Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlem
 • Innholdsteller

  234
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

39 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gitaren på bildene mangler stemmeskrue på førstestrengen på FR brua. Jeg vet ikke om det er kurant å finne noe som passer, men slike småting kan ha veldig stor innvirkning på hva man kan få for en gitar. På en billig gitar kan det være avgjørende for om man får solgt i det hele tatt. Uten skruen egner den seg ikke som annet enn veggpryd.
 2. Man kan sikkert si mye om designet. Jeg har en A.L. av første utgave (SSS uten trem). Lyd og spillemessig er det rett og slett en utmerket hardtail strat.
 3. Enig. Har også mange av dem. Hercules tar visse forbehold mht gitarer med nitrolakk, men jeg har aldri sett spor av merker etter holderne.
 4. Blueamps er et alternativ, selv om flertallet av deres modeller er aktive. Har selv en aktiv Spark (2x10" stereokonfigurasjon). Dette er custom-amper som bygges på bestilling med valgfri tolex/grill/piping så billige er de ikke. En passiv Camper-CX (1x12) til 849€ + frakt og moms ser ut til å bære billigste alternativ nå. RedSound har både aktive og passive høyttalere. De finnes i sortimentet til Thomann. Jeg har ingen erfaring med dem, men de er designet for bruk med forsterkersimulatorer.
 5. Til min først el-gitar i 1979 kjøpte jeg ett sett brukte pedaler av en eldre bekjent som hadde lagt gitaren på hylla. Settet besto av en Dunlop CryBaby, MXR distortion+, MXR StereoChorus og en MXR DynaComp. Alle pedalene virker enda.
 6. Jeg foretrekker åpne hodetelefoner både til bruk med gitar (Kemper) og til generell lytting. AKG K702 er et godt alternativ. Listepris er over 2k, men du får dem til ca 1450,- fra f.eks G4M (inkl frakt). Jeg har også flere lukka hodetelefoner liggende for bruk under opptak og blant rimeligere modeller av slike kan jeg anbefale Sennheiser HD280 og Audio-Technica ATH-M50x.
 7. Det kommer litt an på hvordan man regner. Behringer FCB1010 må ha strøm og to midi-kabler til KPA. Kemper remote har bare en nettverkskabel (CAT6 med Ethercon og RJ45). KPA leverer PoE (power over ethernet) til pedalbrettet. Med to expression-pedaler som kobles til Kemper-remote med korte TRS-patcher blir det 3 kabler her også. Jeg har valgt å montere min Kemper-remote og exp-pedaler på et pedalbrett (m/koffert). Da går det fort å pakke/montere og enheten er lettere å flytte rundt på gulvet når exp-pedalene ikke er løse. Kofferten til pedalbrettet har dessuten plass til en del kabler og stash.
 8. Profilene til TheAmpFactory er av god kvalitet, men krever en del justering for live-bruk. EQ spesielt virker mest orientert mot hjemme og/eller studio-bruk. TAF har et suverent utvalg mht til den forsterkersamlingen de har profiler for og de dekker de fleste genre. Man skal heller ikke glemme at profiler er snapshot av en gitt forsterkerinnstilling og den vil igjen være påvirket av den gitaren som ble brukt til å stille inn lyden før profilen lages. Generelt så bedømmer jeg profiler primært ut fra hvordan de låter uten effekter. Med effekter blir det for mye smak og behag mht innstillin
 9. FCB krever også både strøm og to MIDI-kabler, om den ikke bygges om. Jeg liker å gjøre ting så enkelt som mulig å montere/pakke og derfor har jeg min KPA-head montert i rack ferdig kobla med en power-conditioner og wireless-receiver. Så har jeg Kemper remote med to Mission-pedaler ferdig montert på et passende pedalbrett. Mht profiler som OP ønsket så har theampfactory.com 50% black-friday-rabatt. Deres UKGOLD bundle burde være midt i blinken i forhold til det som er ønsket i starten av denne tråden.
 10. Jeg kan forstå trommemaskiner til live-bruk. Beatbuddy er f.eks et bra alternativ der. Til opptak derimot er det DAW som gjelder og da er programvare-alternativene til trommemaskiner veldig mye bedre enn de gamle boksene.
 11. Skal man lete seg frem i store mengder profiler/rigger så må man installere rig-manager (PC eller Mac) så man slipper å kopiere filer manuelt for å teste. På rig-exchange ligger det mye bra, men det tar tid å sile ut det man liker. Selv har jeg to profil-pakker fra TheAmpFactory (Bundle 1 og 10) samt den første pakka til Michael Britt. MBritt-profilene virker å være grundig testa for live-bruk for finner man først noe som passer så er det lite å justere på. TAF-pakkene har gode profiler, men stomp-oppsettet virker ikke like gjennomtenkt. Bla er det alt for mye modulasjon i delay-innstillingene
 12. Jeg fikk nylig to pakker fra Tyskland. Den fra Thomann kom med DHL/posten med oppkrav på moms innkrevd av postbudet. Den andre kom med UPC/postnord og da kom kravet om moms og gebyr i form av en separat faktura i posten fra UPC-Norge.
 13. I Thomanns nettbutikk kan du velge pris i kroner og leveranse til Norge. Da vises alle priser uten mva. Prisene er satt i euro, men norske priser regnes ut fortløpende iht dagens kurs. Om du må betale frakt avhenger av størrelsen på ordren, og evt vekt. Jeg fikk f.eks krav om å betale ekstra frakt for en ordre på en haug stativer som ble veldig tunge i forhold til prisen. For en ordre som den OP beskriver tipper jeg frakta vil være inkludert. For mindre ordre koster frakta €20. Pakker fra Thomann sendes normalt med DHL og fortolling håndteres av Posten i Norge. Du får pakka i posten med oppkra
 14. Lydmessig er Helix grei nok om jeg kan dømme ut fra demoklipp, men pedalversjonen hadde ikke jeg tatt med på veien. Så mange ubeskytta knotter og hjul kan umulig gå bra. Fotbrettet til rack-versjonen ser bedre ut.
 15. 3k er et røverkjøp. Godin Artisan ST fra midten av 90-tallet går for 8-12k på ebay (+frakt +mva) avhengig av tilstand og modell/finish.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.