Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

ptb

Medlem
 • Innholdsteller

  136
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

ptb vant dagen sist Oktober 26

ptb hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

134 Excellent

Om ptb

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da er nok Gjøvik (Musikkhandel og 4Sound) og Oslo (Gitarhuset, Hornaas og 4Sound) alternativene. Men, ikke ta det for gitt at de har så store utvalget inne i butikkene. Har for øvrig god erfaring med Evenstad - om "netthandel" er et alternativ.
 2. Som andre allerede har nevnt. Det er 3 Squier-serier: Bullet - den rimeligste Affinity - mellomste Classic Vibe - den dyreste Både Stratocaster og Telecaster leveres i disse seriene. Telecaster er nok litt "enklere" som en nybegynner gitar. Jeg ville nok styrt unna Bullet - som andre også nevner. Det som i hovedsak skiller Affinity og Classic Vibe er litt bedre elektronikk og mekanikk på sistnevnte. Den har også litt "finere" lakk. Kroppen og halsen er tilnærmet likt. Begge leveres i flere farger med enten lyst eller mørkt treverk på halsen.
 3. Støtter helt klart forslagene her om å vurdere brukt vs ny "pakke". Man får mye mer for pengene. Og, dersom man ønsker å oppgradere senere vil man omtrent få like mye igjen ved salg. Samtidig kan det jo være noe større "risk" ved det dersom man ikke føler seg helt komfortabel/kyndig i å vurdere tilstand/pris på en brukt el.gitar. Brukt forsterker er litt enklere i så måte - virker som den skal, eller ikke. Å få justert/satt opp gitaren riktig er også alfa/omega. Ikke noe er verre enn å forsøke å lære seg å spille på et instrument som ikke fungerer slik det skal - og heller ikke
 4. Så spørs det hvilke av disse man skal legge på tallerken for å hedre Ken Hensley (RIP) i helgen:
 5. Eller som scenen i filmen Arthur når han satt passe påseglet i baren om ba om en drink til, og bartenderen repliserte: I think you´ve had enough. Arthur svarte: Yes, but I wan´t more than enough.
 6. ^ Ja, kvalitet og finish er høyst akseptabel - dvs, jeg har ikke funnet noe å direkte sette fingeren på. Fin vekt (3,55 kg) og balanse. Men - for meg (som ikke har tatt i noe annet enn Strat på det jeg kan huske) krever det mer enn "litt" tilvenning. En LP er jo forsiktig sagt litt annerledes.
 7. Har i senere tid hatt litt løselige tanker om å ha én gitar i tillegg til Strat´ne, men egentlig ikke funnet noe som har trigget kjøpelyst - uten at det har vært (alt) for dyrt. Men for et par uker siden kom jeg over en YT-snutt der Jared James Nichols demonstrerte Epi´s versjon av hans Old Glory. Da begynte det å klø litt. Det helt enkle nedstrippede konseptet med kun én P-90 og det litt "bøllete" designet tiltalte meg. Så da måtte jeg innom posten og hente pakke i dag:
 8. Mener å huske at en American Standard Strat lå på 13-14000,- i 1988
 9. Etter å ha studert litt bilder har jeg dreid, gjenget, varmet og bøyd til 2 vib-armer tilnærmet like de Blackmore har brukt: Litt småtteri gjenstår for montering av chrometupper.
 10. Greit å være satt opp med litt verktøy når det må DIY´s:
 11. 🙂. Se der ja - man ønsker jo ikke å oppleve dette:
 12. Anbefaler deg å snu Kallax´n. Nå hviler amp og høyttaler egentlig på pluggene og skruene. Likeledes platene dine. Om du snur den ett hakk, så vil vekten av amp og høyttaler belaste sideveggene og platene i hver del vil "hvile" på den hele tverrplaten som er avstivet i midten
 13. Philips Fidelo X2 kan være et alternativ. Mht Beyer Dynamic. Legg merke til at de har både Pro og Edition utgaver av flere av sine modeller. Eks DT990 og DT880. Lydmessig like, men mer komfortabelt hodebånd på Edition. Edition har rett kabel, Pro har spiralkabel. DT880 er en semi-åpen løsning, og i forhold til DT990 har den lydmessig litt strammere bass og en tanke mer oppløst oppover. Pro ser nå ut til å leveres i kun 250ohm utgave (hvilket lydmessig er et bedre alternativ enn 32 ohm. Edition leveres i både 32 ohm og 250 ohm.
 14. Som du selv nevner - åpne hodetelefoner (headset har mic 😉 ) lekker lydt til omgivelsene og omgivelsesstøy høres godt. Samtidig har åpne modeller noen pre mht lyd. Det er vesentlig karakteristikkforskjeller mellom både ulike fabrikat og ulike modeller. F.eks er det ikke slik at verken Beyer, Sennheiser, Grado, Denon osv har noen direkte "house-sound". Du bør derfor komme med noen preferanser i forhold til ønsket karakteristikk - og da primært i forhold til musikklyttingen. Ellers er det vanskelig å kunne komme med anbefalinger. Komfort er også et parameter å ta hensyn til. Det
 15. Tilnærmet ferdig "moddet":
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.