Gå til innhold

The Euphor

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  9 285
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

The Euphor vant dagen sist Desember 28 2019

The Euphor hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

487 Excellent

Om The Euphor

 • Rang
  Ugle i mosen.
 • Bursdag 01. mars 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trønder.
 • Interesser
  Gitar...med tremolo og uten.

Nylige profilbesøk

10 806 profilvisninger
 1. Denne er endelig på vei tilbake til meg. Helt sikkert ikke en superSTRAT, men læll!
 2. Som Falck skrev: Da er verkstedet ferdig med byggingen av denne herligheten! 🌈Kropp av sugar pine, hals av roasted maple og en hel del fantasi!😍(Ja, lakk er faktisk gjort her på huset av våre eminente gitarguruer Juni og Geir..! ) Dette er ikke Ibanez, så hvordan dette skal gå aner ikke jeg. Kjøpte en Peavey Stereo Chorus 212 samme uka for å ikke forlate den beste perioden for mye. Suhr mikker, plekterbrett er skrudd fast med skruer. Gotoh 510 stol.
 3. He he, holder på med diverse diskusjoner med banken for å kjøpe bolig. Nå tror jeg ikke denne rosa gitaren vil utgjøre den største forskjellen på egenkapitalen. Så jeg håper den for lov til å bli.
 4. En fin gammel sak. Ibanez RG410 fra 1986 i lekker Cherry Ice. For tiden min sofagitar, en av gitarene som blir mest brukt.
 5. Vet ikke om jeg evner å forklare dette veldig tydelig, men prøver. En god leser vil se hele ord, ikke lese bokstav for bokstav. Flere ord sammen former en setning. Det er ikke alltid nødvendig med alle ord for at setningen skal være fullstendig, da noen ord sier seg selv. De kan skumleses, du vet de er der. Du kan se akkorder på samme måte. Hver akkord har flere toner. Med trening, både i å høre, men også teoretisk trening, kan du se hele akkorden heller enn enkelttoner som settes sammen til akkorder. En akkordrekke blir til en setning. Når du har hørt de mange nok ganger kjenner du igjen hele akkordrekken som en enhet. Målet kan være at når du hører en melodilinje så hører du neste akkord. Noe du sannsynligvis vil kjenne igjen er blues i E. Du hører på melodiføringen og spenningen i låta når det er tid for B7 (dominanten). Spiller du melodien vil du gjerne bygge opp spenningen til dominanten, og det blir veldig merkelig dersom den akkorden aldri kommer. Når du kjenner mange musikalske setninger vil det være mye lettere å høre akkordrekkene som enheter, og ikke som enkeltakkorder satt i rekke. Flere ting som spiller inn her, melodiføring, stemmeføring, stilart. Det er en forutsetning at du kan plukke enkeltakkorder før du plukker akkordrekker. Det hjelper lite å kjenne igjen en akkordrekke uten å kunne si hva den består av. Ja og nei. 🙂
 6. Alltid vodka og noe som gir fin farge. Appelsinjuice og Bols blue er en vinner.
 7. Velger å skille ut denne, da dette er musikk jeg står for selv. Kommer til å legge ut diverse greier. Stilles det spørsmål skal jeg prøve å svare. Første snutt er Tappeti glaset.
 8. Lagt til en låt til, Rosa Helikopter. Fin video, om ikke annet...
 9. Da ble det lagt ut en video til, for de som har lite å gjøre på en lørdag. Videoen ligger oppe i det første innlegget.
 10. Takk for det! Ibanez både bass og gitar enn så lenge...
 11. Det er Superior Drummer 3. Har så langt stort sett brukt ferdige grooves uten å endre stort. Har ikke lett veldig lenge etter trommelyder heller. Har erfart at det kan gå med noen timer hvis jeg skal teste alt av lyder, skru litt her og litt der. På Rosa helikopter som straks er ferdig hadde jeg store utfordringer med autotune, noe jeg egentlig ikke vil bruke, men greit å vite hvordan. Det er veldig enkelt, men er man middelaldrende og mangler kunnskap blir det likevel vanskelig. Må sette strek før eller senere for hver låt. Satser på to videoer i løpet av helga.
 12. Hei! Jeg har lenge hatt Cubase, har lenge spilt inn musikk i sin enkleste form. For noen uker siden fikk jeg ånden over meg og utfordret mine bekjente til å komme med forslag til låter jeg kunne spille inn. Disse låtene prøver jeg å spille inn en ærlig versjon av. Formålet er å lære mer om bruken av Cubase, samt et videoredigeringsprogram som heter DaVinci Resolve (gratis ved nedlasting av versjon 15). Så langt har jeg spilt inn to låter: Butterflies - Tone Damli Oppdatering: Teodor Tuff - Lullaby. Musikk: Denne ligger ikke i mitt stemmeleie, og det høres. Har likevel gjort meg mange gode erfaringer. F.eks. at jeg må bruke flere spor i Cubase, slik at det blir lettere å mikse. Automasjon fungerer, men det er litt mer pjatt. Denne låta måtte jeg plukke før jeg kunne spille den, og det stemmer helt sikkert ikke, men synes likevel det er farlig likt originalen (på papiret). Noen gitarstemmer er ikke med. Prøvde også å mikse alt lavere, for å unngå ekstra komprimering ved opplasting til YouTube. Video: Testet å kjøre ulike opptak og bilder sammen i en gruppe for å påvirke de med like bildebehandling. Det gikk greit. Ikke en fin behandling, men det var lett å se at det fungerte når endringen var drastisk. Formålet med hver video har vært å lære noe. Det er mye som ikke er bra. Jeg har hatt litt fokus på å ikke sitte for lenge med en låt. Jeg spiller alle instrumenter og synger, tidvis "synger". Trommer er programmert. Trommer tar mye tid. Noen av låtene har jeg ikke hørt før, og jeg har derfor også brukt tid på å plukke akkorder, samt skrive ned tekster og gangen i låta. Merkelig nok ikke alle tekster som finnes på nett. Peaches - Rosa Helikopter Bare glad for at denne er ferdig... Her er resten av låtene som er foreslått: Nick Cave - Do you love me Dum Dum Boys - Splitter pine Major Parkinson - Strawberry suicide Queen - Bohemian Rhapsody Zappa - Sinister footwear Dead or alive - You spin me round Eric Johnson - Cliffs of Dover Stanley Myers - Cavatina Paul Gilbert - Better chords Beatles - Come together David Bowie - Fashion Coldplay - Magic Målet er at alle skal få en runde i Cubase/DaVinci. Visse låter er noe tvilsomme, f.eks. Zappa, men får se om det er mulig å gjøre noe. Skal prøve å legge ut videoer her, og kan forsåvidt bidra til å svare på spørsmål dersom det skulle dukke opp.
 13. Ikke så ofte jeg sjekker GN i disse dager, men forventer sjiraffnytt i løpet av året. Da kan det være at jeg smyger meg tilbake, mer eller mindre delvis. Flott med ny eier, og ny innsats!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.