Gå til innhold

arneK

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  1 084
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

arneK vant dagen sist August 20

arneK hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

870 Excellent

Om arneK

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

2 066 profilvisninger
 1. Takk for det🙂. Finishen består av Herdins vannbasert beis blanding av rødt og litt mahogany brunt. Det er den typen man kjøper på pose og blander ut i vann. Tror det ble tre strøk. Over dette la jeg vannbasert lakk som jeg kjøpte på Jula av alle steder. La på med rulle og pensel.Sikkert ti strøk for å få nok tykkelse på for å unngå gjennomsliping. Våtsliping opp til 3000, og polering med bilpolish. Halsen fikk tru oil, gulfargen er samme type beis på pose, gult, litt brunt og enda mindre grønt.
 2. Takk🙂Det går med endel tid for å rette opp feil og i dette tilfellet er de første hals jeg får til, og har brukt mye tid på den. Var spent på om designet på headstock funker. Må visst flytte bridge litt mot tykk E streng,, men det skal gå bra.
 3. Hei, i dag fikk jeg rensket opp i alle hull etter lskken, jeg fikk justert halslomnen til bra dybde, montert halsen, strenget opp for å teste ut denne halsen min, filt spor i bin nøtta. Det gjenstår endel setup, men den er i allefall spillbar og inntonerbar. Bare resten igjen nå så.. katta følger med i bakgrunnen.
 4. Da er våtslip og polering gjort. Og halsen er montert sammen med bridge, for å se hvordan det stemmer med høydene. Mulig jeg må justere høyden i neck pocket da jeg synes den virker som om halsen ble litt for høy. Men først må jeg rense opp hullene for ferrules, da det kom litt lakk nedi hullene.
 5. Hei, er du fortsatt ute etter en strat hals? Har kansje en til overs...
 6. Nå er jeg nesten ferdig med 1000 grit våtslip, uten å gjennomslipe, så det nærmer seg... lakket over med vannbasert ,ga opp tru oil finishjen.
 7. Endel pussing senere, fornøyd med treverket her, dette skal bli bra🙂
 8. Dagens dont, gammelt uttrykk for hva man har gjort den dagen, ikke noe med engelsk å gjøre. Har heldigvis tilgang på søyleborremaskin, utrolig kjekt å ha. Det er plutselig enkelt å få til de ferrules hullene på baksiden. Nå blir det sliping og pussing. Tror det er ny rekord for å ikke gjort noen tabber så langt. Angående planfresingsjigg, her er en annen variant som er mer anvendelig, to firkantrør i aluminium, festet på toppen av gjerdesaga. Måtte ta et finsnitt til på tykkelsen.
 9. Dagens dont - utfresing av kroppen .
 10. Det går fremover i sneglefart, nå driver jeg og prøver å file til bein-nut. Fikk låne noen spesialfiler av en bekjent som også driver og bygger gitar / bass. Frykt for å ta av for mye, det er første gang dette. Fikk også låne fil for spor til strengene og avstandslinjal til strengenes mellomrom.
 11. Må legge ut bilder av prosjektet ditt🙂. Hvor kjøper du de bookmatched toppene dine?
 12. Her er bilde av den. En kryssfinerplate i bunn, to 2"×3" skrudd fast på sidene, og aluminiumslister oppå der igjen. Sleiden er også av aluminiumsprofiler, husker ikke hvor jeg fikk de fra men tror de selger sånt på byggevarehusene. Bruker å sprute på litt silikonmiddel for mindre friksjon mellom sleiden og fresen, samt sleiden og listene på plankene. Fester arbeidsstykket med tosidig tape eller bare en tre fire små skruer på utsiden av arbeidsstykket hvis tape ikke går pga ikke plant arbeidsstykke. Sikkert mange andre måter å gjøre det på også.
 13. Takk for det. Ja, veldig fint mønster i den. Har som sagt toppen til overs fra den, hvis du er ute etter treverk til topp som du dkrev i en post, kan du jo sende en pm...ferdig med planfresing.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.