Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Har hatt stram økonomi etter kona dro fra meg i fjor (er ufør) men har nå litt til overs, og da har jeg lyst å unne meg ny gitar.
Men ser at prisene på Gibson har økt betraktelig, det samme har bruktprisene på Finn. Før kunne man lett få en SG (faded etc.) helt nedi 4-4500,- brukt og Les Paul Studios fra 4500,- og oppover.
Er mye på Finn og kikker, og finner ikke noe under 6500,- ish. Hvor mye må jeg forvente å betale for en Gibson SG (Faded, Tribute) eller Les Paul (Studio, Tribute) ?
Jeg har et MAKS budsjett på 5000,-

Lenke til innlegg
Del på andre sider
59 minutter siden, Affen skrev:

Jeg har et MAKS budsjett på 5000,-

Da kan du jo by 5000,- for en du liker.
Det er dessverre ingen sammenheng MELLOM hva folk her inne mener hva prisen BØR være, og hva selger faktisk vil ha FØR han selger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

For å bidra positivt og konstruktivt: Gibson SGJ og LPJ (de ligger et hakk under Faded igjen) burde være mulig å finne til under 5000,-. Jeg betalte 3000,- for en SGJ i god stand hos en lokal musikkforretning for noen år siden. De dukker ikke opp så ofte, men de ligger vanligvis lavt i pris. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutes ago, Jester said:

(Just for the records.
Mitt innlegg var ikke negativt tenkt, heller i retning realistisk.)
 

Ikke tenk på det :) Tenkte bare om det var noen her som fulgte litt mer på prisnivåer og hva dere mener er "for mye" å betale evt . 
Også har jeg dårlig erfaring med pruting på Finn, blir fort en gretten mine fra selger ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutes ago, Skullkrusher said:

Kan være heldig med pruting noen få ganger, men ender ofte med sure meldinger tilbake, ja. 

Savner tiden hvor SG Standard regelmessig lå ute til 6000,- 😬

Ja det var tider. Og jeg er blitt for godt vant, er dessverre blitt litt merkehore, og har mer lyst på Gibson enn Epiphone. Selv om de nye 2020 modellene til Epi virker lovende.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
52 minutter siden, Skullkrusher skrev:

Kan være heldig med pruting noen få ganger, men ender ofte med sure meldinger tilbake, ja. 

Savner tiden hvor SG Standard regelmessig lå ute til 6000,- 😬

Ja, en standard kunne kjøpes enkelt for 10 000,-😀

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

om du kan vente, er dollarkursen temmelig høy akkurat nå, noe som gjør at mange prøver å selge brukt for mer enn man gjorde da kursen var lavere. forståelig at man prøver på det, men om du har litt is i magen, kan det kanskje bli litt billigere når kursen normaliserer seg.

generelt er det fornuftig å bruke mye tid på å kjøpe, da selger ofte har det mer travelt enn kjøper. det er lett å tro at om man lar en spesifikk gitar gå fra seg, får man aldri muligheten til å kjøpe noe like bra senere. men det dukker alltid opp noe fett med jevne mellomrom. med mer eller mindre realistiske priser.

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg solgt en 2017 SG standard (gloss Cherry) for 7600 for et halvt års tid siden. Helt strøken. Jeg kjøpte den selv en sen lørdagskveld for 6000 - via Finmn. Mange la den som favoritt, men det var kun en av disse som sendte mail og endte opp med den etter 2-3 uker på Finn.

Jeg kjøpte en 2012 Flying V for 6000 (gloss Cherry)( for noen måneder siden. Svært lite brukt - ingen dinger. Jeg telte på knappene på den i over et halvt år før jeg kjøpte den. Ble solgt via Facebook.

Endel/mange av gitarprisene på Finn er helt elleville for tida. Det finnes absolutt ingen grunn til at norske gitarpriser skulle vandre opp og ned etter dollarens verdi. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det lå en Gibson ES 175 på finn til 20000 en av de siste dagene. Den gikk riktignok fort, men den prisen er lav nesten uansett de siste års svingninger i dollarkurs. De har de ligget ganske stabilt rundt kr 25000, med noen unntak (og med forbehold om at jeg ikke har sett alle annonsene - selv om det ikke er veldig sannsynlig😊).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt en SG Faded. Betalte 4500kr for den og solgte den for 4200 i ettertid. Bare ett år siden.

For min del så var de ikke verdt noe mer en det. Kvaliteten var grei, den låt greit , veide mye og jeg syns at halsen var veldig "skarp" i kantene. Tror faktisk jeg ville vurdert en Epiphone neste gang. En G400 eller Standard. 

Jeg er veldig glad i Gibson og har både Les Paul og SG 61RI. Synd å si det, men jeg syns ikke Faded holdt mål for min del. Kanskje verdt under 5k, men ville ikke betalt 7k for den som mange skal ha på finn. Er du litt tålmodighet så finner du en brukt svart LP Studio til 5-6k. Jeg hadde en slik, og den var noe tungsolg pga fargen. Studio var en del kvassere enn Faded på både kvalitet og spillbarhet. 

Kanskje ikke svar på spørsmålet ditt, men deler min erfaring. Mulig det er smak og behag. 

Endret av Troll
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Audun
   På facebook-gruppa "Gitarister på facebook" er det en som sliter med at sin Gibson SG sliter med å holde stemminga. Den påstås å nettopp ha vært inne for justering av nut. Den har vanlige Kluson type stemmeskruer (Gibson Deluxe). Her blir det påstått at disse slites over tid, og dermed at mekanikken beveger seg etter at du har stemt opp. Jeg kan forstå at de kan bli slarkete etter hvert, og dødgang før de tar, men at de beveger seg slik at strengen gradvis mister spenn? Høres veldig merkelig ut i mitt hode, men kan hende det er sånn? Mekanikken er jo så enkel at det i mitt hode, er slik at enten så virker den, eller så får du ikke skrudd i det hele tatt hvis tannhjul eller drev er så slitt.
   Noen her som har opplevd dette, eller kan forklare hvordan dette ev. kan skje?
  • Av Audun
   Var på besøk hos opphavet og fant igjen noen gamle musikkutstyr-kataloger fra min ungdom.  Interessant å se både utvalg og priser! Her er et lite utsnitt fra 89/90 katalogene til Gulmoen & Engh og Norsk Musikk:


    
  • Av Audun
   Legger ut noen bilder av mine redskaper for moro skyld. Ikke så veldig fancy, men det gjør jobben og vel så det!
   Gitarer:
   Gibson Customshop Les Paul R-8 VOS 2006 mod. (RS-Kit, mapleflame mod, TonePros bru og tailpiece)
   DSC_6292
   Gibson Customshop1960 Les Paul Special VOS 2006 mod. (RS-kit, TonePros locking studs, Grover tuners)

    
   Gibson ES-335 2013 mod. RS-kit, ettermontert Bigsby, og planlegger ABR-1 bridge conversion.

    
   Gibson USA Explorer  2005 mod, (Cream T '61 Custom '61 pickups, CTS 500k pots og Emerson cap)

   Fender American Standard Stratocaster HSS Shawbucker 2015 mod. (Gotoh 510T-FE1 tremolo)

   Fender Telecaster am. std 1995 mod. (CS Twisted Tele i neck og CS Broadcaster i bridge. 4-veis switch og fasevender)

   Fender Stratocaster Jimmie Vaughan 2005 mod. (RS-kit og ny 'aget' plast + mint brett)

   Fender Telecaster Baja (Pågående Micawber-mod. RS Kit, Fender CS Nocaster i bru, GFS Humbucker i hals. Brass sadler.)

   Greco 'Grecobird' Firebird-kopi - ca. mid. '80.  Faber aluminium tailpiece og bru med brass sadler.

   Epiphone Ltd. Ed. Korina Flying-V 2016 mod. CTS pots og Tonerider pickups.

   Larrivee D-03 Mahogny

   Yamaha 12'er

   Ibanez Performance - noen og '80

   Amper:
   1969 Fender Super Reverb. (Blackface krets.)

   Ceria Tone JTM 45. Eidebygd kab m/ Greenbacks:

   1983 Marshall JCM 800 2205 m/ 1987 Marshall Silver Jubilee kab - Celestion V30

   KMD GV100 head (uten bilde)
   Effektbrett: TC Electronics Polytune tuner, Boss Wah, Der Screamer TS-9/808 klone satt sammen og moddet av kristoffereide her på forumet, Tonebone Trimode, T-Rex Comp Nova, Fulltone Fatboost-3, Boss Re-20 Space Echo og mottaker for Line 6 Relay G-30. Montert på T-Rex ToneTrunk brett.

  • Av Pledrik
   Er mitt ansvar bevisst og lager en tråd på denne krembollen. Er da en evig sucker for LP Special i TV yellow, og har hatt et par stk tidligere. Hadde nå egentlig endelig bestemt meg for å prøve å finne en original en, og var for å teste en '59 for noen uker siden. Var en fryktelig fin sak, og spilte og låt bra. Sjappa hadde også akkurat fått inn en helt ny CS 1960 Special i aged utgave, og bestemte meg for å prøve å ta en objektiv sammenlikning. Kort fortalt så var det eneste feltet hvor gammer'n gruste ungdommen på mojo og muuuuligens halsprofil - på alle områder var CSene like bra eller bedre. Til og med på lyd, faktisk. I tillegg så hadde gamla et (forholdsvis vanlig for disse) lett brudd i halsfestet, og ettersom hun her da kostet halvparten av bestemor så ble det fornuften som seiret. Dæsken.
   Det som egentlig er mest spesielt her er hvor flinke gutta hos Gibson begynner å bli på ageing. Det var faktisk ikke helt enkelt å se forskjellen på ny og gammel ,og den føles ut som en gammel gitar. Spiller og låter også heeeeelt herlig. Love it. Specials er virkelig noe spesielt.

  • Av Affen
   Deilig gitar, men blir ikke helt venn med de keramiske pupsene. Mulig de ryker.
    

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.