blaamann

Medlem
 • Innholdsteller

  726
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

blaamann vant dagen sist Oktober 21 2017

blaamann hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

406 Excellent

Om blaamann

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

1 539 profilvisninger
 1. blaamann

  NGD

  Hvor mye veier disse, og kom gitaren nær sagt perfekt ut av kassen? Tenker da spesielt på oppsettet, intonering, at toppsadel er "perfekt" kuttet i forhold til strenger du ønsket osv
 2. blaamann

  Vis oss din SG.

  Ser ut som 2019 SG Standard er blitt "god gammel Standard" igjen der halsen møter kroppen på bånd 19 versus 22. Dette ble gjort for å få en mer solid og mindre elastisk hals.
 3. blaamann

  Sletta poster

  Moderator sier vel som regel fra om at han har slettet og opplyser om at en kan få begrunnelse på PM? Blir vel fort også mye arbeid på moderator, og litt skjønn fra moderator sin side kan vi vel finne oss i?
 4. blaamann

  Den bittelille Explorer-tråden.

  Via 5 ledd kan en nå hver explorer-eier i hele verden ?
 5. blaamann

  Vis oss din SG.

  SG'er har forskjellig form i ulike perioder så det kommer litt an på hvordan en ser det, men mener det er riktig å si at halsen er skyvd lenger inn i kroppen, bro og stoptail er skyvd lenger bak, som igjen resulterer i at neck pickup er nærmere gripebrettet og bridge lenger fra bro enn en 1961 SG. Tanken var å gi gitaren en mer solid neck joint. I tillegg vil bridge pickup låte varmere, den vil også har mer fyldig sustain (uavhengig av tresort brukt). Bridge pickup ble forøvrig plassert lenger bak i 1975 og var dermed tilnærmet lik en LP i pickupavstander. Disse SG'ene fra 70-tallet låt ganskje forskjellig fra de orginale og de som lages i dag.
 6. CITES har utviklet forslag til endring i sine bestemmelser for musikkinstrumenter. Importørene/eksportørene/fabrikkene må CITES-behandle/få nødvendige tillatelser for sine treverk, mens den ferdige gitaren går fri. Blir eventuelt godkjent på møte i mai 2019. Gjelder Appendix II arter (vanlig rosewood).
 7. Nei, Det var 1 stk gitar fra ebay og 2 fra Japan. Merk: Ebay kan stoppe utsendelse/eksport av gitar hvis selger bruker Ebay Global shipping program heller enn å sende selv (dette kan ha endret seg). Flere japanske butikker eller proxier kan også nekte utsendelse, men i mine tilfeller gikk det bra. Men hadde aldri turt det med en gitar over 15 000 NOK.
 8. Det spørs om tresorten er listet i appendix I eller II. F.eks Brazilian rosewood (Appendix I) er stort sett umulig for kommersielle aktører å importere til Norge. EU er faktisk enda strengere enn f.eks USA (mens USA er strengere på andre sorter igjen). Så et område kan tillate eksport/import, mens det andre området forbyr det (f.eks eksport fra USA er tillatt av Brazilian rosewood fra før 1992, men ikke tillatt å importere til f.eks Spania som har grense pre 1947). "Vanlig" rosewood/Dalbergia skal gå fint med de nødvendige tillatelser fra før 2017. Hvordan en i praktisk går frem for å få disse dokumentene og tillatelsene er en annen sak. Har selv kjøpt 2-3 gitarer med rosewood eldre enn 2017 etter 1/12017 (da rosewood ble listet i Appendix II) og alle gikk igjennom tollen. Tror ikke en gitar her-og-der er det tollen fokuserer mest på. Det er mer de store lassene med møbler, emner osv
 9. blaamann

  Android ... ???

  Real time/latency problematikken er fiksa i OS-kjerna, men om det finst apper og tilbehør som har utnyttet dette og er gode nok er et annet spørsmål.
 10. blaamann

  Din første effektpedal

  HM-2 ca 1985. Forsvant fra øvingslokalet 5-6 år senerer da en eller annen dude bestemte seg for å "låne" den til evig tid #fortsattarg Ibanez Roadstar (med Gibson Dirty Fingers) -> HM-2 -> Transistor Fender Forsterker Gary Moore Victims of the Future var lyden jeg digga (...og fortsatt sikker digger).
 11. blaamann

  NGD 05 Gibson Explorer

  Beklager forvirringa. Du/dere har selvfølgelig rett. Dette er jo barnelærdom. Min Junior var modifisert med mini-potter, men ble forvirret av en reparatør som sa han måtte utvide hullene hvis jeg skulle bytte til standard Gibson potter (han trodde mini-pottene var orginalt og ble selv forvirret). Grattis med ny gitar forresten.
 12. blaamann

  NGD 05 Gibson Explorer

  Har selv hatt Gibson med minipots. Mener det var en Junior fra ca 2004. Korea eller Japan minipots.
 13. blaamann

  Ekte Les Paul, eller?

  Lukter tyvgods og rusproblemer av det der. Best å ligge unna IMHO.
 14. blaamann

  Drømmegitaren din

  Kanskje en favoritt hos deg og din generasjon, men i min generasjon var det heller f.eks Always somewhere. Knallbra rockebalade! ?