skela

Medlem
 • Innholdsteller

  3 021
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

skela last won the day on June 15

skela had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

774 Excellent

Om skela

 • Rang
  Flaneur og hedonist.
 • Bursdag 10. mai 1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Blærum

Nylige profilbesøk

3 254 profilvisninger
 1. Sett Big Muff før Maxon.
 2. Ja. Men man kan fremdeles tilby salgstjenester der transaksjon skjer direkte mellom kjøper og selger, formidleren tar kun betalt for utstilling, oppbevaring, forsikring, verdivurdering og liknende.
 3. Kjøp disse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=96969459 Genelec 1029A til 2000kr.
 4. Enig der. Suhr er jevnt over bedre kvalitet enn Fender Standard/Deluxe og de fleste serieproduserte modeller. Enkelte Master Built Custom Shops virker dog å ha bedre treverk, disse koster gjerne det dobbelte av en brukt Suhr.. :-( Av de serieproduserte Fenders finnes det også perler, blant annet flere av de tidlige Clapton-modeller og enkelte Reissue modeller som 59/62 RI fra samme periode (ca 87-92). Jevnt over vil jeg også mene at de fleste eksepsjonelt gode gitarer man kan huske å ha spilt på (Huber, Santa Cruz, Fender Todd Krause) også har vært prissatt deretter.. man kan få en gitar med ujevn hals til å låte ok ved å dekke til lyden med kompresjon, overdrive, delay, modulasjon osv men det er ikke til å komme bort fra at vise instrumenter klinger eksepsjonelt fint i absolutt alle posisjoner og at man dera får langt mindre behov for å bearbeide tonene de avgir. Å finne slike instrumenter under tyve-tretti tusen kroner er ikke enkelt.. Når det er sagt må man også huske pga at mange av Brent Masons klassiske soloer ble spilt på en gitar dekket med et tykt lag bil-primer gjennom noen Boss bokser (Cs-3, DD-3 og en Dimension C). Med gode pickups,, et proft oppsett og god teknikk (samt en Blackface Fender fra 1966..) kan man også komme langt.. Det er vel også slik at enkelte proffmusikeres instrumenter har gjennomgått refrets, omlegging av halsprofil, opptighting av halsfeste (tetting av sprekker og bedret kontakt mellom hals/kropp). Man kan også rette opp skjevheter i en hals ved å fjerne eller tillegge treverk (eller legge på karbonfiber) der halsen mangler sustain eller der den "synger" for mye. Ved flere tilfeller har også eldre instrumenter fått de- og remontert gripebrettet, truss rod er skiftet osv osv.
 5. Jeg kan omformulere: om han ønsker kvalitet tilsvarende en Suhr, men med Fender logo, for lavere pris så er det sikkert mulig, skjønt vanskelig. Fender sorterer treverket så kvaliteten er nogenlunde jevn innen prissjiktet gitaren selges i, dette for å holde markedet for trinnvis oppgradering. Det finnes unntak der serieproduserte gitarer har holdt Custom Shop standard men disse er ikke enkle å oppdrive for gode priser nå.
 6. Suhr har veldig høy kvalitetskontroll og kan nærmest kjøpes usett hvis man er fornøyd med gitarens spesifikasjoner (som varier endel da det er mange custom bestillinger). Fender er mer varierende i kvalitet men har som oftest mer standardiserte spesifikasjoner på sine gitarer. Det finnes mange glimrende Fendere, spesielt blant senere års Master Built Custom Shop, men de kan ta tid å finne og de beste eksemplarene er gjerne veldig dyre, som oftest langt dyrere enn Suhr. Enkelte serieproduserte Fendere er også gode, som noen Clapton-modeller og enkelte Vintage Reissue serier. Er du riktig heldig kan du også finne Standard og Deluxe modeller med godt treverk. Men det blir fort bingo om du handler pr post.
 7. Jeg har en sort Suhr strat, kjøpt av Debris via dette forumet. Beste gitarkjøpet jeg har gjort. Har spilt på bedre gitarer, inkludert enkelte Fender Custom Shops, men de har uten unntak vært i høyere prisklasse enn Suhren. Skal du låte som Gilmour er det sentrale en Duncan SSL-5 i bridge. Bytt gjerne til kort vib arm. Det er vel få gitarister som ikke på et eller annet tidspunkt har vært påvirket av Gilmour. Mye av den magiske PF-gitarlyden ligger i fuzzboksene, det roterende Leslie-kabinett (Yamaha RA-200). Det hjelper også å ha fingre på størrelse med grillpølser.
 8. Kommisjonssalg er MVA-pliktig mens formidlingssalg ikke er det. Det kan muligens finnes et marked for å selge brukte instrumenter via en betalt utstillingshall der privat selger plasserer ut egne gjenstander. Formidleren tar betalt for utstilling og oppbevaring, transaksjonen finner så sted mellom selger og kunde. https://www.sticos.no/portal//regnskapsmetodikk-startside/regnskapsmetodikk-nyheter/tabid/105/artmid/3655/articleid/156/formidling--eller-kommisjonssalg.aspx
 9. Nei. Riktig svar: la trommisen ta seg av det :-)
 10. Boss RC-3 :-)
 11. Veldig gode gitarer. Kan du leve med utseendet er det få innvendinger. Dette er Formel 1 maskiner.
 12. Kjøp en røramp :-)
 13. Ja det er fullstendig riktig foreslått av @elektronaut
 14. Prolyd er for profesjonelle aktører, 4sound for musikere (instrumenter/rekvisita) og hobbyaktører. Start med å oppgradere lydkortet. Spar på mikrofonene eller utvid samlingen. Om du trenger preamper eller ikke avhenger av kvaliteten på preampene i lydkort du kjøper. Men vil anbefale at du kjøper et såpass godt kort at preampen blir stående og støve. Før du går videre må du bestemme deg for foretrukken tilkoblingsformat (som Thunderbolt, USB 3.0 eller et lydkort som støtter flere format). Videre bestemme behov for antall inn/utganger og antall innebygget preamper.