Web Analytics
Jump to content

Evighetsbatterier til gitarpreamp i en bluegrassbanjo


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

Jeg har tatt på meg å sette inn en GFS preamp i en Fenderbanjo, type bluegrass, altså ikke sånn open back- historie.

Her er saken:

http://www.guitarfetish.com/GFS-EAP-100-Endpin-preamp-Kit_p_6429.html

Nå hadde jeg først tenkt at jeg skulle montere både dette og batteriet på utsiden av banjoen og unngå all form for hulltaging, men jeg har ombestemt meg. Det blir penest og greiest å bore et eneste hull og sette inn resten i banjoen.

Nå har det seg slik at det er ganske mye skruing for å få en banjo fra hverandre. Da har vi problemet med batteribytte. Derfor lurer jeg på om noen av dere har noen meninger om det er noen vits i, eller hvordan det kommer til å funke ved å bruke et 9V litiumbatteri i stedet for et vanlig alkalinebatteri? Tenkte konkret på et batteri av denne typen:

http://biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Batteri-og-Stromforsyning/Batterier/Batteri-for-roykvarsler-38346/

Innspill mottas med takk. Husker jeg kamera blir det en liten enkel byggetråd. Den verste jobben er jo å skru opp alle skruene rundt skinnet på banjoen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har liten til ingen kunnskap om dette, men er det mulig å bruke et oppladbart batteri som man kan lade via jack-pluggen? Noe modding er nok påkrevd, men kan det funke? Bare en tanke.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. Hvis dere sjekker preampen, er det av typen som er bygget inn i pluggen/endpin, så det å skifte pluggen er ikke aktuelt. Angående oppladbart, så uten å fornærme damen som eier banjoen, så vet hun ikke hva "tang" er, og det å regne med at hun klarer å holde styr på en lader, og skjønne når det skal lades er ikke noen god idé, tror jeg. Dette må bare virke.Jeg tror jeg kan få forklart henne at hun må trekke ut ledningen av banjoen når hun ikke spiller på den med forsterker, og det tror jeg er grensen for bruksanvisning.

Jeg har ikke sett nøye på dette, og vet ikke hvor mange skruer selve resonatoren er festet med.

KristofferEide, er ikke sånne Lipobatterier slik at de ikke tåler å bli utladet under en viss prosent?

Link to comment
Share on other sites

Resonatoren på den jag linket til (FB-54) ser ut å vare skrudd med 4 skruer ... 4 skruer er vel mer eller mindre standard ?

Hvis det blir før avansert hadde jag vurdert å montere en batterikasse på utsiden av banjoen ...

Uansett hva type hokus-pokus-mambo-jambo batteri man bruker så kan det gå tomt ... helst da en lørdag kveld rett før man skall gå på scen ! :-)

Har jo, som du ser, ikke så mye å komme med mtp batterier, men det hørtes ut som du tenkte skru opp banjoen "the hard way" ? (ie. ta av skinnet?)

Link to comment
Share on other sites

Flott med litt banjoekspertise her. Jeg har som sagt ikke satt min skrutrekker i en banjo før, og trodde at skinnet måtte av :blush:

Det hadde sikkert vært lurt av meg, sånn i ettertid å kikke litt på forhånd hvor mye skruing det egentlig er. Har bare blitt litt skremt av den aligatortanngarden av skruer som det er på en banjo. :)

Forøvrig stemmer det med når batteriet går forbløffende. På øvingen før? Neida. På lydprøven? Neida. tretti sekunder ut i første låt? Jepp..

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg kikket litt mer på leamikken, og takket være dere skjønner jeg nok hvordan man skal fjerne resonatoren ved å skru opp kun fire skruer. Da er jo operasjonen veldig mye enklere enn hvis man må av med skinnett, noe jeg trodde. Tror kanskje jeg velger å sette batteriet på utsiden tross alt, Juzzinshow har et veldig godt poeng. Uansett hva slags "superbatteri" man setter inn, går det tomt før eller siden, og det blir garantert på et tidspunkt som ikke passer. Problemet er vel at jeg ser for meg at det neste problemet er at damen garantert ikke har ekstrabatteri med seg, så da er man egentlig like langt..

Sist jeg var der og spilte, var det sikkert tretti grader inne. Det var fordi fjernkontrollen til varmepumpen var tom for strøm, og ekstra AA- batterier fantes ikke i huset. :)
Jeg får tenke over saken.

Neste spørsmål- hvilken fasong skal en banjohals ha? Omtrent som en gitar? Denne banjoen har en ganske markert krumming, heldigvis «den rette» vegen. Den har trussrod.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.