Web Analytics
Jump to content

Vikingcaster bygges. Harald Hårfagre signaturmodell!


Recommended Posts

Jeg bygger en vikingcaster, dvs en strat med meget nordisk og norsk utseende. Den blir en Harald Hårfagre sigmaturmodell. Den må selvfølgelig vare natutell og matt. Sidene er blanke ellers er den matt treverk. All hardware blir chrome som blir pusset med stålull inntil det minner om tinn, som er mer nordisk enn chrome. Jeg kjøpte denne kroppen ripete og sort det måtte endres:

%24_84.JPG

 

Dete måtte gjøres naturelt og nordisk så her pusser vi samt treberk plekterbrett:

 

 

IMG_1207.JPG

IMG_1208.JPG

 

 

IMG_1228.JPG

 

På bildet over er den ferdig oljet med litt småbrun olje og plekterbrtettet har fått treverk dekorfilm. Jackbrønnen er pusset så den ikke er chrome mer, nå minner den om tinn, et materiale som vi har hatt i århundrer å norge.

 

Bildet under er mens jeg oljet den. da ble den litt brunere og høyglans. På oversiden og undersiden så gikk jeg over med stålull 0000 så alt ble matt.

IMG_1214.JPG

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Er dette kryssfiner? Det skal se ut som gammelt nordisk håndverk så derfor må jeg ha den naturell. hvis du går inn i en souvenirforettning på dovrefjell så er det ikke mye norske souvenirer som er speilblank sort treverk. Skjønner?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville brukt furu for en norsk look. Eik var det mest populære treslaget til all bygging i norrøn tid, men det blir altfor tungt. Verdenstreet Yggdrasill var en ask, så det passer òg bra. Jeg har bygd en stratocaster av norsk ask, det fungerte fint, men ble litt tungt. Lyden ble briljant, men litt tynn i bassen.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

man tar hva man har. og gjør best ut av det. Men jeg er enig.

Jeg håper at jeg finner en brukt Squire hals å pusse opp snart. Squire pleier jo å være greie saker. Det får man billig, kansjke 15-20 euro men det er ingen Squire på maarktplaats for øyeblikket-

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, strikes skrev:

En viking lager egne regler!

du har rett, det tenkte jeg ikke på.

da får jeg bare ønske lykke til med dette bygget (også), og kommer til å være like fascinert denne gangen som alle de andre gangene.

fant en liten sak som jeg syns er riktig på opptil flere nivåer;

49b1a85746052f9b0155fd89754e894c.jpg

 

Edited by Straymond
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Joda, det var han som fant opp rock'n roll.

Jeg har forresten satt ned kravene til gitarene mine. Stemmeskruer skal jeg fortsette å holde meg til fender. (bare ca 45euro i Nederland) Ellers blir det mye import. CTS pots er også billig her. (halve prisen av i norge) Og jeg kaster opp av vendere bassert på styrekort så det blir også Fender. Og Fender sadler. Resten derimot... Det blir litt dyrt.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • litt interessert i å vite hvilke gitarer folk i din omgangskrets bruker, som må stemmes i så stor grad at de rett og slett blir dårligere gitarister enn de ville blitt om de hadde floyd rose? send de hit, så skal vi få tipset dem om gitarer uten trem som holder stemmingen godt. hehe og når det gjelder strengebytte (mer komplisert, ikke vanskelig, med mindre man skal sette på andre strenger enn det man hadde fra før. da er det en god del vanskeligere): uten trem (eller med strat-type non-floyd), så trenger du ikke umbrakonøkkel. noe som gjør at floyd ER mer komplisert enn et annet system. og når det er snakk om å motivere seg til å begynne med gitarspilling, er vel ikke det å knekke låst-tremolo-koden noe man nødvendigvis ønsker å bruke tid på. noe som igjen kan gjøre at man gir opp. da er det vel litt bedre med en  tele likevel, kanskje? og når det gjelder bilvalget, er vel toyota kjent for å være mer sannsynlig å faktisk fungere enn de to italienske skranglete penisforlengerne du nevnte.
  • Støtter denne.  Av de gitarene jeg her hatt under 5k så har LTD og Schecter gitt mest for prisen, perfekte gitarer for tyngre sjanger . Solgte nylig en Schecter C6 Deluxe for under 2 laken på finn. Utrolig mye gitar for pengene. 
  • Dette er gode tips! Både Jackson og Ibanez har veldig gode i gitarer i denne prisklassen. Jeg er helt enig om tremolosystemer, forresten. Så gøy og nødvendig som låsbar tremolo er så er det fint å unngå det i denne prisklassen. Unntaket er om du finner noen med Floyd Rose 1000 Series, som er veldig god. At det er vanskelig å bytte strenger på de er ikke sant, det fikser hvem som helst med en kort YouTube-video, unbrakonøkkel og en avbitertang. Når du først har lært det er det easy peasy, og den lille ekstra tide du bruker på å bytte sparer du inn mens resten står og stemmer gitarene sine og du øver ekstra på arpeggios og ender opp som en bedre gitarist. Og du skal selvfølgelig ikke ha noen Telecaster, det er det dummeste jeg har hørt. 😎 "Hva er best, Ferrari eller Lamborghini?" "Kjøp deg en Toyota, du."
  • Aha Men look'en er ganske viktig tenker jeg. Telecasterne jeg ser gir et inntrykk av at spilleren vet hva de driver med. Det skal jeg ikke ha noe av 😛 Jeg kjenner meg selv bra nok til at jeg tror en gitar som ser litt metall ut vil være viktig for å leve seg inn i det når jeg sitter og øver.
  • Telecaster er alltid det beste rådet. Jeg ville kanskje gått for Ibanez. Ibanez er trygt og kjent. Litt som Toyota.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.