Web Analytics
Jump to content

Preamp til bass, noen forslag eller erfaringer?


CastorFiber

Recommended Posts

Jeg har funnet ut at jeg trenger en bass- preampting.

Jeg har ikke veldig mye kroner å legge i dette for tiden, la oss si maks 1500.

Jeg trenger egentlig null effekter, men det hadde vært greit med en limiter og en form for EQ. Videre hadde det vært praktisk med noe form for DI for tilkobling til mikser.

Ser for meg en gulv-enhet, noe som funker som preampdelen i en vanlig bassforsterker, og som da kan kobles til et PA- sluttrinn, for eksempel.

Noen forslag/erfaringer eller lignende? Tilbud kan mottas på PM, tar ikke det ille opp. Lager for ordens skyld en kjøpstråd også.

Link to comment
Share on other sites

Hm.. Er dette noe jeg ser etter? Er litt blank her, og litt for lat til å lese meg opp akkurat nå.

http://forum.gitarnorge.no/topic/51811-selgesbyttes-sansamp-bass-di-markbass-distorsore/

Tenker da på den sansampen. Vreng på bass er som bleie på en gris.

Den SansAmpen kan være noe det ja. Jeg har en tilsvarende SansAmp for akk. gitar, og den funker veldig bra, så det skulle ikke forundre meg om bassversjonen gjør jobben sin den også.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan skal den preampen låte da? Skal den være clean som feks. Sadowskyen, litt rockete i mellomtonen som Tonehammer, eller noe i mellom som Eden? Kanskje du finner en EBS microbass til en grei pris også.

Den Eden boksen ser fornuftig ut, låter veldig fint de Eden preampene.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Ser for meg at jeg ikke trenger noe særlig vreng, for å si det slik, men sånn glassklar hitech basslyd er jeg ikke fan av. Liker at det låter slik som jeg spiller, sånn middelmådig og ikke så oppsiktsvekkende.

Tror egentlig jeg er ganske romslig på hva slags lyd jeg synes er bra nok.

Den Edensaken ser egentlig ut til å passe enda bedre enn den Sansampen. Vil mye heller ha kompressor enn drive, for å si det sånn.

Link to comment
Share on other sites

MS-60B dekker ikke ALLE boksbehov, men i det siste har det faktisk vært eneste boks som er med på øvinger. Live-opptredener krever litt mer tilgang til enkelteffekter (samt at jeg er litt kresen på Phaser-lyden), men det er utrolig hva man kan få til med det enkle utgangspunktet.

MS-60B er backup for hele pedalbrettet om det kniper.

Men altså, jeg er godt fornøyd med MS-60B, og i live-situasjon kan den dekke alle mine behov dersom jeg bøyer meg ned litt mellom låtene og klargjør for låta. Den koster ca 1000 kr ny, om jeg husker riktig. Mulig den ikke har 100% studiokvalitet (det er jo en digital boks og har sikkert litt støy sammenlignet med analoge slektninger), men jeg klager ikke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.