Web Analytics
Jump to content

Ulyder i bass amp.


Rockeng

Recommended Posts

Har en Laney hardecore max 160 som lager ulyder når jeg spiller.

Ampen har stått i ro en lengre periode, ca. 3mnd, da jeg har brukt en mindre amp aktivt.

Tok i bruk Laney i forrige uke og legger merke til en ulyd. Det høres nesten ut som denne er sprengt på de dypeste toner/strenger. Skjønner ikke hva dette er... Har byttet kabel for og se om det er den som er problemet. Kjørt med og uten effektbrett. Byttet strømkabel og kontakt uten hjelp.

Har noen et tips?

Link to comment
Share on other sites

Hva slags bass har du? Har du forsøkt å bytte mellom Laney-ampen og den mindre ampen (hvilken er det, forresten?) for å forsikre deg om at problemet ikke er i bassen?

Kan du beskrive hvordan denne ulyden er? Skurring/spraking/buldring/...? Kommer ulyden bare når du spiller dype toner? Varierer det med hvor kraftige anslag du har på bassen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez srx 720. Har gjort byttet over til EBS classic sesion 60, uten at feilen er med over. Har også byttet batteri i bassen for og sjekke om det var det som var problemet, uten effekt.

Ulyden kan beskrives som en høyfrekvent skurring og den kommer klarest frem på dype strenger (hører den så vidt på høyere strenger) varierer noe med anslaget, men ikke stort.

Link to comment
Share on other sites

Kan det være at Laneyen rett og slett går dypere og/eller har en løs skrue eller lignende som vibrerer ukontrollert ved dype frekvenser?

Har en EBS Classic Session 60 selv, og den kan også få litt slik skurring om man presser den litt for hardt (men så er det jo forskjell på 60W i 10" basselement og 160W i 15" basselement). Får du ikke skurring på EBSen ved omtrent samme lydtrykk som Laneyen, så presser du ihvertfall ikke Laneyen for hardt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kan elementet være gåent også?

Joda, det er jo mulig, men en combo som er riktig konstruert mhp dimensjonering av element i forhold til forsterkerkraft skal tåle nesten hva det skal være. Det er sjelden man "sprenger" et basselement. Det er vanligere at det er diskantenheter som ryker.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.