McJostein

Medlem
 • Innholdsteller

  278
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av McJostein

 1. McJostein

  [KJØPES] Nebelung Riffmeister Junior

  Eg har sendt den ein PM @anotherfx
 2. Kjøp/salg/bytte-maratonen var egentlig i mål, men sidan @xshorteyx klarte å hooke meg opp med ein ESP Eclipse (som eg har sikla lenge på) så må eg nesten selge unna litt greier igjen for å dekke inn "lån" på husholdningskontoen i heimen. Dette er ein Gibson Les Paul Junior Special 2012 (link til Gibson sine sider) . Den mangler dessverre plekterbrettet og det har vært montert eit "vanlig" Les Paul-plekterbrett på den så det er noen skruehull på framsiden. Det har visstnok stått Bigsby på den ein periode også så det er ett merke bak stolen også. Baksida bærer litt meir preg av å ha vært i krigen. Halsen på denne er fenomenal - den er omtrent identisk med ein 03 Classic eg også har. Bånd har lite slitasje, den har binding langs halsen med FEB (fret end binding), pickups er sannsynligvis 490T og 490R og den låter fantastisk fint. Spillemessig sittende er den vanskelig å skille fra ein hvilken som helst "vanlig" Les Paul - den ligger akkurat slik ein LP med 60's slim taper hals skal i hånda og det låter som sagt knallfint. Stående er den mye lettere enn ein vanlig LP (tipper ca samme vekt som ein typisk SG) så her kan ain stå i timesvis uten å få dårlig rygg Det er kanskje litt shemale-gitar dette her - halsen/øverste halvdel er skikkelig deilig, men resten ser ikkje heilt top-notch ut ? Men som sagt så både låter og spiller denne knallfint (tidenes dårligste uttrykk det der med at gitaren spiller, men det har dessverre vorte eit standard uttrykk innen gitarisk). Hardshell case følger med. Eg tenker 6000kr, evt pluss frakt (149kr). Eg kan levere i området rundt Bergen, ellers må den sendes med Posten.
 3. Er det nokon som har liggende eit plekterbrett tilsvarende det på gitaren på bildet, eller eit anna som kan passe? (det skal på ein Gibson LP jr Special 2012)
 4. Då har eg hatt ein lang og slitsom runde med kjøp/salg/bytte begynt å få kontroll på GASen igjen. Eg fekk nettopp ein Stratocaster som omtrent er identisk (spillemessig) på ein eg hadde fra før og tenker det er på sin plass å bytte denne videre i søken etter tilfredsstillelse. Det er ein USA standard frå 1993 (halsen er i alle fall stempla aug 30 1993). Den har ein del merker i lakken etter 25 år i bransjen (mellom anna eit litt stort bak stolen etter ein Roland GK-greie som visstnok har vært limt på tidligere), men bånda er svært bra. Det kan sjå ut som den har fått en båndjobb (sliping?) for ikkje lenge sidan og er lite spilt på etter det. Det er DiMarzio Cruiser pickups som står i den (DP187 ved stolen og DP186 ved hals og i midten). Aktuelle bytter? Nja, sei det? Mellomlegg til meg går fint, men det er dessverre dårlig med cash hos meg til å legge på topp for øyeblikket, men eg kan evt slenge ett par gode pedaler på topp hvis det er aktuelt (har mellom anna ein fin TS808 liggende). Men bytter, ja, skalvise: ESP Eclipse LTD EC1000 Gibson Explorer Gibson Les Paul JR/Special Fender Jazzmaster/Jaguar/annen offset Fender Telecaster Nebelung Riffmeister (ikkje jr., det har eg fra før) God akkustisk gitar... Kjekke amper (helst topp og gjerne små i størrelse) Noko eg ikkje kjem på i farten... kjør på! (men det bør være noko/merker som lar seg selge/bytte videre hvis eg ramler utpå GAS-kjøret igjen). Den kan sjølvsagt byttes i penger også, send meg i så fall ein PM med eit fornuftig bud. Ja, holder fortsatt til i området rundt Bergen, men Posten leverer også.
 5. McJostein

  Kabinett, Marshall MX412

  Ok, takker Har noen kabinetter stående her som du kunne fått til ein ok pris, men eg trur ikkje det er aktuelt å sende med posten dessverre.
 6. McJostein

  Kabinett, Marshall MX412

  Hvor i verden holder du til @Soundmannen ?
 7. Eg har fått i oppdrag å bygge ein forsterker til ein kamerat, og eg tenkte det kanskje kunne vere greitt å ha ein byggetråd her inne for dei som måtte vere interessert. Vedkommende ville ha ein forsterker som ikkje var alt for kraftig, men som likevel kan fungere i bandsamanheng. Lydmessig så er ønsket noko i Marshall-land med to kanalar der den eine gjer lett vreng medan den andre må vere i JCM800-territorie. Eg har teke utgangspunkt i ein av mine favorittar, Marshall 2061 Lead and bass, men med nokre modifikasjonar. Planen er å kjøre EL34 i kraftforsterkeren, men med såpass lav spenning at ein kan kjøre på ein 20W utgangstrafo (dette har eg gjort før med gode resultat). Kanal 2 er lav-gain-kanalen og er så og seie identisk med Lead-kanalen på 2061. Kanal 1 er high-gain-kanalen og er basert på Swank Motee-moden for å cascade dei to kanalane i 2061. Dette har eg prøvd ein gang tidlegare og det gjer i utgangspunktet meir vreng enn JCM800/2204/2203 gjer. Eg må ha ein eller annan form for rele-switching, så for enkelhetsskyld og for å kunne kjøre ulike rør i dei to kanalane, så vert det to separate kretsar for dei to kanalane. Kretsen i seg sjølv er utruleg "enkel", men dette er ein av dei "Marshallene" som let best (etter mi meining). Eg legg ved layout under for dei som måtte vere interessert. Inntil vidare er det berre ein bryter i front for kanalbyte, plassen mellom dei to fiberkortene skal brukast til eit rele-kort (eg tenker å jukse litt og bruke tube-town sitt PCB-kort til switchinga, då eg trur det vert betre enn om eg skulle laga det sjølv på fiberkort eller vero). Eg har ikkje verifiert at alle koblingar på layoutet er korrekt, det har gått litt fort i svingane med å tilpasse layout til chassis. Men verifiseringa tek eg under vegs når eg bygger. Edit: eg har allerede funnet første feil Potmeterene skal sjølvsagt vere 1M LOG, ikkje LIN som det står no.
 8. Då er ampen omsider heilt ferdig, eg har snekra headshell og far min har rosemåla... Eg hadde ein ekstra runde på high-gain-kanalen for ei tid tilbake og la inn eit ekstra gain-steg for litt meir vreng. Kunden er etter det eg forstår svært nøgd med resultatet Biletet er frå kunden sitt musikkrom
 9. McJostein

  Squier Mini eller full størrelse øks til 8-åring?

  Eg har fortsatt liggende ein Squier mini som sønnen min hadde ein periode før han gav opp. Eg bytta stemmeskruer på den (Grover hvis eg hugsar rett). Den kan gå for 500kr pluss frakt hvis det er av interesse.
 10. Eg har fått fryktlig lyst på ein Charve san dimas style eller annan skikkelig superstrat (fender med floyd??), nokon som vil kvitte seg med eit eller anna? Holder til ved Bergen, men Posten har levert fleire gongar før. Sånn i utgangspunktet rundt 5000, men bare kom med forslag både over og under. Denne er f.eks grisefin:
 11. McJostein

  Affen

  Eg kjøpte nettopp ein forsterkertopp fra @Affen Tilfeldigvis var eg på høstferie på sørlandet og Affen leverte på døra på hotellet eg budde på. Hyggelig fyr og knallbra service
 12. McJostein

  Modde en EVH LBX

  Sikkert ikkje nok Du kan evt sende meg ein PM med kva du må ha så kan me sjå
 13. McJostein

  Modde en EVH LBX

  Det er fullt mulig, men om du får nokon til å gjere det er ei anna sak. Det er sannsynligvis mykje jobb å demontere for å bytte komponenter, Bilde av innmat 5150 III LBX ...du kan jo eventuelt selge den til meg og kjøpe deg ein versjon II i stedet
 14. McJostein

  Verdivurdering - ES355/Les Paul/Strat

  Eg har ikkje mange gode tips her, men "oppgraderinger"/modifikasjoner pleier vel ikkje å bety så mykje på bruktmarkedet. Ut fra det så er vel LP standard den eineste eg har litt peiling på - eg vil tippe sånn rundt 12.000kr pluss/minus.
 15. McJostein

  Mesa Boogie Caliber 50+

  Hvis den fungerer så trenger du ikkje bytte rør - det er tvilsomt at du får igjen utlegget med nye rør ved salg. Så sant rørene som står i fungerer, sjølvsagt
 16. McJostein

  Mesa Boogie Caliber 50+

  Eg har solgt ein 50+ topp og ein 1x12 50+ combo i løpet av ett par år. Eg tipper rundt 5000kr pluss/minus 1000kr ut fra stand på toppen. Sannsynligvis mindre enn meir - dei er ikkje så ettertrakta, sjølv om det er ein bra forsterker Kabinettet får nokon andre prøve seg på, men kanskje noko det samme for det også...? Sånn rundt 5000kr?
 17. McJostein

  NGD & og unnskyldning til McJostein!

  No hard feelings @Straymond Eg fekk som sagt inn 3 gitarer denne veka (mm, kanskje ein ngd-post etter kvart?), så alt er på stell her
 18. McJostein

  Hjelp med Cubase

  Finner du devices under f.eks window, eller ein annen fane øverst? Det er lenge siden eg har brukt Cubase og grensesnittet har nok endra seg en del, men innstillingene for devicene var i alle fall tidligere under ein av drop-down-menyene oppe... Når det gjelder lyd fra plugins under innspilling så er det ein innstilling. Grunnen til at default er effekt av har nok med latency å gjere, men det skal gå an å endre Eg trur det heiter "direct monitoring" hvis hukommelsen er med meg i dag, og den må skruast av for at du skal høyre fx under opptak.
 19. Holder sannsynligvis å bytte Jack-ut/inngangen
 20. Det er ein del Mesaer som har problemer med effektsløyfa (jack ut/inngangene). Har du prøvd å bypasse loopen med ein kabel (plugge ein kabel mellom inn og ut)? Eg fikk skjema hos Mesa til ein Cal 50+, eg sendte ein mail og forklarte at eg prøvde å fikse ein slik amp. Siden det er ein utgått modell (eg trur det ver derfor) så fikk eg en PDF i retur med skjema Ellers er vel Boogieboard ein god plass å poste spørsmål om Mesaer (AmpGarage er også ein god plass). Edit: her er link til boogieboard: http://forum.grailtone.com/
 21. McJostein

  Forumet er oppgradert 24 april ver 4.3.1

  Eg får følgende feilmelding når eg prøver å opprette ny tråd i kjøp/salg: Ellers er oppdateringa svært bra ?
 22. McJostein

  Your most evil guitar !

  Eg må sei meg enig med eit par personar lenger oppe, SG er noko av det mest "evil" på gitarfronten. Highway to hell - ein treng vel ikkje sei meir? Her er min '67 SG ute i sola (ikkje så fryktelig evil akkurat det kanskje).
 23. Her kan ein vel også bytte ut 'pickup' med 'pedal' på punkt 3 til 5 - mykje same regelverket der har eg inntrykk av. Off topic igjen. Sorry x2.
 24. Eg skal pokker meg lage en amp som heiter "Tungt hjerte", med kontrollene "Kuler" og "Krutt" ? Litt off-topic. Beklager.
 25. Då er prosjektet ferdig og på vei i posten til ein heldig fyr i Lillestrøm. Eg er godt fornøyd med resultatet, men det kan hende det må gjerast nokre små justeringar etter kvart (me har nok ikkje heilt lik smak/preferanser på lyd). Innmaten vart noko meir uryddig enn eg hadde tenkt, men ting fungerar i alle fall bra. Det er ledig "kapasitet" på rele-kortet så her kan det gjerast ein del modifikasjonar på switchinga av kanalane dersom det f.eks er behov for endringar i sluttforsterkeren på den eine kanalen. Pre-ampane er heilt separate så der er det berre å bytte delar etter smak og behag Trekkinga av kabinettet er ikkje spesielt bra, men dette er eit test-kabinett og vedkommende skal få eit nytt (og finare) utpå vinteren