Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Som det står i Trådtittel så er dette en tråd hvor jeg bygger en Les Paul gitar. jeg kommer til å legge ut oppdateringer etterhvert som jeg bygger og håper dette kan være en tråd hvor jeg og andre kan dele sine erfaringer, og kunnskap.

Det var i begynnelsen av Juli at jeg begynte å tenke på å lage gitar, og i slutten av juli hadde jeg begynt planleggingen. På grunn av at jeg ikke hadde gjort dette før valgte jeg å bestille halsen ferdig, fikk tak i en Gibson maestro hals (vet at det ikke akkurat er det beste man får tak i, men ville ikke satse så mye penger på det ettersom det er mitt første forsøk). jeg har også valgt å lage en test gitar av noe treverk jeg fant liggende i garasjen. har lagt ved et bilde av denne. nå når denne er ferdig og testet( den funket fint :) ) har jeg bestemt meg for å begynne å lage den ordentlige gitaren.

post-14226-0-93336700-1408117302_thumb.j

Jeg har ikke kommet veldig langt med byggingen, faktisk så har jeg ikke startet enda. Jeg har litt problemer med det å finne treverk å bygge med. hittil har jeg prøvd å bruke gamle møbler som jeg finner på finn.no, og det eneste jeg har fått tak i, som har vært verdt å spare på, er et bord av teak. dette bordet er ikke tykt nok alene, så tenker å bruke det kun som en topplate. er det noen her på forumet som vet om noen måte å anskaffe seg noe godt gitartreverk?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bor i i Oppegård rett utenfor Oslo. Fikk faktisk tak i en plate av bjørk i dag, det var en bordplate så det var lakk på den men det er pusset av nå. platen er for tynn så må lime den. Blir dermed tre deler med teak-lokket. Hvilket lim er det beste å bruke. har hørt noe om Polyuretanlim, noen som har erfaringer med det?

Link to comment
Share on other sites

Bruk vanlig snekkerlim, trelim. Ikke bruk den typen som er merket "vinterlim". Du trenger tvinger eller noe å presse sammen med for at det skal bli bra.

Hvorfor ikke vinterlim, jeg har hørt at det er sterkere. er det på grunn av fargen?

Link to comment
Share on other sites

Husk å få alt treverk høvlet og avrettet på en maskinhøvel/ avretter. Da er vanlig trelim (veldig tynt lag) det beste du kan bruke. Trelim virker ved å trenge inn i treverket, men er ikke sterkt i seg selv (i et tjukkt lag). Tynnt påført på dønn rette plater er det som om du ikke har brukt lim i det hele tatt. Veldig massivt og sterkt. Bruk alle tvingene du har! Kan ikke få mange nok av dem. Du bruker det samme prinsippet når du setter halsen; tett, glatt, tynt og flere tvinger.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har veldig gode erfaringer med Titebond, som er av typen Aliphatic resin. Når det gjelder treverk finnes det noen sagbruk i Vestfold og Østfold som selger lautre av forskjellig slag. Jeg var en tur hos Svenneby i Spydeberg i går og kjøpte en del valnøtt som jeg skal bruke til halser til akustiske gitarer. Ganske dyrt men veldig bra kvalitet. Jeg bor også i Oppegård - det tar vel ca 40 minutter å kjøre til Svenneby. Lurt å ringe først.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By juzzizhow
   For noen år siden kjøpte jeg en ‘Mora-Oud’ av en musikervenn ...
   Bygget av Anders Norudde. (Hedningarna) !
   Ser ut som en pepperkake (ref. Juleinstrumenter) ... eller døren til et gammelt utedo ?
   Stemmer den i CGCGC. Klassiske gitarstrenger.

   Etter en sånn ca halvtime med ‘øving’ begynner det å høres mindre pottesurt ut, pg da passer den fint til folkemusikkjamming !
   Horgalåten og den slags viser ! 
    
   Mye rart man brukt penger på ... men gøy er det ! 

  • By kongssund_
   Søkte litt rundt etter kule gitarer fra 80 tallet på nettet, var jo enormt mye snacks. La jo merke til at reklamen ofte var litt annerledes enn i dag.
   Kjører på med noen fine reklamer på diverse gitarmerker. Mye fine farger og former. Dagens reklame blir liksom litt....kjedelig.
    
   Har du noen klassikere, så sleng dem inn.
  • By Vallegitar
   Hei!
   Deler med dere et utdrag fra min eksamenskonsert i 2012. Det er et brutalt stykke for hendene men gøy for øret :)
   Sonata Giocosa betyr gøy eller munter sonate. Inspirert av flamenco og spansk folkemusikk. 
   Håper dere liker den!
   https://www.youtube.com/watch?v=HEu5D93DS-A
   Hilsen Thomas
  • By eikenotten
   Hei, jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor eller hvem jeg kan spør om hjelp angående dette. Jeg vil gjerne prøve å finne ut noe mer om en gammel akustisk gitar. Foreldrene mine kjøpte et gammelt hus fra 1993, sammen med huset fulgte med en del gamle møbler og saker som den forrige eieren av huset ikke ville ha med seg, noe av det som ble lagt igjen var en gammel gitar som jeg og søsknene mine har lekt mye når vi vokste opp. Ifølge den tidligere eieren av huset gjenfortalt av mine foreldre så er gitaren muligens nærmere 100 år gammel, jeg har ikke noe som kan støtte den teorien dessverre men jeg kan legge ved bilder av gitaren.
   I en periode fra 2012 til 2017 har gitaren stått på utstilling på en kafe til utlån, en dag i 2016 var det en mann som drev med restaurering av samleobjekter som mente på at denne gitaren kan spores helt tilbake til slutten av 1800-tallet til så sent som starten av 1920-tallet. Han insisterte på at foreldrene mine burde finne ut mer om denne gitaren.
   Er det noen her som klarer å hjelpe meg med å spore gitarens opphav? Hvem man kontakter for å finne verdi på gitarer? Det eneste som står på gitaren er tallet seksten inni gitaren skrevet forhånd kanskje med en blyant.   • By Jegsann!
   Er det noen som vet hva det engelske ordet for "besifring" er? Chordal voicing? Takk.
 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.