Web Analytics
Jump to content

Swamp ash i kroppen - Bare på dyre gitarer?


Rottenikken

Recommended Posts

En gitarmaker sa en gang til meg at Swamp ash ofte ble brukt i gitarer til ca 30000kr og Fender USA. Brukes ikke det i Mexicomodeller? Eller mangler bare denne gitarmakeren kunnskap? Jeg forstod det som man måtte noen hakk over gjennomsnittet for å få det, dvs USA Fender. Stemmer det?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det korte svaret er nei, swamp ash brukes ikke bare i dyre gitarer over 30000,- 

Når det gjelder fender Mexico modeller kan jeg ikke uttale meg om, men andre fabrikanten bruker swamp ash i gitarer LANGT under 30 lapper. Feks. Chapman har vel modeller godt under 10 lapper med swamp ash hvis jeg husker riktig .. 

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

Swamp ash er ikke dyrere enn f.eks. afrikansk mahogny, så man trenger ikke gå veldig høyt opp i pris for å finne det i gitarer. Men jo, det blir brukt i dyre gitarer som Anderson/Suhr/Fender. Mener jeg har sett en og annen Mex-Fender også, men tror ikke det var standardmodeller.

Det må også sies at swamp ash ikke er et treslag sånn sett. Det kan brukes flere typer ask, men de som vokser i veldig fuktige områder i USA har spesielt lav vekt og får ofte merkelappen swamp ash. Asken som vokser i Norden er blytung.

Link to comment
Share on other sites

For et merkelig utsagn. Jeg kontrer med ett som er mer sannsynlig: "Pale moon ebony 1pc kropper blir bare brukt i gitarer til 30k og over."

Swamp ash brukes i de fleste prisklasser, utenom de aller laveste. Jeg har swamp ash på min Grimcaster og det kostet meg det samme som det ville med de fleste andre tresorter som er vanlig å bruke.

Link to comment
Share on other sites

Den 30. mars 2016 at 11.53, Hyrcanian skrev:

Hvilken gitarmaker var det ?

Gitarmakeren på Jeløya i Moss (Harald et-eller-annet) fortalte meg det en gang at swamp ash var meget vanlig i de dyreste gitarene og derfor kjøpte jeg kropp i Swamp ash når jeg skulle bygge Stratocasteren min. Jeg vet ikke mer men han sa det til meg muntlig for 6 år siden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.