Gahr

Medlem
 • Innholdsteller

  900
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Gahr vant dagen sist Desember 3

Gahr hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

924 Excellent

Om Gahr

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

854 profilvisninger
 1. Gahr

  Vis oss din SG.

  Fikk en 1965 SG junior i hus for en tid tilbake. Ytterst velbrukt, men låter knall. Den manglet arm på Vibrolaen, hadde Badass-bro, uoriginale knotter og Schaller tunere. Jeg har satt på repro-tunere fra Kluson, byttet til reflector knobs, fått vib-arm på plass og satt på en wraparound fra CrazyParts. Har en sprekk ved jacken som ikke er særlig pent reparert, men det får være. Mojo i bøttevis.
 2. Gahr

  NGD

  Er man så Utles Pault når man er ferdig?
 3. Gahr

  Vis oss din SG.

  Hva slags remedier bruker du til poleringen?
 4. Jeg tipper han sikter til forsendelser innad i EU. Da trengs det ikke papirer, så vidt jeg vet.
 5. Som svar på direkte spørsmål om det kreves importtillatelse ved privatimport sier Miljødirektoratet følgende: "Dersom det er snakk om re-eksport fra EU/EØS-området, så vil det ikke være påkrevd med importtillatelse for gitar med alle arter av palisander (utenom rio-palisander (D. nigra) som i alle tilfeller krever importtillatelse). Dersom du bestiller fra land utenfor EU/EØS, for eksempel fra USA eller Kina, kreves det i alle tilfeller importtillatelse uavhengig av Dalbergia-art. Du kan lese mer her: http://miljødirektoratet.no/no/Tema/Arter-og-naturtyper/Handel-med-trua-arter-CITES/Musikkinstrumenter/" Altså: Ved kjøp fra EU/EØS holder det at selger legger ved CITES-papirer. Ved kjøp fra utenfor EU/EØS kreves det importtillatelse. Ved import av Brazilian rosewood (rio-palisander, dalbergia nigra) kreves det importtillatelse uansett. Egentlig ganske enkelt, altså, men styr med å søke om løyve ved kjøp utenfra EU/EØS. Tipper dog tollen egentlig slipper igjennom det meste så lenge papirene som følger gitaren er i orden. Og så håper vi reglene blir forenklet i løpet av 2019... Når det gjelder moms er det vel uansett best å holde sin sti ren.
 6. Gahr

  Vis oss din SG.

  Hvor mange SG-er har du med stort og smått?
 7. Stilte spørsmål om CITES til kundeservice hos Anderton’s. De sier det eneste som kreves hvis de skal sende til Norge er at de sender med CITES-papirene. Det behøves ingen importløyve. De sender vel å merke ikke gitarer til en pris under £1000. Thomann har vel en liknende praksis. Fant samme info i et dokument hos miljødirektoratet også (skal se om jeg finner linken igjen). Man trenger ikke egen importløyve for ting som ligger på CITES 2 lista, så lenge eksportør har papirene i irden. For ting på liste 1 kreves særskilt importløyve. Dette vil vel strengt tatt si at kjøp fra seriøse aktører i alle fall i teorien skal være ganske problemfritt.
 8. Det høres ut som en kjempebra løsning.
 9. Gahr

  Hvilke produsent er dette?

  Du kan jo prøve å sende en mail til noen av de potensielle produsentene og høre?
 10. Og du hadde ikke søkt om noen importtillatelse?
 11. Gahr

  Hvilke produsent er dette?

  Bristol? Men det stemmer dårlig overens med logo...
 12. Har også hørt at ting produsert «før CITES» ikke trenger spesielle papirer, men jeg er usikker.
 13. Kanskje her noe av kluet ligger? Dersom gitaren er "papirløs" sklir den rett gjennom, men hvis det følger med CITES-papirer, så stoppes den for kontroll? Men her nevnes det jo eksempler på gitarer MED papirer som går greit gjennom også, så det er jaggu ikke godt å vite.
 14. Har vel også en mistanke om at de som behandler ting som ankommer landet ikke alltid kjenner reglene særlig godt, i alle fall ikke når det er snakk om gråsoner. Da virker det ofte som ting bare blir sendt gjennom. Har fått gitarhals med rosewood sendt fra Hong Kong uten at det lå noen som helst papirer med i det hele tatt. Null stress.
 15. Kan vel kanskje forstå det hvis det er en bedrift som skal importere mengder og videreselge, men ikke ved private enkeltkjøp fra butikker som allerede har spapirene på den aktuelle varen i orden.