Soundmannen

Medlem
 • Innholdsteller

  639
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

33 Excellent

Om Soundmannen

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Ingen god musikk, uten god akustikk!

Nylige profilbesøk

2 543 profilvisninger
 1. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Noen som foresten vet om mann kan justere XLRene ut slik at du har amp gjennnom den ene mens den andre er ren DI?
 2. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Kjører alltid Hipas filter på 100hz og eventuelt legger til litt i 100-200hz vis jeg mangler litt kjøtt. Da slipper jeg å krangle med bass/kick/tammer osv
 3. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Kan foresten admin flytte denne til effekter og forskerker kategorien?
 4. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Nå skal dere høre. Fant en knapp og pang! Der satt lyden For meg var det revulosjonere å finne denne instillingen, for noen så har de funnet den for lenge siden men forteller alikavell. Gå på Output, bla til du finner Output AddOns, slå på Pure Cabinet, still den på fult. Det denne gjør er at den reduserer de frekvensene i 7-20khz området som du normalt hører dårligere eller ikke hører når du står noen meter fra kabinettet (og i tillegg litt of axis). Må huske på at Kemperen når den profilierer, så tar den med frekvenser fra 20-20khz. Alle disse frekvensene kjører du rett i øret hvis du bruker headphones eller lytter rett i en høyttaler. Du kan prøv selv å ta øret helt inntil an amp med mye vreng. Det skraper godt i øret når du har mye vreng og får med det alle frekvensene rett i øret. Jo lenger du går unna, jo mindre forsvinner de skarpe frekvensene i 7-20khz området. For de som kjører kemperen gjennom kabinett så trenger dere ikke denne instillingen da de fysisk står litt offaxis og lengre fra kabinettet. Kanskje litt dårlig forklart men var det beste jeg klare 🤣
 5. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Joda det glemte jeg selvfølgelig Det er en Gibson Les Paul VOS R8 med Bare Knuckle Riff Raff og Mule pickups
 6. Soundmannen

  Kemper, finner ikke slash lyden...

  Hei! Mange gode forslag her. Å kjøpe amp blir nok uaktuelt og det samme med Axe FX 3. Blir i allefall ikke nå. Skal prøve de foreslåtte profilene. Og hører at Top Jimi Tim Caswell AFD-pakken låter mer riktig enn den AFD pakka jeg har kjøp. Også så er det som dere sier , er de som lager profilene som bestemmer lyden med plassering av mik, setting av amp +++ Men samtidig er youtube demoen til Top Jimi med AFD pakke ganske lik lyden jeg er ute etter, men låter mye mer støyete til meg... Hvorfor??
 7. Hei! har nå kjøp snart alt som heter profiler og klarer ikke Å finne slash lyden... Noen er nære, men samtidig ikke nære nok. De som er nære har jævlig mye støy langt oppe i frekvens, men fjerner jeg noe av dette blir lyden ullen. Nærmeste jeg har vært er å finne noen profiler med mye snille lyd som Mashall 2000 og booste litt i 5-8000hz området for å få mer krispy/sintere sound. Men da får du ikke den sinte karskteren som AFD100 har. har også prøvd Green Crunsj i forkant men hjalp ikke det heller. Har prøvd shoptones sine brit 2000, 1987x og annaversity pakker samt TopJimi AFD100 pakke. XLR rett ut, ingen kabinett. noen som har noe råd? Hør på introen til f.eks Out Ta Get Me. Den 2 gitaren som kommer inn etter hihat slag. Der er lyden jeg vil ha.
 8. Strømføringsevnen til høyttalerkabel (PEX, Tabell 52A-3 i NEK400) på 2.5mm er ofte over 30A og 1.5mm ca. 20A når kabel verken ligger i rør eller innestengt i varme omgivelser. Også er dette beregnet til kontinuerlig last i bolig/fabrikk osv. I dette tilfelle her er det snakk om "Av og til". Så vil fint påstå at du kan kjøre 30A gjennom 1.5mm i dette tilfelle da kabel ligger luftig, ikke inni vegger, kun peak laster osv Effekt er ganske greit å regne ut. Ampere x Spenning = Effekt. Normalt på de dypeste frekvensene (20-30hz) er du nede i 30-40Volt. Da får du på de dypeste frekvensene: 30A x 30V = 600Watt. Skulle være nok i masse vis vil jeg tro Ofte har ihvertfall jeg Hi-pass på 40-50hz og da går det enda høyere spenning. Har det vært lange strekk, ligger skjult, dypbass osv så har det vært noe annet Så kabelen tåler det. Uten tvil. Men er det lange strekk med for tynn kabel vil du kanskje oppleve at bunnen blir litt mer slurvete/upresis. Er der det meste av strømtrekket ligger.
 9. Soundmannen

  Vis din Les Paul

  Er kanon fornøyd! Var ute etter litt mer åpen,crispy lyd og det fikk jeg til de grader. Låt mer Slash med en gang
 10. Soundmannen

  Vis din Les Paul

  Gibson Les Paul Vos R8 Bare Knuckle The Mule Neck Bare Knuckle Riff Raff Bridge
 11. Soundmannen

  Ettermontere MIDI på bass??

  Har du sett! Må jo være helt perfekt! Kjører bassen igjennom Kemper. Ser jo Kemper har jo Midi inn og ut. Men det er vell ikke noe annet enn for kontroll av effekter?
 12. Soundmannen

  Ettermontere MIDI på bass??

  Hei! Spiller i en Trio der jeg mange ganger har tenkt å supplere med MIDI for å kan legge inn litt Keys/orgel eller lignende. Tanken min var å egentlig bruke E og A strengen til bass, men bruke D og G strengen til å trigge MIDI signal med. Vis jeg spiller f.eks en G, så legger jeg bare oktaven over i tillegg som da styrer ett f.eks orgel. Noen forslag?
 13. Soundmannen

  treverk til bass ?

  Ble råtøff! Likte den reptilen på hodet. Fikk den laget?
 14. Soundmannen

  Kabinett til kemper som spiller flatt

  Ja de så fine ut! Rett og slett en passiv PA i ett gitarkabinett kropp! Budsjett ja. Hmm... ikke over 10.000,-?
 15. Hei! Jeg har kjøpt en til kemper. Denne har Poweramp i seg og tenker å kjøpe et lite kabinett. Utfordringen min er at jeg spiller både bass og gitar. I tillegg er det alt mulig av sjangere så har ikke lyst til å slå av kabinett simuleringen da jeg trenger det for å endre etter slanger og instrunent. Finnes det et lite (helst 12" eller 2x8") kabinett som bare spiller flatt det som kommer ut av Kempern?