Web Analytics
Jump to content

Hva gjør treveisbryteren i epiphone jack casady?


Recommended Posts

Tar et skudd i mørket da jeg antar langt fra mange har prøvd epiphone JC bassen.

Jack casady bassen fra epiphone er en av få billige basser jeg synest virkelig stikker seg ut som et knallinstrument, med varitone bryteren på 50 låter den magisk. Dog er det en av få gitarer jeg ikke forstår elektronikken på.

Hva gjør egentlig denne treveis varitone bryteren?

Kan det implementeres i andre gitarer?

Vet noen om dette er å få kjøpt eller kan lages selv?

Jeg tenker som så, at enten er det bare den lavimpedans PUen som jeg liker tonen på, og varitone bryteren ikke gjør noe annet enn å tighte opp lyden ved 250/500, eller så gjør variotone noe spesielt med lyden som jeg kunne tenkt å prøve i andre instrumenter. :) innspill?

Link to comment
Share on other sites

Med forbehold om at jeg ikke kjenner akkurat denne bassen, så vil denne funksjonen velge mellom flere forskjellige kondensatorverdier, dvs litt forskjell i diskantdempingen. Som med all annen passiv elektronikk, så er forskjellen minimal.

Muligens noen av de andre varitone bryterne fungerer slik, men det kan ikke være tilfellet med epi JC. Som sagt har jeg ikke prøvd noe lignende på andre gitarer, og forskjellen er stor mellom 50,250,500. Det skjer merkante ting i bassregisteret også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fant ikke noe skjema, men finner tekst om at høyere impedans gir mer diskant i lyden. I utgangspunktet er jeg enig med deg, det er jo kondensatorer man bruker til slikt, og da for å fjerne diskant. På den annen side, motstand må ha noe å si det også. Tenk for eksempel teknikken med "treble bleed"

Det sitter en transformator der som endrer motstand på utgangen, rett og lett, og hvis jeg ikke tar feil, er det en fasevender med i bildet, hva man nå skal med det på en bass.

http://media.photobucket.com/user/techno1000/media/DSC02238.jpg.html?filters[term]=epiphone%20jack%20casady%20schematic&filters[primary]=images

Etter det jeg kan skjønne, vil effekten av dette være veldig forskjellig alt etter hva man plugger bassen inn i, og hvordan inngangen på forsterkeren/mikser/uansett er. på noen innganger tviler jeg på om man kan høre forskjell i det hele tatt, eller veldig lite.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.