Web Analytics
Jump to content

Jordingsstøy-Nok en gang


 Share

Recommended Posts

Da er det samme gamle leksa.... Jeg skal koble opp en telecaster, men samme faen hva jeg gjør så er den utrolig støyete. Det forsvinner når jeg tar på hardware, jo hardere jeg trykker på feks knottene, jo mer forsvinner det. Det er bare på den ene telecasteren, ikke på den andre. Har skiftet alle ledningene, pottene, og switcen, men  det hjelper ikke. Prøvde nå med ny jording fra bridge, men det hjalp heller ikke. Kan det være jack- inngangen eller er det rett og slett pickupene? 

Link to comment
Share on other sites

 Hei El_Roffo. Det er støy i alle (3) posisjoner ja, de er jordet på volum pot baksiden, og en ledning med jording fra bridge, også på volumpoten. Jeg oppdaget at jeg hadde glemt å jorde den ene lugen fra volumpoten, når jeg gjorde det så ble det betydelig bedre, tror det var det som er feilen. Nå er det et eller annet som tar borti, slik at alt blir stille. Tror ikke lodding er min sterke side nei. Men jordingsproblemet er i allefall borte.?

Link to comment
Share on other sites

At jeg overså det jordingspunktet,,, jaja, får skylde på at jeg satt og leste diverse koblingsskjema for forskjellige måter å koble på. Bla a noen som jorder både volum og tone poten med en ledning imellom, og noen som bare vrir lugen opp og lodder fast i toppen, som var tilfellet her. Utrolig mange forskjellige koblingsskjemaer ute og går.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Kerplunk
   Jeg har egentlig tenkt å kjøpe kits når jeg skal begynne å modde min Valve Jr. Det er enkelt og greit og jeg får det jeg skal ha med noenlunde greie instruksjoner.

   Men så lurte jeg litt, når jeg har ei tegning hvor alle spesifikasjonene på de elektriske komponentene står lista opp - er en kondensator på 22uF 50v det samme mer eller mindre uansett? Som sagt har jeg tenkt å holde meg til kits, men uansett, det kunne være greit å vite. Hvis to kondensatorer er forskjellige trass like spesifikasjoner, hvordan velger jeg? Jeg regner med nye og gamle konstruksjoner fungerer forskjellig, men at det ikke er sånn at man bar kan bytte ut alt med NOS-greier og så blir alt bra.

   Om spørsmålet mitt er litt rart formulert så ja - det er fordi jeg er helt ny på dette!
  • By Rottenikken
   Jeg trenger hjelp og det er det sikkert andre som gjør fra tid til annen også så jeg oppretter en en egen tråd for elektronikk og kobling
   Jeg ser etter et koblingssjema for Fender american Standard SSS. Det brukes samme pickup i neck og bridge forstod jeg så har noen et koblingssjema for USA standard? Jeg trenger nemlig neck til Stratocasteren. Jeg har mer i tankene senere, så denne tråden er en elektronikktråd for alle på forumet:
   Jeg fikk dette svaret da jeg spurte om denne American Standard pickupen er neck eller bridge. Kan noen si meg hvordan jeg kobler for å få neck? Se dette svaret på e-bay:
   Hello, this is Tom, the owner of Guru. In the original American Standard guitars, this pickup was used in both the neck AND the bridge, there is a different "reverse wound" pickup used in them middle position. Therefore, this pickup can be used in the neck or the bridge position, so if you have an older American Standard this is the correct pickup for the bridge position. I hope that clears things up? 
  • By Affen
   Noen som har linker til sider som selger elektronikk (til effektpedaler etc.) som motstand, kondensatorer, transistorer ect. til en grei penge?
  • By tronni
   Tar et skudd i mørket da jeg antar langt fra mange har prøvd epiphone JC bassen.
   Jack casady bassen fra epiphone er en av få billige basser jeg synest virkelig stikker seg ut som et knallinstrument, med varitone bryteren på 50 låter den magisk. Dog er det en av få gitarer jeg ikke forstår elektronikken på.
   Hva gjør egentlig denne treveis varitone bryteren?
   Kan det implementeres i andre gitarer?
   Vet noen om dette er å få kjøpt eller kan lages selv?
   Jeg tenker som så, at enten er det bare den lavimpedans PUen som jeg liker tonen på, og varitone bryteren ikke gjør noe annet enn å tighte opp lyden ved 250/500, eller så gjør variotone noe spesielt med lyden som jeg kunne tenkt å prøve i andre instrumenter. innspill?
  • By space
   Om en ser bort fra elektronikken og finishen, hva er da den største forskjellen på en Gibson og en Epiphone?
   Er halsen (og treverket) på en Gibson såpass mye bedre at det forsvarer prisen?
   Jeg har noen deler liggende, og lurer derfor på å kjøpe en brukt Gibson LP studio og modde denne.
   Alternativt kan jeg da kjøpe en brukt Epiphone og sette i samme elektronikk, og komme enda billigere ut av det.
   Har ikke Epiphone også mahogny kropp og hals med lønnetopp?
   Er det noe jeg bør være obs på her?
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.