Web Analytics
Jump to content

Harley Benton


CastorFiber

Recommended Posts

Ser på diverse andre steder, blant annet FB. Det virker som om det er Harley Benton-feber for tiden?
Har hatt et par stykker, og det var helt greie billiggitarer, men ikke noe å falle i staver over. Noen som har en kommentar på fenomenet, ut over gitaristsuggesjon?
Har det skjedd noe med kvaliteten, eller hva er grunnen til denne lovprisingen?

Link to comment
Share on other sites

8 minutter siden, CastorFiber skrev:

Ser på diverse andre steder, blant annet FB. Det virker som om det er Harley Benton-feber for tiden?
Har hatt et par stykker, og det var helt greie billiggitarer, men ikke noe å falle i staver over. Noen som har en kommentar på fenomenet, ut over gitaristsuggesjon?
Har det skjedd noe med kvaliteten, eller hva er grunnen til denne lovprisingen?

Lurer på det samme selv. Kjenner en gitarist jeg stoler på som har en Harley Benton som han er svært fornøyd med, og jeg tviler ikke på at det kan være gode gitarer. Han måtte ha en skikkelig set-up på den, men det må man ofte uansett på gitarer som er hyggelig priset. 

Mange nye Harley Benton-eiere lovpriser gitarene såpass at en begynner å lure på om de har spilt noe særlig på gitarene de mener Harley Benton-gitarene kan matche. 

Link to comment
Share on other sites

Kjenner jeg blir skeptisk når folk sammenligner HB med gitarer opp mot 15-20k prisklasse. Men så ser jeg at den nye serien(?) får god omtale på internasjonale forums også, det er jo litt interessant. 

Mange som påstår at HB har skjerpet kvalitetskontrollen sin nylig. Vurderer å bestille en for å teste, men hva skal en velge? De har jo et sinnsykt utvalg. 

https://m.thomannmusic.no/search_GF_electric_guitars_BF_harley_benton.html

Link to comment
Share on other sites

Har jo sett av de som lovpriser HB at de også har modifisert gitarene mer og mindre. Da blir det jo litt som med andre billige gitarer. De kan bli helt kurante instrument, men ofte kreves det innkjøp av deler for mer enn det gitaren i seg selv koster. 

Nå har jeg aldri prøvd en Harley Benton, så sånn sett er jeg egentlig ikke kvalifisert til å ha en mening om de.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutter siden, Troll skrev:

Husker for en stund tilbake, at en gjerne måtte opp i visse prisklasser før man fikk god kvalitet på gitar.

Er det bare meg, eller får man generelt veldig mye gitar for pengene nå, uavhengig av merke? 

Generelt vil jeg si at jeg tror det. Spesielt når det gjelder hakket opp fra det billigste rælet som aldri har vært billigere, og nesten aldri verre. (Det siste er nok en sannhet med modifikasjoner...) Maskiner sørger jo nå for en nøyaktighet og jevnhet i kvalitet man ikke kunne oppnå for mange år siden. Og ikke minst, lav kostnad. Jeg tenker likevel at de aller billigste gitarene fortsatt er søppel, men inntrykket mitt er at gitarer fra en 2-3 lapper til under 10, er jamnt over mye bedre enn tilsvarende prisklasse for mange år siden. Jeg snakker da om min ungdom/tidlig voksenliv og før det. 😉

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid et par stykker, en tolvstrenger og en doubleneck SG. Dette er noen år siden.
Etter en justering og litt filing ble begge to greie gitarer. Det oste ikke kvalitet av for eksempel stemmeskruer, men det var ikke slik at det var slark og unøyaktigheter. Halsene var rette, og båndarbeidet var akseptabelt.

Likevel er det slik at det var et litt "billigpreg" over de, noe som i og for seg stemte med prisen.
Jeg tror ikke at jeg er videre kresen, men jeg ville nok ikke legge ut i SOME hvilket røverkjøp dette var. Det var det ikke. Slik jeg husker det, fikk jeg omtrent det jeg betalte for.
Jeg kan vel heller nevne flere andre merker som jeg opplever som mye instrument for pengene, som for eksempel gitarer og basser fra Cort.

Det er jo denne "bølgen" av gitarister som handler Harley Benton og legger ut godord jeg synes er litt påfallende. :)

Edited by CastorFiber
Endret "HB" til Harley Benton, slik at tråden ikke sporer av..
Link to comment
Share on other sites

Harley Benton er billigmerket til Thomann, og hvor det blir produsert varierer helt sikkert.
Kvalitetskontrollen er antagelig bra fordi Thomann er en storkunde og kan stille krav.
Jeg har to stykker. En som har blitt pimpa opp, og en som er original.
Mye gitar for pengene (litt mindre enn en HB pickup av god kvalitet),
men blir jo ikke til noen kvalitetsgitar selv med heftig pimping.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror mye av hypen skyldes måten folk handler nye gitarer på nå om dagen, de går ikke til sin lokale musikksjappe og prøver ut 10 stykker og kjøper den beste.

Folk kikker på youtube, der HB får mye skryt, og de ser på spec lista. Spesielt det siste føler jeg har blitt en greie de siste årene, billiggitarer som ser ut kanonbra ut på papir med fine ting som grover tuners, grafitt nut, rustfrie bånd, coil split osv. Så kjøper folk det som er "best" verdi, uten å tenke så mye på hvordan gitaren er satt sammen. Dette gjelder forøvrig andre merker også, ikke bare HB.

Link to comment
Share on other sites

Kan godt hende dette er bra saker, men jeg har aldri prøvd en HB.
Når det er sagt, jeg tilhører vel den noe ekstremkonservative gitarismen som blir uvel av navnet, logoen og headstockdesignet.

Minner meg om de utallige svarte Morgan-stratene fra "begynnerpakker" som ligger på Finn til 800,-.
Kommer ikke på tale.

Men så har jeg jo skrudd sammen mine egne gitarer (av noenlunde kvalitetsdeler) de siste 30 åra, så jeg har i grunnen aldri hatt behov for å kjøpe noe jeg kan sette sammen selv.
Kvaliteten på sammenskruinga jeg bedriver kan helt sikkert diskuteres, men jeg blir alltid fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Er helt kurante gitarer. Har et par stykker. Trenger som regel littegrann TLC rett ut av esken, men det gjør langt dyrere gitarer ofte også. Min favoritt er en Junior kopi laget i Indonesia( som forøvrig det meste fra HB er) Rett og slett en jævlig god player. 

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
1 time siden, Troll skrev:

Noen som har fått prøvd disse nå, de nyere modellene? Ut fra diverse grupper på FB, så er det jo rett før både Gibson og Fender går konkurs. 

Slik er det jo alltid når det kommer et billig alternativ som kanskje er noe bedre enn det man kunne forvente. Husker noen Edwards f.eks? Ble jo hypet opp som minst like gode som tilsvarende Gibsons. Har ikke sett mye til dem nå i det siste.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.