Gå til innhold

Arkadian

Medlem
 • Innholdsteller

  205
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Arkadian vant dagen sist November 11

Arkadian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

123 Excellent

Om Arkadian

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Januar 11

Contact Methods

 • Website URL
  www.monokrom.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kragerø
 • Interesser
  Typografi, astronomi, språkvitenskap, musikkvitenskap, kunsthistorie, elektronikk, båtliv

Nylige profilbesøk

1 243 profilvisninger
 1. Det fåes på hobby- og kunstbutikker. For eksempel KEM i Oslo. Ikke særlig dyrt, og utvalg av farger og kvaliteter. Jeg har brukt skjellakk ved restaurering av møbler, det er ganske gøy og ikke fryktelig vanskelig. Også er det angremulighet, skjellakken kan når som helst løses opp i sprit igjen.
 2. Det må man kunne kalle helt utrolig dårlig håndverk – og totalt fraværende kvalitetskontroll. Du skal vel pusse den ned til rett bredde?
 3. Mange vil mene at dette er et bra band.
 4. Takk for det! Til gjengjeld er jeg fryktelig dårlig til å lære ting utenat.
 5. Det har du selvsagt helt rett i. En GAS-influert hjerne er som kjent ikke spesielt rasjonell.
 6. Ja. Jeg er nok det. Og du har helt rett. Jeg innbiller meg at denne blir en stayer, men det gjør jeg jo alltid. Ettersom jeg har fint lite peiling på Gibson, men desto mer på Fender, er det likevel grunn til å tro at denne varer en stund. Iallfall til jeg har lest og lært meg såpass opp at jeg innser at den må gå. Heldigvis fikk jeg den b-b-b-billig, så det skal noe til å tape penger på den, om ikke annet.
 7. Ja, du har rett. Jeg tok utgangspunkt i innlegget 9. bånd, som ville passet med margin i 12. bånd, men det riktige er selvsagt innlegget i 15. bånd, som er smalere. Søren òg!
 8. Enig i det, men som mange gitarister har jeg en smule OCD hva gitarers utseende angår. Men jeg skal prøve å leve med denne detaljen. Jeg har greid å forsone meg med at logoen på CS-Jazzmasteren min er plassert en centimeter for langt til venstre sammenliknet med et 60-tallsinstrument, så da skal jeg vel greie dette òg. 😄
 9. Ettersom innlegget ikke ser ut til å være større enn et standardinnlegg, går det an å frese ut til et slikt. Det er ikke noe jeg ville gjort sjøl, men jeg er så heldig å ha en instrumentmaker i familien. Det er nok mange i Norge som kan gjøre dette bra.
 10. ... bortsett fra innfellingen ved 12. bånd (som det går an å gjøre noe med) ser den ut som en ideell Les Paul, spør man meg. Ingen vits å dekke til lekker flammelønn med plekterbrett.
 11. Ja, da er en Les Paul Traditional 120th Anniversary 2014 på vei i posten. Å, ulidelige ventetid ... Noen synspunkter på pickupene i denne, de såkalte 1959 Tribute? Etter hva jeg leser har de en god del lysere lyd enn mye sammenliknbart og ganske lav output, begge ting jeg liker.
 12. Flate patchkabler er genialt. Kjøpte noen forleden, og de gjorde brettet langt mer effektivt. Bytter ut resten ved første anledning. Var faktisk utsolgt på 4Sound i Trondheimsveien her om dagen, så det er nok flere som har oppdaget disse.
 13. Takk til alle for uvurderlig Les Paul-undervisning. Har ennå ikke slått til på noe, men ser meg om etter riktig gitar. Dere har gjort det mye lettere å vite hva skal se etter.
 14. Det er nok Google Translates skyld at "neck" nå av og til oversettes med nakke (og omvendt). Det korrekte engelske ordet for norsk "nakke" er "nape". Norsk hals kan oversettes både som "neck" og "throat", fordi vi benevner både utsiden og innsiden med det samme ordet, mens "throat" på norsk heter "strupe". Hilsen engelsklærer.
 15. Presisjon er en dyd. Det er faktisk mulig å misforstå ordet "nakke" i gitarsammenheng. Hals heter på engelsk som kjent "neck", hvilket ordrett oversettes til norsk med nettopp "hals" og ikke "nakke". "Nakke" vil derfor kunne forstås som nedre del av halsen, altså den biten som er innfelt i kroppen, enten med lim eller bolt. I setningen du brukte ordet, framkommer meningen av konteksten. Men det vil ikke alltid være tilfelle, derfor er det greit å holde seg til allment akseptert nomenklatur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.