Web Analytics
Jump to content

ArneKs telebygg


Recommended Posts

Hei, Rn, Det er en kropp bestående av furu eller er det lerk, ikke helt sikker, og lokket (toppen)er av rogn som jeg egenhendig hentet i skogen...  Den har kammer innvendig pga det egentlig er en thinline, mev kuttet ut f-hullet. Det er egentlig en gitar jeg bygde i fjor, men var ikke helt fornøyd, bl annet gjorde f-hullet at vanlige plekterbrett ikke passer, finishen var ikke helt der, fargen ble for mørk, poleringa ikke helt bra, krasj i valget av farge på bindinga, i tillegg var den ikke helt plan på toppen pga for unøyaktig freserigg, osv. Pluss at det er greit å ha en unnskyldning for å drive på med noe bygging:) sikker en slags sykdom dette...Pickupene er fra en Fendeer 62 reissue (japan visstnok), neck hadde brudd i spolen, så den fikk jeg viklet opp igjen av Steik Bacon som er på forumet her.Den låter helt etter min smak, jeg vil anbefale pickupene som han lager, forresten.250 K poter og helt standard kobling på denne. Det enkle er ofte det beste... Hadde en gitar med to humbuckere, coilsplit, inn og ut av fase , etc, utrolig mange variasjoner, men det ble alt for mye av det gode, visste ikke hvor jeg var tilslutt.Vil derfor holde denne helt enkel, sånn som Telecasteren opprinnelig var.Hvilken finish det blir tilslutt er jeg ikke helt bestemt på enda, men det blir i allefall noe farge beis med en haug strøk klarlakk på toppen. Skal prøve å få en god finish på denne.Halsen jeg har, er fra en Squier strat som jeg slaktet. Rosewood gripbrett. Skulle gjerne hatt en hals i lønn på denne forresten, så om noen har en bra hals til salgs, send gjerne en pm, .Det vil vel ta litt tid dette prosjektet her, pga liten til å holde på.Legger ut oppdateringer når de kommer.

Link to comment
Share on other sites

10 minutter siden, arneK skrev:

ja, vurderer det også, likte den du har anskaffet. Problemet er en skjemmende sprek i treverket som et plekterbrett skjuler... Må finne en måte å reparere på som ikke blir synlig etterpå, hvis ikke får jeg "noia".

Min får to gull humbuckere med gull ringer, og gull knotter/vender/ brytere. Ellers blir den sånn som den er. Lekkert det?

Det kan være noe å tenke på siden du likte min bare at du skal ha single coil.

Angående sprekken - hva med å sparkle forskiktig? Så kan du lage finish i en farge som ikke er transperent. Det er en mulighet som heller ikke går ut over lyden.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, space skrev:

hva med en type thinline plekterbrett? Spørs jo litt hvor sprekken er.

På blidet over skal han jo ha sinlge coils. Det har ikke Thinline. Da går designet utover lyden. Jeg ville gått for forskiktig sparkling og etterfølgende pussing og finish som ikke er transperent.

Det er mange fine farger og sort, rødt og hvitt feks er jo fint.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

sprekken er her. Jeg har her åpnet opp sprekken litt, og felte inn en liten trebit av samme farge. Det ble ikke så værst, men kansje jeg kan flekke over med litt farge for å dekke over limskøyten som ble litt for mørk. Det blir transperant finish.vurderer naturell topp, evt gul, orange, rød, hvit. Mahogny i sidene og bunn, hvit binding som Andreas f var så hjelpsom å skaffe.

WP_20160423_008.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Rottenikken skrev:

På blidet over skal han jo ha sinlge coils. Det har ikke Thinline. Da går designet utover lyden. Jeg ville gått for forskiktig sparkling og etterfølgende pussing og finish som ikke er transperent.

Det er mange fine farger og sort, rødt og hvitt feks er jo fint.

En får Thinline med både singlecoils, humbuckere og p90, og plekterbrettfasongen kan da ikke endre lydlen i gitaren?

Jeg tenkte f.eks. på noe slikt:

tele_thinline_top5.jpg

Kjip den plasseringen av sprekken der. Da ville jeg nok gått for vanlig plekterbrett. Eller i det minste et som går frem i hornet.

Link to comment
Share on other sites

Halslomme ble i allefall vellykket. Beste tigth fit jeg har fått til. Den sprekka jeg snakket om, vel, kal jobbe litt mer med den, men stort sett havner den under plekterbrettet, hvis jeg velger det. Har mest lyst på pickup ring i singlecoil utgave. Men alt avhenger av at jeg klarer å gjøre noe med sprekka. Det blir litt kosepussing til kveldskos.

WP_20160428_003.jpg

WP_20160428_008.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.