Duckling

Medlem
 • Innholdsteller

  6 149
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Duckling vant dagen sist Mai 22

Duckling hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

460 Excellent

Om Duckling

 • Rang
  Pilk
 • Bursdag 14. des. 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://andedammen.latestdot.net

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Horten, Vestfold
 • Interesser
  Musikk ja?

Nylige profilbesøk

9 487 profilvisninger
 1. pedalbrett

  Pedalbrettet mitt er også en DIY-løsning. Rester av en hylleplate malt svart, kuttet til å passe i en biltema-koffert jeg hadde liggende. Saget ut en slisse i midten av plata for kabelgjennomføring, og fant noe stål på jobben for å få skråstilt det så jeg fikk strømforsyning på undersiden, sånn at jeg faktisk hadde plass til alle pedalene, uten å trenge å kjøpe ny koffert. Skal også sies at når jeg har pedaler i to rekker så finner jeg skråstilte brett helt overlegent når det kommer til tilgjengelighet på switcher når man synger samtidig for å tråkke der man skal, i motsetning til flate brett med eller uten forhøyning for bakre rekke. Dette er langt mer plagsomt enn å ha wah'en litt på skrå!
 2. Hver gang jeg selv begynner å tenke på amp-bygg så får jeg kalde føtter av å tenke tilbake på videregående der gruppa mi som eksamensprosjekt bygget en transistor "hifi"-forsterker på trainer som spilte som faen (folk med klasserom et par etasjer ned kom og ba oss skru ned musikken), men når vi fikk det over på kretskort (flyttet komponentene fra trainer til kretskort. Dust, ja, jeg vet) så var det bare søppel. Flyttet det tilbake på trainer uten hell, og klarte ikke for alt i verden å finne ut hvor problemet lå. Uansett, om jeg skulle bygget en gitaramp nå så hadde jeg nok definitivt gått for et byggesett så jeg er sikker på at jeg har en grunnstamme som låter bra. Deretter eksperimentere på denne for å finne ut hvordan jeg kan tweake lyden dit jeg vil ha den, og så eventuelt bygget noe eget fra scratch. Ikke gå rett på noe egendesignet uten praktisk erfaring på området.
 3. Hei. Er ute etter et eksternt lydkort (USB) for PC. Det skal kun brukes for å sende lyd digitalt fra stue-pc'n til receiveren, så jeg trenger ikke noe som er beregnet for musikkproduksjon. Digital utgang er et must. Fortrinnsvis på coax, men optisk kan være aktuelt om kortet er billig så jeg kan kjøpe en splitter i tillegg Vil gjerne slippe unna så billig som mulig, så jeg setter et relativt tak på 500kr inkludert frakt med brevpost, men det kan veldig gjerne være billigere. Så om noen av alle dere pc-interesserte skrotnisser kanskje har et gammelt creative-kort eller liknende som ligger og støver ned rop ut om dere kunne tenke dere å kvitte dere med det. Forhåndsbetaler via Vipps eller bankkonto, evt cash i neven om det er å foretrekke om noen befinner seg i Horten eller omegn. (Kan godt kjøre og hente mellom Holmestrand og Sandefjord, men noe særlig lenger vil jeg helst slippe å kjøre for noe som er såpass enkelt og billig å sende )
 4. (Ønskes kjøpt) Gibson

  Etter moms. De selger for kunde, så bare moms på kommisjonen til butikken. Han foran meg i køen når jeg kjøpte ESPen ga for øvrig 7k for en meget pen Gibson V med Duncan pickups.
 5. (Ønskes kjøpt) Gibson

  Om du er villig til å kjøre eller ta tog/buss noen timer så vet jeg at Norsk Musikk i Tønsberg har en brukt LP Traditional Goldtop på vei inn i butikken som de skal ha 8750,- for, så fort teknikeren blir ferdig med å gå over den. Ventet egentlig på å prøve den selv, før jeg endte opp med en ESP Eclipse i stedet
 6. Løsninger til half rack?

  Om du fester i bare ene siden og har en unit under så går det an å fôre ut mellomrommet i kanten med ett eller annet så den hviler på noe i den løse enden. Tviler vel på at en half rack unit veier så mye at den tar skade av å henge i ene siden, men det skader jo aldri å unngå stress på skruene.
 7. Nice one! Strat med block inlays på halsen er drittøft!
 8. Hva slags body er dette?

  Et kjapt google-søk tyder på at alle Squier Strat fra Standard og opp har full size body. Kun Bullet og Affinity som har tynnere. Classic Vibe kommer heller ikke i svart pr. i dag, men mulig de har gjort det tidligere, det aner jeg ingenting om.
 9. CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Jeg nevnte det vel i en annen tråd, men som Thomann selv sier så eksporterer ikke de gitarer (eller andre varer) med verdi under €1000 til land utenfor EU. På gitarer over denne prisen tar de seg av alle kostnader ifm eksporten, men det må påberegnes "flere uker" ventetid for at de skal få bevilget eksportlisens. Ift G4M så finner jeg ikke noe offisielt fra dem, men det er flere i tråden her som har kommentert at de har bestilt gitarer med Rosewood gripebrett uten at det har tatt noe lenger tid å motta det. Om dette har forandret seg siden den gang vet jeg ingenting om, men de får mye skryt for kundeservicen sin så det skader jo ikke å ta kontakt med dem og spørre. Som kjent er det kun rosewood og bubinga som er omfattet av Cites, så om du kjøper en gitar som ikke inneholder disse treslagene så er du trygg uansett
 10. Nettbutikk

  Alle tre er nok solide arbeidshester, men det er jo tre ganske forskjellige gitarer. Tele og Strat er ganske ulike i lyd og feel, og samme gjelder Tele med singlecoils vs Tele med humbuckere. Selv om alle gitarer er langt mer allsidige enn hva mange tror, så er nok musikksjanger fort avgjørende for hva du bør gå for. Personlig er jeg veldig glad i klassisk Tele til det aller meste (selv om jeg er inne i en Strat-periode nå), men til tyngre greier der humbuckere er ønskelig så går jeg for andre ting, da jeg sliter med å like humbucker-tele. Strat'en er vel kanskje pr. definisjon den mest allsidige, både i utgangspunktet og spesielt hvis du får koblet inn coilsplit på humbuckeren (splitter den til en singlecoil). Så ja. Litt mer info om hva det skal brukes til er nok lurt. Vil også presisere at jeg ikke kjenner deg på noen som helst måte. Jeg har, basert på det du har skrevet i denne tråden, inntrykk av at du kanskje ikke er en kjempeerfaren gitarist, og svaret mitt er deretter. Om du føler at jeg undervurderer deg så beklager jeg det på det sterkeste
 11. Problemer med lodding

  Hadde jeg blåst på et varmt loddepunkt så hadde jeg antakeligvis fått sparken
 12. Hva slags body er dette?

  Noen kamper må man bare innse at man har tapt
 13. Hovedproblemet er om du har en forsterker med mye mer effekt enn høyttalerne takler, og er en fjott som setter forsterkeren på max. Da vil du sannsynligvis sprenge høyttalerne. Så lenge du bruker øra og ikke skrur opp mer når du hører at høyttalerne ikke klarer mer så er det ingen fare Personlig foretrekker jeg å ha mer forsterkerkraft enn høyttalerne takler, for da er jeg sikker på at ikke forsterkeren begynner å vrenge før høyttalerne har nådd max, og hvertfall om det er forsterkere i den billige delen av prisstigen og man ikke føler seg helt overbevist om at de spiller klokkerent helt opp til max. Med det sagt så fant jeg, etter at jeg skrev forrige post, en mindre modell i Behringer iNuke-serien hos Thomann, som vel lå på 2x1500W, men om jeg husker rett så tror jeg prisforskjellen var såpass liten at jeg anså NU6000 som en bedre investering. Den minste gjør sikkert nytta i massevis om du bare skal ha lyd på anlegget i nåværende stand, men 6000 er nok bedre ift eventuelle oppgraderinger i fremtiden, eller ved eventuelt videresalg om du går lei av gammel og tung PA.
 14. pedalbrett

  Det kan være verdt å ta en titt på Thomann. De har en del bedre utvalg i billig-segmentet både på brett og strøm. Kjøpte en Harley Benton Power Plant Junior strømforsyning til brettet mitt derfra. 5 isolerte utganger på 120mA hver, og den funker helt fjell så lenge man ikke skal ha pedaler som trekker mye strøm. Ingen støyproblematikk i det hele tatt, og ikke merket noe til andre problemer heller. Koster 260kr + moms. Om du i tillegg finner et billig pedalbrett så kan du fort ende opp med å spare litt, selv med fraktpris og tollbehandling medregnet. https://www.thomann.de/intl/harley_benton_powerplant_junior.htm Ellers er det jo stadig vekk mye å finne på finn. Pedalbrett og strømforsyninger er jo ikke det vanskeligste å sende heller
 15. Nettbutikk

  Kjøpt mye lydutstyr fra Thomann ja. Fine priser, godt utvalg, rask levering og relativt lav fraktkost. Merk at de enn så lenge ikke eksporterer varer som koster under €1000 dersom de omfattes av CITES. Vet ikke hvor du holder til, men Norsk Musikk i Tønsberg og ProCom Musikk i Drammen er jeg også meget fornøyd med ved kjøp i butikk. Blir alltid møtt med god service av kunnskapsrike folk, og det er også verdt noe i min bok! Norsk Musikk har ikke all verdens utvalg, men de skaffer alt som har norske distributører, og matcher stort sett 4sound på pris i de tilfeller de er billigere.