Gå til innhold

SteikBacon

Medlem
 • Innholdsteller

  935
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

SteikBacon vant dagen sist April 28 2017

SteikBacon hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

419 Excellent

Om SteikBacon

 • Rang
  Psychofunkadelic

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.edmire.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nordens Paris

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. SteikBacon

  [Ønskes kjøpt] Volumpedal/effektbrett

  Har en Hotone soul press. Synes ikke den leverte wah iht det jeg ønsket, men wah og expression er også muligheter på den. Ligger på hylla og samler støv...
 2. SteikBacon

  Gotoh GE1996 i Floyd Rose 1000 route?

  Byttet fra orginal til Gotoh. Skruene floyden hviler mot passet ikke direkte i orginale bøssingene, så disse måtte byttes. Gotoh bøssingene er større så gitar må borres opp litt. Andre mod jeg gjorde, og som jeg alltid anbefaler, skift til større sustainblokk. Er ellers godt fornøyd med Gotoh så langt, fin og smooth. Håper den holder lengre enn orginal. Har ikke prøvd FU enda, de virker å legges lista på "top-of-the-line», som gjenspeiles i pris.
 3. Varians i system kan ofte settes opp med normalfordeling (statistikkspråk). Dersom det er en nøytral ideell midtlinje (tempererte toner) bør midtpunktet i normalfordelingen legges tilsvarende. Da er varians håndtert. Å måle cent, earvana, intonere, tempererte bånd, stemme få cent for lavt... er alle triks for å legge fordelingen tettest mulig ideelle midtlinje. Ingen er imot intonering.. for det virker, hvorfor skepsis på andre triks som virker? Målet er ikke å ligge dønn på temperertlinja, men legge varians i sentrum av rammene for hvor man vil være.
 4. Når jeg startet spille gitar så ble jeg anbefalt å la butikk bytte strengene. Så gikk på min første smell mht kostnader for å få ting gjort. Der og da bestemte man seg for at skal man holde på med dette så kan man like greit lære seg alt. Og nå, over 30år etter, sitter man fortsatt å finner ut av ting. Sist vinter målte man cents avvik på alle bånd, alle strengene, på hele halsen på flere gitarer. Det var BuzzFeiten/Earvana, 0’te bånd, alternativ tuning (-2-3-4 cents) økning i strengedrag ved hvert bånd, intonering (på nøtt, sadler og båndplassering midt på hals) osv. som var til vurdering. Og lærte noe. Satt og beregnet hvordan få bedre treffsikkerhet for å lykkes med temperert tuning på øret noen uker siden. For litt siden satt man sammen strengesett fra flere sett for ytterlig optimal balanse. Pickups... don’t get me started! Det tar liksom aldri slutt... Hvor langt unna er det til gitaren er ferdig utforsket mon tro?
 5. SteikBacon

  Får ikke intonert E-strengen

  Den der er ikke riktig intonert. Det ser ikke riktig ut på de tre lyse. For å få dyp E lengre bak fjerner du fjæra mellom sadel og bakkant. Anbefaler å bare ta den til noen som kan, men det finnes massevis av videoer som viser dette.
 6. En real "tonekiller" er for lave strenger, evt ujevne bånd. Når strengene treffer bånd lengre oppe på hals dempes de lavere harmoniske dramatisk. Husk 3 av de 4 første harmoniske er grunntone. All prat at solidbody skal resonnere for å gi tone/synge/levende lyd er direkte feil. Refererer til Husemoens første serie og de opptakene som ble gjort. Det var jeg som gjorde de opptakene. Har opptak og beskrivelser av alle gitarene, med amp og rent akustisk. Akustisk var det særlig en gitar som var totalt død/pappeskelyd. Det var en referansegitar, min. Konstruert for tone og sustain. Koble den til en amp og dere skal slite å finne en gitar med bedre syngende sweet tone.
 7. Hva betyr synger? Du tror lakk er problemet? Da er problemet din "tro". Er det sustain du mener? Lengde eller tona på sustain. Å utnytte sustain i instrumentet skjer kun unntaksvis. En tele er konstruksjon med evig nok sustain. Hvis det er sustain så er det noe fundamentalt feil i oppsettet. Mistenker det er tona som er issuet. For mye/lite diskant, midrange eller bass? Er ganske drevet på pickupbytte og fikse elektriske og alle instrumenter blir som nytt instrument med oppgraderinger på det.
 8. SteikBacon

  Humbucker ut av fase

  Bacon...
 9. SteikBacon

  Tuners

  Tror Graphtech Ratio er inne på noe..
 10. SteikBacon

  Your most evil guitar !

  Dadada.
 11. SteikBacon

  Your most evil guitar !

  Synes denne var ganske evil.
 12. SteikBacon

  Vis fram din favorittgitar

  Åssn funker den switchplasseringen? Du dulter ikke borti den ofte?
 13. Et par... Edmire og Cream-T. men det er flere som lager pickups.
 14. Syns poll skulle hatt med de norske pickupmakerne
 15. SteikBacon

  Jordingsstøy i gitar

  multimeter som sier "beep" når det er kontakt er gull i slike situasjoner.
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.