Gå til innhold

skela

Medlem
 • Innholdsteller

  3 419
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

skela vant dagen sist Mai 20

skela hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 011 Excellent

Om skela

 • Rang
  Flaneur og hedonist.
 • Bursdag 10. mai 1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Blærum

Nylige profilbesøk

3 744 profilvisninger
 1. skela

  pedalbrett

  Stadig nye endringer. Med denne løsning kan jeg enkelt plugge rett i PA eller stokke om med andre løse pedaler (Pitch shifter, tremolo, overdrive, analog delay) når det benyttes forsterker. Ethos er en problemløser da den også inneholder en compressor/limiter krets, effektsløyfe og amp/cab sim.. men burde muligens oppgradere til Clean-Fusion modellen som har mer overdrive å by på... skjønt begrensinger også kan ha sine fordeler. 🙂
 2. skela

  Kule jazzlåter

  Ok vi får vri tråden tilbake på rett spor med en smooth overgang: Sjangeren avgrenses vel mer av arrangementet enn komposisjonen.
 3. skela

  Kule jazzlåter

  Med kokainens inntog i populærmusikken fikk vi mer korsang (Eagles) og låter med to-tre akkorder.
 4. skela

  Kule jazzlåter

  Jazzens historie: Alkohol (Dixieland) - marijuana (swing) - heroin (bop og cool jazz). "Jazz was born in a whiskey barrel, grew up on marijuana, and is about to expire on heroin.” - Artie Shaw
 5. skela

  Tuners

  Det ble laget noen i Oslo før Grover tok over produksjonen. Det var vel da selve låsemekanismen som ble produsert her og påsatt en normal stemmeskrue.
 6. skela

  Rig Rundown Mike Stern

  Ja mildt sagt imponerende hva en 65 år gammel ex-junkie, som kun eier to gitarer og fortsatt bor i en enkel toroms leilighet, med alvorlige nerveskader i hånden klarer å få ut av en temmelig basic Yamaha gitar med Seymour Duncans rimeligere pickups gjennom noen standard Boss-bokser, en fullstendig utdatert multieffekt, støpte patchkabler og innleid backline.. som iblant er transistorforsterkere. Dette er utstyr av den typen konfirmant-gitarister knapt kan vente med å oppgradere..
 7. skela

  Rig Rundown Mike Stern

  Observante lesere/seere får kanskje også med seg at Stern bruker patchkablene som følger med Boss BCB-brettet (billigkabler med støpte plugger), og at han henter strøm fra en 20$ 1 spot daisy chain adapter. Med tanke på reisebudsjettet lønner det seg neppe å drasse rundt på 2 stk Spx-90 i en hardcase rack for å hente ut 1 stk fabrikkpatch.. (og Bohlinger foreslår derav at han bruker en eldre Boss Pitch Shifter for liknende effekt..).
 8. skela

  Rig Rundown Mike Stern

  Yamaha Spx-90, fabrikkpreset #23. Man skimter også en Boss AW-3 auto wah (ikke innkoblet).
 9. Ikke så mye gitarspill på disse platene.. men tidvis mye god musikk. Noen Morrison-connoisseurer der ute som har tips å komme med i den omfattende katalogen? Bonusspørsmål: inneholder noen av mannens innspillinger overhodet noen gitarsoloer verdt å nevne? Ry Cooder spiller slide på Full Force Gale (Into the Music, 1979), det er noen gitarpartier på Wavelength (Bobby Tench, 1978).. noe jazzklimpring på Astral Weeks (68).. er det flere perler?
 10. skela

  Kule jazzforsterkere

  En jazzgitar kan behandles omtrent som en bassgitar.. kan fint plugges rett i mikseren (evt via en DI boks eller en preamp). Litt reverb må til (og evt litt delay, EQ og kompresjon). Jeg gjorde en serie lydjobber for (relativt kjent gitarist tidligere bosatt i Norge), og vi endte stort sett opp med å plugge gitaren rett i mikseren. Noen ganger brukte vi en Boss GE-7 som preamp. Vi gjorde også noen forsøk med amp simulator i en Boss ME-70 (svært enkle greier) og det fungerte også nogelunde til clean lyder. I bunn og grunn er vel et jazz-publikum mer opptatt av akkord-progresjoner, melodilinjer og teknikk enn hvorvidt det er preamp- eller sluttrinnsrør involvert. Man imponerer vel også i større grad med harp harmonics, oktavlinjer, naturlige overtoner, tremolo picking og håndvibrato fremfor å hente effektene fra pedaler (eller rack).
 11. skela

  Vis oss din Strat

 12. skela

  VOX AC15 mister lyden

  Kjøp en Ethos :-)
 13. skela

  Hvor mye watt kreves på bandøving

  Personlig mener jeg at enhver gitarist bør ha en 50w røramp på lur.. med mindre sjangeren det spilles er black metal, svensktopp, gangsta-rap eller bubblegum dance pop. Da holder det lenge med 10w transistoramp :-)
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.