Web Analytics
Jump to content

Swamp ash i kroppen - Bare på dyre gitarer?


Rottenikken
 Share

Recommended Posts

En gitarmaker sa en gang til meg at Swamp ash ofte ble brukt i gitarer til ca 30000kr og Fender USA. Brukes ikke det i Mexicomodeller? Eller mangler bare denne gitarmakeren kunnskap? Jeg forstod det som man måtte noen hakk over gjennomsnittet for å få det, dvs USA Fender. Stemmer det?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det korte svaret er nei, swamp ash brukes ikke bare i dyre gitarer over 30000,- 

Når det gjelder fender Mexico modeller kan jeg ikke uttale meg om, men andre fabrikanten bruker swamp ash i gitarer LANGT under 30 lapper. Feks. Chapman har vel modeller godt under 10 lapper med swamp ash hvis jeg husker riktig .. 

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

Swamp ash er ikke dyrere enn f.eks. afrikansk mahogny, så man trenger ikke gå veldig høyt opp i pris for å finne det i gitarer. Men jo, det blir brukt i dyre gitarer som Anderson/Suhr/Fender. Mener jeg har sett en og annen Mex-Fender også, men tror ikke det var standardmodeller.

Det må også sies at swamp ash ikke er et treslag sånn sett. Det kan brukes flere typer ask, men de som vokser i veldig fuktige områder i USA har spesielt lav vekt og får ofte merkelappen swamp ash. Asken som vokser i Norden er blytung.

Link to comment
Share on other sites

For et merkelig utsagn. Jeg kontrer med ett som er mer sannsynlig: "Pale moon ebony 1pc kropper blir bare brukt i gitarer til 30k og over."

Swamp ash brukes i de fleste prisklasser, utenom de aller laveste. Jeg har swamp ash på min Grimcaster og det kostet meg det samme som det ville med de fleste andre tresorter som er vanlig å bruke.

Link to comment
Share on other sites

Den 30. mars 2016 at 11.53, Hyrcanian skrev:

Hvilken gitarmaker var det ?

Gitarmakeren på Jeløya i Moss (Harald et-eller-annet) fortalte meg det en gang at swamp ash var meget vanlig i de dyreste gitarene og derfor kjøpte jeg kropp i Swamp ash når jeg skulle bygge Stratocasteren min. Jeg vet ikke mer men han sa det til meg muntlig for 6 år siden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By The Euphor
   Har fått nyss om en hyggelig gitar som befinner seg i Sverige. Kult, tenkte jeg, for da kan jeg bare kjøre og hente den - og kanskje få testet flere gitarer samtidig. Selgeren driver med salg til Norge i jobbsammenheng, og fortalte at det ikke bare var å hente gitaren. Han må søke om tillatelse til å eksportere gitaren først - uansett alder på gitaren.
   Jeg ble nysgjerrig og ringe tolldirektoratet og fikk der beskjed om at pga CITES var det flere regler som instrumenter kom inn under. Han jeg snakket med var åpen om at disse reglene når som helst kunne bli endret, men per i dag er det noe slikt som dette.
   Gitar eksporteres fra landet den befinner seg i. Eksportdokumenter inneholder gjenpart som benyttes som importdokument. Det må altså skaffes tillatelse til å sende instrumentet ut av landet det befinner seg i. Gjenparten må følge gitaren resten av instrumentets levetid. Dette gjelder også brukte gitarer.

   Er det noen som kjenner nærmere til regelverket? Korreksjon, tillegg etc er veldig ønskelig, da import og tidvis eksport er noe som mange før eller senere vil bli fristet av.
  • By bjosted
   Fant denne på finn.no . Kan kanskje brukes til et par gitarer.


   http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=78159928
  • By rotfrukt
   Som det står i Trådtittel så er dette en tråd hvor jeg bygger en Les Paul gitar. jeg kommer til å legge ut oppdateringer etterhvert som jeg bygger og håper dette kan være en tråd hvor jeg og andre kan dele sine erfaringer, og kunnskap.

   Det var i begynnelsen av Juli at jeg begynte å tenke på å lage gitar, og i slutten av juli hadde jeg begynt planleggingen. På grunn av at jeg ikke hadde gjort dette før valgte jeg å bestille halsen ferdig, fikk tak i en Gibson maestro hals (vet at det ikke akkurat er det beste man får tak i, men ville ikke satse så mye penger på det ettersom det er mitt første forsøk). jeg har også valgt å lage en test gitar av noe treverk jeg fant liggende i garasjen. har lagt ved et bilde av denne. nå når denne er ferdig og testet( den funket fint ) har jeg bestemt meg for å begynne å lage den ordentlige gitaren.

   Jeg har ikke kommet veldig langt med byggingen, faktisk så har jeg ikke startet enda. Jeg har litt problemer med det å finne treverk å bygge med. hittil har jeg prøvd å bruke gamle møbler som jeg finner på finn.no, og det eneste jeg har fått tak i, som har vært verdt å spare på, er et bord av teak. dette bordet er ikke tykt nok alene, så tenker å bruke det kun som en topplate. er det noen her på forumet som vet om noen måte å anskaffe seg noe godt gitartreverk?
  • By space
   Om en ser bort fra elektronikken og finishen, hva er da den største forskjellen på en Gibson og en Epiphone?
   Er halsen (og treverket) på en Gibson såpass mye bedre at det forsvarer prisen?
   Jeg har noen deler liggende, og lurer derfor på å kjøpe en brukt Gibson LP studio og modde denne.
   Alternativt kan jeg da kjøpe en brukt Epiphone og sette i samme elektronikk, og komme enda billigere ut av det.
   Har ikke Epiphone også mahogny kropp og hals med lønnetopp?
   Er det noe jeg bør være obs på her?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.