CastorFiber

Administrator
 • Innholdsteller

  17 558
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  163

CastorFiber vant dagen sist Juli 30

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 532 Excellent

1 følger

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

19 824 profilvisninger
 1. Tips til vokaltrening..

  Jeg er en gammel mann. Derfor har jeg noe erfaring om hva som har skjedd de siste årene med herrestemmer. Det er litt merkelig, fordi mannlige vokalister har fått lysere og lysere stemmer, men menn generelt får mørkere og mørkere stemmer. Derfor er det ikke noen krise fordi du ikke "når opp" på dagens musikk. Det er det nesten ikke noen som klarer. Som et veldig møllspist bevis, kan jeg dra fram "Norsk koralbok". Det er ikke noe som blir redigert så ofte, for å si det slik. Problemet i dag er at salmene og sangene som er besifret i boken, ligger i et for høyt toneleie. Dagens nordmenn når rett og slett ikke opp. Vi har blitt for digre, og dermed blir stemmebåndene for lange. På samme tid har mannlige trendy vokalister beveget seg opp i et toneleie som gjør at kvinnelige sangere i alt-registeret må sloss om jobbene. Lyse mannestemmer er "in", mens de fleste av oss får dypere og dypere stemmer. For oss om har levd en stund, er jo Bee Gees noe å nevne, men andre ganger høres det ikke så lyst ut. Jeg vil tro at herr Muri har hatt litt hjelp av autotune, men dette var jo en saftig hit for en tid tilbake. Dette er ikke mulig å synge ford en normal voksen mann. Helt rått. Dette er et vokalområde som alt- stemmen for damer kan synge.
 2. Det hadde vært greit å eie en billig mikser. Trenger ikke mange kanaler, men jeg er glad i miksere med "slidepoter", fordi det er enkelt å se nivået. Trenger ikke mer enn åtte kanaler, og det holder strengt tatt med to preamp- kanaler. Er det flere, går det helt greit. Litt kling og klang er fint, men ikke veldig viktig. Vi snakker er om lavere prisklasse, type Behringer eller noe lignende. Dette er ikke noe jeg kommer til å tjene penger på å bruke, men det er litt upraktisk å skru ut 16- kanaleren fra racket. Derfor, virker den, har åtte kanaler, ikke for dyr, for fjong, så send meg en PM. Penger er fint, eller om du har lyst på noe annet, så er jeg åpen for bytteforslag. Jeg har mye rart.
 3. Fuktighet og vedlikehold

  Jeg er ikke ekspert. Jeg bor på innlandet, der det innimellom er så tørt om vinteren at folk som bor i ørkener burde være grønne av misunnelse av fuktighetsnivået. Vi snakker her om ekstrem lav luftfuktighet. Jeg har flere gitarer stående, som ikke lider av mangel på fuktighet. Den eldste er snart seksti år gammel. Om gitaren din sliter eller ikke, er for meg veldig vanskelig å si noe om. Tror vi snakker om store variasjoner fra gitar til gitar. Det jeg tenker, er at du bør unngå raske skifter i fuktighet. Vil man være litt nøye, er slike svamper man kan fukte med sterilt vann og ha inne i kassen et smart og rimelig alternativ. Samtidig er det nok lurt å bruke kasse, slik at man får en jevn fuktighet.
 4. Fuktighet og vedlikehold

  Jeg lurer på hvor trådstarter bor? Grunnen er at det er relativt stor forskjell på fuktighetsnivå i dette landet, særlig om vinteren.
 5. Jazz bass prosjekt

  Mighty mite er etter det jeg vet i første rekke kjent som pickup-leverandør. De er brukt i flere gitarer av brukbar kvalitet, men er nok ikke "helt der oppe" når det gjelder rykte. Har aldri sett en gitar merket MM. Husker jeg ikke helt feil, er det flere kjente folk som har brukt slike deler, for eksempel Van Halen. Jeg vet også at Cort bruker MM i noen basser, da jeg har en selv. Den låter konge.
 6. Feilmelding 403

  Skal vi se da.
 7. Feilmelding 403

  Forrige gang jeg ble stengt ute, testet jeg fjellforum, og det fungerte. Det kan jo tenkes at tidsrommet var slik at "sperringen" var opphevet. Tenkte ikke på å logge hva som foregikk i like stor grad som på runde nummer to.
 8. Feilmelding 403

  Ehm- greit. Tror deg på ditt ord, men "mange forsøk" er da ikke så veldig mange. Fikk 403, klikket "tilbake", redigerte vekk lenken som ble embeddet, og forsøkte å lagre på nytt. Det var det hele. Da framsto forumet som nede. Det at det foregikk på akkurat samme måte forrige gang jeg opplevde dette, kan jeg ikke garantere. Bidrar gjerne videre med testing hvis det skulle være behov.
 9. Feilmelding 403

  Jeg hadde kikket etter problemet i "embed"- biten av funksjonaliteten. Jeg vet ikke om det gjelder andre, men for meg har forumet vært nede den siste halvtimen. Har ikke fått kontakt, prøvd flere ganger. Resten av nettet fungerer utmerket, bare GN er berørt. Jeg forsøkte å poste link til "ukulele, hello kitty"- tråden min, fikk 403-feil, og så beskjed om at forumet ikke svarer. Logger meg på serveren min, riktignok på samme nett og router, og får samme svar.
 10. Feilmelding 403

  Prøver med en lenke fra VG, for å se hva som skjer. https://www.vg.no/rampelys/musikk/eva-weel-skram-fikk-polypp-paa-stemmebaandene/a/24164270/
 11. Feilmelding 403

  Skal beskrive i detalj hva jeg har gjort. -Flere faner åpne, blant annet forumet og youtube. Finner videosnutt i YT. Merker hele, og Ctrl-C -Bytter fane til forum, starter ny post, skriver tekst, og trykker Ctrl-V -Forhåndsvisning av video dukker opp, alt i orden. -Klikker på "Send inn svar". Da dukker feilen opp. Dette gjelder lenker. Video fra Youtube, og en intern lenke fra forumet selv fra en ukuleletråd jeg har liggende her inne.
 12. Feilmelding 403

  Skal vi se, da. Hjalp ikke i det hele tatt. Har byttet PC. Win7 og Chrome. Samme 403-melding.
 13. Feilmelding 403

  Prøvde her, Win10, Chrome- 403
 14. Feilmelding 403

  Er det flere enn meg som får denne når man forsøker å lime inn fra utklippstavlen? @Kjell Iver, det har virket før. Bilde er tydeligvis greit, men link til en annen tråd på forumet feiler, og det samme gjør det å lime inn en URL fra Youtube. Tråden jeg har forsøkt å lime inn i, er humortråden. Fikk lagt inn lenken uten embedding ved å bruke kodeeditormodus. Det skal jo ikke være slik.
 15. ( Byttes ) Forlovelsesring fra helvete

  Greit nok. Posten til Carpal67 er vel trolig noe mange burde ta til seg. Maken til "mykhitling" har jeg vel aldri sett, og tviler på at jeg kommer til å se det igjen.