Web Analytics
Jump to content

Forskjellen på Les Paul


Teammella
 Share

Recommended Posts

Jeg synes nye LP'er føles veldig 'stive'. Mitt tips er å teste ut en eldre årgang (begynnelsen av 2000-tallet) for å få en litt innspilt gitar. Ved å kjøpe brukt, spesielt i dagens marked, sparer man også et lass med penger.

Om du ikke skal kjøpe gitar, men bare undrer (nå må noen med mer peil. arrestere meg om jeg bommer):

Standard har vært en gitar i kontinuerlig endring siden 50-tallet. Det er den "nyeste" LP'en i den forstand at Gibson oppgraderer den når de finner det fornuftig å gjøre dette. Classic er en versjon som skal likne mer på 50's LP'ene og gitarene i den serien fra 90-tallet er knakendes gode gitarer. Jeg har selv hatt en 90's Classic og det er noe av det bedre jeg har vært borti i LP-kategorien. Traditional er (om jeg har fått det med meg rett) det som har tatt over for Classic modellene, men istedet for å være en 50's greie, så er det tatt utgangspunkt i en tdl. 2000-talls standard LP. Studio er på mange måter "entry"-modellen i LP sortimentet og er vel av Gibson selv beskrevet som en "working mans hero". I studiomodellene finner du de samme spesifikasjonene som på en Standard, men alt som kan spares på, er spart. Dvs kjipere lakk, ingen binding, ingen fret inlays osv.

Nå skal ikke du ta all denne informasjonen som sannhet, men jeg tror jeg er inne på noe!

Link to comment
Share on other sites

LP Studio har også block-inlays, men alt annet er det spart på ja. Ellers er det vel det du sier relativt likt det jeg har hørt, så enten har du rett, ellers har vi begge feil :)

Ellers vil jeg bare si at ja, prisforskjellen fra en Epi til en Gibson er verdt pengene. Har ikke prøvd en Epi LP Custom, men kvalitetsforskjellen på en Epi Standard og en Gibson studio er mye større enn prisforskjellen, hvertfall i mine hender. Gibson Studio er helt godkjente gitarer, mens Epi Std er søppel. Tungspilte og kjipe pickups. Har prøvd en del forskjellige av begge typer, og alle har jeg opplevd på samme måte.

Om du skal kjøpe en LP på budsjett vil jeg sterkt anbefale å se etter en brukt Gibson LP Studio Faded da disse er enda mer innspart ift lakk og unødvendigheter, og dermed enda billigere enn vanlig Studio, men er like gode å spille på og låter helt fint. Evt se etter en brukt japansk en (Burny, Tokai, Yamaha, Edwards e.l) eller en tsjekkisk LP. Tsjekkiske LP'er har en helt annen kvalitet enn de kinesiske. Selv om pickupsa ikke her heller er helt top notch så er de absolutt godkjent, og gitarene er gode å spille på, samtidig som de pleier å gå for bare såvidt mer enn de kinesiske.

Link to comment
Share on other sites

Er du som meg, der kun de gitarene som føles riktig, er riktig for deg, anbefaler jeg deg å ta en titt på bruktmarkedet. Finnes sjukt mye bra gammalt. Aldri i livet om jeg ville byttet vekk min '90 LP Classic mot verken en ny R7, ny R8, ny LP Standard eller liknende! Finn den gitaren som kjennes ut som hjemme, og kjøp den.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

LP Classic har vel ikke mye annet til felles med en 1960 LP enn at den har slank '60s halsprofil. Da den ble introdusert, hadde den ABR-1 bru. Etter 2002 fikk den Nashville bru. Kjipe overheite keramske pickuper, men i hvert fall pre 2002 kan bli en glimrende LP med andre pickuper.

Ellers blir det som sagt veldig smak og behag hva man vil ha. Etter min smak er likevel Historics stort sett overlegne.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.