Gitarcowboy

Medlem
 • Innholdsteller

  240
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Gitarcowboy vant dagen sist Desember 4 2017

Gitarcowboy hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

67 Excellent

Om Gitarcowboy

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 05. okt. 1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Musikk, gitar, sang, film og bøker.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Åh! Takk for oppklaringen. Forsterkingen av lyden foregår uansett i de aktive høyttalerene. Det blir spennende å prøve den i dem.
 2. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Som beskrevet lenger oppe: DSM Noisemaker - OmniCabSim Mini, a tiny power amp and cab sim pedal. Hva en power amp egentlig er aner jeg ikke. Det er uansett kjedelig å ha kjøpt den og ikke få brukt den til noe... Det er to aktive høyttalere på jobben som jeg kan prøve den med. De er nok PA/aktive monitorer som du skriver om.
 3. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Naigewron, Takk for den oppklaringen ? Der sparte du meg for mange penger. Jeg har akkurat kjøpt ny bruktbil [2013 modell], med billån, så det er ikke akkurat flust med penger for tiden. Preampen hadde jeg tenkt å bruke på MiniCabSim power ampen. Det ser ikke ut til at jeg får brukt power ampen til noe annet enn ved oppkobling til PA et eller annet sted.
 4. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Da trenger jeg en Preamp. Dette skal være en god en: Benson Amps - Preamp, Guitar Boost Pedal Chimera Amp Sound I et forum så skrev Chas Benson selv at denne mest er ment som en boost/EQ/dirt/fuzz pedal, men kan også brukes til å drive en power amp. Også skriver han "... though I'd use a buffer between them since power amps all seem to have different input impedances depending on who designed em." [Kilde: https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/benson-preamp-hype-reality-thread.1942780/page-2] Så, da trenger jeg også en buffer og da kjøper jeg denne: Fender Level - Set Buffer Det baller på seg!
 5. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Javel. Det går visst an å koble den til PA anlegg med XLR. Da får jeg prøve det en gang. Takk for svar. Det er ikke lett å være amatør
 6. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Javel. Der har jeg gjort en bommert tydeligvis. Da går det ikke an å koble den til et kabinett heller da?
 7. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Her er et nærbilde av den nye pedalen, en kabinettsimulator: DSM Noisemaker - OmniCabSim Mini, a tiny power amp and cab sim pedal. Jeg likte overdrivelyden. Her er det jeg ikke likte: Jeg synes at lyden ble litt dødere, så jeg koblet den fra og spilte med kun de andre pedalene. Jeg skal prøve å koble den til igjen. Kanskje jeg kan gjøre noen innstillinger på forsterkeren. Lyden ble merkbart lavere med CabSimen på. Jeg måtte øke lydnivået ved bruk av andre pedaler.
 8. Gitarcowboy

  pedalbrett

  Her er "pedalbrettet" slik det ser ut nå: Jeg skulle ha hatt et ordentlig pedalbrett snart.
 9. Takk for alle tips! Jeg tror at valget faller på Montage kabinettet fra Storbritannia. Jeg velger det kabinettet fordi det har disse fordelene: -18 mm finér -Gode valgmuligheter bak. -Ingen høyttaler montert. -Det er like bredt som Peavey Bandit 112 komboen. -Det er svart slik som de 2 komboene jeg har. -Prisen fra https://www.lean-business.co.uk/eshop/montage-112-intro-empty-1-x-12-guitar-cabinet-p-1844.html?page=2&number_of_uploads=0 er lavere enn på eBay
 10. Jeg fant info om kabinettet på denne nederlandske siden: http://www.kajsguitarstore.nl/webshop/gitaar-versterkers/gitaar-versterkers2013-07-18-14-53-19/framus-1x12-cabinet-detail.html Det er i 17 mm tykk finér og er åpent bak. Det ser slik ut bak: Det ser ut som at dette er et glimrende kabinett. Det går jo an å sette på en plate bak for å prøve lyden med lukket bakpart.
 11. Hei, Troll! Takk for tipset Framus 1x12 100w 8ohm Sort 2 525 kr fra Evenstad https://evenstadmusikk.no/framus/1044576/framus-1x12-100w-8ohm-sort Dette kabinettet ser meget interessant ut, men informasjonen er ikkeeksisterende, som den pleier å være hos Evenstad. I tillegg så ser det ut til at kabinettet ikke er i produksjon lenger. Hvis jeg er heldig så får Evenstad tak i det. Jeg finner ikke info om hva slags treverk kabinettet er laget av noe sted.
 12. Ifølge Importkalkulatoren fra tolldirektoratet så blir prisen totalt kr 2 391,69 Og da regnet jeg med £40 i frakt. Det er billigere enn Peavey kabinettet, men det er jo uten høyttaler. Jeg hadde uansett tenkt å montere Jensen høyttaleren, så da er Montage kabinettet muligens et godt kjøp allikevel.
 13. Det er vel ikke fortollingsgebyr på kabinettet? Eller går ikke dette under betegnelsen musikkutstyr?
 14. Hurra! Jeg fant en lenke til dette kabinettet i et gitarforum. Det er uten høyttaler og ser solid ut. eBay UK MONTAGE INTRO 112 EMPTY GUITAR SPEAKER CABINET 1 x 12" 18mm Birch Ply Cab https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MONTAGE-INTRO-112-EMPTY-GUITAR-SPEAKER-CABINET-1-x-12-18mm-Birch-Ply-Cab/401652557693?epid=738872246&hash=item5d845ba77d:g:hVkAAOxyUgtTNZPu
 15. Etter å ha lest en del på nettet nå, så blir det nok til at jeg kjøper Peavey kabinettet. Det koster litt mindre enn det fra Orange og gir meg to valg med bakplaten. Det er mulig at trekvaliteten er bedre på Orange, men det er uansett lukket bak og mindre i størrelse. Høyttaleren har mer å si for lydkvaliteten enn kabinettet.