Gå til innhold
 • Bli medlem

The Euphor

Medlem
 • Innholdsteller

  9 262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

The Euphor vant dagen sist Mars 11 2016

The Euphor hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

432 Excellent

Om The Euphor

 • Rang
  Ugle i mosen.
 • Bursdag 01. mars 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trønder.
 • Interesser
  Gitar...med tremolo og uten.

Nylige profilbesøk

10 692 profilvisninger
 1. Har nå Helix. Personlig merker jeg ingen forskjell fra Axe-FX II. Jeg tror nok at for mange av oss så er det ikke et spørsmål om hva som er best. Vi burde stille oss spørsmålet "hva er bra nok for meg?". Kanskje er det bra nok med en røramp, kanskje vil du ha noe mer. For min del er det stor nok variasjon i en Helix til at jeg nyter å spille gitar igjen, etter lang tid med lite spilling.
 2. Jeg har absolutt ingen anelse. Lenken jeg tenkte på er i min signatur, kadenser og resolusjoner. Når det gjelder teori kan det være greit å bare ta tiden til hjelp, før eller senere vil alle de ulike bitene passe sammen og alt gir mening - forhåpentligvis.
 3. Forstår det som at dette er en fremstilling av hvilke bånd som spilles på strengene E og A. I A er dette en melodisk moll. Det vil si en A-moll med høyt 6. og 7. trinn.
 4. Ja. Det er forholdet mellom tonene som avgjør hvilken type skala du spiller. Med forholdet mener jeg oppbyggingen. I utgangspunktet har alle skalaer* utgangspunkt i CDEFGAH (H er det samme som B, jeg foretrekker å bruke H for å skille mellom alfabetet og skalaer). Fra C til D er det en heltone. Fra D til E er det en heltone. Fra E til F er det en halvtone. Fra F til G er det en heltone. Fra G til A er det en heltone. Fra A til H er det en heltone. Fra H til C er det en halvtone. CDEFGAH(C) kalles en C-durskala, og har oppbyggingen 2 heltoner, 1 halvtone, 3 heltoner, 1 halvtone. 2 1/2 3 1/2. Du kan spille samme oppbygging fra alle tonene. Starter på G med samme oppbygging så spiller du en G-durskala. Tonene blir da G A H C D E F# (G). *Utgangspunktet er at alle skalaer har én av hver bokstav/tone. Det finnes mange eksempler på annet. Tror jeg har skrevet om noe tilsvarende tidligere, sjekk om det finnes en lenke i signaturen.
 5. Jeg skjønner ikke mye her, men jeg gjør meg likevel noen tanker. Hva rører meg i musikken? Toneart? Nei, ikke så mye - tror jeg. Intervall? Ja, det tror jeg. Jeg har aldri opplevd en modulasjon og følt "ja! DER! G#!" Jeg har derimot ventet på et intervall og følt "ja! DER!" Selv uten å nødvendigvis vite hvilket intervall det er. Det er mulig jeg er helt på feil jordet her...
 6. Det finnes ingen regler. Du må ikke ha refreng, du kan ha bare refreng. Det finnes helt sikkert låter hvor det er vanskelig å si hva som er refreng og hva som er vers, uten at jeg kan komme på noen. Jeg vet ikke hvor jeg har dette fra, det kan være noe jeg har lest, eller kokt sammen selv. Så, ta det for hva det er. For min del er refrenget ofte det som syr sammen teksten. Refrenget gjentas, men ordene i refrenget kan få verset foran til å bety noe annet enn om verset står alene. Hvor aktuelt dette er vil komme an på om du har tekster som er enkle å forstå, eller om de er mer kryptiske, fylt med dualitet etc. Et lite eksempel: 1.Vers: "Skinner i vannet." Ref: "Stasjonen vår legges ned, vi kaster skinnene i fjorden og tar båten." 2. Vers: "Skinner i vannet." Ref: "Solen er som best når den står høyt." Meningen med "skinner i vannet" er veldig ulik for de to, og styres av refrenget. På den måten oppfatter jeg at de beste refrengene ikke er de som fører til allsang om rompa mi, men heller de som får meg til å tenke at noe var sagt på en smart måte. Når det er sagt, du trenger ikke å ha tekst med mening, som nevnt tidligere. Jeg liker faktisk The Look, selv om teksten er svada, og hvem liker ikke Nik Kershaw liksom... Det er mange å lære av.
 7. Veldig bra! Skulle gjerne lært meg å lage like bra lyd som du får til. Som du ville sagt. Eg er imponert. Det var den enkleste setningen jeg kunne finne.
 8. Hei! Velkommen til forumet! Legg gjerne inn en lenke til versjonen du fant på YouTube, så er det i alle fall større sjanse for at noen kjenner igjen låta.
 9. Mener jeg leste at CITES skulle se på reglene og endre de snarest mulig. Neste møte planlagt avholdt allerede i 2019.
 10. Dalbergia er så mangt, vil tro at Dalbergia Nigra (brasiliansk rosentre) spesifikt fordrer andre krav enn de fleste andre typer Dalbergia. La med en "liten" liste...
 11. Hva slags nivå av analyse er det du ser for deg?
 12. Jeg har et forslag til hvor neste forumtreff kan arrangeres...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.