Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Ulyder i bass amp.


Rockeng

Anbefalte innlegg

Har en Laney hardecore max 160 som lager ulyder når jeg spiller.

Ampen har stått i ro en lengre periode, ca. 3mnd, da jeg har brukt en mindre amp aktivt.

Tok i bruk Laney i forrige uke og legger merke til en ulyd. Det høres nesten ut som denne er sprengt på de dypeste toner/strenger. Skjønner ikke hva dette er... Har byttet kabel for og se om det er den som er problemet. Kjørt med og uten effektbrett. Byttet strømkabel og kontakt uten hjelp.

Har noen et tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva slags bass har du? Har du forsøkt å bytte mellom Laney-ampen og den mindre ampen (hvilken er det, forresten?) for å forsikre deg om at problemet ikke er i bassen?

Kan du beskrive hvordan denne ulyden er? Skurring/spraking/buldring/...? Kommer ulyden bare når du spiller dype toner? Varierer det med hvor kraftige anslag du har på bassen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Ibanez srx 720. Har gjort byttet over til EBS classic sesion 60, uten at feilen er med over. Har også byttet batteri i bassen for og sjekke om det var det som var problemet, uten effekt.

Ulyden kan beskrives som en høyfrekvent skurring og den kommer klarest frem på dype strenger (hører den så vidt på høyere strenger) varierer noe med anslaget, men ikke stort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være at Laneyen rett og slett går dypere og/eller har en løs skrue eller lignende som vibrerer ukontrollert ved dype frekvenser?

Har en EBS Classic Session 60 selv, og den kan også få litt slik skurring om man presser den litt for hardt (men så er det jo forskjell på 60W i 10" basselement og 160W i 15" basselement). Får du ikke skurring på EBSen ved omtrent samme lydtrykk som Laneyen, så presser du ihvertfall ikke Laneyen for hardt.

Endret av sarge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan elementet være gåent også?

Joda, det er jo mulig, men en combo som er riktig konstruert mhp dimensjonering av element i forhold til forsterkerkraft skal tåle nesten hva det skal være. Det er sjelden man "sprenger" et basselement. Det er vanligere at det er diskantenheter som ryker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.