Gå til innhold

ptb

Medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

47 Excellent

Om ptb

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Prisområde er jo relevant å kjenne til
 2. ^ Tålmodighet og nøyaktighet er vel nøkkelordene slik at man unngår å kutte på feil sted og/eller kutte for mye. YT-undervisning er jo et greit hjelpemiddel i så måte. Siden du har fres, så ville jeg lagd meg et lite testhjørne med samme profil å øvekutte tolex på. Bedre å øve litt med noen småbiter enn å feile når man har kledd hele kassa. Har du først funnet fasiten til hvordan du skal kutte så kan du "kopiere" snittet.
 3. Erfaringsmessig så er det ikke behov for å være "pinlig" nøyaktig med Sparkling og pussing, da lim/tolex skjuler småskavanker. Utfordringen er å skjære tolex´n riktig og pent på avrundede hjørner der man ikke skal ha hjørnebeslag, samt velge det best egnede- og peneste stedet å ha skjøten.
 4. Ønsker å kjøpe Bill Lawrence L45-S pickups (sorte) for Stratocaster. Disse pickups går også under betegnelse Bill and Becky Wilde L45-S
 5. Har akkurat gjort det samme med en noe enklere og langt billigere Fender-Combo🙂 Men, jobben er jo akkurat den samme.
 6. Greit å merke seg at Gilmour også hadde flere gitarer satt opp med aktive EMG pu´r
 7. Slik jeg forstår det er vel reglene nå endret slik at instrumenter med tresorter på B-liste kan importeres uten søknad. Dette står nå på Miljødep. sider: Tropiske treslag i instrumenter Deler av tropiske treslag som inngår i musikkinstrumenter kan omfattes av Cites-bestemmelsene. Eksempler på de mest vanlige Cites-treslagene brukt i musikkinstrumenter og som kan utløse krav om tillatelse er: Brazilian Rosewood/rio-palisander (Dalbergia nigra, liste A) art av mahogni (Swietenia humilis, andre arter vil normalt være omfattet av unntak fra tillatelse) (liste B ) Ferdige musikkinstrumenter som er laget av arter av rosewood/palisander (Dalbergia-arter, liste B ) eller arter av bubinga (Guibourtia demeusei, Guibourtia pellegriniana og Guibourtia tessmannii, liste B ) er unntatt krav om Cites tillatelser. Unntaket gjelder også for ferdige musikkinstrument-deler og ferdig musikkinstrument-tilbehør. Disse unntakene gjelder ikke for rio-palisander (Dalbergia nigra).
 8. Choppet like greit Champion 20 combo´n ned til en Head
 9. Ønsker å kjøpe en Mooer MMD1 Reccho Delay pedal.
 10. Du skriver sklir ut, men jeg antar du mener skrur seg ut? I såfall kan Locktite, som nevnt, brukes. Pass bare på å bruke riktig type Locktite. Det finnes flere varianter - og du må bruke den som låser, men som kan løsnes ved bruk av vanlig verktøy. Til så små gjenger ville jeg prøvd med Type 222 (Purple). Det er den svakeste typen.
 11. Gammel tråd om temaet, men like greit å bruke den fremfor å starte en ny. Dette har jo naturlig nok vært debattert oppogned tidligere her inne, samtidig som det finnes masse info på nett. Når den ene Strat´n allikevel var i molekyler for en tid tilbake kom jeg på at jeg samtidig ville prøve å få bukt med noe av den "plagsomme" innstrålte støyen. Så da ble det slik: Mao - full runde m/kobber - og, ja - jumperkabel over til jack-brønnen og kontakt til plekterdekselet (via jordingskabelen) = bur. Om det fungerer? Ja, så absolutt, tilnærmet 100% tyst. Spesielt effektivt i mot Marshall amp´n (JCM 900) som er veldig følsom for innstrålt støy. Det jeg tenkte med dette innlegget er egentlig å tipse om at selvklebende kobbertape nå (i disse brunsnegletider) finnes hos både Plantasjen, Clas og Jula (ja, de kaller det snegletape) til en rimelig pris. Det man må være obs på er at klebesiden ikke er strømførende, så i alle skjøter må man legge på en loddebro (litt tinn man raskt "drar" over skjøtene - flyter raskt og enkelt ut). Greit å ohme/beepe i etterkant så man er sikker på at det er kontakt hele veien.
 12. Den andre Strat´n jeg har pr. i dag er denne: Det er en ´94 American Standard, Midnight Wine - tuxedo. De originale PU´r er byttet ut med Lundgren 60´s (m/hot bridge).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.