Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 23. aug. 2017 i alle områder

 1. Tenkte jeg skulle lage en liten tråd, når jeg omsider tok mot til meg og gjøre en "refret" selv. Gitaren er i utgangspunktet vanvittig god, så jeg måtte manne meg opp både vel og lenge i frykt for å mislykkes. På mange måter en vel så god gitar som den dobbelt så dyre CS65éren, men med litt pinglete vintagebånd, som gjorde det vanskelig å grave godt ned under strengene for solide blues bendinger. Etter en vellykket båndsliping på CSén, kom endelig dagen for å vise litt guts Bilde 1 viser rimelig stor forskjell på vintage frets og Dunlop 6100. Bilde 2: Leste mye styr og ståhei om hvor vanskelig det skulle være å bøye båndene med alskens ruller, spesialtenger og what-not. Det viste seg ganske enkelt å bare holde forsiktig med avbitertangen og bøye forsiktig til litt smalere radius enn 7.25´´. Cluet er å overbøye litt, slik at endene graver seg godt ned og ikke så lett løsner og stikker opp. Bilde 3: Et bilde av løsnet vintage bånd og et 6100 bånd på vei inn. Bilde 4: Jeg brukte tapetkniv innunder båndene først og deretter varmet jeg opp båndet med loddebolt, før jeg lirket det opp med avbiteren. Det gikk uten særlig oppflising så lenge jeg var disiplinert med å klemme tangen godt ned mellom bånd og gripebrett. Et par steder ble jeg litt ivrig og dro opp en liten flis, men dette var enkelt og usynlig fixet med superlim. Bilde 5 + 6: Ferdig installert, klippet av endene og filt ned endene, først med Stewmac "fret level file" og deretter endene med en trekantfil (som jeg har slipt glatt på hjørnene, så den ikke rasper i gripebrettet) + "fret end file" fra Stewmac (bilde 7 + 8). Bilde 9 + 10: Så langt ser endene sånn ut. Etter båndsliping, blir det en endelig finpuss og polering. Bilder fra siste fase kommer ASAP.
 2. IBBY NGD x 3

  Siste 3 gitarene til samlingen har gitt mye glede. Jem GMC'n fikk jeg i Athen av en kar jeg ble kjent med på FB. Vi har snakket sammen om en handel i over 2 år. Da jeg plutselig måtte reise hjem fra ferie via Athen ble det handel kl 02.00 om natten. Måtte ta en slurk sprit før jeg la meg. Var noe oppspilt for å si det mildt. J-Custom'n som lå på Finn er bare så inni H...... bra håndverk. Og så ble det 1994 RG 550. 550 nr 7 i samlingen. Digger purple neon fargen. Frøkna sier ikke så mye lengre. Mulig hun har gitt opp. Har fremdeles ingen RG 750 eller RG 565. Men det letes.
 3. Fikk tilslag på en MJT hybrid body på ebay for en tid tilbake. Var veldig usikker på hele greia ...om jeg syns den var noe fin/kul. Bestilte inn Gotoh relic hardware, Lollar pickups og en Allparts Roasted maple V-hals. Har brukt Allparts roasted på et par bygg tidligere. 3-4 tynne strøk med olje og polering/avrunding av bånd så er disse halsene kjempefine. Vil nesten si perfekte DIY halser til en grei pris. Trenger nok ennå litt tid ift å bli fortrolig med design og den visuelle framtoning ....men det ble en god gitar.
 4. NGD: Gibson L-4 CES NA

  Ja, da var den endelig hjemme, etter noen dagers forsinkelse pga problemer hos TNT-) Jeg har akkurat kjørt en første testtur etter å ha satt på TI JS 112 strenger, og jeg må si at dette er noe av det råeste jeg har prøvd ved siden av L-5én. Som jeg kanskje har sagt tidligere, har denne samme størrelse som en ES 175, altså 16". For meg er denne størrelsen enklere å spille på enn L-5, som jo er større med sine 17". Den låter veldig bra gjennom Princeton. Spesifikasjoner : Solid spruce carved top with f-holes Carved solid mahogany back and sides One-piece mahogany neck Scale 24 3/4" Ebony fretboard with pearl parallelogram inlays Multi-ply binding on top, single binding on neck and back Gold hardware 2 - '57 Classic Humbucker pickups ABR-1 Tune-O-Matic bridge with gold-plated brass tailpiece Ebony bridge base with pearl inlays Og et bilde må til:
 5. Endelig egnet sted til gitarmekking. Går fra 9 kvm hjemme til 50 ish. Mye som må gjøres men fikk såvidt begynt å flytte litt i kveld. Fikk tilfeldigvis også kjøpt meg båndsag i dag hos "naboen" som er en treskjærer/møbelsnekkerklubb som har alt man kan tenke seg å trenge av verktøy. Meldte meg likeså godt inn i klubben, tok et verktøykurs og kan nå fritt disponere dette. En skal ikke se bort ifra at det kan komme noen gitarer til etterhvert fra denne kanten 😎
 6. LP JR 3

  Finishen begynner å bli ferdig, snart klart for elektronikk . Her har jeg tenkt noe spesielt... Har bestilt pickguard materiale , bridge ventes også, samt stemmeskruer.
 7. IBBY NGD x 3

  Nesten oppdatert bilde. Mangler takhøyde til å få system på galskapen. I et fremtidig rom skal de på veggstativ henges høyere så de på gulvstativ kan stå under.
 8. Vis din Les Paul

  Fikk tatt et par bilder av Daniel Lanois sin `53 Goldtop for et par uker siden. For en gitar, den låt helt vanvittig bra.
 9. For en passende sum er det mulig å legge til ord i "bannefilteret". Skal vi si fem hundre?
 10. Du kommer å bli affen's endelikt.
 11. Selvsagt ble jeg litt ivrig og glemte å ta noen steg-for-steg bilder, men her er ihvertfall jobben ferdig. Det skulle overraskende lite filing til for å få båndene jevne i høyden. Etter en halvtime med hjemmemekket sandpapir-på-vater-fil, stewmacs fret crowning fil, fret-rocker fra *bay, Stewmacs pusseviskelær og en runde med Autosol til slutt, så ble det riktig så bra! Deretter var det til å lage ny sadel av Tusq (høyere enn originalen naturlig nok) og justere opp strengehøyde og trussrod. Ekstremt fornøyd med resultatet og AV65 står nå overhodet ikke tilbake for noen CS Strat jeg har eid.
 12. LP JR 2

  Da er den ferdig, jeg ble fornøyd, lettspilt og grei. Polerte ikke, det ble silkematt finish . Kanskje det blir en logo etterhvert også, eller den havner på Finn for å finansiere nye prosjekter. Fikk elektronikk inkl pickup til en fordelaktig pris, men det var i utgangspunktet tenkt noe annet til denne. Men det kommer som sagt nye prosjekt etter denne.
 13. LP JR 3

  Nå er det finish arbeid på gang... beiset og lakker med vannbasert, en miks av valnøtt og mahogany- brunfargen til Herdins . De flekkene med bark-hull har jeg fylt opp med slipestøv og superlim, de vises ikke lengre. Nå blir det å vurdere farge på toppen, og mer kjedelig finisj. Oppdaterer etter hvert som det skrider frem.
 14. Eko rehab prosjekt

  Da var Eko prosjektet i mål. Det var jordingsfeil som var årsak til krøll med volumknotter og pickup`er. 3 jordingsledninger hadde løsnet på switsj bryteren, loddet de og flyttet jordingen fra bridge dit også. Elektronikken funker som bare juling nå. Brukte hyssing og gaffateip for å montere innvendig elektronikk, brukte noen timer på det. Monterte så brua og hals, oppdaget at strengene traff litt skjevt på halsen så jeg måtte flytte brua noen millimeter sideveis. Det kom nok av at treverket har endret seg litt i løpet av åra. Hadde flere strengsett liggende, men D strengene var alt for korte. Fant til slutt en streng som passet som jeg fikk med et byggesett en gang i tiden, så jeg fikk prøve vidunderet. Hadde kun 010 strenger liggende, synes egentlig at de passer fint til barracuda lyden som er litt særegen. Utrolig lettspilt gitar, har greid å få ganske lav action på den. Gitaren er i en helt annen standard nå enn da jeg kjøpte den som tolvåring for 150 kroner, den var ganske sliten og tungspilt allerede da. Men det var det jeg hadde råd til dengang. Skal skifte ut knottene på stemmeskruene slik at de blir like, men det har foreløpig ikke noe hast. Må faktisk si meg fornøyd med resultatet, utgangspunktet var ikke akkurat på min side. Jeg må si at dette ga mersmak, så jeg har et til prosjekt på gang. Her er sluttresultatet:
 15. Jaja, da blir det en til, ble ikke 100 prosent fornøyd med nr 2, så da fant jeg en unnskyldning til nr 3. Jeg laget en ny mal etter samme prinsipp som sist, men denne blir vel tilnærmet størrelse som var tenkt opprinnelig, den blir omtrent 13 "på tvers, og 14" lengde+ lengden av hornene. Jeg bruker en bit Ask her, har etpar stykker som er store nok til en onepiece. Sånn som biten er nå veier den drøyt 2,7 kg, så blir spent på vekt til slutt. Den skal høvles litt ned på tykkelsen og freses rundt kanten men ikke før i morgen. Halsen kommee forhåpentlig vis fra Kina snart... En ting til, rar duft av Ask... håper den forsvinner etterhvert. Ha en fin aften der ute.
 16. God aften i stuen! Har egentlig tenkt en stund på å legge ut en tråd om dette, men ble aldri tid pga flytting til England osv. Gikk lenge og vurderte å bestille deler fra enten Warmoth eller MJT, så i Mars la jeg inn bestilling på en Cabronita fra MJT og hals fra Warmoth. Var litt fram og tilbake med specs, men det ble til slutt P90 og mahogny som jeg ikke angrer et sekund på! Kanskje den mest vellåtende gitaren jeg har hatt. Da forrige-nevnte fikk et Nederlandsk sporingsnr klistret på seg fra Posten Norge, så ble den liggende i to måneder på Rema 1000 Bjerke med ingen tegn til liv før den plutselig dukka opp på sporingen igjen i August. Gikk og venta på å få erstatning utbetalt, og fant ut at jeg måtte få fart på noe annet mens det enda er tid før jeg flytter. Valget falt på Telecaster Deluxe, av den enkle grunn at det var den eneste in stock Telecaster-typen de hadde som kunne ha P90 og evt byttes til humbuckere hvis MJT mot formodning skulle dukke opp... Også kommer de originalt med strat-halslomme, som gir mulighet for myye finere headstock Nok snikksnakk, legger ved noen fotografier og litt specs. Cabronita: Hals: ovnsbakt lønn i ett stykke oljet med danish oil, Evo 6100 bånd, 10-16" compound radius, 59 roundback profil, TUSQ XL nut, Gotoh locking tuners. Kropp: to-stykkers mahogny, Gotoh halvbro med kompenserte messingsadler, Bare Knuckle Nantucket sett, CTS 550k pot. Deluxe: Hals: satin nitro-lakkert ovnsbakt lønn med forbrytersander, stainless steel 6100 bånd, 12" radius, Sperzel locking tuners, TUSQ XL nut, Wolfgang halsprofil. Kropp: tostykkers or, Rutters Burrito V bro og sadler, RS kit, Suhr Thornbucker + sett
 17. Vis oss din Strat

  Byttet til meg denne. Har vært min tidligere men husker ikke specs bortsett fra MJT kropp/hals. Feit V- hals. Digg.
 18. Jackson gitarer luftet i dag da jeg tørket litt støv av de . Ikke hele Jackson familien , men de som stod fremme i hvert fall . Michael er jo RIP da .
 19. NGD!!!

  Spontankjøp! Martin OM28e Retro!!! back in track!
 20. IBBY NGD x 3

  Et litt mer ustrukturert bilde. Før de siste 3 kom.
 21. NGD! Gibson flying V 2017 HP

  Da kom denne saken flyvende inn kontordøra! Vet hva resten av kvelden går med til Kommer flere bilder etter hvert!!
 22. To pedalbrett og en eske sjokolade

  Sjokoladen er spist, og har fått litt erfaring med Axe-8 nå. Kan si litt om inntrykket så langt: Ledning fra Ax-8 til PC mangler i levering. Idiotisk å måtte dra på handletur før man får testet boksen. Stemmefunksjonen i boksen er alt for treig til å kunne brukes "live". Stemmer med trådløs Shure mottager i stedet. Det er fint med to funksjoner på alle brytere, men i en stressa live-situasjon er det fort gjort å trykke lenge i stedet for kort på en pedal. Man skryter litt av enkel betjening på pedalen, men jeg trives ikke på gulvet med en pedal med en bitte liten skjerm uten farger. Jeg er heller Ikke helt fornøyd med lydene i fuzz-boksene som ligger der. Ax-8 er ikke laget for å brukes på noen spesiell måte, så du må finne ut selv hva som passer deg. Det kan være tidkrevende å finne ut av. Hvis du liker "amp i rommet lyd", så er det farvel til den lydopplevelsen. Gitaren låter som en ferdig mikset gitar. Innstillinger på boksen må gjøres på riktig volum med samme aktive monitorer. Funker ikke med headsett, og med volumforandringer forandrer også lyden seg. Vanskelig å høre gitaren hvis du beveger deg vekk fra monitorene du bruker i stedet for forsterker. De andre i bandet blir ikke lykkelige hvis du skal ha gitar i alle monitorer. De fleste blokkene med forsterkere, høyttalere, effekter og annet, lyder overraskende bra slik de ligger i boksen, og i gratis nedlastninger. Jeg måtte fjerne en del effekter jeg syns det var for mye av på ferdige lyder, men ble imponert over grunnlydene. Man kan faktisk høre hvilken forsterker som er modelert. Har også kjøpt noen ferdige pakker som jeg plukker lyder og blokker fra. Hvis man ønsker å gå i dybden sjøl, så kan man også gjøre det, men det tar mye tid å sette seg inn i alt. Mulighetene er nesten ubegrenset i forhold til hva denne lille pedalen kan gjøre, og den er lett å jobbe med hvis man bruker redigeringsprogrammet på PC. Glem skruing på pedalen. Er fortsatt litt usikker på om den for meg fungere bedre enn en amp på live-jobber, så det venter jeg litt med å si noe om. Antagelig fungerer den bedre for lydmann og publikum, men er uvant å bruke for oss gitarister. (som helst vil ha en Marshall-vegg i bakkant av scenen) Har også snakket med lydmenn som har veldig forskjellig tilnærming til hvordan de skal få et band til å Låte i PA. Den ene varianter er å ha minst mulig lyd på scenen for å forme all lyd i PA. Den andre varianten er at musikerne på scene alle har forsterker (ink. kassegitar og keyboards) slik at de kan høre hverandre godt uten å bruke monitor. Lydmannens oppgave er da å viderebringe den lyden bandet skaper på scenen ut gjennom PA. Og så finnes det sikkert mange løsninger som ligger et sted mellom disse to ytterpunktene.
 23. Vis frem kosekroken din!

  Her er et gruppebilde av mine jazzboxer/archtop. Fra venstre har vi Gibson L-5 CES fra 2005, Gibson L-4 CES fra 2010, Gibson ES-175 fra 2006 og Ibanez PM 120 fra 2005. Alle er i meget god stand og spiller som en drøm. L-5 og L-4 er i heltre rund baut, mens ES-175 og PM 120 har laminerte resonanskasser.
 24. Vis din Les Paul

  Kamera på mobilen er så bedritent att jeg måtte ta et lite snapshop med webkamera. Mottok gitaren i går! 2001 Gibson Les Paul Custom, 1957 Re-issue!
 25. Eko rehab prosjekt

  Tilbake igjen med gitar prosjektet etter en tids pause. Pusset ned og lakkerte før ferien, men ble ikke fornøyd med resultatet. Jeg leste gjennom Greeners råd om lakkering, men greide selvfølgelig å tabbe meg ut med å ikke følge dem. Det er ikke helt enkelt å finne utvalg av lakk her jeg bor, så det ble biltema, siden de også hadde inne en farge jeg likte. Fint våtslipepapir var heller ikke å oppdrive så det fikk jeg handlet inn i ferien. Å lakkere gikk ganske greit, men problemet var at hovedfargen ble smånuppete og nuppene ble bare større med klarlakken. Da jeg begynte å våtslipe gikk det skeis. Så jeg måtte slipe ned lakken, lakkere hovedfargen på nytt og slipte lett over med tørt våtslipepapir. Så la jeg flere lag med klarlakk på. Resultatet etter våtslipingen ble ikke 100%, men polreringen skjuler heldigvis en del. På neste prosjekt blir jeg nok å velge noe annet enn biltema lakk. Jeg ville ha en dyp rød farge på gitaren, synes den fargen passer fint til halvaukustiske ala 335. For de som lurer, fargen heter rubinrød og ja, halsen blir skiftet ut til den orginale etter hvert.
 26. LP JR 3

  Dagens fremgang, planhøvlet , frest ut konturen og slipt med 60-papir. Nå er det tid for middag.
 27. NGD! Guild F-412 (New Hartford)

  Etter en rask testing i et avsidesliggende strøk tett på Sandvikselva som renner gjennom byen med nesten samme navn satt jeg plutselig i en elbil sammen med en dame på 62 år. Damen har ingenting mer med historien å gjøre, annet enn at hun er en kollega av meg. I baksetet lå det mange strenger, en smådyr amerikansk kassegitar og fire billige ukuleler. Jeg glemte sekken min i bagasjerommet.
 28. Jeg har tidligere lagt ned litt jobb i å skape en troverdig (mild) relicing av min AV65, men skinnende blanke magnetpoler stakk litt i øyet 😊 Etter tips fra en børsemaker, fikk Lollar Blonde pickupene en runde med blåneringsvæske. Her er resultatet (med et par bonusbilder som kanskje viser krakeleringene, for de som måtte bry seg)
 29. Da dfeires valgseieren utover natten med politisk ukorrekte Jackson gitarer ! Ohh those good old days .
 30. NGD: Gibson L-4 CES NA

  Her er noen flere bilder av skjønnheten.
 31. Ser ut som jeg må holde liv i denne tråden . Jackson Japan 2004 DK2 Pro amber sunburst . Var skitten og fæl når jeg fikk den , men kom seg meget bra med noen timers overhaling . Trenger en annen bridge pickup - Duncan Design er ikke det helt store - Singelcoils er ok - trem er bra stand men kan byttes med en ekte Floyd Rose . Fin mørk rosewood og shark inlays . Burde hatt reverse headstock , men en får vel ikke alt for under 2000 heller . Fargen er litt drøy , men fordelen er at den kan også brukes som julepynt .
 32. Gibson LP Custom Serienr?

  Da er den på vei mot meg i morgen
 33. Vis oss din Tele

 34. Willoch fikk mange plusspoeng hos meg da han ble spurt om når han sist hadde lest Se og Hør, og da svaret, litt løselig fortalt var "Sist jeg var hos frisøren". Jeg er glad i folk som har humor.
 35. Denni læt kuler og krutt!!
 36. NAD!!!! 65 Amps Empire

  Njaaa, under en mnd;)
 37. Høyttalerkabel spratt ut

  Derav begrepet løshunn
 38. Høyttalerkabel spratt ut

  Det skjer ofte når de kommer litt opp i årene og har hatt litt for mange hanner stukket opp i seg litt for ofte.
 39. Vis oss din Tele

  Denne kom inn i en byttedeal i dag. Warmoth kropp og hals. Må få bort den der SD hot railen, ellers er den kul. Bra hals! Noe bredere over nøtta, 44 mm, men det var egentlig ganske digg.
 40. Det minner meg om at jeg så denne her om dagen..
 41. Ny fyr sier hei

  Er ny på Gitarnorge, og tenkte å si hei! Jeg heter Kjartan Albrigtsen, og bor i Vikersund. En del av fritiden bruker jeg på musikk, enten med sang, klimprer på gitar eller gjør noe annet i den dur (pun intended - det hender rett som det er i moll også). Tidligere har jeg vært mest interessert i rock, viser, blues etc, men nytt av året er at jeg prøver å lære meg å spille banjo, noe som har introdusert meg til det fantastiske bluegrassmiljøet... Jeg er i styret i Scenen er din, som arrangerer konserter for amatører i Modum og omegn. Dette har blitt en arena for mange av oss sofaspillere og vi har i løpet av 2 år hatt nesten 150 personer på scenen, noen nybegynnere, noen profesjonelle. Jeg deltar også i en del prosjekter, med lokale konserter. I høst er jeg med i et prosjekt der vi spiller Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band fra A-Å og en julekonsert. For øvrig lider jeg av GAS, og prøver ikke å finne noen kur mot det. Håper på å treffe andre her med sammenfallende interesser, enten det er for utveksling av erfaringer, hjelp til problemer, skaffing/avskaffing av utstyr eller samarbeid på en eller annen måte. Kjartan
 42. Vis din Les Paul

  Ltd. Edition Epiphone Joe Bonamassa Les Paul Goldtop . Dette er den første utgaven . Meget pen samlerstand mede all case candy og handsigned av Joe himself . Etter noen timers justering av nut-strengehøyde-truss spiller den nå bra . Har ikke renset-oljet fretboard oh polert bånd enda . Lyden i den er noe av det beste jeg har hørt i en LP . På gain synger den rett og slett . Hadde den hatt bedre kvalitet bridge og jevnere bånd , så er dette glimrende .
 43. Stadig små framskritt. Plekterbrett er sånn ca ferdig. Mangler avfasing langs kanten og spor til bryter. Har bestilt gradfres. Sporet satser jeg på å ta med sagskive på dremelen.
 44. Hva er prim, sekund, ters etc?

  Vet ikke med de andre, men her har du i hvert fall prim.
 45. Ny farge er lagt. Prøvde meg på en slags burst. Vet ikke hvor vellykket jeg synes det ble. Halsen er også montert. Akkurat det føles som en liten milepæl. Nesten trist å måtte ta den av igjen med en gang men det gjenstår masse jobb med båndene så av må den.
 46. Vis din Les Paul

  Noen som vet hva denne finishen kalles btw?
 47. URO - Album 1. november

  1.november gir Uro, ett av bandene som jeg er med i, ut debutalbumet vårt. Musikken er inspirert av både folk, jazz, americana, minimalisme, blues og det som er. Vi er veldig stolte av resultatet, og håper at dere sjekker ut teaseren som ligger ute frem til 1. noveber. Du kan forhåndsbestille albumet i dag og på den måten bidra til at utgivelsen også blir mulig. Miks av Dani Castelar (REM, Michael Jackson og Paulo Nutini). Bidra.no
 48. Vis oss din Strat

  Eller at de fleste gitarister med strat ikke syns volumpoten er i veien.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00