Web Analytics
Jump to content

Pris Les Paul Studio?


Affen

Recommended Posts

Ble litt kronasjer igjen på skatten så jeg planlegger neste gitarkjøp. Lurer litt på en LP Studio, men lurer på hva

som er vettug bruktpris for en slik? Følger lite med på Gibbo priser så jeg kan sikkert lett gå på en smell....
Denne så og fristende ut http://www.gitarhuset.no/produkter/gitarer1/elektriske/gibson/les-paul-tribute-t-2017-satin-gold-852775-p0000116041

Så er jo det evige spørsmålet, siden jeg kun spiller hjemme (ikke i band lenger) om jeg heller skal kjøpe en Epi LP som jeg kan oppgradere litt i stedet, og noen nye pedaler?
Kjør debatt ;)

Link to comment
Share on other sites

Bruktpris ligger stort sett rundt 5000kr inkludert kasse trur eg. Eg meinar eg solgte min siste studio for 4500kr for ett års tid siden (Alpine White, den hadde hatt eit halsbrudd som var reparert). Største forskjellen på Epiphone og Gibson Studio er etter mi erfaring halsen. Dersom du likar litt tjukkere halsar er LP studio knall. Hvis du likar dei litt tynnere så ville eg gått for Epiphone LP standard f.eks. Prismessig så ender du fort opp i samme pris for ein Epiphone med litt oppgraderingar og ein Studio uten oppgraderingar. Men både pickups og stemmeskruer KAN være ok på ein Epi, eg har vore ute for begge ytterpunkter der. Eg hadde ein Epiphone SG 310 (??) som hovedgitar på turne i fleire år for ca15 år sidan. Originale stemmeskruer som funka heilt fint. Eg har også hatt ein Epiphone LP jr med ganske ubrukelige stemmeskruer...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er flere Tjekkiske Epiphone LP tils. for tiden . De er topp kvalitet . Du har også de Koreanske Epiphone LP .

Jeg ville styrt unna Kina Epiphone hvis du ikke vil ha en veldig billig gitar .

 

Gibson LP Studio er det mange av på Finn.no . De fleste er litt høyt priset og har stått tils. lenge . Realistisk pris for "vanlige" Studio modeller 4000-6000,- .

Jeg har en svart 2011 Gibson LP Studio som er nær strøken og nesten ikke spilt . Eneste er den har litt "kid relic" da forrige eier hadde den stående i stuen i stand  , der ungene har lekt . Så er noen småmerker i fronten . Hals og bånd - hardware er nærmest urørt . Er rosewood fretboard  på denne som ble endret til baked maple utover i  2011 . Denne er produsert i februar 2011 .

 

 

Edited by Sugardaddy65
Link to comment
Share on other sites

Begrunn gjerne hvorfor du ville styrt unna Kina Epi?
Jeg har hatt mange Epis og regner med de alle var laget i Kina. Synes de spilte veldig bra, var kun elektronikken jeg var misfornøyd med der.
Grunnen til at jeg spør er jo at det er litt "stas" å ha en Gibbo, men ønsker ikke å legge MASSE penger i det da jeg kun spiller hjemme. Og jeg bryr meg ikke så fryktelig mye om navnet på headstocken eller landet gitaren er produsert i, så lenge JEG liker gitaren :)

Link to comment
Share on other sites

Kina Epi : Hovedsakelig dårlig båndarbeid på halsene . Ellers som du sier småtrøbbel med elektronikk .

Jeg har hatt mange Epiphone og kjøper hovedsakelig Korea/Tjekkia Epi . De er stort sett bra alle sammen .

 

Tjekkia Epi LP er veldig bra kvalitet og er bygget mer som gamle Gibson :

tykk Maple  top

hel mahogny kropper som ikke er uthult

bra elektronikk

bra halser med bra bånd arbeid og long neck tenon som en vel omtrent ikke finner på Gibson USA lenger - fine rosewood fretboards .

Jeg fikset på en Tjekkia LP i går og tok masse bilder , men får ikke postet her lenger pga for store på bilder .

 

Link to comment
Share on other sites

Kinesisk Epiphone har vel i løpet av en god del år variert både når det gjelder produksjonssted, pris og kvalitet. Det å dra alle modeller og alle årganger under en kam, blir litt feil. De dyreste Kinaepiene kostet neste åtte tusen, de billigste nærmet seg vel to? Generaliseringer blir i beste fall ganske upresise.

Skal ikke late som om jeg har kontroll på hvilke årganger som er gode kjøp, og hva man bør styre unna. Tror det enkleste er å prøve gitaren.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Sugardaddy65 skrev:

Jeg har hatt mange Epiphone og kjøper hovedsakelig Korea/Tjekkia Epi . De er stort sett bra alle sammen .

Tjekkia Epi LP er veldig bra kvalitet og er bygget mer som gamle Gibson

Jeg fikset på en Tjekkia LP 

 

*Tsjekkia.  Sånn i all vennskapelighet:-)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ujevn båndhøyde !

Alle Kina Epi jeg har sjekket har hatt dårlige bånd (dvs. varierende høyde som gir fret out , klirr etc. hvis en prøver å ha noenlunde grei strengehøyde) . Til og med de dyre LP Custom- Bonamassa LP etc . Da snakker jeg om 15-20 Kina Epi jeg har sjekket selv . Jeg snakker om Epi her . Ikke andre Kina gitarer  som Burny som kanskje er bedre....Klart en kineser kan gjøre en fret levelling bra bra om de vil ( og kan selvfølgelig) .

Koreanske Epi er stort sett bra . Et par billige  Indonesia Epi LP Special hadde og bra bånd .

Men for all del for dere som elsker Kina Epi - løp og kjøp !

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hmmm..... Har ikke opplevd det med Casinoen jeg har nå altså. Tror den er laget i Kina. 
Har lyst på en Gibson fordi , som du sier, de har breie halser og nitro lakk (fortere slitasje, lol ) men budsjettet mitt er på ca 7k. Synes også de
Studioene på Finn var overpriset. 
Noen erfaringer med denne http://www.gitarhuset.no/produkter/gitarer1/elektriske/gibson/les-paul-tribute-t-2017-satin-gold-852775-p0000116041 ?

 

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, germaniumkid skrev:

Siden den nå ble en slik diskusjon er jeg ikke i tvil om at kineserne kan bygge gitarer! 

Burny feks. ;) 

Det gikk en rød 335 på forumet for noen år siden. Det var noe det! 

Ja, den hadde vel jeg kloa i en stund. Med Lollar imperials låt den veldig greit. God å spille på også, lurer på hvorfor jeg solgte den....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.