Web Analytics
Jump to content

Rottenikken Byggeprosjekter - her står alt om hva jeg lager


Recommended Posts

Jeg planlegger å bygge en Telecaster og ser litt på deler. Dette burde være skikkelige saker og en nydelig lekkerbisken.

Dette er langt ifra noen billigkropp - 250euro.

 

 b_964.jpg

 

Med dette:

13672809771962038854090.jpeg

 

Edited by Rottenikken
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Rottenikken skrev:

Jeg planlegger å bygge en Telecaster og ser litt på deler. Dette burde være skikkelige saker og en nydelig lekkerbisken.

Dette er langt ifra noen billigkropp - 250euro.

 

 b_964.jpg

 

Med dette:

13672809771962038854090.jpeg

 

Jeg personlig synes denne kroppen er bedre. Her kan man lakkere , olje, eller gi den overflaten man selv vil.http://www.gitarist.no/products/tele-body-swamp-ash-unfinished

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, bjosted skrev:

Jeg personlig synes denne kroppen er bedre. Her kan man lakkere , olje, eller gi den overflaten man selv vil.

Mulig at du syntes det men jeg hadde aldri fått så bra resultat som en med ferdig finish. Jeg MÅ kjøpe gitarkropper som er ferdige. Den du linket til hadde blir mye dyrere for meg. Ca 400euro med porto og toll hjem til Nederland mot 250 euro for en ferdig en og bare 6,95 euro porto og ingen toll. Hvis du ikke vet det fra før så bor jeg i Nederland.

http://www.gitarist.no/products/tele-body-swamp-ash-unfinished

 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, space skrev:

Skal du ikke ha pickuper til Straten først? :)

Jeg ville ikke hat speil plekterbrett, men det er nå meg. Jeg ville ikke hatt trefarget heller :)

 

Joda. Stratocasteren skal bli helt ferdig først men det er bare fire mnd til. Nå er det femte året som jeg bygger på Stratocasteren så den blir ferdig om fire mnd. Planlegger nytt prosjekt

 

At du ikke ville hatt speil og trefarget mens jeg vil ha det kommer bare av at vi er forskjellige alle sammen og har forsjellig smak. Jeg begynner å spare til denne om 5 mnd regner jeg med. Jeg ser meg ut deler og planlegger hva slags gitar det skal bli designmessig og mye annet. Men tre ting er 100% sikkert - jeg skal ha denne kroppen og speil plekterbrett og jeg skal ha Ebony gripebrett. All hardware blir Fender USA. Og den skal få Custom shop Fat 50's. Det blir noen år med bygging på denne også. 

 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ha denne halsen. Candy apple red med binding og denne fargen på halsen er fantastisk pent. Svogeren min har det på sin stratocaster og det er vakkert. Jeg vil ha det samme på Telecasteren jeg skal bygge. Jeg skal ha hvitt plekterbrett og chrome hardware. (USA hardware)

Stratocasteren blir ferdig om 2 mnd.

Link til hals:

https://www.tonefactory.nl/hals-voor-tele-modern-vintage-gelakt

Link to comment
Share on other sites

Plekterbrett i speil kan bli fett det til riktig bruk (og hvis man gidder å holde det rent en gang for dagen), men på en gitarkropp med naturlig gloss finish tror jeg det blir litt rart. Minner ihvertfall meg litt om en hyttedo med furuvegger. :P

Der finnes jo anodisert aluminium plekterbrett også fra Tone Guard som jeg personlig syns er temmelig fete. Har du sjekket dem ut før?

 

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Affen skrev:

anbefaler IKKE de pickupene, hadde en slik bridgepickup og den låt dødt. Denne derimot: http://www.guitarfetish.com/Hot-Lead-Alnico-Overwound-Tele-Bridge-Pickup_p_415.html

Jeg har tenkt som så: Nå har jeg en veldig god stratocaster å spille på når pickups er innstallert og den er satt opp og da legger jeg enda mer penger i Teleasteren siden jeg har en likevel god gitar som jeg kan kose meg bra med, dvs ingen hast med Telecasteren. Derfor skal Telecasteren få Texas specials har jeg funnet ut. 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det er femte året jeg bygger på Stratocasteren min nå og jeg tenkte å bruke ca det samme eller litt mer tid på Telecasteren. Jeg vil heller bygge dyre og gode gitarer selv om det tar mye lenger tid, derav Texas Special som eksempel,  for den som venter på noe godt er villig til å vente lenge og jeg tipper at Telecasteren kommer på ca 1300euro totalt. (Gjetning erfaringsmessig) Om jeg ikke kjøper Fender kropp så ser jeg ikke på kropper til under 200euro som ikke er fra seriøse butikker. Treverket har jo også en del å si. Kroppen jeg har funnet som jeg ønsker meg koster 210euro. Jeg vil ikke kjøpe Fender kropp for da må jeg kjøpe enten brukt kropp og det vil jeg ikke eller nytt fra USA med ekstra for Fendernavnet i prisen pluss importavgift fra USA. Da kjøper jeg heller nytt og like godt hjemme i Nederland som ikke er Fender. Det er ikke BARE Fender som kan kvalitet - det er et merkenavm med høy kvalitet. Man kan også kjøpe høy kvalitet som ikke er merkenavn bare man vet hva man kjøper.

 

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.