Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Arkadian

Medlem
 • Innholdsteller

  327
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Arkadian vant dagen sist September 2

Arkadian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

264 Excellent

Om Arkadian

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Januar 11

Contact Methods

 • Website URL
  www.monokrom.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kragerø
 • Interesser
  Typografi, astronomi, språkvitenskap, musikkvitenskap, kunsthistorie, elektronikk, båtliv

Nylige profilbesøk

1 513 profilvisninger
 1. Tror det har vært litt forskjellig. Min (2014) hadde Twisted Tele i halsposisjon og Broadcaster i stolposisjon. Har angret temmelig mye på at jeg solgte den gitaren. Det eneste jeg mislikte var den tjukke polyuretanlakken (nei, jeg tror ikke det påvirker lyden) og den stygge S1-bryteren. Fant vel også fort ut av de ekstra pickup-posisjonene ikke hadde så stor bruksverdi i praksis. Men jeg savner den gitaren likevel ...
 2. Ifølge den norske åndsverksloven er et musikkverk beskyttet i 70 år etter opphavsmannens død.
 3. Det var absolutt ikke nødvendig, pickupene låt helt fint før jeg byttet ut. Bare OCD fra min side, jeg må liksom tweake til ting er så bra de kan bli etter min smak. Har en bråte med magneter i de fleste Alnico-valører liggende, sånt var nesten gratis fra Kina før, med gratis frakt og ingen toll. Dessuten er det griselett å skifte magneter på P-90 pickuper, mye lettere enn på humbuckere.
 4. ... og etter pickupbytte låter den riktig fint også! Mer om det her: https://forum.gitarnorge.no/topic/63556-alegree-pickups/
 5. Jeg har faktisk kjøpt fra Alegree pickups nå, men ikke hans håndlagde serie. Nærmest for moro skyld kjøpte jeg isteden 3 stk. P90-pickups fra billigserien hans, som altså er maskinframstilt, men visstnok med samme materialkvalitet. Nærmere bestemt disse: https://www.alegree.co.uk/collections/old-timer-pickups/products/old-timer-smooth-dogear-p90s Jeg gikk for tre halspickuper. Ettersom gitaren de skulle på er en fullstørrelse, udempet archtop (Epiphone Zephyr Blues Deluxe), hører det ingen steds hjemme med hotte pickuper. 7,6 Kohm er vel midt i løypa for originale P90-er fra 50-tallet, og
 6. En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, men
 7. Hva er det denne uskyldige stakkaren skal utsettes for, da?
 8. Skal bli. Det er så lite å tape her at jeg antakelig går for det. Åpenbart. Pickupmakeri er ikke akkurat rakettforskning, med rett verktøy, riktige materialer og godt håndverk blir det bra. Jeg har kjøpt flere spesiallagde pickuper fra en spanjol ved navn Jess Loureiro, veldig fornøyd med dem. Det samme gjelder effektpedaler, jeg har fått spesiallagd ting fra nok en spanjol, Pedro García, som opererer under navnet Ananashead. Kremkvalitet. Ulempen er at man som regel bare har ett menneske å forholde seg til, som ikke sjelden har i overkant mye å gjøre.
 9. Nei, absolutt ikke. Men det betyr iallfall at pickupene ikke er skrot importert fra lavkostland. Ettersom de oppgir temmelig nøyaktige spesifikasjoner, veit man jo i noen grad hva man får, eller iallfall hva som blir lovet.
 10. Har noen her vært borti Alegree pickups? Om det virkelig stemmer at disse er håndlagt i UK, er de direkte absurd billige. Jeg er frista til å prøve et par sånne, på papiret (skjermen) ser de jo riktig flotte ut.
 11. Jeg sier meg enig. Jeg har ProBuckers i en 1989 Epiphone Emperor. Langt bedre enn hva den opprinnelig hadde, selvsagt, men sammenliknet med 57 Classic og 59 Tribute låter de trangere, dunklere og mindre definert. De funker for så vidt greit i den gitaren, men jeg må innrømme at de skuffet meg en smule.
 12. Litt penere bilder, etter grunnleggende oppsett og nye strenger (Thomastik-Infeld JS112).
 13. Før internett var Luthman-katalogen Bibelen. Har også tilbrakt en del timer med den i min pure ungdom.
 14. Jeg støtter Focusrite Scarlett. Uten å ha prøvd Behringer-kortet, vil jeg si at både preampene og konverterne i Focusrite-kortet er av ypperste merke. Jeg har sammenliknet direkte med et highend MOTU-kort jeg hadde tidligere, og Scarlett står ikke hørbart tilbake for det.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.