skela

Medlem
 • Innholdsteller

  3 400
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

skela vant dagen sist Oktober 29 2017

skela hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 004 Excellent

Om skela

 • Rang
  Flaneur og hedonist.
 • Bursdag 10. mai 1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Blærum

Nylige profilbesøk

3 628 profilvisninger
 1. Kule jazzforsterkere

  En jazzgitar kan behandles omtrent som en bassgitar.. kan fint plugges rett i mikseren (evt via en DI boks eller en preamp). Litt reverb må til (og evt litt delay, EQ og kompresjon). Jeg gjorde en serie lydjobber for (relativt kjent gitarist tidligere bosatt i Norge), og vi endte stort sett opp med å plugge gitaren rett i mikseren. Noen ganger brukte vi en Boss GE-7 som preamp. Vi gjorde også noen forsøk med amp simulator i en Boss ME-70 (svært enkle greier) og det fungerte også nogelunde til clean lyder. I bunn og grunn er vel et jazz-publikum mer opptatt av akkord-progresjoner, melodilinjer og teknikk enn hvorvidt det er preamp- eller sluttrinnsrør involvert. Man imponerer vel også i større grad med harp harmonics, oktavlinjer, naturlige overtoner, tremolo picking og håndvibrato fremfor å hente effektene fra pedaler (eller rack).
 2. Vis oss din Strat

 3. VOX AC15 mister lyden

  Kjøp en Ethos :-)
 4. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Personlig mener jeg at enhver gitarist bør ha en 50w røramp på lur.. med mindre sjangeren det spilles er black metal, svensktopp, gangsta-rap eller bubblegum dance pop. Da holder det lenge med 10w transistoramp :-)
 5. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Ok, må innrømme at black/death metal er en av svært få sjangre jeg aldri har begitt meg innpå (de to andre er gangster-rap og danseband). :-) Edit: når jeg tenker etter har jeg spilt enkelte Sven-Ingvars låter i coverband.
 6. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Burzum plugget gitarene i mic-inngang på en Teac kassettspiller. Til Black Metal vil også en Peavey Solo fungere fint. 12w transistorwatt er passelig i slik sammenheng. (Resten kan mikkes opp over sanganlegget).
 7. Lars Lillo-Stenberg lager visstnok melodiene først. Deretter fyller han på med en tekst som passer noenlunde (eller inneholder kryptisk svada..). Andre låtskrivere starter med tekst (dikt) og tonesetter disse. Det er egentlig ingen fasit.
 8. Hvor mye watt kreves på bandøving

  Hvis bandet er bra (dvs de kan spille) så 18-22w røramp. Med bråkete trommeslager (eller full blåserekke) trengs det 30-50w rør. Dette gjelder vel de fleste sjangre. For transistoramp gang opp med 2-4x. :-)
 9. pedalbrett

  Dagens pedalbrett.. (bokstavelig talt da disse jobbene stort sett er på dagtid). Ethos leverer varene.
 10. En Blues Cube oppfører seg omtrent som en rørforsterker. Ikke effekter utover reverb, to kanaler. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113945971 Hybrid-forsterkere er stort sett noe skrot. Det eneste unntaket var MusicMan, der var det solid state preamp og rør i sluttrinn.
 11. Du trenger noe større til bandøving ja. 60 eller 80 watt Cube Gx, XL, Blues Cube og hva de nå heter. Katana er muligens et bedre valg.. men det avhenger litt av hvilken type musikk det spilles.