Web Analytics
Jump to content

Ulyder i bass amp.


Rockeng
 Share

Recommended Posts

Har en Laney hardecore max 160 som lager ulyder når jeg spiller.

Ampen har stått i ro en lengre periode, ca. 3mnd, da jeg har brukt en mindre amp aktivt.

Tok i bruk Laney i forrige uke og legger merke til en ulyd. Det høres nesten ut som denne er sprengt på de dypeste toner/strenger. Skjønner ikke hva dette er... Har byttet kabel for og se om det er den som er problemet. Kjørt med og uten effektbrett. Byttet strømkabel og kontakt uten hjelp.

Har noen et tips?

Link to comment
Share on other sites

Hva slags bass har du? Har du forsøkt å bytte mellom Laney-ampen og den mindre ampen (hvilken er det, forresten?) for å forsikre deg om at problemet ikke er i bassen?

Kan du beskrive hvordan denne ulyden er? Skurring/spraking/buldring/...? Kommer ulyden bare når du spiller dype toner? Varierer det med hvor kraftige anslag du har på bassen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez srx 720. Har gjort byttet over til EBS classic sesion 60, uten at feilen er med over. Har også byttet batteri i bassen for og sjekke om det var det som var problemet, uten effekt.

Ulyden kan beskrives som en høyfrekvent skurring og den kommer klarest frem på dype strenger (hører den så vidt på høyere strenger) varierer noe med anslaget, men ikke stort.

Link to comment
Share on other sites

Kan det være at Laneyen rett og slett går dypere og/eller har en løs skrue eller lignende som vibrerer ukontrollert ved dype frekvenser?

Har en EBS Classic Session 60 selv, og den kan også få litt slik skurring om man presser den litt for hardt (men så er det jo forskjell på 60W i 10" basselement og 160W i 15" basselement). Får du ikke skurring på EBSen ved omtrent samme lydtrykk som Laneyen, så presser du ihvertfall ikke Laneyen for hardt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kan elementet være gåent også?

Joda, det er jo mulig, men en combo som er riktig konstruert mhp dimensjonering av element i forhold til forsterkerkraft skal tåle nesten hva det skal være. Det er sjelden man "sprenger" et basselement. Det er vanligere at det er diskantenheter som ryker.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.