Web Analytics
Jump to content

Gibson skrur opp prisene


Affen

Recommended Posts

Nå har jeg aldri eid en Gibson selv, men det har vært nære på mange ganger. Har lyst på en SG og har testet en hel bråte siste årene, både Special og Standard. Hver gang jeg står med en i hånden merker jeg at jeg synes kvaliteten virker kjip eller at halsen ikke passer for meg. Lakkeringen har ofte vært et drawback og på Standardutgavene synes jeg bindingen virker usannsynlig kjip. Ender alltid opp med at jeg synes at den gamle Epi Korea SGen min føles mye bedre. Etter at jeg fikk en Yamaha SG har lysten på en Gibson blitt enda mindre.

Som noen nevner over har det nok vært et problem for Gibson at de har konkurrert med seg selv ved at kvaliteten på Epiphonene blir bedre, samtidig som de kutter så mye som mulig på USA gitarene for å senke prisen. Om de nå velger å kutte ned på antall modeller og heve kvaliteten tror jeg det riktig vei å gå. En Gibson skal koste litt, men til gjengjeld skal det være lov å forvente at gitaren er av topp kvalitet og hvor risikoen for mandagsprodukter er liten.

Med hensyn til nye modeller og modifikasjoner på standardmodeller synes jeg det er morsomt å følge debatten. Virker som om det er utrolig liten aksept for at Gibson endrer på noe som helst. Blir en kjedelig jobb for produktuviklerne der i gården hvis de lager samme gitarene år etter år uten noen endringer. Det kan jo tenkes at det en eller annen gang klarer å komme opp med noe som fungerer og de tingene som ikke fungerer blir nok faset ut om noen år.

Link to comment
Share on other sites

Joda, forsåvidt enig med forrige taler hva gjelder produktutvikling, men; jeg mener man kjøper en Gibson for å kjøpe en Gibson. Det er liksom litt av greia slik jeg ser på det. Vil jeg ha reversed headstock og 14 pickuper med pumpeorgel og forgreiningsrør, samtidig som herligheten strenger om seg selv, så går jeg til en luthier som bygger en sånn.

Er bare glad for at de kutter ned på utvalget og forhåpentligvis heller legger mer fokus på en mer konsis kvalitet på produktene de lager. Håper Fender følger i samme spor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.