Gå til innhold

CastorFiber

Moderators
 • Innholdsteller

  18 421
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  180

CastorFiber vant dagen sist Juli 4

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 516 Excellent

1 følger

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

21 133 profilvisninger
 1. Nå er det jo ikke vanlig å spille "bassganger" på ukulele. Hvorfor det er sånn, kan man jo spekulere i, jeg tror ikke noen vet svaret. Ukulele er basert på Machete og Cavaquinho. Noen av disse har stålstrenger, og på min Cavaquinho er ikke fjerdestrengen oktavert. Det kan jo være så enkelt at de ikke hadde omspunnet fjerdestreng tilgjengelig, eller at de syntes det låt finere. Vil man ha en ukulele uten den oktaverte fjerdestrengen, kan man kjøpe seg en barytonukulele. Der er fjerdestrengen "normal". Det er veldig enkelt for en gitarist å bli ganske habil på en slik ganske kjapt.
 2. Veldig forenklet kan man som gitarist tenke seg en ukulele slik: 1. Fjern 5. og 6. streng. 2. Skift ut fjerde streng til omtrent samme tykkelse som første streng, og stem den én oktav opp. 3. Sett på en kapo på 7. bånd. Da vil gitaren du bruker være helt lik å spille på som en ukulele, rent bortsett fra at mensuren er lenger.
 3. Hm. Kjenner at jeg kanskje vet litt for mye om ukuleler her. La os nå ut fra at dette enten er en sopran eller konsertukulele. Da er det slik at streng 1 og 4 er de tynneste. På en slik ukulele er streng 1 tynnest, og så blir streng 2 og 3 tykkere, før streng 4 blir tynnere igjen. Jeg håper det var oppklarende. Har man en barytonukulele, er svaret litt anderledes, men det kan vi ta siden, tror jeg.
 4. Hvorfor bør man unngå 2.4 GHz? @Soundmannen
 5. Som jeg har nevnt, er det jo forskjell fra gitar til gitar, men er lakken litt sprø, tykk og har litt dårlig feste til underlaget, kan man oppleve at det rives opp når man borer såpass tett som det man må gjøre for å lage hull til ferruler. (Hm. Hva heter det på norsk?) Dette har du uansett kontroll på, ser det ut som. Fra min side var det kun ment som et velment råd. Dette ser jo veldig bra ut. Snudd plate er lurt, synes jeg.
 6. Ingen spørsmål er for dumme, og vi er ikke nøye på terminologi! Velkommen til forumet. Ojoj. Dette var slitt. Det bør byttes ut. Ut over det, er vel dette en helt kurant gitar å pusse opp. Jeg har hatt mer enn en Fernandes, og de er stort sett av mye høyere kvalitet enn det prisen skulle tilsi her i Norge. Har ikke undersøkt så veldig nøye, men jeg hadde vel boret opp. Om innsatser passer eller ikke, har jeg ikke sjekket. Ellers kan jeg jo nevne at hvis du vil sikre deg ekstra godt, så er 'Cascol polyeturethanelim (grønn kork) laget for å lime tre til metall. Sier ikke at det er nødvendig, men det er en mulighet. Det ekspanderer også litt mer enn vanlig trelim. Post gjerne bilder når du er ferdig, og ikke vær redd for å spørre.
 7. Tipper du tenker på Nilsengitaren fra 1947. Nå var vel den første personen som laget en pickup Lloyd Loar i 1927. Firmaet som nå heter Rickenbacker snekret sammen "The frying pan" i 1931, så herr Nilsen kan strengt tatt ikke påstå at han var først. Tidlig ute var han, for all del. Det det saksøkes rundt her er jo helt andre detaljer enn om hvem som "fant opp" elgitaren. Poenget for min del er vel om man skal tjene penger på å lage og selge gode gitarer, eller om man skal saksøke andre for å tjene penger uten å lage gode gitarer. Så er det selvsagt et godt rom for diskusjon rundt hva som er riktig å gjøre mellom disse to strategiene. Edit- tar litt forbehold om årstall, har ikke sjekket skikkelig om hodet husker rett. Veldig feil er det vel ikke.
 8. Höfner var jo kjent for store inlays. Detaljbilde av en litt påkostet modell fra 1958.
 9. Det skal jeg love deg er en skikkelig nedtur!
 10. Det viser seg at Gibson har tenkt å saksøke blant annet Dean guitars for å kopiere flere modeller. Der fikk jeg skikkelig respekt for et selskap som for eksempel for noen få år siden lanserte en "Jimi Hendrix"- modell... Det at Dean har laget gitarer med V- fasong siden oppstarten på søttitallet, spiller tydeligvis ikke noen rolle. På en måte skjønner jeg det jo. Se selv, det er jo klin umulig å se forskjell på silouetten. For den som vil lese mer, se lenke. https://guitar.com/news/industry-news/gibson-sues-dean-guitars-trademark-infringement/?fbclid=IwAR1FYnfKR7DlYf_McaygzWYl9ARFKOcTAvJ24AyZ9HI4Vm9nxLrEZXO83XU
 11. Min erfaring er at det er uhyre vanskelig å borre opp. Da med hensyn til at lakk sprekker, og man må bruke mye tid på å få rettet opp i det. Hullene blir jo også så tett på hverandre at man kan risikere at større stykker faller ut, og da blir det mye jobb for en relativt liten gevinst. Når det er sagt, er det sikkert forskjell fra gitar til gitar, og jeg har ikke erfaring med så mange gitarer at jeg kan si noe om hvordan det går i dette tilfellet.
 12. Ser ut som om en kineser har limt på et amerikansk flagg på den andre, også.. Lakken som mangler, fikser du med litt sort neglelakk og en god dose tålmodighet. Jeg har fjernet flere slike på en Ibanezbass, og det blir helt opp under usynlig.
 13. Det blir jo ikke helt det samme, men du kan jo utvide søket med en Fernandes retrorocket. Veldig lik gitar, og sustaineren er maken.
 14. Da blir det jo morsomt å ta med en slik i studio, og se hvor de velger å plassere mikrofonene. Artig sak, men er enig om at jeg har sett penere gitarer. Ser det brukes relativt harde tresorter.
 15. Jeg vet at forumet trenger flere tråder, så derfor starter jeg en. Inspirert av tråden som endte opp med at jeg postet "trehjulssykkel"- videoen, endte jeg opp her. Synes vel at fyren kanskje er litt vel entusiastisk, men likevel. Det er utrolig hva man får for pengene i våre dager.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.