Web Analytics
Jump to content

Strat eller Les Paul?


Idak
 Share

Recommended Posts

Hei! 

 

Jeg har spilt gitar litt på og av i omtrent 12 år. For det meste av tiden har spillingen foregått på en Epiphone Les Paul Standard. Jeg spiller mye forskjellig, men holder meg stort sett til jazz, blues og rock.

 

Jeg har nå begynt å leke med tanken på å øke gitarsamlingen med en gitar til. Jeg har alltid hatt lyst på en Gibson Les Paul, men har den siste tiden tenkt på at det kanskje kan være kult å kjøpe en Fender Stratocaster siden jeg allerede har en Les Paul jeg er veldig fornøyd med.

 

Det hadde vært utrolig fint å få litt flere perspektiver på saken. Hva tenker dere, folket? ?

Link to comment
Share on other sites

Nå får du sikkert et hav av forskjellige svar, men det er faktisk bare ett korrekt svar: du må ha begge. I og med at du allerede har en Epi LP så hadde jeg i hvert fall gått til anskaffelse av en fin Strat nå, og så eventuelt oppgradert Epi'n til en Gibbo senere. Just my 2 cents.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da tror jeg at jeg lander på en strat! Siden jeg er kul og trenger en kul gitar ? Hehe..

 

Da kommer neste spørsmål. Det finnes vel også ulike varianter av straten, hvis jeg har skjønt det rett.. Disse varierer også noe i pris.  Er det da ulikt materiale og kvalitet som er årsaken til dette?

Link to comment
Share on other sites

For 10.000 får du en veldig bra US Strat. Er vel en god regel å teste så mange som mulig - det er stor variasjon på (spesielt) hals og elektronikk, så smaken blir her akkurat som baken. Min favorittgitar er min strat, men noe av det verste jeg har spilt på har også vært strat'er som ikke hadde hals som passet eller som låter sært (til meg). 

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har muligheten bør du dra til en god musikkforretning og spille på så mange Stratocastere (eller selvsagt helst en Tele, som så mange her har påpekt!?) og Les Pauler som mulig. Kjøp den gitaren du "bonder" med. Hvis du vil kjøpe brukt bør du prøve å få testet gitaren før du kjøper.

Hvis det er lydmessig variasjon du er ute etter, og du allerede har en god Epi LP, er det kanskje det innlysende valget en Strat, men jeg mener likevel at det viktigste når du skal kjøpe en gitar er at den enkelt og greit føles rett når du spiller på den.

Jeg spilte på en Strat i mange år, men den var egentlig aldri min greie, og jeg har aldri helt fått fot for Strater. Men jeg testet er VIRKELIG awesome en for et par måneder siden, så man vet aldri. Hadde jeg kunnet kjøpe den hadde jeg gjort det der og da, men ikke hadde jeg penger og ikke var den til salgs...

Det ALLER riktigste svaret er dog at du må kjøpe en SG!?

Edited by Gahr
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Strat er vel egentlig lenger unna LP enn tele, så det gir kanskje størst variasjon.

For 10k får du jo "hva som helst".

Jeg vil slå et slag for en Mexico Fender Stratocaster ClassicSeries '60s. Kan ikke helt skjønne hva mer en vil ha ut av en strat enn en slik. (Og spesielt ikke om det er første strat en eier.) Du burde klare å finne en slik under 5000,- på bruktmarkedet.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By juzzizhow
   Neck pickupen til Straten daua plutselig ... Helt ‘out of the blue’ blev det stille ! Målte åpent med multimeter, så ... ja ja ... 
   Har noen en fin 60’s stil neck pickup i roteskuffen ? 
   Alt et komplett sett ? 
    
  • By Fender1
   Hei! Lurer på hvor mye denne kan være verd. Søkte på serienummeret og er produsert i Mexico 98-99. Svært lite brukt og stått til pynt nesten hele sitt liv og heller ikke vært vedlikeholdt. Vært noen klistremerker på den som jeg nå har tatt av men d vises såvidt at de har vært der (på kroppen og et langt oppover halsen). Vises best på det hvite partiet at d har vært klistremerke der som har farget av. Burde jeg prøve å shine den opp skikkelig eller bare selge som den er? Kun noen få skjønnhetsmerker i lakken ellers. Vil selge med fender bagen. Heter den noe mer enn Fender Stratocaster? Hva står NM for i serienr? Tusen takk for evnt svar
  • By Audun
   Helt ubetydelig, og med idéell, tenker jeg på antall, ikke type gitarer. 

  • By Audun
   På facebook-gruppa "Gitarister på facebook" er det en som sliter med at sin Gibson SG sliter med å holde stemminga. Den påstås å nettopp ha vært inne for justering av nut. Den har vanlige Kluson type stemmeskruer (Gibson Deluxe). Her blir det påstått at disse slites over tid, og dermed at mekanikken beveger seg etter at du har stemt opp. Jeg kan forstå at de kan bli slarkete etter hvert, og dødgang før de tar, men at de beveger seg slik at strengen gradvis mister spenn? Høres veldig merkelig ut i mitt hode, men kan hende det er sånn? Mekanikken er jo så enkel at det i mitt hode, er slik at enten så virker den, eller så får du ikke skrudd i det hele tatt hvis tannhjul eller drev er så slitt.
   Noen her som har opplevd dette, eller kan forklare hvordan dette ev. kan skje?
  • By Audun
   Var på besøk hos opphavet og fant igjen noen gamle musikkutstyr-kataloger fra min ungdom.  Interessant å se både utvalg og priser! Her er et lite utsnitt fra 89/90 katalogene til Gulmoen & Engh og Norsk Musikk:


    
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.