Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Dansken

Medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Dansken vant dagen sist September 29 2020

Dansken hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

59 Excellent

Om Dansken

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

173 profilvisninger
 1. Jeg prøvde en HB bass for ikke så lenge siden, og den overrasket meg veldig. PJ for rundt tusenlappen. Om ikke jeg har bas nokk, skulle den ha vert en kandidat. Men har ikke interesse i gitarene, det må litt mere till for meg altså.
 2. +1 til dette. Har hatt 2 super champ xd (combo og topp), og de spiller kanon! Jeg tar en xd anyday før en tonemaster, uansett prisforskjellen.
 3. Det er veldig mange ideer om hva en “jazz tone” er, og jazz er jo historisk spilt på alle typer gitarer. Strengt tatt finnes ikke noen enighet om det, men en semi med neck humbucker i lave ohm (paf), gir ofte den attack og luftighet i tonen som mange forbinder med jazz (a la Wes Montgomery). Det kan være mye forskjell på hvor bra gitarer leverer på dette kriteriet, og noen bryr seg ikke om dette i det hele tatt. Så det kan være nyttig å specificere hvilket lydideal man kommenterer med i bakhovedet. Jeg har fx en Stratocaster med alnico 3 i neck, som er close, men den har ikke luftigheten
 4. Det er jo veldig mye smak og behag, men de jeg lytter til pt for elektrisk gitar tone er Eric Johnson, Lee Ritenour og Joe Bonamassa.
 5. Jeg har spilt på en Melody Maker som jeg likte veldig bra. Likte en av mine Les Paul Studios men ikke den andre. Likte ikke min Les Paul Jr i det hele tatt. Det kan være veldig mye forskjell på de billigere Gibsons etter min erfaring. Det er litt liksom guitarer fra Asia, de kan være veldig bra, men må prøves først, da der er noen mandags modeller iblant.. For å prøve meg frem, ville jeg prøve en av Vintage (altså merket) modellene fra Gear4music. De er veldig, veldig bra til veldig rimelige penger.. det kan være en gitar som du ikke selger, selv etter å ha kjøpt en mye dyrere modell.
 6. Hæ? Jeg er anti-ideologisk av natur. Jeg har jaktet jazz tone i 10 år, og vært igjennem 3 Gibsons (Les Paul Studio, endda en Les Paul Studio, Les Paul Jr. Special), 2 Gretsch, 1 Reverend, 1 Yamaha Revstar, 2 Tele og 1 Michael Kelly. Ingen av de hadde en instant gratification jazz tone før jeg fikk en 335. Så jeg har prøvd og funnet. Hva er dine erfaringer da?
 7. En semi ES335 type ville jeg gå etter for blues og jazz.. Reverend PA-1 eller Gretsch 5420 også kandidater.
 8. Du skulle vel kunne finne en Wampler til den pris? De passer på beskrivelsen, er klokkereine uten signaltap. Jeg har en Ethereal, som også har reverb og det er en keeper!
 9. Jeg liker comp både før og etter drives, men har den pt før på boardet. Før booster den noe, og etter glatter’n ut. Etter er bra til pop, country og smooth jazz type tone, og før er mere blues og rock tone, synes jeg. Men i musikk er alt mulig! Gå med det du liker.
 10. Fant denne lista med år, blir vel en 14-15 stykker som man kan sjekke opp på https://www.julesanger.no
 11. Kanskje jeg må få tak i Norsk Sangbok for å finne flere https://www.cappelendamm.no/_norsk-sangbok-norsk-folkehogskolelag-asmund-mjelva-9788202356019
 12. Ikke sikker, men da er det kanskje et "derivative work", og de originale sangskriverne eier melodi, og oversetterne teksten. Det blir mye arbeid å få rettigheter til det uten en forlegger.
 13. Ja, den fant jeg også. Ingen egentlig oversikt da, men noen fine sanger.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.