Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01. mars 2017 in all areas

 1. Hadde egentlig gitt opp å få tak i den violette 770 DX. Vanskelig nok å få den røde og blå. Men rett etter at jeg fikk min første 770 DX VM fra Glasgow så dukket denne opp på Reverb.com. Rimelig usalgbar slik den så ut i annonsen. Omlakkert av en som synes violet var ukult en gang i tiden. Selger som ikke hadde lakkert den fjernet lakk fra headstock og var ganske sikker på at det ikke var slipt på gitaren før det blå faenskapet ble påført. Da måtte jeg bare gi det en sjans og redde den. Logo var borte. Og knotter som er lakkert samme farge som gitaren var borte. Også logo på pickups. Men Ibanez sticker logo fra Ebay funker ok. Trodde dette prosjektet skulle ta uker. Men jeg ble hekta og ble ferdig på 5 dager. Det tok 15 timer bare med lakkfjerning, Valgte 400 papir (tørrsliping hele veien) til jeg så antydning av violet. Da gikk jeg over til 800 så 1000. Jeg klarte å bevare cleatcoat uten særlig riper fordi jeg tok sise lag med 0000 stålull som var rimelig slitsomt. Når lakk var borte gikk jeg over med Turtle ripe fjerner. Så en omgang med Paint renovator. Så polering et par runder. Og så ren voksing til slutt. Ble rimelig fornøyd med resultatet. Og stikkordet for prosjektet er TÅLMODIHGET.
 2. Har puslet en del med denne de siste månedene, en slags variant av en Randy Rhoads gitar, fri tolkning! Har laget både kropp og hals fra bunnen av denne gangen, og jeg er godt fornøyd! Hadde ikke tenkt å si så mye mer om den enn å vise bildet! Jeg er fornøyd!
 3. Ferdig! Ideen var ikke nødvendigvis å lage en 100% replika, det ville blitt for meget, heller noe sterk inspirert av BC Rich fra sent sytti/tidlig åttitall. Eneste som mangler er en messing trussrod cover. Jeg er happy!
 4. Da ble det kjøp av en gitar jeg har hatt lyst på en stund. Etter å ha prøvespilt den i helga ble handelen gjort i dag. Dette er en Gibson ES 175 med 2 stk P90. En ganske sjelden variant, som etter hva jeg har lest meg til, ble produsert i perioden 1953 til 1957, da PAF kom på banen og erstattet P90. Gitaren er (trolig) fra en limited run i 2006 og er produsert på Gibsons fabrikk i Memphis. Den er strøken, helt uten riper og hakk. Halsen er et stykke mahogany med rosewood gripebrett. Båndene er fortsatt fine. Det følger med original kasse. Den låter helt nydelig på de forsterkerene jeg har prøvd den på (Fender Princeton 68, Vibrolux 68 og Deluxe reverb 65), herunder også min egen Mesa Boogie Nomad Fifty-Five (som det er umulig å bytte - se annonse under kjøp og salg:-)). Det er en stund siden jeg har vært så inspirert til å spille som det jeg er nå.
 5. Da begynner gitaren å bli ferdig, brukte den siste skiva til The Mansters som plekterbrett, gjenstår å skjerme den og kjøpe noen ledninger så jeg får festet på en 3way switch. Fikk hjelp til å male gitaren av min 6 år gamle datter, så dette ble ett hyggelig prosjekt
 6. Nå har jeg endelig funnet tid til å gjøre litt på gitaren igjen. Innimellom har tiden gått til å lage pedalbrett til onkelen til kona, og så ble det å snekre en ny Tv-benk i stua. Etter å ha tatt et par kontrollmål for å sjekke at neck pocket var riktig dybde før jeg lakkerte, har jeg kledd meg i hvitt og tråd inn i lakkeringsbobla. Det blir et godt stykke unna showroom finnish på lakkjobben, men jeg kan leve med resultatet tatt i betraktning av at det er min første lakkeringsjobb. Her er forøvrig de to andre tingene jeg har brukt noe av tiden min på for de som måtte være interessert. Pedalbrett i bjørk og valnøtt, og TV-benk i MDF Nå står det litt hardware for tur, og en hals som skal limes :/ Før jeg tar mot til meg å lime den, venter jeg på at lakken skal få herde litt!
 7. En av komponentene fra en trade med godeste @OsamaFetLaden. Ettersom det er oppussing som gjelder om dagen så har jeg kun rukket å bli halvkram av finishen på denne luringen. Byggekvaliteten virker dog upåklagelig og ser frem til å teste den ikveld. Edit: Yamaha rgx 621 der, altså.
 8. Jeg begynte på ett lp jr dc prosjekt for en god del år siden. Den har ligget i en koffert i snart tre år, og jeg tenkte at nå var en fin tid å begynne på den igjen. Fra før hadde jeg bare limt kropp og hals. Den etniske Kim-Rune vinkel, så det blir spennende å se om dette er noe jeg kan lage noe spillbart av. Men byggegleden er størst, så om det blir en spillbar gitar, er jeg mer en nok fornøyd. jeg har riktignok sattt sammen en den strutter og tele gitarer fra før, /så helt uerfaren er jeg ikke, selv om de er som lego for voksne. dette er første set neck gitaren jeg har satt sammen. jeg har gjort mye uten å dokumentere, det er fort å bli litt ivrig, men jeg driver nå med lakkering Og våtsliping. Så jeg tenkte at noen var interessert i å se prosessen fra nå, og til ferdig. Så, uten mer babbel, så her ser den ut enn så lenge. I hvertfall som mockup, jeg har ikke ferdigplassert bro og kontroller enda, men det kommer... Jeg er veldig åpen for innspill, og kjenner jeg gruer meg litt til plassering av bro.
 9. Eg har ikkje vore så aktiv med å flashe godsakene her inne, men det har tikka inn eit par kjekke gitarer siste vekene. Ein svart LP Classic 2003 med gull hardware og ein LP Standard 2013. Bilder kjem straks Classicen tikker inn på 4,3kg på kjøkkenvekta medan Standarden lander på 3,6 sånn ca.
 10. Da var Suhr SSV+ installert i wolfgangen !
 11. Utfresing , konturer og avrunding ferdig med hardware dandert på
 12. Startet på gitarkroppen søndag , biltema hylleplate ( prøver som best jeg kan å unngå kvist i ytterkant av kroppen) Limer sammen bitene , satte i noen skruer for ekstra hold under limingen Mandag : På tide å fyre opp fresen . HMS tiltak iverksatt 1. runde: stutt fres vel overstått lang fresen var også medgjørlig men strakk ikke til , snur emnet og tar i bruk denne Som ikke var helt i slag, sløv og med sviktende styring. Fikk noen mindre skader men tror det skal la seg fikse Her legger jeg merke til et par av skruene jeg satte i under liming var uheldig plassert , de havner i mage/arm-kontur land. Tirsdag : Har begynt uthuling av kroppen (her kan man også se litt av ugangen siste runde med fres gjorde) +utbedring av uønskede skruehull Lim og betvingelse
 13. Denne havnet på Bryne i en byttedeal. Var litt usikker, det gikk kanskje ikke akkurat i min favør økonomisk sett, men det var i to gitarer jeg har hatt for salg lenge. For å si det slik; usikkerheten forsavnt i det jeg tok den første akkorden.
 14. Klarte ikke å la være. Jakten på tistrenger fortsetter men jeg blir bare mer og mer glad i dette designet. Ideelt sett ville jeg jo hatt noe med enda mer syttitallsstuk men det har vist seg å være vanskelig. Denne er nær så om jeg får på krom hardware og krem pickuper og rammer, mangler bare headstock dom burde vært i ett eller annet mørkt tre. Stay tuned. Syttitallifiseringen starter nuh!
 15. Mulig han er kjent for flere, men en herlig youtuber som sjekker masse fett utstyr. Også av den billigere sorten. Ampene er vel stort sett av den gamle gode sorten da, og helst Marshall. Og det spilles nok høyt! 😊 Her gjøres det ingen forsøk på å "oxfordisere" engelsken 😀 :
 16. Jeg har jobbet nok i Asia til at jeg vet at det finnes gode nok fagfolk der. Det er bare å luke de ut fra de som ikke er så veldig gode. Det gjør man enkelt med litt høyere lønninger. Du får det du bestiller og betaler for i KIna, enkelt å greit. Problemet er bare at produsenter ikke vil produsere gode produkter i Kina hovedsaklig på grunn av at kostnadene er/blir like høye som å produsere i ett "kvalitets" land, som for eksempel USA. De gamle motforestillingene med at alt kinesisk er drit henger igjen, og det er mye lettere å selge noe som er produsert i USA enn det er som er produsert i Kina, selv ved samme pris og kvalitet, bare på grunn av folks skepsis til at alt fra Kina er søppel. Bare at ett selskap er Amerikansk gjør det lettere å selge produkter som er produsert i Kina. Apple sin iPhone er ett soleklart eksempel på at det kan produseres til i Kina av god kvalitet. Folk er ikke skeptiske til iPhone, kun på grunn av en tidligere godt oppbygget merkevare. Apple er også ganske klare på nettopp dette selv. Apple er svært gode til å spesifisere hva de vil ha innenfor kravspesifikasjoner og kvalitet og setter selvfølgelig feilmarginene i produksjonen etter kostnadene. Nok en dårlig kildehenvisning: http://itavisen.no/2016/01/22/derfor-produserer-apple-i-kina/ Jeg lar denne tråden ligge nå. Det går ikke an å overbevise meg om at ting fra Kina er bare søppel. Dessverre vil folk fortsatt tro at alt fra Kina er søppel når de blir opplært i at "det er slik det er". Takk for meg (i denne tråden).
 17. Jeg tar et års pause med LEGO nå. Jeg må bygge en gitar til. Det er så gøy og jeg fikk byggeabstinens etter en tid nå som jeg "smakte på det" igjen. Jeg har bestillt en ny sunburst body som skal bli 50-60 tallsgitar med Fender CS 54pickups. Litt leveringstid men den er bestillt. Så lurte jeg litt. Hvordan er kvaliteten på aged deler? Hvis de er bra så tenkte skal jeg kjøpe det og jeg må matte ned lakken i bodien litt også for å elde den - en aged body. (Men den skal så ekte 50's Fenderlogo fra oldfret. (Men det er min sak.) Jeg suderer bilder av 50's gitarer og skal få håndlaget hals med preCBS og 8mm hull i vintagegul. Jeg valgte sunburst for det er en typisk gammel farge. Så når jeg får bodien så tenkte jeg å matte ned bodien litt uten å ødelegge finishen. Kan jeg bruke stålull da?
 18. ... eller Korean Les Porno om du vil. Stakk innom 4Sound i Kongens gate i går for å kjøpe en kabel. Denne sto i kjelleren og skulle ut til en helt latterlig lav pris, og dermed ble den med hjem. Har ikke fått plugget den inn enda, men halsen er deilig og den spiller fint. Og finishen - ja hva skal man si om den? Har forøvrig ingen idé om hvem Zack Myers er - eller hvordan man roterer bilder her inne.
 19. Er et beist av en gitar! Lønn tvers gjennom, bortsett fra gripebrett, og en heftige 4350 gram. Denne er en god kompis sin men er på mer eller mindre permanent lån. Den var i mindre god forfatning når den kom til Bryne men nå spiller den så fint atte. Mangler plekterbrett og det viser seg å være vrient å oppdrive. Kul gitar som bare er to år yngre enn meg
 20. Fikk tilsendt denne gitaren i posten idag, er en squier standard stratocaster 2003 (reverse silverburst?) Det spiller faktisk utrolig bra, og er ikke noe mandagseksemplar. Synes finishen er cool, men vurderer å prøve å relice den ettersom den har mange hakker i kantene
 21. Litt 'noodling' på Weissenbornen ! :-) Tatt opp med en Ear Trumpet Labs Edwina mikrofon -> iConnectivity iConnectAudio4+ -> iPad Air med Auria. Filmet og "Limt sammen" i iMovie på iPaden.
 22. Vær så snill - sett på Seymour Duncan logo på gfs pickup'en
 23. Bare for å hisse opp en god del av dere! En enkel oppgradering av Harley Benton 2x12 fikk det til å låte mye bedre enn kabinetter som koster tre ganger så mye! Mulig det hjalp å sette det høyt også, og spille sammen med Mesa kabinettet. Dessverre står det et skilt med Harley Benton på baksiden fremdeles..... 😄😱😎🤡
 24. En liten oppdatering for å avslutte sagaen om den bråkete Axe FXen. Etter mye mailing frem og tilbake med Fractal i USA, ble det til at jeg sendte den til G66 i Tyskland på reparasjon. Det viste seg å være en ødelagt IC i inngangen, altså en relativt enkel reparasjon. Så da gledes det til testing når den kommer hjem igjen
 25. Kan du bytte vibarmen med en platespillerarm, for å spille platen ?
 26. Ferdig limt.Trimmet bort overskudd av lim og treverk med fresen+båndsliperen
 27. Jeg må innrømme at jeg sliter noe voldsomt med å forstå din hangup på hardware, men samma det. Denne gitaren i selskap med en god prosciutto og godt brød med olivenolje og pesto...og et godt glass fra en god valpolicella... og etterhvert en smektende serenade for fruen, etter å ha børstet brødsmuler og skinkerester av fjøla... Win!
 28. Da var MJT-prosjektet ferdig også. Vel, nesten ferdig. Litt småjustering og kanskje nye knotter. MJT-kropp og resten Fender®. Ja, bortsett fra micene som er Alexander Pribora Hot Custom.
 29. Vet ikke om det er riktig tråd for en hobbybenk, men har har man endelig fått tilbake litt kjellerplass for enklere gitarjusteringer og annet forefallende arbeid:
 30. Den riktige måten å gjøre en relic-jobb på en gitar er å spille på den i 30 år.
 31. Jeg beklagher på det sterkeste en trippelposting men ingen svarer så hva skal jeg gjøre? Dette blir laget nå og jeg venter på det i posten. Breadcasteren er fullt spillbar med en pickup men partsocasteren mangelr oversaddel.prioriterer oversaddel på denne gitaren mer enne en humbucker og litt oppsett samt filing av en beinnøtt. Jeg drar til Belgia for oppsett om ca to uker. Da er gitaren nesten ferdig for logoen tar lang tid å få. men ellers bortsett fra logo er den 100% ferdig da... Men det viktigste av alt er dette: (håper på at noen svarer så jeg ikke poter en 4dobbel post)
 32. Synes dette var en fin videosnutt, vel verdt å se. For meg minnet den meg om hva musikk, og hvorfor det å beherske det å spille på et instrument er en god ting. Kjente meg ganske lite igjen i de visuelle tingene han snakket om, men likte veldig den biten om at vi opplever musikk forskjellig. Kan man spille et instrument, forandrer alt rundt det man opplever som musikk seg radikalt. Vi som bruker dette forumet, har kanskje derfor et annerledes forhold til musikk enn "normale" mennesker. Tror jeg stopper der.
 33. Dette er det ikke mulig å forstå seg på for meg. I det ene øyeblikket spiller du i vei på en veldig ustemt gitar, og i det neste øyeblikket hører du forskjeller på pickups som i utgangspunktet låter ganske likt. Derfor kan jeg ikke komme med råd, da jeg ikke forstår meg på hvordan du opplever lyden fra en gitar. Lykke til.
 34. Godt spørsmål. Det er i sånne situasjoner jeg ofte 'vender' meg til Rævkroklosjens alltid an'vend'bare læresetning: Det viktigste er ikke å vinne, men å vende.
 35. Plekterbrett på fresen + et til et annet prosjekt skråkant 45 grader Får flikke litt på kantene med sandpapir senere - snikkarboden har ikke oppvarming Nok for i dag
 36. Da har jeg fått gjort litt til på dette prosjektet. Først høvlet jeg emnet jeg skulle bruke til lokk til rett tykkelse ( gikk for 6 mm, ble ørlite over så jeg har litt å pusse på), deretter limte jeg sammen de to delene Så var det bare å sage ut så nært streken som jeg turte. Brukte malen og freste hull og ytterkant, halslommen bare grovt tilpasset da den vil bli gjort helt ferdig når lokket er ferdig pålimt. Til slutt limte jeg lokket. Neste blir å frese spor til bindingen som jeg har tenkt å ha både foran, bak og i f-hullet.
 37. Hadde du ikke tuner da, sa du?
 38. Har prøvd en kina gitar som nesten var verd penga og det var en G# gitar jeg hadde en gang, men synes den var overkant tungspilt. Kjøpte den for den hadde ganske grei lyd (ikke noe spesielt særegent, men grei gitar-med-capo lyd) og jeg drev å reiste mye en vending så den var grei å pakke med. Solgte den straks det ble slutt på reisinga. Utenom dette har jeg ikke testet noen kina gitarer jeg ville hatt uansett penge hvilket har ført til at jeg gidder ikke prøve de engang lengre. Før jeg får korksniffer stemplet, så må jeg skynde meg å si at jeg har prøvd mange rimerligere japse, korea og Mexico gitarer som er mye bang for the buck...
 39. Hei! Jeg har vært inaktiv her siden 2006, så tenkte det var på tide komme tilbake. Jeg har startet et lite gitarverksted i Bergen og tilbyr det meste av reparasjoner til en hyggelig pris. Foreløpig har jeg ikke tilgang på et skikkelig verksted med maskiner, men håper å etterhvert kunne produsere litt selv og kunne påta meg større reparasjonsprosjekter som krever dette. Solheim Gitarservice: https://www.facebook.com/solheimgitarservice/ Spiller bass og gitar i diverse prosjekter og gir også privatundervisning. Spiller for tiden bass i et rimelig jovialt funk-pop prosjekt kalt Spar 5. Er det forresten mulig å bytte visningsnavn? Ellers håper jeg å få mange gode tips her framover. Snakkes!
 40. Ut i fra hvordan du holder på? Et rungende ja.
 41. Denne kom igår. Lpj oppgradert med Seth Lover pickups og Grover locking tuners. Positiv opplevelse!
 42. Min favoritt for tiden. Cs 52 tele!
 43. Lurer på om de folka som legger how-to-relic videoer noen gang har sett en gammal gitar. Det ser jo helt krise ut det de holder på med!
 44. Boss Metal Zone MT-2 er vel berømt og beryktet for sin hissige vepselyd, og den kan være ganske vanskelig å få skrudd vekk! Jeg liker pedalen, men den krever at du forstår hva kontrollene gjør og at du tar deg tid til å justere de! Men en veldig enkel modifikasjon for å få vekk de hissigste vepsene og gjøre pedalen litt mer anvendelig: Lodd ut de to kondensatorene merket C24 og C35 ! (merket godt på printkorter) IKKE erstatt med jumpers, bare få de vekk! Pedalen mister nok noe gain, men den har likevel rikelig... Kanskje det bare demper litt i mellomtonen og derfor høres ut som om noe gain forsvinner... Gjorde dette selv i dag, dessverre uten før og etter lydklipp!
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00