Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

ptb

Medlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

ptb vant dagen sist August 20

ptb hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

107 Excellent

Om ptb

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ^ Dire Straits platene kom i fjor ut på noen meget gode re-masters på Mobile Fidelity (MoFi) 2x45.
 2. Årsaken kan være to-delt, eller en kombinasjon. Mastringen (som nevnt) benyttet til pressingen - og kvaliteten på selve pressingen. Dessverre forferdelig mye dårlige pressinger - og kvaliteter ute og går. For en del re-issues har det som "master" til og med vært brukt MP3 filer sendt som mail-vedlegg. Etter at vinylsalget gikk i kjelleren tidlig på 90-tallet ble mye av verktøyet skrotet når presseriene avviklet virksomheten. Men, en del ble satt til side og tatt i bruk igjen når vinylinteressen igjen begynte å "blomstre". En del av utstyret var slitt og burde vært renovert eller erstatte
 3. Litt typisk Blackmore humor bare. Blackmore gjorde dette, i første omgang som en "gag" mot Cozy Powell, som lurte fælt på hvorfor den plutselig satt der. Men også andre begynte å stille spørsmål og kommentarer til dette - som: … hva er den til/hva gjør den? Er det til en sjette streng? Når Blackmore har gjort dette må det jo være for en grunn... osv. Blackmore sa aldri noe, men hadde stor glede av alle spekulasjonene.
 4. ^ I og med det var '74´n han festet strap button på hodet på, må vel kopien også ha det 🙂 : I forhold til de opprinnelige tankene ble det dermed mer riktig og færre avvik ved å basere seg på '74´n enn '77´n. Pkt 1: Fargen på kroppen. Blackmore´s '77 ser mer ut som Vintage White enn Olympic White, selv om jeg har forstått det slik at Vintage White ikke var en farge Fender benyttet før tidlig 80-tall? Pkt 2: I 77 sto serienr under Fender logo i front. Pkt 3: I 77 var nut´n sort Det som gjenstår er den brune reima, som nok må bli DIY, da jeg ikke har klart å spore
 5. Fender Classic, G&G Standard, G&G Deluxe for Stratocaster kjøpes
 6. Da begynner prosjektet å nærme seg ferdig: Fin lyd. Koblet pickups´n slik at begge er inne i mid, og separat tonekontroll på begge. God å spille på er den også. Så får jeg samtidig komme med en liten feilkorrigering. Det øverste bildet i mitt innlegg der jeg nevnte hvilken gitar jeg skulle basere denne på er feil. Det er ikke bilde av hans 77, men 74´n i (trolig) 1987. I siste fase før den ble "pensjonert" ble brettet m/OBL-450´ne satt i den:
 7. Litt fremdrift. Pup´s og 3 way switch på plass: I middel er det ingen pick up. I perioder hadde Blackmore en avmagnetisert pick up plassert der, i forsøk på å balansere nivået mellom bridge og neck. Jeg har ikke tenkt å innlede meg på de samme forsøkene, men for å visuelt simulere blir det som bildet viser - ikke kun et tomt, åpent lokk.
 8. Du roper litt i skogen 🙂 Forsterkere er ulikt voicet. Også innenfor samme merke. Rørbestykningen og rørtyper er kun grovt retningsgivende for lydkarakteristikken (f.eks 6L6 vs EL84). Samtidig vil rør av ulike fabrikat også påvirke lydkarakteristikken. Å lese anmeldelser, se på- og lytte til tester på YouTube osv vil kun bidra til å evt komme seg frem til en short-list over aktuelle kandidater. Jo flere man leser, jo bedre inntrykk vil man kunne danne seg. Først bør du definere hvilke egenskaper/funksjoner en amp skal ha, inkl ønsket effekt. Deretter prisrange.
 9. Jeg "landet" på ENGL Ironball, da den har en litt annen karakteristikk en ENGL generelt. Har tilsvarende Power soak. Fin , litt "kroppslig" clean kanal, om enn ikke helt Fender. Høres ut på meg som du burde ha med den på short-list.
 10. ^^ Den Argonspilleren er, som du selv har opplevd, ikke spes bra. Det samme gjelder egentlig alle de billige entry-level spillerne. For å få en ok spiller ny i dag må man opp i rundt 10K, men det finnes jo en god del ok på bruktmarkedet. 2-3K er i snaueste laget på bruktmarkedet, om det skal inkludere en ok PU, men man kan jo være heldig. Vil egentlig ikke komme med noen direkte anbefaling uten å vire noe mer om hva du er ute etter. Selv har jeg ikke mindre enn 5 spillere. Hovedspilleren er en ganske greit spec Linn LP 12. Videre en Thorens TD-2001, 2 stk B&O tangensialspillere.
 11. ^ Stikket/nettbrønnen burde jo være enkel å flytte til det som blir "øvre" del av bakplaten(e). Jeg valgte løsningen jeg skisserte tidligere på et 1x12" kabinett jeg bygde på vårparten. Midtfeltet på bakplaten, som nok utgjør drøyt 60% er festet med borelås, så det raskt kan tas av/på. Det samme gjelder for frontplaten trekket er festet til. De to portene på frontbaffel kan jeg "plugge" med 2 biter av tilskåret og tilpasset "skumplast". Kabinettet endrer markert karakteristikk ved de ulike kombinasjonene. Det eneste jeg foreløpig ikke har prøvd effekten av er å feste elementet
 12. Jeg vet ikke hvordan frontplaten som trekket er stiftet til er festet på den nevnte kombo. På mange er det jo skrudd.
 13. Du har litt ulike muligheter for å gjøre kabinettet fleksibelt mht å tune karakteristikken. Jeg ville valgt å dele bakplaten i 3 deler der den midtre delen (til å ta av/på) utgjør 50%. Samtidig ville jeg valgt å bore ut 2 hull nede på hver side av frontbaffel med Ø50-70mm. Til de hullene lager du av et egnet materiale "plugger" som gjør at de kan blokkeres. Da har du ulike alternativer. Samtidig kan du evt prøve å dempe kabinettresonanse med bitumen, dersom det er ønskelig.
 14. Et par web.shops med et noe smalere (men ikke mindre interessant av den grunn) produktspekter: https://www.mk-guitar.com/shop/index.php https://www.wildepickups.com/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.