Web Analytics
Gå til innhold

Kerplunk

Medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om Kerplunk

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nå blir det litt dobbeltposting her, men når jeg kjøpte deler til Valve Jr-prosjektet mitt, så gjorde jeg det så enkelt som å kikke inn i ampen og så kjøpe samme type men med nye verdier. Hadde ikke du to Valve Jr? Det hadde vært spennende å kunne kjørt a/b test av forskjellige verdier eller typer for å se hva de gjør. Har du modda de likt?
 2. Ok. Rørene er byttet uten at jeg har merka VELDIG stor forskjell, til uka bytter jeg elementet. Jeg har tatt ut det gamle, og vedlagt er noen bilder hvor dere kan se det originale fra Epiphone ved siden det nye Celestion Eight 15. Forskjellene er ganske store; magneten på Celestion-elementet er ganske mye større, og membranen virker og mer solid. Det ser ikke ut som den er laget av papir som det ser ut som er materialet som er brukt i Epiphone-elementet, men minner mer om tekstil. Ikke at det i seg selv trenger å bety noe, men det kan hende at den holder fasongen bedre en Epi-elementet og lager mindre prompelyd på høyt volum. Jeg har og bestilt endel dingser fra eBay, og så fort alt kommer i posten begynner jeg på de modifikasjonene som står under "Neccesary modifications" her. De skal først og fremst gjøre forsterkeren mer pålitelig og gjøre at den støyer mindre. Jeg må ærlig innrømme at å velge komponenter var vanskelig. Jeg aner ikke hvorfor jeg skulle velge karbon, metallfilm, metalloksid eller tråd... Jeg søkte bare på det som sto på lista og valgte det på eBay som lignet mest på det som allerede var der. Da blir det i allefall ikke feil! Dyrt ble det heller ikke! Alt i alt kom det på under hundre kroner inkludert frakt, og da har jeg og kjøpt pakker på to, fem, ti osv. Disse greiene selges tydeligvis aldri enkeltvis. Å finne nøyaktig det man skal ha var vanskelig. Jeg ville egentlig støtte sider som Musikding, Watts Tube Audio, Tubedepot eller norske Tubeshop. Men de hadde rett og slett ikke de greiene jeg skulle ha. Det kan godt hende at jeg kunne brukt noe annet istedenfor, men når jeg kan så lite så tør jeg ikke avvike fra oppskrifta! Å bytte transformatoren er satt litt på pause. Jeg har saumfart nettet etter alle side-ved-side testene jeg kunne komme over, og har konkludert med at selv om det er en forskjell i lyd, så vet jeg ikke om den er stor nok til å rettferdiggjøre kostnaden. Dersom jeg hadde bygd en langt dyrere forsterker fra bunn og opp, så skulle jeg gjerne bladd opp. Endel av poenget her er å holde prisen nede, så transformatoren får vente litt. Med frakt og toll ville en Classictone transformator endt på ca. 800,- Det er i og for seg ikke så mye, men jeg tror jeg venter litt. Kanskje hvis jeg planlegger å bygge en Champ eller Supro 1606 så kan det hende jeg bruker den midlertidig i Valve Jren. Kabinettet må jeg og vente litt med. Jeg har ikke noe godt sted å bygge det, men tror at skal spare teaken til neste prosjekt, og heller gå for noe billig nå og prøve å trekke det. Matchless-looken er tøff! For å oppsummere litt: Brukt amp: 1000,- Element: 400,- Rør: 350,- Dippedutter: 100,- Totalt 1850,- Ikke dårlig dersom resultatet blir bra! Når alt som nå er på gang er avslutta så ser jeg hva jeg synes og så tar jeg det derfra.
 3. Oktaven i en octafuzz er vel ikke det samme som oktaven i en dedikert pedal? Jeg tror den er mer som en konsekvens av interferens og mer å regne som en slags under/overtone. Endel typer fuzzer av rette typen skal det være mulig å få til å generere oktaver sjøl om de ikke er laga for det. Jeg har nettopp fått en Erupter fuzz, og etter litt leking oppdaga jeg at på noen innstillinger og noen steder på halsen hvor jeg klarer å få fram litt octafuzz-tendenser selv om det ikke er noe som er bygget inn i pedalen. Anbefaler folk å sjekke ut Earthquaker Devices' Erupter Fuzz. Veldig merkelig, men vannvittig responsiv og allsidig! Snodig å ikke kunne justere mengden fuzz, volum eller tone - bare type fuzz! Men for å understreke, Erupter er IKKE en octafuzz overhodet. Det er endel fuzzpedaler hvor man kan slå av og på oktaven, men jeg er usikker på om det er "rette" typen oktav... Men altså, et er jo ikke dermed sagt at to dedikerte pedaler sammen kan bli steintøft! Alt handler om å bruke det rett Kanskje er det en viss risiko for å bli lei en ren octafuzz fordi den strengt talt bare gjør en ting (sjøl om den ene tingen også skal være steikanes bra...)?
 4. Jeg har sånn smått begynt å lefle med modding, og lærer meg litt om elektronikk underveis. Nå sitter jeg og kikker på sidene til elfa.se fordi de var de eneste hvor jeg kunne finne komponenter med de verdiene jeg skal ha. Problemet er at når jeg søker etter transistorer resistorer med en gitt verdi, så får jeg gjerne opp et hav av alternativer! Ingen av sidene som jeg har henta oppskriftene for mine prosjekt fra, kommer med så mye som et kvidder om hvilken 270 ohm/5-watt motstand det er jeg trenger... Her er de fire toppresultatene: - https://www.elfa.se/en/wirewound-resistor-270-ohm-arcol-v5a-270r/p/11086101?q=+270+ohm+5+watt&page=2&origPos=2&origPageSize=25&simi=84.18 - https://www.elfa.se/en/wirewound-resistor-270-ohm-10-vishay-kka050b2700klj000/p/16024630?q=+270+ohm+5+watt&page=3&origPos=3&origPageSize=25&simi=84.18 - https://www.elfa.se/en/wirewound-resistor-270-ohm-arcol-acs5s-270r-tr/p/16064364?q=+270+ohm+5+watt&page=4&origPos=4&origPageSize=25&simi=84.18 - https://www.elfa.se/en/resistor-270-ohm-panasonic-automotive-industrial-systems-erg5sj271/p/30015753?q=+270+ohm%2F5-watt&page=1&origPos=1&origPageSize=25&simi=84.22 Så hvordan velger man egentlig komponenter?... Jeg tror jeg skal spare dere for å gå så veldig inn i detaljer for de enkelte komponentene, jeg kan jo ikke spørre for hver bidige jeg skal ha! EDIT: Glem det. Jeg har noen timer med nettsøk og lesing foran meg ser jeg...
 5. Neida, blir alldeles ikke snakk om tusenvis av kroner. Har akkurat fått et nytt element, et Celestion Eight 15 og nye rør fra TAD. Så langt har jeg brukt mindre enn 800,- på den. Ampen kjøpte jeg brukt for 1000. Jeg tror jeg setter grensa ved en totalkostnad på 3000,- Jeg har planer om å bygge en amp på 12-18 watt etterpå, men først skal jeg tulle litt med denne for å se om det er noe for meg. Nå sitter jeg og lurer litt på transformatorer, og på grunn av at jeg kan så lite så klarer jeg ikke se hvordan jeg skal velge mellom Classictone og Heyboer. Bare pris får meg til å helle mot classictone. Noen som kan forklare en som er såpass grønn som meg hvordan man skal velge? EL84-rør skal vel ha nærmere 5k motstand ideelt. Classictones har dette, men Heyboeren er laga for å bare være drop-in... Men jeg vil jo og bare si at dette handler absolutt ikke om å være "fornuftig". Da hadde jeg jo brukt 3000,- på en pent brukt amp til å begynne med. Skal ikke nekte for at jeg er villig til å bruke mye mer enn det og, har veldig lyst på en Laney Lionheart 20 4x10"! EDIT: Det som jeg har blitt mest skeptisk til er om jeg virkelig vil bygge et teak-kabinett til denne ampen. Jeg er ikke helt grønn når det gjelder hobbysnekring, og jeg tror kanskje jeg skal bygge et nytt kabinett til Valve Jr enten i hobbyplanker eller kryssfiner. Teak-kabinettet sparer jeg til neste prosjekt =)
 6. Whops! Sårri! Men, er det ikke like greit å ha en litt mer lettbeint tråd om det her? Det er veldig mange som er innom denne kategorien, og det er trivelig å bare småprate om musikken man spiller uten at det trenger være snakk om teori og teknikker. Det er sikkert noen som (desverre) også synes prat om teori og teknikk er litt skummelt... Men om denne burde flyttes, så gjerne for meg!
 7. Definitivt! Den er ikke "vanskelig", men det er som å spille jazz standardlåter, det kreves flyt og presisjon i motsetning til blues/rock hvor litt grit og slurv er en del av greia =) Noe av det som plager meg mest hvor inn-i-helsike jeg sliter meg å få til en gjennomgang av "Autumn leaves" hvor jeg føler at den sitter...
 8. Sjøl sliter med denne perlen: Jeg fikk så plutselig lyst på et piano...
 9. Beklager... Om noen i det hele tatt har fulgt sånn halvveis med! Greia er at vi driver og bytter tak på huset vårt, og vi skulle rive det gamle selv for å spare litt penger. Det har vært såpass arbeidsintensivt at jeg ikke har gidda å gjøre noe annet på ei stund! 4Sound har og somla noe helt fantastisk og jeg fikk ikke element og rør før i forrige uke... Litt utrolig, jeg ba ikke om noe veldig spesielt! Celestion Eight 15 og TAD EL84 og 12AX7 er ikke akkurat veldig sære greier. Jaja... Det nærmer seg og den store julelønninga nå, og kanskje jeg skal bestille ny OT og mods. Blir nok en av de mange moddene for å trekke den litt mot Fender Champ lydmessig. Nytt kabinett kan hende trekker ut ei stund. Siden huset vårt er et prosjekt og så er det lite ledig plass til å jobbe med sånne ting. Planlegger en stor bod hvor jeg kan jobbe med sånt, ca. 3.6x4.2 meter, forbehold bare snekkerier, brygging og klimpring! PS! Hva er den rimeligste måten å gjøre noenlunde ok opptak på? Jeg gidder ikke investere i studioutstyr, men en rimelig opptager kan være aktuelt. Ville vært morsomt å ta opp lyden av ampen før og etter moddinga. Mulig jeg må kjøpe en looper til den jobben og, ganske viktig at det blir så nær som mulig hver gang.
 10. Ser de selges på Musikding.de som virker som om de er greie å ha med å gjøre, om man skal dømme etter andres erfaringer her på forumet.
 11. Litt begge deler. Forrige bruker har tråkka så hardt på knotten at det er ei sprekk øverst. Pedalen funker, men siden den ene "veggen" på tråkkeflata er av - og dermed og mesteparten av styrken - så tror jeg at sprekken vil vokse.
 12. Kjøpte en brukt BD-2 på nett, og den visste seg å være litt mer sliten enn eier ga inntrykk av. Prisen var ikke så gærn, så jeg gidder ikke lage noe bråk. Men jeg håper jo at jeg skal ha denne pedalen ei stund, og da lurte jeg på om jeg kan kjøpe den billigste BOSS-pedalen jeg kommer over på nett og flytte BD-2-innmaten over? Seff med forbehold om at antall og plassering av knotter er like...? Kunne modda den og litt i samme slengen, og så malt huset med grønn hammerlakk EDIT: Faen. Billigste brukte pedalen med samme chassis er salige DS-1... Den er det nesten litt synd å sløye. Kunne jo alltids gjømt bort innvollene fra den og en vakker dag flytta den over i en hjemmelaga boks eller noe.
 13. Altså... Jeg har ikke glemt av dette, og det er ikke meninga å somle heller! Jeg venter rett og slett på høyttalerelement og rør ennå. 4Sound sa det skulle bare ta noen dager, men nå kryper det mot to uker. Jaja... Om det skulle interessere noen så har jeg kommet over et gammelt bort i massiv teak som jeg tenkte jeg skulle lage kabinett av. Nå blir det travelt i helga med miniferie sammen med fruen, men jeg håper at jeg neste uke kan begynne å legge ut litt tegninger av hvordan jeg tenker kabinettet skal se ut.
 14. Såh! Endelig. Vi er i gang. Eller, i gang og i gang, fru Blom. Vi - eller "jeg" - er i alle fall kommet så langt at de første greiene er bestilt. Til å begynne med er det kun høyttaler og nye rør. Jeg prøver å følge ei linje hvor jeg gjør modifikasjoner i rekkefølge dels etter hva de har å si for lyden, dels etter hvor enkle forandringene er å gjøre. Jeg kan veldig lite til ingenting om dette, men etter mye fram og tilbake så virker det som om rekkefølgen er rør -> høyttaler -> utgangstransformator -> krets. Før jul regner jeg med at de tre første trinnene er i boks. Det er ingen praktisk grunn til at jeg ikke skal kunne begynne med kretsen ganske snart, men det er så eitranes mye å velge mellom! Mer om det snart! En del av poenget med å modde en såpass billig og enkel forsterker som det Epiphone Valve Jr er, er å holde prisen nede. Jeg så lenge på dyre 10" og 12" elementer fra Jensen og Celestion. Spesielt Celestion Blue fristet. Så slo det meg at grunnen til at det frister, er fordi det er skrevet så mye om de. Det kan hende det skrives mye nettopp fordi de er sabla bra, men jeg kan ennå ikke høre tekst, så jeg bestemte meg raskt for å gjøre noe litt mindre radikalt og gå for noe som ikke gjør så vondt i lommeboka og er mindre risikabelt. Puristene her blir nok skuffa når dere nå får høre at jeg har bestilt en Celestion EIGHT 15... Kanskje det feigeste valget jeg kunne gjort, men fallhøyden er mye lavere når det koster så lite. Jeg må og innrømme at når jeg har utfordret meg selv ved å lage ei spilleliste basert på lydklipp fra høyttalerprodusentenes hjemmesider, så sliter jeg veldig med å tydelig identifisere de dyre elementene som bra. Det eneste jeg kommer fram til er en håndfull jeg ikke liker. Spesielt endel av Jensens elementer låter kanskje en smule innestengt og med litt vel krass diskant. Beklageligvis er opptaksmulighetene mine litt dårlige. Det er tragikomisk å skulle prøve å formidle lyd av noenlunde god kvalitet gjennom en telefon, og jeg gidder ikke bruke tusenlapper på å kjøpe opptager for å dele framgangen i et budsjettprosjekt! Jeg skal tenke litt på det. En annen praktisk, og litt kjedelig, konsekvens av å gå for et 8" element, er det at det passer rett inn i originalkabinettet. Jeg har tenkt å bytte ut litt av hardwaren så den skal se litt kulere ut, men når tiden er kommet til at jeg vil prøve større elementer, så skjer nok det i et eksternt kabinett. Men for at den ikke skal se så kjip ut, så hadde jeg tenkt å bytte beslag og håndtak med noen forkromma deler fra Tubeshop. Jeg skal dele bilder når jeg kommer så langt! Når det gjelder rør, så kom jeg litt fram til det samme som med høyttalerne; at jeg i korte trekk har for dårlige referansepunkt til å ha veldig sterke meninger om det ene eller det andre... Da er det litt halvtomsete å bruke masse penger på noe bare fordi "alle" sier det er så bra. Uten å antyde at verken Celestion Blue eller dyre rør ikke er verdt pengene så er det utvilsomt et element av hype i den stive prislappen som gjerne følger sånt som er "boo-tiik" (Som de sier i Frankrike (Eller USA(Eller her(Der?)))(Det er "boutiqe" jeg mener i tilfelle noen skulle lure på hva det er jeg surrer med nå)). Jeg gjorde det enkelt og spurte noen på 4Sound etter rimelige rør som gir litt mer volum før det vrenger. Jeg bruker endel pedaler og er ingen highgain-fyr. De sa jeg skulle ha Tung-Sol så jeg skal ha Tung-Sol! Rør er såpass rimelige at etterhvert kjøper jeg nok flere for å kunne A/B-teste. I første omgang holder det å sammenligne med de originale som står i. Ganske snart må jeg bestemme meg for ny utgangstransformator. Her må jeg innrømme at jeg er helt blank. Ikke finnes at A/B-sammenligninger, og i beskrivelsene så sier alle at de skal gjøre det samme for lyden: det skal låte luftigere, bedre kontroll på bassen og mindre skarp og ubehagelig diskant. Vel. Classictone 40-18031 og Hammond 125SCE ser ut til å være de to rimeligste alternativene. Jeg er litt forbauset over at det finnes alternativer som koster det mangedobbelte. Slike greier virker jo ganske enkle i konstruksjonen, så hva er grunnen til at noen koster noen hundrelapper mens andre ligger tett opp under to tusen? Jeg må forresten innrømme at jeg kan så lite om hva transformatorer gjør, så om noen har noen tips om hva jeg burde velge av Classictone og Hammond så setter jeg pris på det! Så over til det vanskelige: kretsen! Hva i all verden skal jeg finne på her...? Gå for ei Tweed-greie? Tidlig Marshall? Supro? Dette må jeg tenke litt på. Her og nå heller jeg mest mot å i første omgang prøve å bare forbedre originallyden så mye som mulig. Jeg TROR at det kanskje er ei tweed-greie som frister meg mest. Det er sjokkerende mange berømte innspillinger som er gjort på tidlige Fender Champs! Om jeg får litt ekstra volum før det vrenger så skal jeg ha en rimelig ok plattform til å bruke pedaler på og. Spesielt gleder jeg meg til Erupteren min kommer! Hvis jeg går for tweed så vet jeg at EIGHT 15-elementet er et steg i feil retning, men som sagt synes jeg at endel av lydklippene med reproduksjoner av de originale elementene er litt skarpe. Under "Necessary Modifications" har Premier Guitar lista opp noen ting som anbefales å gjøre med alle Valve Jr for å forbedre standardkretsen, samt øke levetiden på rør. Watts Tube Audio selger sett med komponenter som kan både forbedre standardkretsen, samt sett som skal får en Valve Jr til å høres ut som gamle forsterkere fra Fender, Marshall, Vox og Supro. Vi får se! Mest sannsynglivis går jeg for dette. Enkelt og greit fordi det er rimelig og komplett. Jeg har prøvd å finne én og én resistor, motstand osv. men går meg helt vill i jungelen av alternativer. Det er ganske mange alternativer som har tilsynelatende samme spesifikasjoner, så om jeg skal plukke en og en del så vil jeg trenge hjelp! Velvelvel! Det var en introduksjon. Vi får se hvordan dette går! Jeg regner med å ha rør og element på plass en gang i løpet av den nærmeste uka. Jeg tror jeg kommer til å more meg med dette lille prosjektet!
 15. Jeg har "fint" snekkerverktøy som jeg ikke vil ha i nærheten av kryssfinér e.l. Treverket går bra, men det limet kan slite hardt. Dessuten synes jeg det er mye enklere å lage fingerskjøter når alle fibrene går i samme retning. Man tilpasser seg fibrene når man jobber, og når de går alle veier så kan det bli litt klabb med klassiske metoder. Men jeg har vurdert kryssfinér og, først og fremst fordi det er veldig sterkt. Ulempen er at de kan være tunge. Byggetråd kommer! Nå er jeg snart ferdig med planleggingsfasen. Det vanskelige er å motstå alle impulser og ideer som kommer underveis. Man blir frista til å forandre planene hele tiden... Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil ha en combo på 2x10" eller 1x12", men jeg kan jo begynne med det ene og så lage det andre som extension. Tror ikke jeg vil bruke penger på mer enn ett element til å begynne med. Litt vanskelig å bestemme seg, men når jeg snakka med Jensen så tipsa meg om at det kunne være verdt å prøve å matche en Jet Tornado med en 5E3. Den mener de kan sørge for litt tightere bass og ikke fullt så skingrende diskant. Vi får se! Det blir bra uansett hva jeg bestemmer meg for, man må bare begynne et sted.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.