Web Analytics
Jump to content

Bruktpriser på Gibson


Affen
 Share

Recommended Posts

Har hatt stram økonomi etter kona dro fra meg i fjor (er ufør) men har nå litt til overs, og da har jeg lyst å unne meg ny gitar.
Men ser at prisene på Gibson har økt betraktelig, det samme har bruktprisene på Finn. Før kunne man lett få en SG (faded etc.) helt nedi 4-4500,- brukt og Les Paul Studios fra 4500,- og oppover.
Er mye på Finn og kikker, og finner ikke noe under 6500,- ish. Hvor mye må jeg forvente å betale for en Gibson SG (Faded, Tribute) eller Les Paul (Studio, Tribute) ?
Jeg har et MAKS budsjett på 5000,-

Link to comment
Share on other sites

59 minutter siden, Affen skrev:

Jeg har et MAKS budsjett på 5000,-

Da kan du jo by 5000,- for en du liker.
Det er dessverre ingen sammenheng MELLOM hva folk her inne mener hva prisen BØR være, og hva selger faktisk vil ha FØR han selger.

Link to comment
Share on other sites

For å bidra positivt og konstruktivt: Gibson SGJ og LPJ (de ligger et hakk under Faded igjen) burde være mulig å finne til under 5000,-. Jeg betalte 3000,- for en SGJ i god stand hos en lokal musikkforretning for noen år siden. De dukker ikke opp så ofte, men de ligger vanligvis lavt i pris. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Jester said:

(Just for the records.
Mitt innlegg var ikke negativt tenkt, heller i retning realistisk.)
 

Ikke tenk på det :) Tenkte bare om det var noen her som fulgte litt mer på prisnivåer og hva dere mener er "for mye" å betale evt . 
Også har jeg dårlig erfaring med pruting på Finn, blir fort en gretten mine fra selger ;)

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Skullkrusher said:

Kan være heldig med pruting noen få ganger, men ender ofte med sure meldinger tilbake, ja. 

Savner tiden hvor SG Standard regelmessig lå ute til 6000,- 😬

Ja det var tider. Og jeg er blitt for godt vant, er dessverre blitt litt merkehore, og har mer lyst på Gibson enn Epiphone. Selv om de nye 2020 modellene til Epi virker lovende.

Link to comment
Share on other sites

52 minutter siden, Skullkrusher skrev:

Kan være heldig med pruting noen få ganger, men ender ofte med sure meldinger tilbake, ja. 

Savner tiden hvor SG Standard regelmessig lå ute til 6000,- 😬

Ja, en standard kunne kjøpes enkelt for 10 000,-😀

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

om du kan vente, er dollarkursen temmelig høy akkurat nå, noe som gjør at mange prøver å selge brukt for mer enn man gjorde da kursen var lavere. forståelig at man prøver på det, men om du har litt is i magen, kan det kanskje bli litt billigere når kursen normaliserer seg.

generelt er det fornuftig å bruke mye tid på å kjøpe, da selger ofte har det mer travelt enn kjøper. det er lett å tro at om man lar en spesifikk gitar gå fra seg, får man aldri muligheten til å kjøpe noe like bra senere. men det dukker alltid opp noe fett med jevne mellomrom. med mer eller mindre realistiske priser.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg solgt en 2017 SG standard (gloss Cherry) for 7600 for et halvt års tid siden. Helt strøken. Jeg kjøpte den selv en sen lørdagskveld for 6000 - via Finmn. Mange la den som favoritt, men det var kun en av disse som sendte mail og endte opp med den etter 2-3 uker på Finn.

Jeg kjøpte en 2012 Flying V for 6000 (gloss Cherry)( for noen måneder siden. Svært lite brukt - ingen dinger. Jeg telte på knappene på den i over et halvt år før jeg kjøpte den. Ble solgt via Facebook.

Endel/mange av gitarprisene på Finn er helt elleville for tida. Det finnes absolutt ingen grunn til at norske gitarpriser skulle vandre opp og ned etter dollarens verdi. 

Link to comment
Share on other sites

Det lå en Gibson ES 175 på finn til 20000 en av de siste dagene. Den gikk riktignok fort, men den prisen er lav nesten uansett de siste års svingninger i dollarkurs. De har de ligget ganske stabilt rundt kr 25000, med noen unntak (og med forbehold om at jeg ikke har sett alle annonsene - selv om det ikke er veldig sannsynlig😊).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt en SG Faded. Betalte 4500kr for den og solgte den for 4200 i ettertid. Bare ett år siden.

For min del så var de ikke verdt noe mer en det. Kvaliteten var grei, den låt greit , veide mye og jeg syns at halsen var veldig "skarp" i kantene. Tror faktisk jeg ville vurdert en Epiphone neste gang. En G400 eller Standard. 

Jeg er veldig glad i Gibson og har både Les Paul og SG 61RI. Synd å si det, men jeg syns ikke Faded holdt mål for min del. Kanskje verdt under 5k, men ville ikke betalt 7k for den som mange skal ha på finn. Er du litt tålmodighet så finner du en brukt svart LP Studio til 5-6k. Jeg hadde en slik, og den var noe tungsolg pga fargen. Studio var en del kvassere enn Faded på både kvalitet og spillbarhet. 

Kanskje ikke svar på spørsmålet ditt, men deler min erfaring. Mulig det er smak og behag. 

Edited by Troll
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.