Gå til innhold

The Euphor

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  9 273
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

The Euphor vant dagen sist Mars 11 2016

The Euphor hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

449 Excellent

Om The Euphor

 • Rang
  Ugle i mosen.
 • Bursdag 01. mars 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trønder.
 • Interesser
  Gitar...med tremolo og uten.

Nylige profilbesøk

10 753 profilvisninger
 1. Alltid vodka og noe som gir fin farge. Appelsinjuice og Bols blue er en vinner.
 2. Velger å skille ut denne, da dette er musikk jeg står for selv. Kommer til å legge ut diverse greier. Stilles det spørsmål skal jeg prøve å svare. Første snutt er Tappeti glaset.
 3. Lagt til en låt til, Rosa Helikopter. Fin video, om ikke annet...
 4. Da ble det lagt ut en video til, for de som har lite å gjøre på en lørdag. Videoen ligger oppe i det første innlegget.
 5. Takk for det! Ibanez både bass og gitar enn så lenge...
 6. Det er Superior Drummer 3. Har så langt stort sett brukt ferdige grooves uten å endre stort. Har ikke lett veldig lenge etter trommelyder heller. Har erfart at det kan gå med noen timer hvis jeg skal teste alt av lyder, skru litt her og litt der. På Rosa helikopter som straks er ferdig hadde jeg store utfordringer med autotune, noe jeg egentlig ikke vil bruke, men greit å vite hvordan. Det er veldig enkelt, men er man middelaldrende og mangler kunnskap blir det likevel vanskelig. Må sette strek før eller senere for hver låt. Satser på to videoer i løpet av helga.
 7. Hei! Jeg har lenge hatt Cubase, har lenge spilt inn musikk i sin enkleste form. For noen uker siden fikk jeg ånden over meg og utfordret mine bekjente til å komme med forslag til låter jeg kunne spille inn. Disse låtene prøver jeg å spille inn en ærlig versjon av. Formålet er å lære mer om bruken av Cubase, samt et videoredigeringsprogram som heter DaVinci Resolve (gratis ved nedlasting av versjon 15). Så langt har jeg spilt inn to låter: Butterflies - Tone Damli Oppdatering: Teodor Tuff - Lullaby. Musikk: Denne ligger ikke i mitt stemmeleie, og det høres. Har likevel gjort meg mange gode erfaringer. F.eks. at jeg må bruke flere spor i Cubase, slik at det blir lettere å mikse. Automasjon fungerer, men det er litt mer pjatt. Denne låta måtte jeg plukke før jeg kunne spille den, og det stemmer helt sikkert ikke, men synes likevel det er farlig likt originalen (på papiret). Noen gitarstemmer er ikke med. Prøvde også å mikse alt lavere, for å unngå ekstra komprimering ved opplasting til YouTube. Video: Testet å kjøre ulike opptak og bilder sammen i en gruppe for å påvirke de med like bildebehandling. Det gikk greit. Ikke en fin behandling, men det var lett å se at det fungerte når endringen var drastisk. Formålet med hver video har vært å lære noe. Det er mye som ikke er bra. Jeg har hatt litt fokus på å ikke sitte for lenge med en låt. Jeg spiller alle instrumenter og synger, tidvis "synger". Trommer er programmert. Trommer tar mye tid. Noen av låtene har jeg ikke hørt før, og jeg har derfor også brukt tid på å plukke akkorder, samt skrive ned tekster og gangen i låta. Merkelig nok ikke alle tekster som finnes på nett. Peaches - Rosa Helikopter Bare glad for at denne er ferdig... Her er resten av låtene som er foreslått: Nick Cave - Do you love me Dum Dum Boys - Splitter pine Major Parkinson - Strawberry suicide Queen - Bohemian Rhapsody Zappa - Sinister footwear Dead or alive - You spin me round Eric Johnson - Cliffs of Dover Stanley Myers - Cavatina Paul Gilbert - Better chords Beatles - Come together David Bowie - Fashion Coldplay - Magic Målet er at alle skal få en runde i Cubase/DaVinci. Visse låter er noe tvilsomme, f.eks. Zappa, men får se om det er mulig å gjøre noe. Skal prøve å legge ut videoer her, og kan forsåvidt bidra til å svare på spørsmål dersom det skulle dukke opp.
 8. Ikke så ofte jeg sjekker GN i disse dager, men forventer sjiraffnytt i løpet av året. Da kan det være at jeg smyger meg tilbake, mer eller mindre delvis. Flott med ny eier, og ny innsats!
 9. Har nå Helix. Personlig merker jeg ingen forskjell fra Axe-FX II. Jeg tror nok at for mange av oss så er det ikke et spørsmål om hva som er best. Vi burde stille oss spørsmålet "hva er bra nok for meg?". Kanskje er det bra nok med en røramp, kanskje vil du ha noe mer. For min del er det stor nok variasjon i en Helix til at jeg nyter å spille gitar igjen, etter lang tid med lite spilling.
 10. Jeg har absolutt ingen anelse. Lenken jeg tenkte på er i min signatur, kadenser og resolusjoner. Når det gjelder teori kan det være greit å bare ta tiden til hjelp, før eller senere vil alle de ulike bitene passe sammen og alt gir mening - forhåpentligvis.
 11. Forstår det som at dette er en fremstilling av hvilke bånd som spilles på strengene E og A. I A er dette en melodisk moll. Det vil si en A-moll med høyt 6. og 7. trinn.
 12. Ja. Det er forholdet mellom tonene som avgjør hvilken type skala du spiller. Med forholdet mener jeg oppbyggingen. I utgangspunktet har alle skalaer* utgangspunkt i CDEFGAH (H er det samme som B, jeg foretrekker å bruke H for å skille mellom alfabetet og skalaer). Fra C til D er det en heltone. Fra D til E er det en heltone. Fra E til F er det en halvtone. Fra F til G er det en heltone. Fra G til A er det en heltone. Fra A til H er det en heltone. Fra H til C er det en halvtone. CDEFGAH(C) kalles en C-durskala, og har oppbyggingen 2 heltoner, 1 halvtone, 3 heltoner, 1 halvtone. 2 1/2 3 1/2. Du kan spille samme oppbygging fra alle tonene. Starter på G med samme oppbygging så spiller du en G-durskala. Tonene blir da G A H C D E F# (G). *Utgangspunktet er at alle skalaer har én av hver bokstav/tone. Det finnes mange eksempler på annet. Tror jeg har skrevet om noe tilsvarende tidligere, sjekk om det finnes en lenke i signaturen.
 13. Jeg skjønner ikke mye her, men jeg gjør meg likevel noen tanker. Hva rører meg i musikken? Toneart? Nei, ikke så mye - tror jeg. Intervall? Ja, det tror jeg. Jeg har aldri opplevd en modulasjon og følt "ja! DER! G#!" Jeg har derimot ventet på et intervall og følt "ja! DER!" Selv uten å nødvendigvis vite hvilket intervall det er. Det er mulig jeg er helt på feil jordet her...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.