Gå til innhold

Gubbe

Medlem
 • Innholdsteller

  1 988
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

Gubbe vant dagen sist Oktober 28

Gubbe hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 456 Excellent

Om Gubbe

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

4 827 profilvisninger
 1. Hva med Blews on the Rawks....? Nei, seriøst - navn på bluesband er tricky. Ender som oftest opp med "random navn på vokalist/gitarist" and the Ballbreakers og lignende. Og hvorfor ikke gå norsk? Blåtoneligaen, Blåbandet, Himmelgrå, Blåstein..... Eller Wackawacka Bluejohnnyblue in a big girls blouse. Mongobøffel klinger jo godt også, men det er tatt og signaliserer vel noe litt...annet....(tror jeg)
 2. Hadde en slik ibanez artist på 90-tallet. Husker den som kvalitet over hele linja, men halstung og begrenset bruksområde. Lånte en snerten rickenbacker for noen få år siden, husker ikke modell. Den var nett og greit balansert, men særdeles smal hals. Og omvendt strenging så vidt jeg kan huske.
 3. De er med andre ord rundt 50?
 4. Det er litt betimelig å spørre om alder på bandmedlemmene her, merker jeg. Sånn "greit å vite hva man har med å gjøre" liksom. Det betyr faktisk litt.
 5. Nei, det synes du ikke. Tenk deg litt om.
 6. Er jo ikke det, den ene er tydelig reverse offset og den andre ikke. To vidt forskjellige design. Og jeg liker ingen av dem. Og når vi er inne på gitarer jeg ikke liker, se på St. Vincent sin MM signaturmodell..... liker artisten, men det der...det...ja...nei...
 7. Har på ingen måte det inntrykket nei. Tvert imot har han vel fått god omtale her så vidt jeg har registrert. Det skal nok betydelig mer eselballesuging til for å havne i det nevnte segmentet. Og da er jeg forsiktig når det gjelder art av pattedyrtestikler som suges. Av hensyn til allmenheten.
 8. Det var vel en anekdote i en tråd om 4sounds konkurs. Anekdoter er ikke all verden å sette sin lit til med mindre det er en horde av dem. Og det er det vel ikke.
 9. Gubbe

  Dagens gitar

  Fretless B-jo? Dæffen.... første gang jeg har sett. Ser poenget, men har vondt for å høre det.... hehe
 10. Gubbe

  Dagens gitar

  Smakfull samling rognebær der gitt!
 11. Hvis du kan konkretisere hva du trenger å få ordna er det ikke usannsynlig at det finnes en og annen forumitt (uten doktorgrad, vel å merke) som kan påta seg å se på og vurdere jobben. Så slipper du muligens å forholde deg til tvilsomme doktorer og rufsete skotter. Jeg mener å vite at det finnes kapable (om enn høyrøstede) folk fra nevnte område her inne. Jeg kan selvsagt ta feil. Jeg gjør ofte det. Edit: og jeg må få legge til; gitarfikling er ikke magi. Mange har en tendens til å opphøye fiklinga til noe kun et fåtall utvalgte her i landet kan drive med. Dette er med respekt å melde tøv. Bare se på diverse tråder i DIY-delen, og se hva vanlige (vel....) gitarister kan få seg til å fikse med litt genuin interesse, greie verktøy og langt fremskreden evne til å google saker & ting. Og det er forskjell på "saker & ting" og "dangel & vas", jfr The Return of the Ratnick.
 12. Gubbe

  Dagens gitar

  Nok en Tele på budsjett. Opprinnelig var planen å enten lage en variant av Andy Summers', eller David Gilmours (sjekk albumet About Face) sin Tele, men etterhvert innså jeg at relicing er ekstremt vanskelig, og for å få et troverdig resultat må man bruke sånn ca 30 - 40 år. Vi har jo alle sett eksempler på relicing som befinner seg i den "snodige" enden av skalaen. Dessuten er det jo egentlig fullstendig ubegripelig, har jeg innsett. SÅ: Kroppen er en fra GFS; custom double bound (svart bakside) av Palownoia (superporøst og lett treverk, her anbefales stødige hender ved fresing og boring) Halsen er en bog standard Fender telehals i lønn og palisander, medium jumbo bånd. (tror det var en mex-variant, den er ca 9,5 i radius og helt middels c-profil) Wilkinson compensated bro og Wilkinson vintage locking tuners (som vanlig) Ukjent neckpickup, mest sannsynlig fra en LTD (temmelig solid output, funker nydelig sammen med:) Bridge pickup er en av mine favoritter på budsjett, GFS Lil' puncher. Annen hardware er generisk, reima er US handmade, straplocks fra Grolsch. Reversert (eller riktig) kontrollplate. Når jeg skriver "tele på budsjett", skriver dette seg fra den tiden man kunne bestille håndfuller av kropper og halser fra GFS uten å regne med et halvt nasjonalbudsjett (snakker type Burkina Faso) i frakt, og norsk mva- og tollhåndtering var litt sånn.....der.... Dette funker ikke like bra i dag. Nåvel. Jeg synes gitaren ble ganske fin. Selve 'bursten og treverket avslører selvsagt at dette ikke er på øverste hylle av gitarmakeri, men den var lett å sette sammen, og fungerer utmerket med en vanlig setup - båndjobb (level/crown) og intonasjon. Den låter slik som jeg vil ha den, og jeg bruker mest bridge/neck i kombo, og av og til bridge for å "si fra" litt om det trengs. Får generelt fine kommentarer på denne. PS: det hvite lille feltet vest for plekterbrettet er refleksjon fra en eller annen lyskilde PPS: det artige her er at det er nokså enkelt å skru sammen noe sånt. Du trenger å være i greit finmotorisk stand og ha litt kunnskap om båndarbeid (ikke akkurat rakettforskning), intonasjon og litt peiling på lodding og på måling, gjerne ned på skyvelære-nivå. Seriøst, dette fikser veldig mange, og det er hjelp å få lett tilgjengelig. Gitarfiklere er som regel særdeles hyggelige folk, men de er på ingen måte noen guruer. Gitarfiklere med forretningssans, derimot.....
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.