Web Analytics
Gå til innhold

Duckling

Medlem
 • Innholdsteller

  6 570
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  20

Duckling vant dagen sist Januar 23

Duckling hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

804 Excellent

Om Duckling

 • Rang
  Pilk
 • Bursdag 14. des. 1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://andedammen.latestdot.net

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Horten, Vestfold
 • Interesser
  Musikk ja?

Nylige profilbesøk

10 192 profilvisninger
 1. Lånte en Riffmeister (med humbuckere) til en spillejobb for en del år siden, og det er fortsatt den beste gitaren jeg har spilt på. Hvordan jeg siden da har endt opp med alt annet enn en Riffmeister er for meg en gåte. Må kanskje selge Eclipsen og skaffe meg en Riffmeister i stedet. Vil egentlig ha med P90, men har en Strat med P90 som funker så perfekt til det jeg driver med for tiden, så det er egentlig bare HB-gitaren som er aktuell for utskiftning. For ordens skyld: Ja, en Custom Shop fra Gibson/Fender, Suhr/TA/Tyler whatnot er selvsagt objektivt sett bedre gitarer. Sikkert Amerikanske produksjonsmodeller også, men Riffmeisteren satt så perfekt i hendene mine, og det er unektelig veldig mye gitar for pengene!
 2. Som for flere andre er det for meg prakiske hensyn som veier tyngst, så jeg bruker 10-46 på alt av elektrisk, og 12-54 på alt av akkustisk. Dette gir selvsagt ulikt strengespenn på ulike skalalengder, og en merkbar forskjell mellom el og akk., men siden ulike gitarer spiller ulikt uansett så gir ikke forskjellen i strengespenn noen større utfordring. Har brukt både 9-42 og 11-52 på elgitar tidligere, men 9'erne ryker for lett og 11 ble for tykt. Var også en periode innom 10-52, men det er vanskeligere å få tak i, og ga meg ikke nok til at det var verdt denne ekstra utfordringen, selv om det unektelig var digg å spille powerchords på LP med litt tykkere strenger. Forskjeller i tone har jeg aldri merket veldig mye til, selv om jeg ikke har drevet noen vitenskapelig A/B-testing av dette, så jeg har endt opp på det beste kompromisset for meg ift spillefølelse og praktiske hensyn
 3. Takk for tipsene folkens! Innser at jeg har misforstått Bias, trodde jeg måtte ha Bias amp for ampsim og Bias FX for effekter. Det at det holder med FX gjør at den nok seiler opp som den sterkeste kandidaten ift pris vs. allsidighet. Selv om jeg ikke er superkravstor så er det gøy å ha litt forskjellig å leke med, og siden det er nettopp det - lek og øving - så virker det som om Bias er veien å gå for min del
 4. Hei, godtfolk! Forhåpentligvis gjør tittelen det forståelig hva jeg er er ute etter. Trenger da tips til softwarebasert forsterkersimulering. Sist jeg drev med dette var Guitarrig omtrent eneste aktør føltes det som, men nå merker jeg at det har kommet mye nytt. Spørsmålet er jo da hva man skal velge? Det skal kun brukes til øving, så det jeg er ute etter er en software så billig som mulig, men som gir et greit resultat. Ønsker også fortrinnsvis en software som kan kjøre standalone, og ikke er avhengig av å brukes som plugin i en DAW. Ser at BIAS AMP/FX har fått mye positiv omtale i det siste, men er det andre ting i billigere segment som fungerer brukbart? Det er for tiden tilbud hos Waves på GTR3 til $39. Noen som har erfaring med dette? Omtalene på sidene deres er gode, og det står at dette kan brukes både i DAW og standalone, så det lover jo godt, men om det er gode grunner til å legge like mye eller mer penger i annen software så er jeg lutter øre. Verdt å nevne at jeg fortsatt spiller live med forsterkersimuleringene til BOSS GT-100, så er ikke akkurat fisefin på lyd, så lenge det er låter ok, så pris og brukervennlighet er hovedfokus. En kabel og dobbelklikke på et ikon bør være nok til å få lyd
 5. Major Parkinson spiller på Vulkan Arena førstkommende lørdag, og alle som er bosatt i Oslo bør kjenne sin besøkelsestid. Konserter av denne størrelsen blir ikke stort fetere enn dette!
 6. Har bare to brytere tilgjengelig for å skru effekter av og på, og de er allerede i bruk til soloboost og andre detaljer på omtrent samtlige patcher. Klart, det er vel mulig å koble til eksterne brytere på brettet, så det kan jo være en mulighet for å gjøre alt internt. Hmm. Takk! Klarte tydeligvis ikke å tenke på dette på egen hånd Liker veldig godt lyden i gitarene slik den er, men jeg kan prøve å justere ned pickupene i Strat'en og telen litt Får man noe særlig hottere pickups enn JB?
 7. Spiller i coverband, så lydmessig er jeg på alt fra nesten clean til hi-gain, så må finne en løsning som fungerer tilfredstillende til begge deler. Slår meg nå at jeg kan sette den som en insert-effekt i GT-100, og da er det jo forsåvidt ganske tweakbart, men usikker på om jeg kan sette den mellom "preamp" og "sluttrinn", eller om det blir enten foran eller etter hele forsterkerblokka. Men det kan jo eksperimenteres med, og da forsåvidt med en onboard effekt også før jeg går til innkjøp av noe. Yeah. Takk for innspillene! Får se hvor jeg ender opp 😄
 8. Takk for tipsene! Synes det er rart selv, men det er som sagt en målbar forskjell i gain, og ikke bare at den ikke skjærer gjennom like heftig som en single coil. Jeg har ikke egentlig behov for å forme signalet noe, for den sitter veldig fint i miksen når den dras opp til nivået til de andre, så jeg er egentlig kun ute etter å jevne ut volumforskjellene. Jeg har ikke målt potmetret, men dette går vel uansett fra 0-X, så uavhengig av om X=250 eller 500 så bør det fortsatt være 0 når volum står på max, og dermed ikke påvirke volumet ut av gitaren? Eller tar jeg feil? Ingen fasefeil eller annen feilkobling av pickup. Tydelig forskjell med coilsplit av og på, og fasefeil påvirker mye mer enn bare volum Så ja. Gitaren fungerer som den skal, bare akkurat litt lav output, merkelig nok. Vet at Quarter Pound har litt futt, men hadde aldri sett for meg at JB skulle slite med å matche en Phat Cat. Spørsmålet er da om idéen min med cleanboost vil funke, eller vil den bare pushe gaintrinnet hardere og gi mer gain, uten å egentlig påvirke signalet? Cleanboost på utgangen i stedet? Eller vil det bli krøll når det kommer etter amp- og cabsim?
 9. Hepp! Jeg har en liten issue for tiden. Bandriggen min er gitar rett i Boss GT-100, som igjen går rett i PA. Sliter dog med at jeg med LP'n får ca 3dB lavere gain inn på mikseren enn jeg gjør med Strat (PhatCat P90 i bridge) og Tele (SD Quarter Pounder). Sitter SD JB i LP'n, så den burde jo ikke ha noe mindre futt i de andre, men det har den nå åpenbart. Kombiner laver gain med mørkere tone så forsvinner LP'n veldig i miksen. Prøvde sist jobb å bare justere output-gain fra GT100, men det resulterte i at jeg først glemte å skru det opp til LP'n, og så glemte jeg å skru det ned til de andre gitarene. Så da, for å løse dette, har mine tanker gått i retning en cleanboost foran GT-100'n som jeg bare kan slå på når jeg bruker LP'n for å kompensere for det lavere gainet. Hvor lite lyst jeg enn har på enda mer skrot rundt mik-stativet mitt så har jeg enda mindre lyst til å lage dobbelt opp av alle patchene mine. Volumpedalen på brettet er ikke en option, av ulike årsaker 😬 Spørsmålet mitt er egentlig bare om det vil fungere slik jeg forventer om jeg setter en cleanboost foran, eller vil det gi andre utfordringer som jeg ikke har tenkt på? Evt om det ikke vil fungere som jeg tror i det hele tatt og jeg må gjøre noe helt annet? Og hvis det fungerer, er det noen som har tips til en billig og ok boks? Mine tanker har jo umiddelbart gått til Mooer og EHX, men det kan jo finnes bedre løsninger for lite penger der ute
 10. Det matcher kanskje ikke heeelt ønsket om mørk lyd, men siden du har en LP med humbuckers så hadde jeg definitivt vurdert å putte humbucker-sized P90 i den andre! Har selv hatt god erfaring med GFS Dream90, og Mean90 får også mye skryt. Vet ikke om Irongear eller Tonerider også har en variant? Evt så er det ikke grisedyrt for en SD Phat Cat som låter helt knall.
 11. Når pakka kommer på døra så er det vel alltid faktura. Når man henter på postkontor er det avhengig av verdien på pakka. Verdi under 3000kr er forenklet fortolling, og betales ved henting. Over 3000 er full fortolling og betales med faktura. Slik har det hvertfall vært konsekvent for min del!
 12. Om du klarer å pushe budsjettet med 500kr så har jo Katana en "Artist"-variant med bedre høyttalerelement som visstnok skal låte enda et hakk bedre enn standard-versjonen.
 13. Jeg ville også vurdert å legge mesteparten av pengene i PA, og heller oppgradere til digitalmikser på et senere tidspunkt, for dette kommer til å spise såpass mye av nåværende budsjett at det selv på bruktmarkedet blir vanskelig å finne noe som låter bra og ikke er altfor stort på de pengene som da gjenstår om det også skal dekke mikrofoner, monitorer, kabler osv. Bør være mulig å oppdrive noe analogt med 16 kanaler og en ålreit innebygget klang for en billig penge.
 14. Jeg vet at Thomann for en tid tilbake ikke eksporterte gitarer med rosewood ut av EU om det var under en viss pris, pga ekstrakostnadene med CITES-godkjenning og slikt. Vet ikke om dette er noe de fortsatt driver med, men det er isåfall det eneste jeg kan tenke meg. Har alt i alt bare opplevd fantastisk kundeservice og leveringsdyktighet fra den sjappa. Aldri kjøpt gitar derfra, men veldig mye annet, og vært kjempefornøyd hver gang!
 15. Det volumpotet sitter jo der det alltid sitter. Skal dog ikke nekte for at det er i veien der det sitter, som er grunnen til at jeg alltid setter opp strat'ene mine med master volum/master tone og lar det øverste hullet stå tomt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.