Web Analytics
Jump to content

Snibur

Medlem
 • Posts

  206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Snibur last won the day on May 9 2018

Snibur had the most liked content!

About Snibur

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Kolbotn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snibur's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

68

Reputation

 1. Tror nok at både Titebond og Casco er sterke nok, limfugen blir vel sterkere enn treverket som limes. Men forstår det sånn at dette er to forskjellige typer lim, der Casco er mer elastisk etter at det har tørket og derfor kan dempe vibrasjonene litt mer enn Titebond, som blir helt hardt.
 2. Jeg har gjort dette noen ganger, og har gode erfaringer med Titebond https://www.verktoyas.no/TITEBOND_ORGINAL_2_4DL_TRELIM_756721 Det er viktig å rense flatene godt før du limer, og å bruke klemmer som gir godt press. For å gjøre det sterkere kan du etter at broa er limt på plass vurdere å lime inn noen 6 mm treplugger i bakkant - f.eks. en på midten og en på hver side der hvor broa er tynnere. Når du borrer hull til pluggene så pass på at du ikke treffer spilene (bracing) på innsiden av lokket. Det bør være en treplate (bridge plate) på innsiden som vil gi ekstra feste for pluggene. La pluggene stikke ut over broa, og puss dem ned når limet har tørket. https://www.clasohlson.com/no/Bosch-treplugger/40-9483
 3. Nå er den store ferdig. Brukte Herdins ekte beis - er godt fornøyd med resultatet. Den gjennomgående halsen og en del sorte detaljer synes godt igjennom. Oljet etterpå med Liberon Finishing Oil.
 4. Den store trenger fortsatt pussing og lakkering. Vurderer rød beis.
 5. Fordelen med å ta av halsen er at du da kan få vekk alt gammelt lim, eventuelt også pusse litt mer for å justere halsvinkelen hvis det er nødvendig. Trelim vil gjøre susen - gjerne Titebond som blir veldig hardt og fungerer godt til instrumenter. https://www.verkter.no/trelim-titebond-original-237-ml.html?___store=no_store&gclid=Cj0KCQjw1q3VBRCFARIsAPHJXrG0uqn6k-ecw9VSj5-b4skwdLJptvILBOxlzVzQw6qRX6wTXZG2-OkaAmSREALw_wcB
 6. Enig med Castor, her er det vel bare å kjøre på. Ser ut som den runde baksida er intakt - det hadde nok vært en vanskeligere sak å gå løs på. Mulig det er brukt hudlim/hide glude på denne, da bør det være relativt enkelt å løsne limingen mellom halsen og kroppen med varme, for eksempel litt forsiktig bruk av en hårtørrer - og kanskje også gripbrettet mot halsen. Da kan du få dette på igjen på en måte som gir litt lavere strengehøyde. Sprekkene i lokket burde være enkle å lime, men lurt å sjekke med et par tvinger før du har i lim for å se om de kan dras sammen. De manglende båndene ser også ut til å kunne erstattes, sporene i gripbrettet ser ikke helt håpløse ut. Litt superlim vil sikkert gjøre susen her, hvis du får tak i riktig dimensjon av bånd.
 7. Etter over 20 akustiske instrumenter - gitarer, basser, bouzouki - er det artig å teste ut litt elgitarbygging. Har bygget en elgitar tidligere, for ca 10 år siden. Den ser sånn ut: Det blir gjennomgående hals her også. Har hult ut litt for å få ned vekta. Hadde et par micker liggende, de får holde i første omgang. Litt deler lagt på - tanken er å lakke gitaren rød - og delene blir sorte. Skal ha den gjennomgående halsen synlig på baksiden. Så kom eldste barnebarnet og lurte på om jeg kunne lage en rockegitar til han. Kan jo ikke si nei til slikt. Så da blir det to røde gitarer med gjennomgående hals Tenkte å ha bare en mick på den lille.
 8. Har ikke prøvd den sammen med andre instrumenter enda, men tanken er å kunne bruke den unplugged til enkle øvinger uten forsterking og å plugge den inn når vi bruker pa. Jeg synes den låter akustisk, selvsagt ikke helt som en kontrabass men i den retningen. Her er det jo ikke noe laminat av noe slag slik det er i mange av de akustiske bassene som er å få kjøpt, og kassa er stor. Tegningene jeg har er for 34,5", jeg har kortet av litt i enden og flytta lydhullet litt nærmere halsen, og i tillegg tatt litt av kassa til cutaway og armrest. Men det er masse volum igjen. Denne er ikke til salgs, skal bruke den i eget band. Det kan hende jeg lager et par basser for salg til høsten.
 9. Tar opp igjen denne tråden for å melde at nå er short-scale bassen ferdig. 32", gran topp, lønn i resten av kassa, ask i halsen, valnøtt i gripbrett og stol. Fin akustisk basslyd, og virker lettspilt (jeg spiller ikke bass og har egentlig ikke peiling men den kjennes ok ut). Prøvde en nyhet: Avrunding av kassa for å gjøre det mer behagelig for høyrearmen. Det ble vellykket og var ikke så vanskelig å få til. Blir nok flere slike - også på gitarer. Har montert inn en K&K pure bass pickup, en slags transducer som limes fast inne i kassa under sadelen. Passiv, ikke noe batteri og ikke noe justering. Har bestilt en K&K pure preamp til å henge i beltet. Men den låter bra uten preamp også, koblet den til en akustisk gitarforsterker.
 10. Art & Lutherie er det billigste merket til Godin, som produserer masse gitarer i Canada. De fleste har massiv topp av enten gran eller cedar, og laminat i resten av kassa. Gode gitarer og mye for penga. Art & Lutherie er ofte litt enklere utstyrt enn de andre - som pålimt rosett rundt lydhullet i stedet for innfelt.
 11. Bruker to ferske eksemplarer fra spikkeriet i kjelleren: 12-strenger av valnøtt med lokk av gran 6-strenger av ibenholt med lokk av torrefied sitka Begge har LR Baggs Anthem Stage Pro pickup og preamp.
 12. Litt flisespikking kanskje, men cedar som brukes i gitar-topper er egentlig en slags tuja som vokser i Amerika. Sedertre, som bl.a. er på det libanesiske flagget, er noe annet. En fordel med cedar er at det ikke trenger aldring slik som som gran gjør for å gi best mulig lyd.
 13. Hei, det gøy å bygge akustisk gitar! Det finnes et par gode "build yourself"-bøker der det følger med tegning: Jonathan Kikead: http://www.amazon.com/Build-Your-Own-Acoustic-Guitar/dp/0634054635 Alex Willis: http://www.amazon.com/Step-Guitar-Making-Full-Size-Enclosed/dp/156523331X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1462371187&sr=1-1&keywords=Step-by-step+Guitar+Making Jeg har begge to og anbefaler begge. Begge har tegning til OM-type gitar. Selv bruker jeg metoden og tegningen til Alex Willie - der bygges gitaren opp-ned på en plate, kroppen bygges opp rundt halsen som fortsetter inn i kassa. Jeg har lagt ut noen tråder på forumet der denne metoden er brukt. Kinkead sin bok beskriver den mer vanlige metoden med å bygge hals og kropp hver for seg og skjøtes sammen. Ellers kan du kjøpe tegninger herfra: http://www.cadguitarplans.com/blueprints/ Jeg kjøpte tegning til en akustisk bassgitar. Fungerte greit. Fikk dem skrevet ut av en nabo som er arkitekt og har tilgang til stor printer. De har gitarer også. Godt fornøyd med tegningen til bassen. Lykke til.
 14. Takk for oppmuntrende kommentarer! Jeg pleier å bruke 0-bånd på akustiske gitarer. Vet ikke om det er noe stort poeng, men det gjør det enkelt for meg å få riktig strengehøyde i hode-posisjon. Brukte det på denne bassen for å prøve, men har mulighet for plan b ved å ta ut båndet, sage ned gripbrettet og sette på en høyere oversadel. Foreløpig blir 0-båndet værende. På bestilling? Har foreløpig bygd bare for venner og kjente. Mulig jeg våger meg over til å åpne for bestillinger utenfra snart - da legger jeg nok ut en tråd under kjøp-salg. Akkurat nå har jeg begynt på fire gitarer, så tenkte jeg å bygge en shortscale-bass som vi kan bruke i bandet - deretter kan det være muligheter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.