Gå til innhold

Soundmannen

Medlem
 • Innholdsteller

  617
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om Soundmannen

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Ingen god musikk, uten god akustikk!

Nylige profilbesøk

2 457 profilvisninger
 1. Soundmannen

  DAW anbefallinger til PC

  Før man velger DAW er det viktig å tenke litt på hva du skal bruke det til. Er det for kun recording av audio filer? Bruker du instrumenter med Midi/samples? Type musikk? Noe er bedre på effekter, tangenter/tromme plugins osv mens noe er mer oversiktlig å jobbe med på ren audio recording. En fin mellomting som funker greit til det meste og som er greit for en nybegynner, er etter min mening Cubase eller Studio One (de er ganske like bare cubase er litt mer påkostet og studio one er gratis siste jeg sjekket). Men dette er veldig en smakssak. De fleste liker det de er vant med Jeg har jobbet en del i Reaper, Cubase, Studio One, og Pro tools og merker jeg jobber mye raskere i Cubase og får raskere riktig lyd der. Er måten den er bygget opp på som gjør det og er ikke uten grunn at Cubase har blitt en "windows standard" som nevnt over. Også har den gode effekter som gjør at du slipper å kjøpe svindyre plugins for å få kremlyd. Også en ting som er veldig greit at mann kan skifte farger på bakgrunner osv i Cubase. Pro tools har ikke det og har en veldig lyssterk bakgrunn som gjør at mann blir fortere sliten i øynene/hodet når mann jober lenge. Ligger også en del gode videoer på Youtube som du kan lete litt i
 2. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Jeg bruker kemper så det går i mye forskjellig for å si det mildt. Skal søke litt på 57 classics. Takker for tips
 3. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Joda men den yngre generasjonen er ikke enig 😂
 4. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Metal er ikke lyden jeg er ute etter. Er i mer Dio/Van Halen/Gunsn roses/acdc gata
 5. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Ikke at jeg noen gang kommer til å selge gitaren, men ja. Støtter forslaget med å bare bytte pickups. Har du link til de pickupsene du nevner? Og eventuelt andre forslag?
 6. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Var det jeg mistenkte. Prøvde en LP standard i går uten cover og den låt mye mer åpent og sint i forhold til min R8. Og tror coverne er hovedårsaken til det, spesielt etter det du beskriver Pledrik. Er det mye styr å ta av? Spurte eieren av Standaren og hans var verken loddet eller noen ting. Men det er vell normalt at de er loddet og kanskje tildekt av gris?
 7. Soundmannen

  Fjerne Pickup cover Les Paul

  Heisann! Har en Gibson Les Paul VOS R8 som jeg vurderer å fjerne pickups coverne på. Noen som har prøvd? Vil lyden bli mer åpen og få mer topp?
 8. Soundmannen

  Nytt slagverk innkjøpt, nå trenger jeg triggere

  Har rett og slett ikke tatt meg tid til å teste det enda!
 9. Soundmannen

  Nytt slagverk innkjøpt, nå trenger jeg triggere

  Hei! Ja har kjøpt Ddrum triggere til hele settet og Alesis Trigger I/O Takker for tips! Og var sen respons fra meg og xD
 10. Soundmannen

  Pickups og preamp til Jaguar bass

  Ingen? Klarer ikke å fi ne plekterbrett heller. Jeg tror jeg lar alle bryterne være der men ikke ha dem tilkoblet og finner noe JazzBass preamper og mikker å setter i.
 11. Soundmannen

  Pickups og preamp til Jaguar bass

  Ingen?
 12. Soundmannen

  Pickups og preamp til Jaguar bass

  Blir nok enklere hvis jeg dropper alle bryterne og bruker plekter brett som bildene under. Da kan jeg se på Jazz Bass sett. Noen som vet hvor mann kan kjøpe fretboard som passer?
 13. Soundmannen

  Pickups og preamp til Jaguar bass

  Hei! Jeg har en Fender Jaguar Bass som på bildet under (bare i hvit). Jeg har lyst å bytte ut elektronikk og pickups da den ene bryteren og ene potmeter er uansett ødelagt. Samtidig er lyden helt ok men vil ha noe mer. Men hva finnes til denne saken? Er mye brytere i denne. Finnes det noe ferdigkit med preamp, brytere osv? Noen forslag til pickups? Har flere basser fra før med "old school" sound så tenkte at denne kunne ha fått noe litt annet. Kan godt forklare litt angående bryterne på denne: -Øverst er det 2 hjul og en bryter. Bryter er aktiv/passiv switch mens hjulene er bass og trible justeringer når bryteren står på aktiv -nederst mot halsen er det 3stk brytere. Det er av og på brytere for hver pickup og en bryter for serie/parallell. -De to potmeterne ved jack inngangen er master volum mens den andre er trible når bassen står på passiv. Vrient da det er mye brytere og greier på denne.
 14. Soundmannen

  Vokalmic

  Hvilket budsjett har du? Den beste mikken jeg har prøvd til under 1000 lappen er Electro Voice PL80a. Ellers er jo Shure SM58 en bransje standard som er safe. Ellers er jo Sennheiser 945 veldig bra men litt mer kostbar. Den har en egenskap som gjør at den ikke feeder så lett. Ellers vil jeg sterkt anbefale deg å prøve litt rundt. Det som er viktig er hvor "hard" vokalen din er og hvor "hard" mikken låter. En hard mik vil låte fint til en myk stemme, mens en hard stemme vil bli for mye på hard mik. En mik kan låte helt supert på Kari Bremnes, mens samme mik låter helt forferdelig på Åge Sten Nilsen. Jeg bruker å tenke slik at mik og vokal skal ha en "hardhetskala" på 11 totalt der jeg gir vokal og mik en hardhetskala fra 1 til 10. Eksempel: -Har du en vokal med hardhetskala på 2, skal hardhetskala på mikken være 9 -Har du en vokal med hardhetskala på 6, skal hardhetskala på mikken være 5
 15. Soundmannen

  Preamp/DI, eller DI-boks? Erfaringer?

  Jeg bruker kemper. Kjører 2 signaler til bordet. 1stk direktesignal med hipas filter på 125hz, og 1stk med amplyden med lavpasfilter på 125hz. Låter helt konge. Rett og slett. Aldri hatt bedre basslyd, selv med vreng og effekt som er innebygd. Men dette er en kostbar sak. Årsaken til jeg tok meg råd til kempern var at jeg bruker den til gitar også da jeg spiller begge deler. Ellers vil jeg kanskje anbefale å sjekke ut denne og gjør det samme med 2 signaler: http://www.benum.no/produkt/56281289/ampegscr-di-bass-preamp-overdrive-di
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.