Gahr

Medlem
 • Innholdsteller

  830
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

Gahr vant dagen sist Oktober 5

Gahr hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

839 Excellent

Om Gahr

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

802 profilvisninger
 1. Gahr

  NAD!

  Det ligger en GA-20 (altså versjonen uten tremolo) fra 1957 ute på Finn til 15000,- for øyeblikket. Ser fin ut. Mange finfnie Gibson-amper fra 1950- og tidlig 60-tall. Kommer du litt utpå 1960-tallet er det mange som strengt tatt trenger litt modding for å bli optimale, men da kan du finne my som er rimelig. Og en som er kyndig vil lett kunne gjøre endringene som skal til. Prisene ligger uansett langt under Fender-amper fra 1950-tallet.
 2. Gahr

  NAD!

  Ca. 10.000 inkludert frakt og moms, så jeg fikk den ganske rimelig. Skyldes nok at den ikke er fullstendig original og mangler logo. Ser de stort sett går for mer enn det på ebay.
 3. Gahr

  NAD!

  Ble ingen lydklipp i dag (da naboen på 80+ feiret bursdag tenkte jeg det val greit å la være å watt opp forsterkeren for mye...), men tok et par bilder av innmaten, for de som måtte være interessert i slikt. Rørene er (fra høyre mot venstre) 12AX7 (preamp normalkanal), 5879 (preamp tremolokanal), 6SQ7 (tremolo), 12AX7 (inverter), 2 x 6V6 (power) og 5Y3 (likeretter). Originalt kom den nok med en 12AY7 i normalkanalen, men jeg liker uansett tremolokanalen bedre, så det er ikke noe poeng å bytte til en 12AY7 for å få mindre gain. Høyttaleren (en Tone Tubby San Rafael) er selvsagt ikke original, den kom opprinnelig med en Jensen P12R, så vidt jeg vet. Foreløpig ser jeg ingen grunn til å bytte.
 4. Gahr

  NAD!

  Takker. Skal se hva jeg klarer å få til i løpet av morgendagen.
 5. Gahr

  NAD!

  Så ringte det på døra, og en smilende kar fra Bring sto ute i regnet med en pent pakket pappeske til meg. Esken inneholdt et stykk 1959 GA-20T Ranger, Gibsons svar på Fenders Tweed Deluxe. 16 watt med godlyd. Fordi jeg er snill med mine naboer (eldre folk både til høyre og venstre i husrekka vår) har jeg kun smelt den opp på fullt i noen få sekunder, men jeg kan ikke si annet enn at jeg allerede digger den. Den vrenger relativt fort, og spiller slettes ikke enormt høyt, men lyden er i mine ører like feit, søt og fyldig som scones med clotted cream og lemon curd. Logoen mangler, man jeg har bestilt en repro som skal være her i løpet av de nærmeste dagene. Et par kjappe bilder har jeg i alle fall fått tatt:
 6. Gahr

  (Selges) J. Rockett Animal OD

  Bump. Kr. 750,-
 7. Ser ut som K-en til Kluson, det der.
 8. Gahr

  (Selges) J. Rockett Animal OD

  800,- Kom an igjænn då!
 9. Gahr

  (Selges) J. Rockett Animal OD

  Pris satt ned til 850,-
 10. Selger en finfin J. Rockett Animal OD. «Plexi in a box». Fungere som den skal. Pent brukt. Kan sendes på kjøpers regning. Kr. 950,-
 11. Gahr

  Sugardaddy65

  Har handlet med ham før. Kan anbefales.
 12. Gahr

  Am pentatonisk skala

  Det virker som du har misforstått hva heltoner og halvtoner er. Heltoner og halvtoner er intervaller, altså et mellomrom eller "steg" mellom to toner. På gitaren vil det si at det er en halvtone mellom hvert bånd. for eksempel er det altså en halvtone fra C til C#, en halvtone fra C# til D osv. En oktav deles altså inn i 12 halvtoner. Det er en heltone fra C til D, en heltone fra C# til D#, en heltone fra D til E osv. Slik du bruker begrepen hel-og halvtoner virker det som du tenker på heltoner som de hvite tangentene på pianoet og halvtoner som de svarte (altså toner med # eller b). En pentatonisk mollskala vil bestå av grunntonen, neste tone vil være tre halvtoner opp, neste igjen to halvtoner (en heltone) over det, så to halvtoner over det igjen, neste steg er tre halvtoner opp. Går du så to halvtoner opp igjen er du på oktaven. To eksempler: I Am vil det si du spiller A, C, D, E, G og A igjen. I Cm vil du spille C, Eb, F, G, Hb og C igjen.
 13. Modding er moro. Kun to av ti gitarer her er ikke moddet på noe som helat vis, og det skyldes nok kun at de ikke egentlig er i bruk. Det er ikke det at gitarene jeg har i utgangspunktet ikke var gode nok, men det er ofte småting jeg liker å endre på. På noen er det først og fremst kosmetisk (type plekterbrett, pickup-ringer osv.), men det hender rett som det er at en pickup eller to blir byttet, et par har fått endret litt på elektronikken, noen pga ødelagte potter, noen for endringer av wiringen forøvrig, noen har fått byttet andre deler som har blitt slitt ut (er det egentlig modding da?). Blir gitarene mine bedre av moddingen? Det kommer absolutt an på øyet som ser og ørene som hører. Men jeg blir mer inspirert til å spille av det, så da er det i alle fall verd det for min del.