Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Vikingcaster bygges. Harald Hårfagre signaturmodell!


Anbefalte innlegg

Jeg bygger en vikingcaster, dvs en strat med meget nordisk og norsk utseende. Den blir en Harald Hårfagre sigmaturmodell. Den må selvfølgelig vare natutell og matt. Sidene er blanke ellers er den matt treverk. All hardware blir chrome som blir pusset med stålull inntil det minner om tinn, som er mer nordisk enn chrome. Jeg kjøpte denne kroppen ripete og sort det måtte endres:

%24_84.JPG

 

Dete måtte gjøres naturelt og nordisk så her pusser vi samt treberk plekterbrett:

 

 

IMG_1207.JPG

IMG_1208.JPG

 

 

IMG_1228.JPG

 

På bildet over er den ferdig oljet med litt småbrun olje og plekterbrtettet har fått treverk dekorfilm. Jackbrønnen er pusset så den ikke er chrome mer, nå minner den om tinn, et materiale som vi har hatt i århundrer å norge.

 

Bildet under er mens jeg oljet den. da ble den litt brunere og høyglans. På oversiden og undersiden så gikk jeg over med stålull 0000 så alt ble matt.

IMG_1214.JPG

Endret av Rottenikken
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 172
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

du har rett, det tenkte jeg ikke på. da får jeg bare ønske lykke til med dette bygget (også), og kommer til å være like fascinert denne gangen som alle de andre gangene. fant en liten sak so

Nå er den store dagen her - GITAREN ER HELT FERDIG!!!! Den har fått Fender American stemmeskruer og litt hardware nå, samt strenger selvfølgelig.  Den var en NYTELSE å spille på og jeg hadde

Mind. Blown.  

Posted Images

Er dette kryssfiner? Det skal se ut som gammelt nordisk håndverk så derfor må jeg ha den naturell. hvis du går inn i en souvenirforettning på dovrefjell så er det ikke mye norske souvenirer som er speilblank sort treverk. Skjønner?

Endret av Rottenikken
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville brukt furu for en norsk look. Eik var det mest populære treslaget til all bygging i norrøn tid, men det blir altfor tungt. Verdenstreet Yggdrasill var en ask, så det passer òg bra. Jeg har bygd en stratocaster av norsk ask, det fungerte fint, men ble litt tungt. Lyden ble briljant, men litt tynn i bassen.

 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

man tar hva man har. og gjør best ut av det. Men jeg er enig.

Jeg håper at jeg finner en brukt Squire hals å pusse opp snart. Squire pleier jo å være greie saker. Det får man billig, kansjke 15-20 euro men det er ingen Squire på maarktplaats for øyeblikket-

Endret av Rottenikken
Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, strikes skrev:

En viking lager egne regler!

du har rett, det tenkte jeg ikke på.

da får jeg bare ønske lykke til med dette bygget (også), og kommer til å være like fascinert denne gangen som alle de andre gangene.

fant en liten sak som jeg syns er riktig på opptil flere nivåer;

49b1a85746052f9b0155fd89754e894c.jpg

 

Endret av Straymond
 • Liker 10
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Joda, det var han som fant opp rock'n roll.

Jeg har forresten satt ned kravene til gitarene mine. Stemmeskruer skal jeg fortsette å holde meg til fender. (bare ca 45euro i Nederland) Ellers blir det mye import. CTS pots er også billig her. (halve prisen av i norge) Og jeg kaster opp av vendere bassert på styrekort så det blir også Fender. Og Fender sadler. Resten derimot... Det blir litt dyrt.

Endret av Rottenikken
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av TorVaga
   Hei forum.
   Tenkte jeg ville dele litt om mitt første bygg av en elgitar helt fra bunn. Jeg har en god stund tenkt at det hadde vært gøy å lage sin egen gitar, og da jeg fant en bjørk etter oldefaren til kona hadde jeg en god grunn til å starte (selv om bjørk kanskje ikke er førstevalget i materiale til gitar i manges øyne).

   Som ung var jeg stor fan av Lenny Kravitz og har alltid syntes at en Flying V var rå, så da falt valget på den... (hadde jeg bare visst hvor mange timer jeg ville lete etter deler til den).
   Jeg fikk tak i noen tegninger, og lagde meg maler. 

   Etter en prat med en lokal bassbygger (listerudbass.com - får jeg lov til å ha linken her moderator?) fikk jeg tipset om at bjørk var litt for livlig til å ha som hals på gitaren, og valgte å kjøpe lønn og valnøtt av hardtre.no. (Jeg deler hvor jeg har kjøpt kun for opplysningen, og jeg har ingen interesser i noen av disse to sidene!)
   Jeg jobbet tidligere som tømrer og har en del verktøy i garagen/ verkstedet der bilene ofte står, men har begynt å jobbe som lærer på en ungdomsskole hvor vi også har en fin sløydsal. Her har jeg fått jobbet emnet ned til en passe tykkelse, og jeg skulle igang med å lime sammen kroppen.

   Dette viste seg å være litt verre enn først antatt. Jeg prøvde først å lage en "kile" hvor jeg kunne tvinge delene sammen med kiler i bunnen. Dette ble en dårlig liming, og jeg delte kroppen på langs for en ny liming.  

   Den nye limingen ble inspirert av en jeg fant på nettet som hadde bygd seg en V. Her kuttet jeg ut noen rette vinkler som jeg kunne bruke lange tvinger på.
   Med kroppen ferdig kuttet startet jeg med fresing av fordypningen til elektronikken, og lommen til halsen.

   Slik har kroppen ligget en god stund, mens jeg begynte på halsen som er et kapittel for seg selv. Jeg har bygd meg en jigg for fresing av halsen med utgangspunkt i Bill Scheltema's jigg for dette.
   Før jeg brukte jiggen til å forme halsen freste jeg spor til trussrod'n:

   Den ble ganske bra, men tok nok lenger tid å bygge enn jeg ville brukt på å shape halsen for hånd. Den gjør grovjobben ganske fort når man først har laget den, og trenger kun noen minutter med sandpapir for å bli bra. 

   Som dere ser så blir det grove kanter i enden ved hodet og hælen dit fresen har gått, og de har jeg jobbet med i disse dager. Så nå er jeg ca. her: 

   Videre er planen å lage hull til pickup's og gjennomgående hull til strengene, samt feste bridge'n. Også har jeg vært i kontakt med en lakkerer som kunne blande meg en Surf Green, og la meg gjøre pussejobbene mellom strøk.

    
   Dette ble en lang og rotete post, men kanskje noen synes det er interessant
   Det vil komme oppdateringer etterhvert, men jeg har en gravid kone med 2,5 uke igjen av terminen, så det kan komme "ufrivillige" stop i gitarbyggingen!
    
   Hilsen Torbjørn V.
    
    
    
    
    

  • Av space
   Det har jo vært litt snakk om en økonomi build-off. Denne her går vel ikke helt under kravene som ble satt der, men prøver å gjøre det billig.
   I sommer kom jeg over denne kroppen og halsen billig, så handlet og tenkte det kunne være fint å bruke til et lite prosjekt, hvor jeg lærer meg litt forskjellig som jeg ikke har prøvd før.


   Begge deler er av ukjent merke. Når jeg pusset ned så jeg at denne telecasteren opprinnelig hadde hatt tom-bro og stop tail. Lakkjobben selgeren hadde gjort her var helt krise.
   Planen var i utgangspunktet å ha en tele half-bridge og en Bigsbyaktig tremolo.
   Jeg handlet inn half-bridge og "Bigsby" fra ebay, bare for å oppdage at bridgen ikke gikk å stille høyt nok. Dette igjen pga originalens tom-bridge. Halsen var altså for høy.
   Så da bar det på ebay igjen for å finne en billig tom-bridge.
   I mellomtiden ble det litt måling og jeg borret ut hullene som var fylt igjen. Forøvrig KUN sparkel i hullene. Ikke noe treverk.

   Her har jeg borret til Bigsby og rensket opp de originale hullene til broen.
   Jeg har valgt å prøvemontere hele gitaren før jeg eventuelt pusser den ferdig og lakkerer den. Dette for å verifisere at den i det hele tatt er spillbar før jeg legger masse energi i finish.

   VEH, fra Guitarfetish, som jeg hadde liggende ubrukt

   Klippet ut plekterbrett delvis ut fra en thinline-mal, googleinspirasjon og egne ideer.
   Stemmeskruer har jeg rappet fra en annen gitar inntil videre. Fikk justert trussrod og strengehøyde så den er spillbar.
   Neste oppdatering blir elektronikken.
  • Av FunkySteve
   Har nettopp kjøpt en Squier Classic Vibe 50 talls tele, etter å ha lest alle de fantastiske anmeldelsene. Denne gitaren vil hovedsakelig bli brukt som en "backup" gitar, men ønsker likevel å pimpe den. Pickupene er fantastiske, akkurat som jeg vil ha.
   #1, Problemet med gitaren er at den fort går ut av stemning, og er noe løst inni inputen så skaper støy.
   Hvordan kan jeg fikse dette?
   #2, I tillegg ønsker jeg å fjerne "billiglakken", og farge den, og kanskje bytte pickguarden. Kom med forslag! (Er glad i butterschotch, men liker ikke denne plastikkversjonen av lakken.
   Slik ser den ut nå ut
   Takk på forhånd!
  • Av K_Kves
   Heisann!
   Har hatt to prosjekter med en bruker på YouTube, med litt begrenset lyd.
   Er det noen der ute som er interessert i å gjøre noe lignende?
   Jeg bruker pedal med lydkort og Cubase for innspilling.
   PM meg eller svar på posten.
   To av prosjektene:
   http://www.youtube.com/watch?v=_mRj9pPl7UE
   http://www.youtube.com/watch?v=9RoRI5nfxyg
   -Kkves
  • Gjest
   Av Gjest
   Vi søker trommis til forskjellige prosjekter.
   Vi har både øvingslokale og studio.
   Hovedsakelig death/djent/progressiv/grind/black metal. Bør beherske trommesettet bra.
   Seriøse henvendelser.
   Holder til i Kristiansund. Kjekt om du befinner deg i nærheten eller fylket.
   Ta kontakt for info.

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.