Gå til innhold
 • Bli medlem

el_roffo

Medlem
 • Innholdsteller

  1 832
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

el_roffo vant dagen sist April 22 2016

el_roffo hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

487 Excellent

Om el_roffo

 • Rang
  Volume over talent
 • Bursdag 23. juni 1975

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/kalelproject

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Gitar, bass og rør.

Nylige profilbesøk

6 883 profilvisninger
 1. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=39453316 Det holder lenge med en 90ml flaske hvis du ikke går helt bananas med hundrevis av strøk
 2. Major hadde 4xKT88 ja, skulle være nok effekt for de fleste Hvis du vil eksperimentere med andre rør i en Marshall er det biaskretsen som må modifiseres litt, muligens også litt på rørsoklene hvis jeg ikke husker helt feil. 6L6 og KT88/6550 trekker høyere glødestrøm enn EL34, men stort sett er det innenfor toleransene til strømtrafoen. Hvis du får ned anodespenningen til 250-300V kan du kjøre på med 6V6 også
 3. Firebird er en av favorittene mine :) Er det 496R/496T pickups som står i denne?
 4. Black Arts Toneworks Pharaoh, sjekk ut: Den er i utgangspunket Big Muff-basert, men tar ikke over hele lyden som en Muff gjør og er mye mer fleksibel.
 5. KT88 ligner litt på 6L6 i lyden syns jeg, litt hardere og mer kontant enn EL34, og mer bunn enn både EL34 og 6L6. Men det slutter ikke å låte Marshall nei Det er vel ikke noe du merker skikkelig før du begynner å pushe forsterkeren en del. Du får ikke noe særlig mer effekt av et sånt rørbytte, KT88/6550 trenger 600V+ for å yte max. Primærimpedans og effekttoleranse på utgangstrafoen i en Marshall stemmer ikke helt for å kjøre opp spenningen på det nivået... Hvis alt stemmer med spenning og utgangstrafo får du 50W av et par EL34, 60W av et par 6L6GC og 100W av et par KT88/6550.
 6. Begge var JMP 50W (1987), syns jeg å huske. KT88 syns jeg blir "strammere" i bånn og brekker senere enn EL34, det passet bra siden jeg brukte ampen til bass også. 200W-trafoene hadde jeg tenkt til en Hiwatt eller Orange-klone med 6550 eller KT88, men jeg får se, det ligger nok et stykke fram i tid Har en Peavey Valveking 50w som er bygget om til topp og burde fått noen mods, og KT88 stereoforsterkeren burde vel også fått litt oppmerksomhet. Den virker fint, men er en smule livsfarlig med åpne terminaler på 430V. Best å ikke koble den opp med barn i huset Og så er det alle gitarprosjektene, da...
 7. Har moddet og reparert noen gitaramper innimellom. Første prosjektet var da jeg og brodern modifiserte en Marshall til en kamerat til å bruke 6L6 i utgangen. I min egen gamle Marshall ble det full ombygging av strømforsyning og bias for å bruke KT88 i den. "Stram" filtrering med store kondiser. Ble ganske sint med veldig tight bånn Så har jeg en bitteliten Ibanez røramp der jeg har satt bryter på gaindiodene og koblet ekstern høyttalerjack. Ellers har jeg bygget en "brute force" headset-/stereopreamp med rør-likeretting og rør-spenningsregulering og rør over hele linja, samt en enkel single-end KT88 stereoforsterker. Dvs. selve forsterkerkretsen er enkel, strømforsyningen er vel ganske omfattende Jeg har litt for mange prosjekter både i gitarer, forsterkere, bil og hus nå, men har et par gamle engelske transformatorer fra en 200W amp som kanskje må bli til noe en gang.
 8. 4Sound eller Gitarhuset har kanskje? Den ene fikk jeg den lokale 4Sound til å bestille inn, den andre kjøpte jeg på en annen norsk nettbutikk, men husker ikke navnet på den.
 9. Har et par SKB-kasser som har tålt en god del. Håndtaket knakk på den ene en gang, men da sendte de bare nytt til meg i posten.
 10. Du kan se om du finner skilletrafo på Finn, http://www.noratel.com har noen ferdige løsninger også. Jeg har fått laget litt spesielle transformatorer hos http://www.lannetrafo.no/ og https://www.seko-elektroteknikk.no/ (begge i Stavanger), hos disse er det bare å ringe og si hva du vil ha så fikser de det.
 11. Godt mulig det kan hjelpe med bare en skilletrafo på utstyret ditt.
 12. Du kan borre skrått opp til oversiden så det matcher med hullene i bridgen. Med bare en halv cm forskjell blir det ikke mye vinkel på det.
 13. Preamprør er bare å dra ut og sette inn nye, utgangsrørene bør ha biasjustering i tillegg. Det er godt med spenning i denne ampen (500V), så du bør vite hva du driver med før du åpner den opp. Hvis du spesifiserer litt nærmere hvor du bor kan det være noen har forslag til en sjappe som kan gjøre det i nærheten av deg
 14. Funker nok bra som lokk, jeg har sett teak brukt i halser også. Ser veldig fint ut med finish, men ja, det er steinhardt og svintungt og spiser på verktøyet. Ikke så veldig ille å jobbe med egentlig, bare du sliper verktøyet innimellom.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.