Gå til innhold

CastorFiber

Administrator
 • Innholdsteller

  18 548
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  186

CastorFiber vant dagen sist Januar 28

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 720 Excellent

2 følgere

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

21 457 profilvisninger
 1. Ja. hvis man kunne ha funnet en PC med ISA- port. Kjøpte faktisk et eget hovedkort rett før det forsvant for å kunne bruke kortet så lenge som mulig. Nesten skummelt i dag, når jeg tenker tilbake. Nå er det vel slik at hvis jeg hadde på magisk vis hatt tilgang til kortet i dag, så hadde lyden vært helt grusom. Men sånn er det nå.
 2. Nå var det jo ikke meningen å "nappe teppet under føttene" på Askrets salgsframstøt. Beklager. Leser man mitt innlegg, håper jeg at det oppfattes slik at MIDI- delen er det greit å fikse, uansett om man betaler 40 kroner eller 500, men det er litt viktig å sjekke det der med drivere når man kjøper lydkort. Produsentene bruker ikke mange penger på å oppdatere drivere når det kommer nye versjoner av OS. For å skrive noe om Veslemjuk, så er det vel håp i den leiren siden de ser for seg at de ikke skal oppdatere driverteknologien på lenge, men før eller siden blir vel det nødvendig det også. Husker enda jeg måtte kaste mitt kjære Ensoniq Soundscape Elite lydkort, fordi det ble for gammelt. Det var tungt.
 3. Det er jo greit å ha MIDI på lydkortet, men har kortet ikke det, så får man MIDI- kabler på nettet for noen få kroner. Maskinen din kjenner igjen kabelen og legger inn drivere selv. Denne er bare ment som et eksempel, tror jeg har en lignende liggende selv. https://www.ebay.com/itm/New-USB-IN-OUT-MIDI-Interface-Cable-Converter-PC-to-Music-Keyboard-Cord/192057588005?hash=item2cb7863925:g:LcAAAOSwaaJa5Z51 Det som egentlig er viktigere, er at det finnes drivere til ditt OS. Har opplevd det selv flere ganger at jeg har måttet parkere ganske dyrt og vellydende lydkort, bare fordi det ikke finnes driver. Ting varer mye lenger fysisk enn drivere blir oppdatert..
 4. Så ikke dette før nå. Beklager. Glimrende innlegg!
 5. Det er bare å kjøpe helt vanlige nylonstrenger til klassisk gitar. Nå husker ikke jeg mensuren på gitarlelen, men er man heldig, får du kanskje to sett ut av ett sett.
 6. Burde kanskje prøve meg på å kaldrøyke et hvitt plekterbrett. Det er mulig det er en grei løsning.
 7. Tviler på at den var "hjemmelakkert". I så fall var det en veldig dyktig amatør. Gripebrettfargen og fargen på gitaren "stemmer ikke", men jeg antar det er en japanimport, og at noen har lagt "Ferrarigul" over Desert Yellow. Selv om man skrudde gitaren fra hverandre (som jeg gjorde), finner man ikke spor av annet enn gul farge. Bare sjekk, i Japan solgte man DY med det gripebrettet..
 8. Jeg vet det er et "kjerringhack", men hårspray fungerer veldig bra på ting som skal sitte fast, og så skal kunne løsnes. Du bør bruke løsemiddel før du skrur, fordi hårspray "limer" veldig bra. Stikkord; vann.. Det er ikke sikkert hårspray er bra nok, men har du tilgang, er det jo ikke vanskelig å prøve. Spray litt i et glass, bruk en tannpirker til å slippe på en dråpe, vent til det tørker, og kjør på.
 9. Jeg vet ikke helt hva du er ute etter, men regner med at du registrerer lyden i en eller annen form for DAW. Der kan du enkelt transponere til den tonearten du er ute etter.
 10. Det finnes vel stort sett bare dårlige løsninger. Min liste med forslag er som følger. - Spill inn etter at de har lagt seg. 7 og 9 legger seg ganske tidlig. - EQ på lave frekvenser, slik at lydene blir mindre framtredende. - Spill inn en profil der ulyden er framtredende, og kjør den som støyfjerning på opptaket. Det påvirker jo klart "godlyden", men det er en mulighet hvis du har et "killer take" du vil bruke.
 11. Aldri sett. Tror også at det kan ta noe tid før noen ser på dette. Hold ut!
 12. Jeg har faktisk laget gitar på sløyden, i sponplate! Det var nok ikke det lureste valget, men har fortsatt halsen liggende. Sånn kan det gå.
 13. Før man rigger seg opp med masse lyd bak seg, så bør man også tenke litt på hva som skjer siden i livet. Det gjorde ikke jeg. Høreapparater er noe dritt, men plutselig trenger du det. Det er faktisk ikke stilig, morsomt eller kult. Det er noe herk. Dropp veggen, la PA gjøre jobben, og ta vare på hørselen.
 14. Det låter jo ikke ost når du bruker denne. Det låter rått!
 15. Etter hvert som man blir eldre, innser man at livet har flere faser. Jeg er ferdig med en av mine, nemlig gitarfikling. Jeg er ikke så veldig glad i å selge ting på nettet, så derfor spør jeg her om en flyttekasse full av ting og tang kan være et salgsobjekt for folket her? Jeg kunne jo ha solgt unna en og en ting, men det er faktisk ikke så fristende for meg. De tingene jeg har, er mer "billig skrot, men veldig mye av det" enn "Godbiter og fantastiske skatter fra det uåpnede skapet til bestefar". Det er snakk om for eksempel pickups, type Epi, GFS, og så videre. Jeg har en god del verktøy, stort sett fra StewMac, et stratbyggesett (igjen rimelig) noen bøker om gitarbygging, potmetre av mer eller mindre kurant type, brytere, knotter, skruer, beis, fillers, superfint slipepapir, brytere, nuts, diverse bånd, noe binding, og jeg kan holde på lenge. For mange år siden var en forhandler innom her, og han utbrøt "Du har faen meg mere ting enn det jeg har i butikken". Jeg er ikke ute etter å få inn en vanvittig sum, men det er for dumt å kjøre dette på søppelplassen. Jeg er ikke blakk, så jeg vil ha igjen litt for dette. Før jeg bruker tid på å samle sammen og ta bilder, vil jeg gjerne vite om dette er en kurant måte å selge ting på. Hvis jeg ikke får noen svar, får jeg finne andre måter å kvitte meg med alle disse tingene på. Svar i tråden, eller PM. Uforpliktende.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.