Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul melodymaker eller junior


notoms
 Share

Recommended Posts

Hei - forsøkt å lese litt rundt Gibson melody maker og les paul junior.

Jeg hadde en Les Paul Special Faded (2007... kostet rundt 6500,-) som jeg dessverre solgte. Jeg likte gitaren veldig godt men tenkte nå å kjøpe noe tilsvarende igjen.

Kanalvelger/flere pickups, fancy lakk osv er ikke så viktig for min del, så tenkte litt på disse melody maker, veldig billig er de jo.

Borsett fra at stemmeskruene er litt dårlige, er det noen store problemer med disse som gjør at man bør holde seg unna? Hjelper det å gå opp til neste nivå (junior) på det som angår spillbarhet/byggekvalitet? Er stemmeskruene såpass dårlige at man må justere disse etter sanger ved "aktiv" spilling eller er det mest utseende/plast som irriterer folk?

Dersom man opplever noen større problemer ved kjøp (nytt) så er det jo uansett garanti. Intonasjon antar jeg at man kan få justert på plass. Stemmeskruer, og evnt pickup kan jo sikkert byttes senere dersom nødvendig.

Kort sagt; prøver å forstå hva som (eventuelt) er hovedproblemet med å kjøpe MM hvis man ikke trenger mye funksjoner? Blir nok mest brukt til opptak i amatørhjemmestudio. Håper på å få prøvd en i butikk snart,

Edited by notoms
Link to comment
Share on other sites

MM og LP jr blir ikke lenger produsert slik som de var. Jr er helt borte (bortsett fra CS) og den modellen de kaller MM i dag (ny av året) har vel mer til felles med gammel jr special enn MM. Den har jo fått Gibby headstock da :) .

Har ikke spilt på en av de nye MM`ene plugged, men på div demoer høres den ut som en blanding av special m/ P90 og tele. Har en LP jr selv og er meget fornøyd :D :D . Låter kuler og krutt, og ar ingen problemer med stemming.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Alfi27
   Aften i stuen! Har hatt noen tilfeller av dårlig selvdisiplin i det siste, så da sitter jeg her med ny amp og gitar
   Gitaren har jeg lagt ut bilde av før i Les Paul-tråden, men den fortjener en egen tråd. Fikk den for noen uker siden, men den har vært og fått fikset diverse ting og fikk den tilbake i dag. Det er en Gibson Les Paul Junior DC Custom Shop, som har blitt lakkert på nytt i sort. Sikkert noen som kjenner til denne da den har ligget ute til salg her i hvertfall to anledninger. Den hadde en stygg skade på headstocken og nedslipt hals. Skaden på headstocken er "delvis fikset" (for å være helt ærlig ble jeg litt skuffet da jeg så resultatet, det var ikke så veldig stor forskjell) og halsen er lakkert matt sort. Gitaren er helt sjef, feit hals (men ikke for feit), relativt lett kropp og spiller høyt akustisk. Sort DC Jr er en sjeldenhet så den er ganske unik, tror aldri det ble produsert mer enn et par stykker på 50-tallet i sort men det skal jeg ikke si sikkert. Vet ikke om det er noen her på forumet som lakkerte den, men kanskje noen som vet hvilken farge den hadde originalt?  Jeg har en annen Junior også, og de er faktisk utrolig forskjellige og da spesielt lydmessig. Singlecuten låter mye mer som en Tele med litt mer kjøtt, mens DCen låter mer som en bøkker med litt innslag av singlecoil. Begge har den råe mellomtonen P90 er kjent for men ellers er de veldig ulike. SC har 60's hals og DC har en feit 50's. Så jeg tenkte om det kunne forklare noe, men DC Specialen låter også veldig likt DC Jr og den har 60's hals, så ikke vet jeg
   Ampen er en Fargen Mighty Plex MKII, som jeg tror skal være mer eller mindre samme ampen som Fargen Olde 800 MKII bare 800en er fixed bias mens denne er cathode, og 800 har litt mer gain på 80's modusen. Førsteinntrykket var faktisk ikke så veldig bra, da jeg var veldig bestemt på å prøve den innebygde attenuator/variacen. Jeg har bare innsett at den er nesten ikke brukbar, ampen låter uhorvelig mye bedre uten den på lavt volum. Det som er sinnsykt kult med denne er at du får faktisk helt autentiske Plexi og JCM800-lyder (da den skal ha samme kretsen osv), og du trenger ikke å cranke den til helt syke lydnivåer for å få det heller! Det har alltid vært problemet mitt med Marshall, at de må kjøres så sinnsykt hardt og høyt for å låte sånn de skal låte. Før jeg fikk den trodde jeg at den var litt i Friedman-land, men den er egentlig veldig autentisk Marshall bare den har litt ekstra for å kompensere for poweramp-vrengen du trenger på ekte Marshalls. For å komme noe særlig over klassisk rock trenger den derfor en Tubescreamer eller tilsvarende. Den har en decade-switch som går mellom 60's, 70's og 80's. 80's skiller seg veldig ut med vesentlig mer gain og bunn enn de to andre, mens forskjellene mellom 60's og 70's er mer subtile. Litt som to forskjellige Super Lead-voicinger på en måte. 
    

    
  • By stig_olsen
   Hei,
   Er på utkikk etter en ekte Gibson Les Paul, helst i tobacco sunburst eller cherry burst. Ser etter modeller fra 80-tallet og tilbake. Busjett, max 20K. Noe dere kan hjelpe til med?
   Mailadresse: olsenmail2000@gmail.com
   Stig
  • By siimen
   Litt seint ute da jeg fikk gitaren på torsdag, men fikk ikke tatt noe bilde før i dag
   Hærligheten jeg har leita etter i ett par år:

  • By Affen
   Skulle egentlig ha en Epiphone Casino, men endte opp med en Gibson LP Junior.
   Makan til god gitar. Er igrunn litt kjekt med bare èn pickup og, så må man gjøre det beste utav hva en har.
   Veldig nøgd med denne. Min første Gibson også dette...

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.