Web Analytics
Jump to content

Jeg klarer bare simpelthen ikke å høre forskjell


Rottenikken

Recommended Posts

Jeg har prøvd den nye gitaren jeg har bygget. Jeg har to. En med Japan Fender pickups og en med dragonfire til 18 dollar. Jeg har nå sammen lignet og skrudd på potetere, vender etc og de er rett og slett identiske lydmessig. Det er helt umulig å høre forskjell. Pickups til 18 Dollar.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Hva slags forsterker bruker du?

Hva slags forsterker bruker du?

Jeg bruker en Chord forsterker. Lydklipp ja. Samme lydkvalitit som Fender Japan men mer rock-pickups

Hvordan legger jeg ut lydklipp?

Edited by Rottenikken
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en Chord forsterker. Lydklipp ja. Samme lydkvalitit som Fender Japan men mer rock-pickups

Ok, så det ER mulig å høre forskjell? De billigste har høyere output, men samme kvalitet som Fender sine? Eller? Ble litt forvirra ;)

Edited by WelhavenT
Link to comment
Share on other sites

Ja mer output, ja, og super lydkvalitet. Til rock foretrekker jeg disse fremfor Fender Japan. Hvordan legger jeg ut lydklipp? Jeg skal sette i Texas blues fra dragonfire senere. Bare ca 60 dollar.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en ny amp....

Enig!

Og jeg klarer heller ikke helt å se at det skal være grunn til å reagere på enkelte av kommentarene over her heller.

Når Rottenikken forventer å høre forskjell på pickups når han spiller gjennom en 500-kroners amp som sannsynligvis låter papp uansett hva du plugger i den, så må det da være tillatt å påpeke det åpenbare?

Å forstå hvordan en gitarforsterker passer i helhetsbildet i forhold til gitarlyd anser jeg å være vesentlig kunnskap enhver gitarmekker bør besitte.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.