Duckling

Medlem
 • Innholdsteller

  6 359
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Duckling vant dagen sist Mai 22 2017

Duckling hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

599 Excellent

Om Duckling

 • Rang
  Pilk
 • Bursdag 14. des. 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://andedammen.latestdot.net

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Horten, Vestfold
 • Interesser
  Musikk ja?

Nylige profilbesøk

9 875 profilvisninger
 1. Duckling

  Mute Mutant - 80's retro-wave action-pop

  Excalibur Megadrive dukket opp i min "Release Radar" på Spotify denne uka, midt mellom Mariah Carey, Within Temptation og Martin Garrix. Av en eller annen grunn så jeg for meg at det var noe som kunne gi deg glede å høre 😎
 2. Duckling

  Troll

  Solgte ham en pickup. Upåklagelig kommunikasjon hele veien, og penger var mottatt kort tid etter at jeg ga beløp og telefonnummer. Meget ryddig type!
 3. Duckling

  To neck pickup or not to neck pickup?

  Synes tradisjonelle Strat og Tele-gitarer ofte blir litt vel skarpe med bridge-PU alene, så med en slik setup kjører jeg ofte en mellomposisjon for å få litt mer beef i lyden. Med det sagt så foretrekker jeg å sette inn en litt mer beefy pickup i bridge, og kjøre bare med denne. Etter at jeg slang en P90 i bridge på strat'en så har jeg ikke rørt pickupswitchen, og den gitaren kan nå gjøre omtrent alt. Humbuckergitarer har jeg aldri brukt noe annet enn bridge på. Jo mindre jeg trenger å fikle med under spilling, jo bedre, så jeg har vurdert å wire alle gitarene mine med kun bridge-PU, via en killswitch og rett på jack. (Sånn går det når man synger også, og er relativt dårlig på multitasking)
 4. Meget sant! Var innom en musikksjappe som hadde noen brukte Gibson LP's på utstilling. Hadde fått igjen på skatten, og var bestemt på at jeg endelig skulle ha meg en Gibson LP igjen. Hadde egentlig tenkt meg en Traditional de hadde til en bra pris, men prøvde også en R8 for morro skyld. Og bare for "the fun of it" så prøvde jeg et par ESP Eclipser som var satt opp med passive pickups. Endte opp med å ta med meg en Eclipse hjem, og R8'n er den siste gitaren jeg hadde valgt av de jeg prøvde. Så mye for Mojo og "holy grails"
 5. Duckling

  Fra Standard Eclipse til CUSTOM VIKING-lipse...

  Enig med resten her! Ikke min kopp te i det hele tatt, men ser ut til å være meget godt håndtverk, og jeg synes det er kult at folk går en litt annen vei enn svart eller cherryburst
 6. Pleier å vaske halsen med en mikrofiberklut fuktet i lunkent vann. Er det mye "gunk" så skraper jeg bort dette med et kredittkort eller liknende og vasker av på nytt. La tørke og olje inn. Ellers pleier jeg, om jeg gidder, å gå over loddinger om dette er greit tilgjengelig. (Gadd ikke på Hollowbodyen, men om det er tilgjengelig bak en plate pleier jeg se over at det ser greit ut).
 7. Duckling

  Bass og forsterker til nybegynner

  13-åring, hvor store hender har han, og har han prøvd å spille bass før? En fullsize (34") bass kan være demotiverende for en nybegynner om hendene ikke er allverdens store, så en shortscale (30", Jaguar f.eks) kan være et lurt sted å begynne om interessen ikke er ekstrem. På bakgrunn av dette vil jeg heller ikke anbefale 5-strenger. Ellers har jeg prøvd et par VM Jazzbasser, og syntes de var noe tungspilte, men det kan jo ha vært dårlig setup. Ibanez synes jeg leverer godt i det lavere prissjiktet. Ellers vil jeg nevne at erfaringsmessig så er de minste og kjipeste forsterkerne veldig spinkle i lyden, og kan drepe spillegleden uansett hvor bra bassen måtte være. Anbefaler å finne noe med minst 10", helst 12", og 30-50W plus. Den Laneyen du linker til synes jeg ser veldig lovende ut. Fant en anmeldelse av den fra 2004, og hvis det er en indikator på når disse var i salg så er ikke det noen alder man trenger å bekymre seg for om den er behandlet pent. Har en Roland Cube100 som er like gammel, og den spiller som pokker enda
 8. Duckling

  Guide for live opptak

  Husk et par mikker til å spille inn publikumslyd på et eget spor. Live-opptak uten publikumslyd er fort en ganske kjip affære. Ellers går det også an å bruke sub-grupper på mikseren om du har noe ledig her, og mikseren har det.
 9. Duckling

  Rimelig heltre akustisk gitar?

  Gratulerer! Har inntrykk av at det er mye fint å få fra Cort om man hopper litt opp fra det aller billigste. Har en 1500 kroners Cort selv som ikke er allverden å skryte av, heller ikke ift pris, men en bekjent har en relativt billig Cort Jumbo som både spiller og låter knallbra, og har vel prøvd et par andre også som har imponert meg.
 10. Duckling

  Vis frem kosekroken din!

  Husker brodern benyttet seg av hjemmelaget babycall i sin tid. Satt en stormembran på stativ inne på rommet til ungen, og lang XLR til der han satt, skrudd ganske høyt i miksen. En enklere løsning er vel kanskje babycall med line-out?
 11. Hei. Er ute etter et billig HSS-plekterbrett til Strat'en min. Hadde egentlig bare tenkt å bestille et billig fra Thomann eller G4M, men tenkte se om noen her har noe liggende som de ikke trenger og kan la gå for en OK pris så jeg kan få ned leveringstiden og prisen litt. Pris blir vi enige om, men det er i utgangspunktet et prøveprosjekt, så jo billigere jo bedre. Bør helst ikke over 200kr inkludert frakt, helst under, men da er farge irrelevant. Foretrukne farger er parchment eller mint, og kan strekke prisen noe på dette, i håp om at jeg ender opp med å beholde konfigurasjonen. Har en Mex Std., så er vel 11 hull jeg er ute etter. Befinner meg i Horten, Vestfold, men det hender at Posten er flinke.
 12. Har vel inntrykk av at de fleste lydkort til rundt 1000-lappen i dag gjør nytta til hobbybruk. Sørg bare for at det har Phantom power! Kjøpte selv uten, fordi "det trengte jeg jo ikke". Tok vel en uke før jeg fikk lyst til å plugge inn en stormembran og spille inn noe kassegitar og vokal edit: Klart, de fleste lydkort i den prisklassen i dag har vel Phantom power også når jeg tenker på alle de jeg har kikket på.
 13. Duckling

  Epiphone Sheraton vs. Dot

  De Dot'ene jeg har prøvd å spille på (no pun intended) har vært gode gitarer, men har trengt et pickupbytte. Verdt å også sjekke hollowbody'ene til Ibanez. Plukket opp en (husker ikke modell) for under 2000kr på finn, og den er knallfin! Solid bygget og spiller godt. Originalmikkene var helt ok, men noe daffe. Dytta inn en SD Phat Cat i brua på den, og nå er det hovedøksa!