Web Analytics
Jump to content

Ginza Les Paul Custom


Struvelur

Recommended Posts

Heisann!

Her om dagen kjøpte jeg en Ginza Les Paul Custom hos en kompis. Den skal være fra begynnelsen/midten av 70-tallet, såvidt jeg forsto det , og stammer garantert fra lawsuit-eraen i japan på 70-tallet
Den ser identisk ut som en Les Paul Custom, og det OSER kvalitet av den. Jeg kan ikke finne noe som helst om Ginza-gitarer på nettet,
så jeg lurer på om noen av dere har vært borti dem?

-Håkon

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg har forstått var Ginza et produkt fra Norsk Musikk fra sent syttitall.

Jeg har hatt en 335-aktig Ginza (med hul kropp, som en ES330) og den generelle kvaliteten

var bra. Det var mye i den gitaren som minnet meg om ting fra Matsumoto så jeg tipper det

er et OEM-produkt derfra.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Takker for svar folkens :)

Er vel som geraniumkid foreslår, at det var et merke distribuert av Norsk Musikk.. Kan ikke finne noe som tilsier at det er noe som heter Ginza-gitarer på nettet engang, bortsett fra enkelte norske forum, der en og annen har hatt en Ginza-bass, og til og med trommesett fra Ginza. En kompis av meg har en gammel, nedslitt Hummingbird-kopi.

Vi kan i allefall konkludere med at det er knallgode instrumenter! Stort sett alle gitarer fra Japan fra den tidsperioden, spesielt Fender og Gibson-kopier, er jo kjent for å være av meget høy kvalitet!

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg har litt lyst til å modifisere det der noe.

Greit nok at Japankopiene fra midten av søttitallet, da i hvert fall Fender og delvis Gibson ikke akkurat dyttet ut de beste gitarene man kunne få lagt hendene på, var god valuta for pengene, så er det i ettertid kanskje ikke så dumt å innrømme at eksemplarvariasjonen var minst like stor som hos F og G, og at en del detaljer var noe "grøvre", for å si det slik. Det er ingen grunn til å forgylle disse instrumentene, selv om gode eksemplarer som har blitt tatt vare på slettes ikke er noen katastrofe.

Sånn for å bevise hva jeg vet hva jeg snakker om, ja, jeg har hatt flere, kjenner veldig mange som har/har hatt, og eier fortsatt en 1974 Ibanez elbass. Eller restene av en. Det meste er skiftet ut.

Jeg bytter ikke inn Ibanezbassen min likt mot en Fender, men det er da av helt andre grunner enn kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Og for å modifisere siste post fra Castor, tror du japanerne skippet sine beste ting til Norge?

Eks Greco (som jeg har mest kjennskap til) produserte noen latterlige replikaer av LP`s (feks Super Real series)

med nitro, fret end binding, kvalitetstre etc som gikk datidens Gibson en høy gang. De produserte også budget LPs med bolt on necks, (som minner mye om Ibanezene vi ser med jevne mellomrom her til lands (likheten er slående, siden begge merker stort sett kom fra Fuji Gen-fabrikken), altså hele spekteret.

Tilogmed pickupsene i disse dyrere modellene (Dry Z) går for summer man må gi for håndvikla, amerikanske PAF-replikaer.

Man kan lett omsette en EGF 1000 for 8-10.000,- i USA og sist jeg så en EGF 1800 for salg, gikk den for 3000 Euro til en tysker.

Eksempelvariasjonen var ikke stor, konsis produksjon, men spektervariasjonen var stor.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

På den tiden var det flust av småfirmaer som bygde replikaer, med overlegen kvalitet i fht de modellene amerikanerne spydde ut.

De mest kjente er jo Greco, Tokai, Aria, Ibanez, Takamine, osv.

Jeg lurer på om Ginza er av samme kaliber som disse merkene når det kommer til kvalitet og håndtverk. At den i det hele tatt er i fra Japan, og den tidsperioden er jo et godt tegn.

http://www.jazzguitar.be/lawsuit_guitars.html

Link to comment
Share on other sites

På den tiden var det flust av småfirmaer som bygde replikaer, med overlegen kvalitet i fht de modellene amerikanerne spydde ut.

De mest kjente er jo Greco, Tokai, Aria, Ibanez, Takamine, osv.

Jeg lurer på om Ginza er av samme kaliber som disse merkene når det kommer til kvalitet og håndtverk. At den i det hele tatt er i fra Japan, og den tidsperioden er jo et godt tegn.

http://www.jazzguitar.be/lawsuit_guitars.html

Som sagt hadde man hele spekteret og man kan ikke påstå at alt gikk Gibson en høy gang. Ingen av de var heller småfirmaer, det var hovedsakelig en håndfull fabrikker som produserte for de forskjellige "merkene" Eks: Hoshino eier merkevaret Ibanez, mens Kanda Shokai eier merkevaren Greco. Begge ble hovedsakelig produsert av Fuji Gen Gakki mens Hoshino Gakki produserte (igjen, med enkelte unntak) for bla Aria og Epiphone Japan.

Som Castor sier (og har rett i) Alt var ikke bra, mye var budgetinstrumenter, eksemplene jeg postet tilhører unntaket.

Samtidig fantes det flust av mid-price instrumenter med "riktigere" kopiering, som set neck, open book headstock etc som er solide playere men er masseprodusert på CNC-maskiner, ikke har alle detaljer riktige (eks fret edge binding), og Poly-lakk. Hvis Ginzaen jeg hadde tilsvarer din, er den i denne kategorien men uten detaljerte bilder og (helst) førstehåndserfaring blir dette bare synsing.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.