Gå til innhold

CastorFiber

Administrator
 • Innholdsteller

  18 526
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  185

CastorFiber vant dagen sist Desember 20 2019

CastorFiber hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 691 Excellent

2 følgere

Om CastorFiber

 • Rang
  Fanejunker

Profile Information

 • Kjønn
  Forteller ikke
 • Bosted
  Hamar

Nylige profilbesøk

21 394 profilvisninger
 1. Tviler på at den var "hjemmelakkert". I så fall var det en veldig dyktig amatør. Gripebrettfargen og fargen på gitaren "stemmer ikke", men jeg antar det er en japanimport, og at noen har lagt "Ferrarigul" over Desert Yellow. Selv om man skrudde gitaren fra hverandre (som jeg gjorde), finner man ikke spor av annet enn gul farge. Bare sjekk, i Japan solgte man DY med det gripebrettet..
 2. Jeg vet det er et "kjerringhack", men hårspray fungerer veldig bra på ting som skal sitte fast, og så skal kunne løsnes. Du bør bruke løsemiddel før du skrur, fordi hårspray "limer" veldig bra. Stikkord; vann.. Det er ikke sikkert hårspray er bra nok, men har du tilgang, er det jo ikke vanskelig å prøve. Spray litt i et glass, bruk en tannpirker til å slippe på en dråpe, vent til det tørker, og kjør på.
 3. Jeg vet ikke helt hva du er ute etter, men regner med at du registrerer lyden i en eller annen form for DAW. Der kan du enkelt transponere til den tonearten du er ute etter.
 4. Det finnes vel stort sett bare dårlige løsninger. Min liste med forslag er som følger. - Spill inn etter at de har lagt seg. 7 og 9 legger seg ganske tidlig. - EQ på lave frekvenser, slik at lydene blir mindre framtredende. - Spill inn en profil der ulyden er framtredende, og kjør den som støyfjerning på opptaket. Det påvirker jo klart "godlyden", men det er en mulighet hvis du har et "killer take" du vil bruke.
 5. Aldri sett. Tror også at det kan ta noe tid før noen ser på dette. Hold ut!
 6. Jeg har faktisk laget gitar på sløyden, i sponplate! Det var nok ikke det lureste valget, men har fortsatt halsen liggende. Sånn kan det gå.
 7. Før man rigger seg opp med masse lyd bak seg, så bør man også tenke litt på hva som skjer siden i livet. Det gjorde ikke jeg. Høreapparater er noe dritt, men plutselig trenger du det. Det er faktisk ikke stilig, morsomt eller kult. Det er noe herk. Dropp veggen, la PA gjøre jobben, og ta vare på hørselen.
 8. Det låter jo ikke ost når du bruker denne. Det låter rått!
 9. Etter hvert som man blir eldre, innser man at livet har flere faser. Jeg er ferdig med en av mine, nemlig gitarfikling. Jeg er ikke så veldig glad i å selge ting på nettet, så derfor spør jeg her om en flyttekasse full av ting og tang kan være et salgsobjekt for folket her? Jeg kunne jo ha solgt unna en og en ting, men det er faktisk ikke så fristende for meg. De tingene jeg har, er mer "billig skrot, men veldig mye av det" enn "Godbiter og fantastiske skatter fra det uåpnede skapet til bestefar". Det er snakk om for eksempel pickups, type Epi, GFS, og så videre. Jeg har en god del verktøy, stort sett fra StewMac, et stratbyggesett (igjen rimelig) noen bøker om gitarbygging, potmetre av mer eller mindre kurant type, brytere, knotter, skruer, beis, fillers, superfint slipepapir, brytere, nuts, diverse bånd, noe binding, og jeg kan holde på lenge. For mange år siden var en forhandler innom her, og han utbrøt "Du har faen meg mere ting enn det jeg har i butikken". Jeg er ikke ute etter å få inn en vanvittig sum, men det er for dumt å kjøre dette på søppelplassen. Jeg er ikke blakk, så jeg vil ha igjen litt for dette. Før jeg bruker tid på å samle sammen og ta bilder, vil jeg gjerne vite om dette er en kurant måte å selge ting på. Hvis jeg ikke får noen svar, får jeg finne andre måter å kvitte meg med alle disse tingene på. Svar i tråden, eller PM. Uforpliktende.
 10. "Lighterbensin" er et fint middel for å fjerne ting på lakk.
 11. Jeg har limt på halsen på min to ganger. En gang fordi den løsnet, og en gang på grunn av neck reset. Som før nevnt er halsinnfestingen rimelig enkel på disse.
 12. Det er en god stund siden jeg solgte den, så du må ta svaret med en klype salt. Jeg mener å huske at det var "innafor", det som var slappest var pickups. Hadde planer om å skifte ut, men det ble så mange gitarer at jeg solgte den i stedet for. Det kan jo godt tenkes at andre modeller er annerledes. Man merker at det er rimelige gitarer.
 13. Jeg har hatt en "SG" dobbelthals. Det var ikke noen knallgitar, men helt grei.
 14. Jeg har et par slike gitarer selv. Hvis bestefaren din sier ha koblet den opp mot forsterker, så er det trolig sant. Da disse gitarene var i bruk, klistret noen fast en høyttaler fast på gitaren og brukte det som "mikrofon". En annen metode var å feste en pickup på enden av halsen. Pickupen hadde to flate metallstenger som ble festet på siden av gripebrettet. Høfnergitarer har en svakhet i halsinnfestingen. Den er veldig enkel, og gitarene hadde heller ikke skubbestang (trussrod) Du skal lete litt etter noen som er villig til å betale 6000 for denne i Norge, særlig siden det er en modell uten mulighet for tilkobling til forsterker. De låter ikke særlig bra uten pickup. Med en pickup, er lyden ganske fin hvis det er den typen lyd man er ute etter.
 15. Alle starter på et sted. Noen sanger kan spilles med alt fra tre akkorder og opp til over ti stykker, alt etter hvilken effekt/stil man er ute etter. I og med at jeg forsøker å bidra, og jeg opplever at du er i oppstart, hadde jeg jobbet til å begynne med med maksimum seks akkorder. Da blir det tre durakkorder og tre mollakkorder. For å holde oversikt over hvilke akkorder som er aktuelle i den sangen i den tonearten du spiller i, så er kvintsirkelen nyttig. Hvis du for eksempel skal spille en sang i A- dur, blir durakkordene A, D og E. Mollakkordene som "hører til" er F#m, Bm og C#m.. Spiller du den samme sangen i C- dur, blir durakkordene C, F, og G. Mollakkordene blir da Am, Dm og Em. Ta en kikk på bildet og se på sirkelen hvordan akkordene er plassert. Dur på utsiden, og moll på innsiden. Skal du spille en sang, så vet du på forhånd hvilke seks akkorder som kommer til å passe. Om du skal bruke to eller seks eller noe i mellom, avhenger av sjanger og hvordan du vil gjøre det. Det harmoniseres forskjellig i gospel og i punk..
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.