jonta

Medlem
 • Innholdsteller

  1 371
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

jonta vant dagen sist Januar 22 2016

jonta hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

139 Excellent

Om jonta

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nesodden

Nylige profilbesøk

6 353 profilvisninger
 1. jonta

  NAD: EVH 5150 III 6L6

  Aha, tre kanaler, ja. Det er kjekt. Og masse preamprør ser jeg, er det for fem-seks gain trinn, som sin navnebror fra Peavey. Eller er det for å få mer uavhengige kanaler?
 2. jonta

  NAD: EVH 5150 III 6L6

  Gratulerer! Set fin ut. Hvordan er clean lyd? Du ville ikke heller ha 15 watter'n da? Er det Peavey som lager disse?
 3. Både lav vekt og liten størrelse er viktig. Nå vurderer jeg å presse budskjettet å kjøpe LD Stinger G3 8" Med 300W RMS så har de har i allefall nok kraft. https://www.gear4music.no/no/PA-DJ-and-belysning/LD-Systems-Stinger-G3-8-Active-PA-Speaker-B-Stock/2F4F Takk for info!
 4. Takk for tips! Ser at ld er laget i kryssfiner, det liker jeg. Vi har jo trommer i bandet, men ikke av de mest bråkete slaget...så voldsom scenelyd er det ikke. Vet du om Thomann trekker i fra EU moms?
 5. Troll sitat: "90% av de kjente metal gitarister bruker boost og forsterkervreng" Betryggende å tilhøre de 10% som ikke har angst for dioder i gain seksjonen da. Så slipper man store utgifter til "fullrørforsterkere" og div. vrengbokser.
 6. Jeg bruker også litt boost på min JCM-800 men da har jeg allerede gain på 11. Kjekt med aktive EMG da. Ja, kanskje det er en god grunn til at mange amper kom med et diode gain steg. Da får du også dette trinnet plassert riktig, som regel som nr 3, ikke 1.
 7. Takk for tips! Tenkte at de var for godt til å være sannt. Da avskriver jeg dem.
 8. Er ikke greia med en Mesa, nettop fullrør, til og med likeretteren er rørdereven. Også "ødelegger" corpsa hele moroa med en diode klippe boks i front? Nei, opp med vrengen på Rectusen og bort med svineriet. (ev, få igjen penga) En 5150 har 6. seks. gain trinn. Skulle vel holde?
 9. Joa, mye hyggelige priser der ute😊 Men greia med rørforsterker er nettop vrengen. Etter at jeg gikk over til rør, har jeg omtrent ikke brukt noe boost/vreng pedal. Bortsett fra på en klassisk Fender jeg hadde. Men på moderne high gain amper er dette helt unødvendig.
 10. Vi trenger to nye monitorer til scene og øvingsommet. Stiller ikke store krav til bass, da vi har en sub og en ledig kanal på bassriggen. men vi stiller store krav til lyd, vekt og størrelse. Tenker det holder med en 8" og 100W, i en prisklasse på maks ca. 3200. En fordel at de er utstyrt med en enkel preamp, slik at det er mulig, ved "små" anledninger, å koble mikrofon direkte. Vekt bør ikke være mye over 10Kg. Har sett litt på The box pro TP108, men er litt skeptisk til lydkvaliteten, men prisen er jo fin: https://norge.thomann.de/the_box_pro_tp_108_ma.htm Eller disse LD SAT82A, 80W må da holde : https://www.gear4music.no/no/PA-DJ-and-belysning/LD-Systems-SAT82A-8-Active-Installation-Monitor-White/2J44
 11. Prøv først om det er nok vreng i forsterkeren. Ultragain står det i annonsen... Ellers er vel en eller annen boost før ampen å foretrekke. På min gamle JCM-800 holder det med litt dytt fra en eq pedal. EDIT: forøvrig så solgte jeg min gamle Carvin MTS for 3500,- for litt siden, mer enn nok vreng i den.
 12. Utrolig kult. Ikke helt designet jeg ville valgt men supert håndtverk. Skal brukes til viking metall skjønner jeg.
 13. jonta

  Dur og moll skala

  Am skalaen er lik C dur skala, bortsett fra at den begynner på A. Og bruker du engelsk B (mer logisk) istede for norsk H, så har du starten på alfabetet. ABCDEFGA
 14. jonta

  Guide for live opptak

  Ja, får man nok og gode seperate spor, vil vel dette bli basen å jobbe utifra. Greit å ha en egen mann for kun dette ja, lydmann har som regel mer en nok å bli distrahert av...
 15. jonta

  Guide for live opptak

  Tenkte jo å gjøre begge deler altså. Tappe stereomixen, 2 kondmicer fra PA høytt og flest mulige seperate spor. Så har jeg mange muligheter etterpå, men satser jo på at hovedstereo sporet blir brukbart...