er nok blandt de sjeldne denne. Ble som vanlig nummen i fingrene etter all detailng. Burde vært det pga av spilling.
 6. Oppgradring av Billiggitarer

  Tro dere overser gleden over å fifle og fofle med ting for å forbedre noe? Det kan egentlig ikke måles i penger, men blir noe som kan kan kose seg med. I slike tilfeller er det tross alt ikke snakk om store summer hvis man ikke går helt over styr, men noe man kan han som en hobby. Hobbyer koster penger, og det er i stor grad penger man ikke får igjen. Det er ikke en investering. Jeg har "kastet bort" ganske mange kroner på å handle deler, skru, file, lodde, og justere på ting som har gitt meg glede. Har aldri hatt noen tro på at det har vært en snusfornuftig plassering av sparepenger. Det å kjøpe en billig gitar, og deretter få den til noe som er spillbart, og kanskje få gitaren til å låte bra, er et prosjekt i seg selv. Gleden over å komme i mål med noe slikt er verdt noen kroner. I det minste er det det for meg.
 7. Fikk for et par uker siden hjem en 03 Sg special faded, i worn cherry finish, som jeg tenkte å gjøre noen små oppgraderinger på. Klarte derimot aldri venne meg til fargen, så da ble det full nedstrip og frem med pussekloss og sandpapir og fjerne det lille som var igjen av finish på en gammel special faded. Begynte friskt med 120 grit, deretter over på 240 og gikk til slutt over med 400. Er ikke det vakreste treverket, men gikk likevell for en beiset versjon. Fargen het ibenholt, noe lys til å bære det navnet, men det så da pent ut. Dårlig lys på bilde 4 gjør at den ser mer rødlig ut. Fant også noen inlay stickers liggende i en skuff, ikke nødvendigvis riktig for gitaren (eller beint påklistret for den saks skyld), så usikker på om de blir værende på, men en så lenge så er de der. Plekterbrettet fikk et lag med klarlakk, og er plutsellig som nytt. Her med en Bare knuckle nailbomb i bridge. Blir orginal mic i neck, med ettermontert nickel cover. Til slutt vil den bli behandlet med x antall strøk tru oil Er ingen perfeksjonist, så det er nok av ting å sette fingeren på, men det viktigste er vel forsatt å ha det gøy?
 8. Endelig eget verksted

  Mock up. Prøver å bruke ting jeg har liggende og jeg tror søren meg jeg har alt bortsett fra poker chip og truss rod cover. Bridge pu er en gammel DiMarzio PAF og neck en vellydende japaner i samme landskap. stop tail og bridge er Tonepros æ, naturlig aget. Gøy prosjekt.
 9. Noen som har brukt lang tid på å koble/lodde gitarelektronikk, montere alt pent og pyntelig for så å oppdage at noe ikke stemmer? Støy, ingen lyd, eller andre uhumskheter? Irriterende å måtte ta alt ut igjen for å feilsøke. For å kunne teste mikrofoner og koblingsoppsett før jeg monterer det, raidet jeg delekassen min og laget denne jiggen på en halvtimes tid. Ikke vakker, men funksjonell! Var til og med så gjerrig at jeg satte på noen gamle strenger. Skal det først være lavbudsjett, så skal det være gjennomført! 😄
 10. V-Gitar tråden

  DSC_7170
 11. Da har denne kommet i hus. Jeg har skiftet høyttaler og den virker nå som den skal :-)
 12. Da er ampen hos Ellingsen, og han gjør den om til Blackface-krets når han først har den. Ny reverbtank og fotbryter har han også bestilt, og jeg har fått nye chassis-straps med skruer, så da er det bare og vente til jeg får melding om at ampen er ferdig og kan hentes.
 13. Endelig eget verksted

  Vel, han har jo ikke nubbesjans. Alt for nære Farsund. Slikt straffer seg.
 14. Vis oss din Strat

  For et par uker siden gikk jeg inn på finn.no for å se om det var noe kult til salgs. Kontoen var ikke akkurat fullstappet, men man kikker da litt uansett. Da så jeg denne annonsen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=106792354 Nesten litt for godt til å være sant, så jeg sendte umiddelbart en melding og spurte om den fortsatt var tilgjengelig. Joda, og han bodde ikke så langt unna, så jeg slo til. Hentet gitaren neste dag, og den var overraskende god å spille på med tanke på at den bare hadde vært stuet bort over lengre tid. Jeg hadde drømt om å få meg en Strat med lønn hals og 22 bånd i årevis, og endelig ble ønsket oppfylt. Gitaren låter bra, skikkelig Strat-lyd, og bærer lite preg av å ha vært brukt. Klassisk lyd, klassisk look.
 15. Oppgradring av Billiggitarer

  Folk her inne kjøper jo nye pickups til CS-gitarene sine før de har tatt i gitaren, så pickups er vel et must, da alt som står i gitaren fra fabrikk er dritt, om det er Morgan eller Fender CS.
 16. Endret litt for deg 😎 De låter heeelt fortreffelig kan jeg melde... har to stk ☺️
 17. Då er den fyrt opp for første gang. Det gjenstår litt kobling og feilsøking samt litt støyreduksjon og kobling av kanalbytter, men dette blir bra.
 18. NGD - Kiesel SCB6

  For evt. interesserte: i går kom min etterlengtede SCB6, med specliste under. Leveringstid var ca. 12 uker. Naturligvis en drøm å spille på SCB6H SINGLE CUT BEVEL w/HIPSHOT LMBT LIMBA TOP, BLACK WAL MAPLE NECK & WALNUT BODY CS CLEAR SATIN MATTE FINISH TB SAPPHIRE BLUE BST BLACKBURST EDGES RNC REAR BODY/NECK NATURAL CLEAR TN TUNG OIL FINISH BACK OF NECK BMF BIRDSEYE MAPLE FRETBOARD IOD OFFSET DOT INLAYS IMP MOP INLAYS STJF STAINLESS STEEL JUMBO FRETS CC <Custom Control Layout> BC BLACK CHROME PLATED HARDWARE WL WHITE LOGO SL STRAPLOCKS BY DUNLOP
 19. Vis oss din SG.

  Siden dere blir så "stressa" av Zoot suit RG , så dro jeg frem en gammel travel . Orville 1986 Japan SG 61 reissue . Denne er vel egentlig nærmere originalen enn 2006 Gibson SG Ri jeg har . Spiller veldig bra med low action og topp susrain . low output 7.5k ohm pickups ( med 500k pots) låter bra . Syns de er hakket bedre enn f.eks 490t 490r som også er lignende output .
 20. V-Gitar tråden

  ..eneste gitaren jeg har hatt som nieser og nevøer har hatt lyst til å prøve o.O
 21. Siden jeg nylig etterlyste NGD-tråder, så får jeg vel lage en selv Ramla inn en 2005 Charvel San Dimas reissue her i går. Fantastiske gitarer, som går for en relativt rimelig penge brukt jevnt over. Husker jeg sikla fælt på akkurat denne da de kom ut, de hadde et par av de på Tre45 i Trondheim. I ettertid ville jeg nok valgt lønn i gripebrettet om jeg fikk velge, men ibenholt er en god nummer to. I tillegg tror jeg aldri jeg har kjøpt en mer strøken gitar brukt, knapt ny heller. Knapt nok en skramme, ikke engang antydning til bucklerash. Sikkert kun spilt på i full plysj outfit Skikkelig 80’s øks dette, men en humbucker og non-recessed OFR. Antakeligvis en SD JB, men har ikke åpna å verifisert enda. Disse ble vel meg bekjent bygget i custom shop’en til Jackson, og kvaliteten er deretter. Herlig halsprofil på disse. Er vel det nærmeste man har kommet en god gammel Charvel i nyere tid. Noen kjappe bilder:
 22. Da er custom pickups bestilt og staining prosess startet (bildene er før staining har startet). Her er inlays fylt inn: Og Skervesen S på baksiden: Dette tar lang tid, mye lenger enn de sa i starten. Satser på at det blir verdt ventingen! Til slutt, en liten flame detail pre-stain. Har tro på at dette blir pent!
 23. NGD: ESP M-II NTB

  Endelig! Har justert den kjapt og spilt på den i kanskje ti minutter. Lover svært, svært godt. Allerede min mest lettspilte gitar. Da er det bare å shredde resten av kvelden
 24. CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Igjen: §10. Politikk og religion Politikk og religion diskuteres ikke. Dette kan da ikke være så vanskelig vel? Dette er en moderatorpost, eventuelt gnag og mas kan tas i kommentarfeltet i en vilkårlig nyhetssak i Nettavisen.
 25. Vis din offset!

  Er så bra tråd at vi slenger ut et par til:
 26. Endelig fått den hjem. Blackface mod: Særs vellydende kombo: Mangler bare å få tak i øvre bakplate:
 27. PRS SE 2018 modeller

  Var en på FB som ødela en Suhr-kropp, prøvde å ta av lakken på en spalted maple-topp med noe kjemisk lakkfjerner. Det gikk ikke særlig bra da spalted maple må være lakkert for å holde det sammen omtrent. Han fikk en rimelig stor facepalm fra John Suhr.
 28. Oppgradring av Billiggitarer

  Jeg har gjennom 30 år byttet og modifisert komponenter i en rekke billiggitarer - alt fra elektronikk (med og uten PU) til å inkludere all hardware. Har aldri fått igjen pengene, men derimot hatt mye morro, lært mye og ikke minst fått gitarer som har endt opp som alt fra OK til meget bra. Eksempel på det siste, var en PRS Bernie Marsden, som gikk fra bra til rå. Min Supreme som etterhvert fremstår som en genmanipulert forsøkskanin derimot, forblir en drittgitar laget i MDF og skeiv lønnehals, selv om den faktisk er god å spille på og låter overraskende bra. Den store effekten kom dog først da jeg lærte meg å slipe- eller bytte bånd. Alt annet gir marginal gevinst, hvis ikke gitaren allerede er testet og funnet god. Jeg ville nok ha testet gitaren og ikke gjort noe, med mindre den allerede virker så bra, at den fortjener et siste løft.
 29. V-Gitar tråden

  Blåser liv i denne tråden. Kjøpte meg en Gibson Flying V 2017 HP for en tid tilbake. Nydelig gitar kort og godt!
 30. Vis oss din SG.

  Satte sammen en gammel traver i går natt . Tidlig 70 s SG Standard med tett svart ebony fretboard . Såvidt jeg vet er det originale bånd på den . Godt slitt med sprekker hist og pist , men det spiller bra . Actually it screams med JB i bridge . Har de orig. Tarback pickups liggende og elektronikken tror jeg er original . Den ser gammel ut i hvert fall . Bridge og stoptail må være byttet .
 31. Vis din Les Paul

  Da har jeg også fått en ekte Les Paul i hus, om enn billigvarianten. En av de største kritikkene denne gitaren har fått er bredden på halsen, men når man har hender som mine, som kan brukes til å padle en ferge gjennom en fjord, så er den fantastisk behagelig. Jeg stortrives med denne, og den blir i hus lenge.
 32. Ok. Rørene er byttet uten at jeg har merka VELDIG stor forskjell, til uka bytter jeg elementet. Jeg har tatt ut det gamle, og vedlagt er noen bilder hvor dere kan se det originale fra Epiphone ved siden det nye Celestion Eight 15. Forskjellene er ganske store; magneten på Celestion-elementet er ganske mye større, og membranen virker og mer solid. Det ser ikke ut som den er laget av papir som det ser ut som er materialet som er brukt i Epiphone-elementet, men minner mer om tekstil. Ikke at det i seg selv trenger å bety noe, men det kan hende at den holder fasongen bedre en Epi-elementet og lager mindre prompelyd på høyt volum. Jeg har og bestilt endel dingser fra eBay, og så fort alt kommer i posten begynner jeg på de modifikasjonene som står under "Neccesary modifications" her. De skal først og fremst gjøre forsterkeren mer pålitelig og gjøre at den støyer mindre. Jeg må ærlig innrømme at å velge komponenter var vanskelig. Jeg aner ikke hvorfor jeg skulle velge karbon, metallfilm, metalloksid eller tråd... Jeg søkte bare på det som sto på lista og valgte det på eBay som lignet mest på det som allerede var der. Da blir det i allefall ikke feil! Dyrt ble det heller ikke! Alt i alt kom det på under hundre kroner inkludert frakt, og da har jeg og kjøpt pakker på to, fem, ti osv. Disse greiene selges tydeligvis aldri enkeltvis. Å finne nøyaktig det man skal ha var vanskelig. Jeg ville egentlig støtte sider som Musikding, Watts Tube Audio, Tubedepot eller norske Tubeshop. Men de hadde rett og slett ikke de greiene jeg skulle ha. Det kan godt hende at jeg kunne brukt noe annet istedenfor, men når jeg kan så lite så tør jeg ikke avvike fra oppskrifta! Å bytte transformatoren er satt litt på pause. Jeg har saumfart nettet etter alle side-ved-side testene jeg kunne komme over, og har konkludert med at selv om det er en forskjell i lyd, så vet jeg ikke om den er stor nok til å rettferdiggjøre kostnaden. Dersom jeg hadde bygd en langt dyrere forsterker fra bunn og opp, så skulle jeg gjerne bladd opp. Endel av poenget her er å holde prisen nede, så transformatoren får vente litt. Med frakt og toll ville en Classictone transformator endt på ca. 800,- Det er i og for seg ikke så mye, men jeg tror jeg venter litt. Kanskje hvis jeg planlegger å bygge en Champ eller Supro 1606 så kan det hende jeg bruker den midlertidig i Valve Jren. Kabinettet må jeg og vente litt med. Jeg har ikke noe godt sted å bygge det, men tror at skal spare teaken til neste prosjekt, og heller gå for noe billig nå og prøve å trekke det. Matchless-looken er tøff! For å oppsummere litt: Brukt amp: 1000,- Element: 400,- Rør: 350,- Dippedutter: 100,- Totalt 1850,- Ikke dårlig dersom resultatet blir bra! Når alt som nå er på gang er avslutta så ser jeg hva jeg synes og så tar jeg det derfra.
 33. Vis oss din SG.

  Ikke noe spesielt, bare en original '61. Men gulle god!
 34. Sendte en melding på Facebook til That Pedal Show, bare for gøy. Fikk svar i dag at de skal gjøre et stort show på octafuzz veldig snart😃
 35. Litt lenger planke, så hadde du hatt en tipp-topp lapsteel 😃
 36. Setneck-tele på vei

  Da er gitaren i hus! Har satt på metallbeslagene, men ikke skrudd dem fast ennå pga. at jeg mangler svarte skruer. Gitaren kom uten oversadel, så det har jeg også bestilt inn. Liker ikke den vanlige Tele 3-veis bryteren, foretrekker Gibson bryter. Liker heller ikke standard Tele kontrollplate layout, og bestilte derfor plate uten hull/spor. Har gjort ferdig loddingen, fulgte G&L PTB (Passive Treble Bass) koblingsskjema. Har satt i bakerste mikrofon og strenget opp med 2 strenger for å teste, alt fungerer fint. Så nå er det bare å vente på de siste smådelene sånn at jeg kan få gjort endelig oppsett. Kvaliteten på gitarkropp og hals er OK, noen små skjønnhetsfeil er det (ikke uventet i denne prisklassen), men skal ikke by på problemer å få denne i god spillbar stand.
 37. Setneck-tele på vei

  Nei, ikke redneck, setneck! Fant denne på Guitarfetish, og kikket raskt over mitt eget delelager og fant ut at jeg har nok deler liggende til å komplettere gitaren. Har brukt GFS en del tidligere, og de har mye bra. De aller billigste pickupene og gitarhalsene/kroppene deres er ikke verdt å rote med, men ellers har jeg vært positivt overrasket over kvaliteten på mye av det jeg har fått derfra. Har to sett med GFS pickuper liggende, Alnico 2 humbuckere og Dream 90 (P90 i HB-størrelse). Tenker kanskje å bruke en fra hvert sett (Dream 90 Neck og HB Bridge). Er generelt svak for Tele/Les Paul hybrider, håper jeg blir fornøyd med denne!
 38. Vis oss din Tele

  Litt moody på en onsdags formiddag.
 39. Oppgradring av Billiggitarer

  Det vil jo alltid være slik at en billiggitar aldri blir noe annet enn akkurat det, uansett hvor mye man bytter ut og koster på. Er det en grei gitar, kan det alltids være verdt å gjøre noe for å få den litt bedre. Om ikke annet enn for moro skyld, men man skal ikke bytte ut mye før man kommer opp i en pris som tilsvarer en mye mer kurant gitar. I hvert fall hvis man tenker bruktmarkedet. Enig med space her. Tror jeg ville fått gitaren i hus og testet den ordentlig før jeg hadde vurdert oppgraderinger tilsvarende prisen på gitaren i seg selv. En annen ting er at man vil aldri få igjen det man har kostet på av oppgraderinger hvis man en dag velger å kvitte seg med gitaren, men det er vel noe de fleste er klar over.
 40. Oppgradring av Billiggitarer

  Jeg ville testet den før jeg hadde lagt for mye penger i oppgraderinger. Den kan være bra som den er, eller det kan være ting med den som gjør at den aldri kommer til å bli bra.
 41. Vis oss din SG.

  Dro ut denne SG snålingen i dag for å ta noen bra bilder . 2009 SG Zoot suit - 496t 500t pickups - kropp og hals laget av farget lamert bjørk- Ebony fretboard- vekt 4.1kg og ikke neck Heavy . Den spiller bra og annerldes........
 42. Vis din Les Paul

 43. Vis din Les Paul

  Bartlett møter Cornell Plexi og de fant tonen sammen
 44. Det er en Warmoth Soloist. Mahogni kropp med rosewood topp og hals i rosewood med macassar ebony gripebrett. Med de nye cites-reglene vil jeg tro det er et lite mareritt å få bestilt noe sånt 😝
 45. Vis din offset!

  Min favoritt ☺️
 46. Vis oss din Tele

  Her er den nye gitaren jeg kjøpte nå i oktober: 2017 Limited Edition American Elite mahogni Thinline Penere Telecaster har ikke jeg sett noen gang ☺️
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00