Web Analytics
Jump to content

Silikonisolert skjermet gitarkabel?


Recommended Posts

Etter å surfet og søkt i det vide og brede, klarer jeg ikke å finne noen som selger en fornuftig mengde med skjermet pickupkabel. Jeg tenker da på to- tre ledere, samt at det er en skjerm utenpå, og så er kabelen laget med silikon i stedet for plast. Det jeg er ute etter, er altså kabel som tåler en del varme før for eksempel ytterstrømpen kortslutter lederen i midten.

Jeg vet at for eksempel EMG bruker slik kabel, og lager ferdige kabler med sitt system, men jeg er ute etter noe slikt i løs vekt i fornuftige lengder. Får jeg kjøpt la oss si fem meter har jeg lenge, selger noen ti meter kan jeg for eksempel spleise med noen.

Når jeg søker, får jeg opp kabel til RC, eller tennplugger, eller noe annet, og ikke noe av det er egnet.

Altså- Noen?

Link to comment
Share on other sites

Kristoffer. Disse kablene som selges er veldig dyr syns jeg. Vet du hvem som produserer disse?

Stewmac sine likte jeg ikke, plasten rundt var for stiv og seig, vanskelig å avmantle.

Tror Mojo sine var bra, Montreux hadde også god kabel.

Men bestille disse fra nevnte butikker er som sagt dyr.

Jeg behøver ganske mye slik kabel.

Har forøvrig endel slik kabel du kan kjøpe Castor…

http://www.alliedelec.com/Images/Products/DataSheets/BM/BELDEN_WIRE_AND_CABLE/70005222.pdf

Link to comment
Share on other sites

SteikB- kanskje jeg burde slå til og handle en bit av deg. Kommer tilbake til det. Litt travelt her akkurat nå.

Så sant jeg ikke har misforstått noe, er det faktisk ikke akkurat slik kabel jeg er ute etter.

Fire ledere er fint og fjongt, men noe av poenget for meg er at plasten, det som isolerer selve lederene er laget av silikon. Da blir de varmebestandige, og man slipper å være så innmari forsiktig når man lodder og kanskje smelter gjennom plasten rundt lederene. det lar seg jo gjøre, men jeg driver med noe nå som vil medføre at jeg blir nødt til å varme opp kappen en del, og da hadde det vært praktisk med en slik kabel som tåler litt rå omgang med loddebolten.

Link to comment
Share on other sites

Du får tipse om du finner noe. 4 ledere + skjerm er fint og fj… PRAKTISKT når man er pickupmaker.

Er ute etter endel kabel da det produseres endel pickups for tiden.

Dog, begynner å bli drøyt avansert. Har basspickup med 16 ledere ut…

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hehe, skjønner den, tenk så festlig det er når man har loddet 15, og så smelter man gjennom isolasjonen på leder nummer 16.. Mine behov er litt enklere. Likevel synes jeg det er merkelig at det ikke er mulig å finne varmebestandig skjermet kabel, selv med en del søkeerfaring. Det nærmeste jeg har kommet, er en kar på ebay som selger brukt silikonkabel til en astronomisk pris, ellers er det myriader av treff på tennpluggledninger og annet som jeg ikke trenger for øyeblikket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.