Web Analytics
Jump to content

Hvem er ledende gitarister i landet?


SteikBacon

Recommended Posts

I prat om ledende gitarister i landet oppdaget jeg at man begynner å dra på årene. Det var ikke mange av nyere dato. Kanskje folket her på forumet kan gi pekepinn? Både nasjonalt og ellers. Risikerer jo å oppdage noe man kunne tenkt seg å oppleve. Blir vel liste av dette...

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker godt Oddmund Suhrke og Øystein Landsverk fra Leprous i den ene enden og Øyvind Blomstrøm i den andre. Alle i tidlig trettiårene, noe jeg vil karakterisere som "av nyere dato" ;)

Om de er ledende er en annen ting. Jeg synes de har særpreg og skills og skiller seg ut fra mengden. 

Link to comment
Share on other sites

Børge Petersen Øverleir. kanskje norges mest smakfulle gitarist. ref: hittils og littils-skiva til Bjørn Eidsvåg og det meste han har gjort med D'Sound.

 

Nils Olav Johansen fra Farmers Market. Tøvete dyktig og minst like morsom.

kanskje ikke ferske karer, men fortsatt helt elite.

Link to comment
Share on other sites

29 minutter siden, Straymond skrev:

Nils Olav Johansen fra Farmers Market. Tøvete dyktig og minst like morsom.

kanskje ikke ferske karer, men fortsatt helt elite.

Bare å ta med Stian Carstensen i slengen, han klunker litt på gitar når han ikke trakterer et av De fire forferdeligste.

Er vi første oppe i førtiårene, må selvsagt Hallgeir Pedersen nevnes.

Link to comment
Share on other sites

Sitat trådstarter: "Det var ikke mange av nyere dato. ".  Dere nemner jo bare de samme,  gamle ?

 

Edit: og han der Skambanktgitaristen er bare en middelmådig, middelaldrende mann som (heldigvis for ham) spiller med en dødsbra trommis som gjør det lett å høres bra ut ;)

 • Like 2
 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Skal vi plukke fra 2000-tallet og oppover så er Mats Haugen godt over snittet vil jeg si. Og i samme sjanger må jeg si jeg har en forkjærlighet for riffinga til Jørn Viggo Lofstad, selv om han på ren teknikk kanskje ikke er helt i toppskiktet. De har muligens valgt seg en litt snever sjanger, men de gjør det jo slett ikke dårlig i sitt marked i alle fall.

Edited by Naigewron
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.