Web Analytics
Jump to content

ArneKs telebygg


Recommended Posts

Hei, Rn, Det er en kropp bestående av furu eller er det lerk, ikke helt sikker, og lokket (toppen)er av rogn som jeg egenhendig hentet i skogen...  Den har kammer innvendig pga det egentlig er en thinline, mev kuttet ut f-hullet. Det er egentlig en gitar jeg bygde i fjor, men var ikke helt fornøyd, bl annet gjorde f-hullet at vanlige plekterbrett ikke passer, finishen var ikke helt der, fargen ble for mørk, poleringa ikke helt bra, krasj i valget av farge på bindinga, i tillegg var den ikke helt plan på toppen pga for unøyaktig freserigg, osv. Pluss at det er greit å ha en unnskyldning for å drive på med noe bygging:) sikker en slags sykdom dette...Pickupene er fra en Fendeer 62 reissue (japan visstnok), neck hadde brudd i spolen, så den fikk jeg viklet opp igjen av Steik Bacon som er på forumet her.Den låter helt etter min smak, jeg vil anbefale pickupene som han lager, forresten.250 K poter og helt standard kobling på denne. Det enkle er ofte det beste... Hadde en gitar med to humbuckere, coilsplit, inn og ut av fase , etc, utrolig mange variasjoner, men det ble alt for mye av det gode, visste ikke hvor jeg var tilslutt.Vil derfor holde denne helt enkel, sånn som Telecasteren opprinnelig var.Hvilken finish det blir tilslutt er jeg ikke helt bestemt på enda, men det blir i allefall noe farge beis med en haug strøk klarlakk på toppen. Skal prøve å få en god finish på denne.Halsen jeg har, er fra en Squier strat som jeg slaktet. Rosewood gripbrett. Skulle gjerne hatt en hals i lønn på denne forresten, så om noen har en bra hals til salgs, send gjerne en pm, .Det vil vel ta litt tid dette prosjektet her, pga liten til å holde på.Legger ut oppdateringer når de kommer.

Link to comment
Share on other sites

10 minutter siden, arneK skrev:

ja, vurderer det også, likte den du har anskaffet. Problemet er en skjemmende sprek i treverket som et plekterbrett skjuler... Må finne en måte å reparere på som ikke blir synlig etterpå, hvis ikke får jeg "noia".

Min får to gull humbuckere med gull ringer, og gull knotter/vender/ brytere. Ellers blir den sånn som den er. Lekkert det?

Det kan være noe å tenke på siden du likte min bare at du skal ha single coil.

Angående sprekken - hva med å sparkle forskiktig? Så kan du lage finish i en farge som ikke er transperent. Det er en mulighet som heller ikke går ut over lyden.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, space skrev:

hva med en type thinline plekterbrett? Spørs jo litt hvor sprekken er.

På blidet over skal han jo ha sinlge coils. Det har ikke Thinline. Da går designet utover lyden. Jeg ville gått for forskiktig sparkling og etterfølgende pussing og finish som ikke er transperent.

Det er mange fine farger og sort, rødt og hvitt feks er jo fint.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

sprekken er her. Jeg har her åpnet opp sprekken litt, og felte inn en liten trebit av samme farge. Det ble ikke så værst, men kansje jeg kan flekke over med litt farge for å dekke over limskøyten som ble litt for mørk. Det blir transperant finish.vurderer naturell topp, evt gul, orange, rød, hvit. Mahogny i sidene og bunn, hvit binding som Andreas f var så hjelpsom å skaffe.

WP_20160423_008.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Rottenikken skrev:

På blidet over skal han jo ha sinlge coils. Det har ikke Thinline. Da går designet utover lyden. Jeg ville gått for forskiktig sparkling og etterfølgende pussing og finish som ikke er transperent.

Det er mange fine farger og sort, rødt og hvitt feks er jo fint.

En får Thinline med både singlecoils, humbuckere og p90, og plekterbrettfasongen kan da ikke endre lydlen i gitaren?

Jeg tenkte f.eks. på noe slikt:

tele_thinline_top5.jpg

Kjip den plasseringen av sprekken der. Da ville jeg nok gått for vanlig plekterbrett. Eller i det minste et som går frem i hornet.

Link to comment
Share on other sites

Halslomme ble i allefall vellykket. Beste tigth fit jeg har fått til. Den sprekka jeg snakket om, vel, kal jobbe litt mer med den, men stort sett havner den under plekterbrettet, hvis jeg velger det. Har mest lyst på pickup ring i singlecoil utgave. Men alt avhenger av at jeg klarer å gjøre noe med sprekka. Det blir litt kosepussing til kveldskos.

WP_20160428_003.jpg

WP_20160428_008.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.