SteikBacon

Medlem
 • Innholdsteller

  949
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

SteikBacon vant dagen sist April 28 2017

SteikBacon hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

430 Excellent

Om SteikBacon

 • Rang
  Psychofunkadelic

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.edmire.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nordens Paris

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. På min tok jeg treverk. Er ikke problem få det flatt og nøyaktig, bare ta deg tid. Både tid til å forberede verktøy og på selve jobben da det kan bli endel på og av med strenger. Og ser fornuften å ha 0’te bånd.
 2. SteikBacon

  Guitarshow, med fokus på utstyr.

  Deltok på dette i fjor. Men husker jeg undret litt over oppmøte. Det var mest de lokale som stakk innom. Hadde noen som tok tur over fjellet fra vestlandet. Men når man pratet med «folk utenfor» så visste få hva det var snakk om. Har ikke lyst bruke store ressurser på arrangement som i begrensey grad rekker ut til det som er målgruppen. Uansett er det todagers arr i år. Så hadde gjerne fått det med meg, nerde på favorittemnet i to dager.
 3. Gitarshow, med fokus på utstyret, der det beste i landet viser seg frem. Ser posten på «gearcafe» kun har litt over 20 likes, og kun en "ny" har kommentert. Gjenspeiler dette interessen for utstyr? Gitarister diskuterer utstyr all the time, men virker overraskende lite interesse for å faktisk se, høre og møte de fremste i bransjen. Deltok på denne i fjor, og ble overrasket hvor lite omtalt dette var. Hva er best? Faktisk vite noe eller bare diskutere meninger på nett...! edit: https://www.facebook.com/Reverbguitarshow/
 4. Blir mye Edmire-mods på mitt 😎
 5. Teste... mine enkleste tester gjøres med å dytte eller bare holde ledninger sammen. Men du vil ha gitar uten pot, bare å fordele ledninger til jord litt opp etter jordledning. En klump - 0,5 cm - ny klump... Hvorfor bruker du ikke volum? Mye dynamikk å hente på å bruke den!
 6. Ja. Du skriver "kan"... det er avhengig av pickup og posisjon ift streng. Ubalanserte humbuckere og bridgeposisjon (størst forskjell mellom de to sidene) er nok nødvendig for å best observere på vanlig humbucker. I tele gjelder det neck og bridge så der er forskjellene store allerede. Man sender tross alt signalet fra ene pickup gjennom en spole på 5-8kohm og 3-5H, skulle bare mangle det gjør utslag. På min BUCK merker man forskjell.
 7. Eneste issuet jeg synes er at i seriell modus der neck er siste pickup ut så får man for mye necklyd samtidig som impedansen gir mer bass og mindre topp. Så fjerdelyd blir litt i ubalanse med de tre andre. Er ikke noe for meg iallefall. Hadde helst sett bridgepickup var sist ut, da låter det litt bedre balansert mot de tre andre posisjonene. Har prøvd begge varianter, valgte vekk begge fordi jeg likevel drukner i lydmulighetene i gitarene mine.
 8. SteikBacon

  Feteste elgitarlyd du noengang har hørt..?

  VH1, Pornografitti og alt med Gilmour...
 9. 1,5 beregnet til 10A 2,5 til 16A... Du har evig nok å gå på...
 10. SteikBacon

  LP JR 3

  P90 er retningsbestemt. Manipulerer frem en slags «ubalanse» på P90, tilsvarende åpne lyden i ubalanserte humbuckere. Gir mer overtoner, åpnere lyd. Samtidig er pickupens "synsfelt" lengst opp mot hals, tilsvarer 1-2 dB økning i de fire første harmoniske, dvs grunntone, 1,2 og 3 overtone, som i en A tilsvarer A, a, e & a. Tre grunntoner og en nærmest ren kvint. Det merkes. Så pickupen gir mer musikalsk dynamikk, mer punch, åpen klar topp. Så det unike er ikke bare tonefactory, som lar sluttbruker kunne velge annen voicing fra pickupens multivoiced impedans.
 11. SteikBacon

  NGD - Gibson LP Custom R4 (diskusjon)

  @arneK kan kanskje si noe om sin P90 i bridge. edit, fant tråden
 12. SteikBacon

  NGD - Gibson LP Custom R4 (diskusjon)

  1. Husemoen bruker nok pots iht anbefalinger fra pickupleverandør. (Tips fra denne: 10% verdi ved 50% dreining av pot, såkalt 10% log) 2. Denne står i spenn, dvs full kontakt always. Skulle bety god overføring av strengens svingninger, som uansett mestparten forankres i selve stolen. Men har erfart at jo bedre alt sitter jo bedre blir gitarene... og vet du at du har oppgradert "vet" du nok å høre det. 3. Nikkel. Syns krom blir for shiny. P90 i bridge kan garantert oppgraderes til en P90 som har blitt oppgradert siste år. 4. Går det ikke an å prøve å skru og se hva som skjer...?
 13. SteikBacon

  bytte pickups på firebird v

  Steik Bacon => Edmire Som Evil-C sier, humbucker og p90 må freses plass til. Var ikke noe begeistret for minibuckere selv, hadde aldri prøvd noen som låt bra. Men Jarle Bernhoft skulle absolutt ha slike pga utseende til sin custombygde Husemoengitar, men annet krav var naturligvis tone. Balanse mellom neck-bridge, åpen og dynamisk, "kjøtt på tona" som de andre Husemoengitarene. Så fikk oppdrag om man klarte lage noe som kunne matche. Jarle fikk selv anledning å teste flere varianter av minibuckerne og sammenligne med referansegitaren sin og en orginal 71 firebird. Favoritten ble likevel mine Firebuckere. De er IKKE normale minibuckere, og multivoiced så han kan justere fra full punch og power til litt åpnere glassy PAFish tone. P90’ish, ren singlecoil og midrangy basscut toner er også mulig å hente ut fra pickupene. Her er bilde Jarle selv la ut for litt siden av denne gitaren.
 14. SteikBacon

  [Ønskes kjøpt] Volumpedal/effektbrett

  Har en Hotone soul press. Synes ikke den leverte wah iht det jeg ønsket, men wah og expression er også muligheter på den. Ligger på hylla og samler støv...
 15. SteikBacon

  Gotoh GE1996 i Floyd Rose 1000 route?

  Byttet fra orginal til Gotoh. Skruene floyden hviler mot passet ikke direkte i orginale bøssingene, så disse måtte byttes. Gotoh bøssingene er større så gitar må borres opp litt. Andre mod jeg gjorde, og som jeg alltid anbefaler, skift til større sustainblokk. Er ellers godt fornøyd med Gotoh så langt, fin og smooth. Håper den holder lengre enn orginal. Har ikke prøvd FU enda, de virker å legges lista på "top-of-the-line», som gjenspeiles i pris.