Web Analytics
Jump to content

Elektronikktråd Telecaster/Stratocaster mm.


Recommended Posts

Jeg trenger hjelp og det er det sikkert andre som gjør fra tid til annen også så jeg oppretter en en egen tråd for elektronikk og kobling

Jeg ser etter et koblingssjema for Fender american Standard SSS. Det brukes samme pickup i neck og bridge forstod jeg så har noen et koblingssjema for USA standard? Jeg trenger nemlig neck til Stratocasteren. Jeg har mer i tankene senere, så denne tråden er en elektronikktråd for alle på forumet:

Jeg fikk dette svaret da jeg spurte om denne American Standard pickupen er neck eller bridge. Kan noen si meg hvordan jeg kobler for å få neck? Se dette svaret på e-bay:

Hello, this is Tom, the owner of Guru. In the original American Standard guitars, this pickup was used in both the neck AND the bridge, there is a different "reverse wound" pickup used in them middle position. Therefore, this pickup can be used in the neck or the bridge position, so if you have an older American Standard this is the correct pickup for the bridge position. I hope that clears things up? 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Flyttet tråden til et mer egnet underforum.
 

Jeg må si jeg ikke er helt sikker på hva du spør om. Du finner veldig mange koblingsskjemaer her:
http://www.seymourduncan.com/wiring-diagrams

Den skal kobles helt likt som andre SSS-strater, etter det jeg vet. Så må du jo også montere den på riktig sted i gitaren, men det sier seg vel selv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Kerplunk
   Jeg har egentlig tenkt å kjøpe kits når jeg skal begynne å modde min Valve Jr. Det er enkelt og greit og jeg får det jeg skal ha med noenlunde greie instruksjoner.

   Men så lurte jeg litt, når jeg har ei tegning hvor alle spesifikasjonene på de elektriske komponentene står lista opp - er en kondensator på 22uF 50v det samme mer eller mindre uansett? Som sagt har jeg tenkt å holde meg til kits, men uansett, det kunne være greit å vite. Hvis to kondensatorer er forskjellige trass like spesifikasjoner, hvordan velger jeg? Jeg regner med nye og gamle konstruksjoner fungerer forskjellig, men at det ikke er sånn at man bar kan bytte ut alt med NOS-greier og så blir alt bra.

   Om spørsmålet mitt er litt rart formulert så ja - det er fordi jeg er helt ny på dette!
  • By arneK
   Da er det samme gamle leksa.... Jeg skal koble opp en telecaster, men samme faen hva jeg gjør så er den utrolig støyete. Det forsvinner når jeg tar på hardware, jo hardere jeg trykker på feks knottene, jo mer forsvinner det. Det er bare på den ene telecasteren, ikke på den andre. Har skiftet alle ledningene, pottene, og switcen, men  det hjelper ikke. Prøvde nå med ny jording fra bridge, men det hjalp heller ikke. Kan det være jack- inngangen eller er det rett og slett pickupene? 
  • By gitarnewbi
   Hei. jeg har en strat som jeg skal ha humbucker i bro posisjon og en single coil i neck, jeg har lyst på kun 1 potmeter og 1 3veis toggle. 
   Har sett flere gitarer med kun 1 potmeter som styrer volume på begge pickuper, har søkt og søkt men finner ikkenoe info på nett.
   Jeg lurer på hvordan jeg kan koble dette på best mulig måte? har tenkt litt på konsentrisk potmeter , men jeg har lite greie på det .
    
   Takker for  all hjelp jeg kan få
  • By Affen
   Noen som har linker til sider som selger elektronikk (til effektpedaler etc.) som motstand, kondensatorer, transistorer ect. til en grei penge?
  • By tronni
   Tar et skudd i mørket da jeg antar langt fra mange har prøvd epiphone JC bassen.
   Jack casady bassen fra epiphone er en av få billige basser jeg synest virkelig stikker seg ut som et knallinstrument, med varitone bryteren på 50 låter den magisk. Dog er det en av få gitarer jeg ikke forstår elektronikken på.
   Hva gjør egentlig denne treveis varitone bryteren?
   Kan det implementeres i andre gitarer?
   Vet noen om dette er å få kjøpt eller kan lages selv?
   Jeg tenker som så, at enten er det bare den lavimpedans PUen som jeg liker tonen på, og varitone bryteren ikke gjør noe annet enn å tighte opp lyden ved 250/500, eller så gjør variotone noe spesielt med lyden som jeg kunne tenkt å prøve i andre instrumenter. innspill?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.