Gå til innhold

The Euphor

Medlem
 • Innholdsteller

  9 256
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

The Euphor vant dagen sist Mars 11 2016

The Euphor hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

428 Excellent

Om The Euphor

 • Rang
  Ugle i mosen.
 • Bursdag 01. mars 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trønder.
 • Interesser
  Gitar...med tremolo og uten.

Nylige profilbesøk

10 552 profilvisninger
 1. The Euphor

  Hjelp med Cubase

  Devices heter nå Studio.
 2. Jeg skjønner ikke mye her, men jeg gjør meg likevel noen tanker. Hva rører meg i musikken? Toneart? Nei, ikke så mye - tror jeg. Intervall? Ja, det tror jeg. Jeg har aldri opplevd en modulasjon og følt "ja! DER! G#!" Jeg har derimot ventet på et intervall og følt "ja! DER!" Selv uten å nødvendigvis vite hvilket intervall det er. Det er mulig jeg er helt på feil jordet her...
 3. Det finnes ingen regler. Du må ikke ha refreng, du kan ha bare refreng. Det finnes helt sikkert låter hvor det er vanskelig å si hva som er refreng og hva som er vers, uten at jeg kan komme på noen. Jeg vet ikke hvor jeg har dette fra, det kan være noe jeg har lest, eller kokt sammen selv. Så, ta det for hva det er. For min del er refrenget ofte det som syr sammen teksten. Refrenget gjentas, men ordene i refrenget kan få verset foran til å bety noe annet enn om verset står alene. Hvor aktuelt dette er vil komme an på om du har tekster som er enkle å forstå, eller om de er mer kryptiske, fylt med dualitet etc. Et lite eksempel: 1.Vers: "Skinner i vannet." Ref: "Stasjonen vår legges ned, vi kaster skinnene i fjorden og tar båten." 2. Vers: "Skinner i vannet." Ref: "Solen er som best når den står høyt." Meningen med "skinner i vannet" er veldig ulik for de to, og styres av refrenget. På den måten oppfatter jeg at de beste refrengene ikke er de som fører til allsang om rompa mi, men heller de som får meg til å tenke at noe var sagt på en smart måte. Når det er sagt, du trenger ikke å ha tekst med mening, som nevnt tidligere. Jeg liker faktisk The Look, selv om teksten er svada, og hvem liker ikke Nik Kershaw liksom... Det er mange å lære av.
 4. The Euphor

  Sonic Forces - Theme of Infinite

  Veldig bra! Skulle gjerne lært meg å lage like bra lyd som du får til. Som du ville sagt. Eg er imponert. Det var den enkleste setningen jeg kunne finne.
 5. The Euphor

  Sonic Forces - Theme of Infinite

  Er det du som synger også, HvitRavn?
 6. Hei! Velkommen til forumet! Legg gjerne inn en lenke til versjonen du fant på YouTube, så er det i alle fall større sjanse for at noen kjenner igjen låta.
 7. The Euphor

  Stemme (droppe) gitar til A#

  Skal du spille Aiss Aiss Baby?
 8. The Euphor

  CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Mener jeg leste at CITES skulle se på reglene og endre de snarest mulig. Neste møte planlagt avholdt allerede i 2019.
 9. The Euphor

  CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Dalbergia er så mangt, vil tro at Dalbergia Nigra (brasiliansk rosentre) spesifikt fordrer andre krav enn de fleste andre typer Dalbergia. La med en "liten" liste...
 10. The Euphor

  Analysere sang

  Hva slags nivå av analyse er det du ser for deg?
 11. The Euphor

  IBBY NGD x 3

  Jeg har et forslag til hvor neste forumtreff kan arrangeres...
 12. Hadde en prat med en svenske her forleden. Dette er en mann med flere tiårs erfaring fra musikkbransjen i Sverige, og med internasjonale kontakter, om det er mulig å beskrive det på den måten. Han kunne fortelle at han ble veldig overrasket over nivået på gitaristene som besøkte Larvik Gitarfestival - langt flere som kom og prøvde instrument var virkelig gode gitarister. På messer i Sverige og Danmark er det ikke uvanlig at nivået er langt lavere. Likevel, når det gjelder internasjonale gitarister, så har Norge veldig få navn å vise til i forhold til eksempelvis Sverige og Finland. Norge er også generelt mye dårligere på å eksportere band. Hva er årsaken til dette? Jeg vil tro at det er sammensatt, men vi har flere band som hadde klart seg fint målt opp mot store svenske band. Denne svensken nevnte Circus Maximus som et eksempel, det finnes eksempler innen flere sjangre. Noen band har klart det, Turboneger og, ja... Har vi for mange nisseluer i hendene?
 13. The Euphor

  CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Ja, men det @KimT nevnte er ikke eksport, det er import. I sitatet du viser til er det snakk om eksport. I samtale med Miljødirektoratet ble det nevnt at gitarer ved eksport vil få utstedt et dokument som må medbringes ved retur (og videre i gitarens levetid). Som tidligere nevnt, dette siste kan være endret, og kanskje aldri blitt praktisert heller. For å kontrollere import må de nødvendigvis ha kontroll på eksport.
 14. The Euphor

  CITES - hvordan forholde seg til alle krav?

  Mener å ha lest tvetydige meldinger om det samme. Har du erfaring eller kjenner til noen som har det? Hvilke land var det fra og til? Jeg tror, uten noen bevis, at det forholder seg annerledes om du som norsk tar med en gitar fra Norge til Sverige - altså eksport - enn om du tar med en gitar fra Sverige til Norge - import. Praksis vil mykes opp over tid, så det er nyttig å få klarlagt hva som er praksis pr. i dag.
 15. Hei! Så, da har jeg fått beskjed om at Ron Thal skal ha et par klinikker på København gitarshow, og da må jeg nesten ta turen. Fri fra jobb er fikset, hotell er i kikkerten. Nå lurer jeg bare på hvordan jeg skal reise. Har mulighet til å kjøre, men da er det kjekt med flere som sitter på, og et lite spleiselag. Fly vil ellers bli billigere om jeg reiser alene. Det er billig med billetter til selve arrangementet, det er reise, opphold og mat/drikke som kan koste litt. Tja, hva annet kan sies? Jeg er en snill og grei kar, liker turer i skog og mark... Sjekk info her: http://copenhagenguitarshow.com/
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.